IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

Blogi

« Uudemmat -

Pommia niskaanKeskiviikko 23.05.2012 12:19


Pihalla on taas räkättirastaan pesä ja tiput ovat ilmeisesti kuoriutuneet ihan tässä parin päivän sisällä. Siellä ne on silmät kiinni ja suu auki odottamassa ruokaa.

Emo tai koiraspuolinen vanhempi (mikskä sitä kutsutaan?) ei tainnut oikein arvostaa kun pyörin siinä pesän vieressä turhan pitkään. Yht'äkkiä mua kohti syöksyttiin hävittäjän lailla ja tuli paskaa niskaan.

MadonreikiäMaanantai 21.05.2012 20:13



Katselin pihalla nurmikkoa ja huomasin yht'äkkiä reiän. Lopulta niitä löytyi toista kymmentä pieneltä alueelta.

Vähän pienempi taloprojektiLauantai 17.12.2011 12:02



Tehtiin piparkakkutalo! Tää oli vähä harjoittelukappale ja savupiippukin meni läskiksi. Ehkä ens jouluna tulee erikoisempi .. tai sit ei.

Pihalla on pupuja ja possuja ihan siitä syystä että lähikaupassa ei ollu jäljellä muita muotteja.

Näppiksen huoltoaKeskiviikko 30.11.2011 02:12

Ei oikein toiminut enter ja muutama muu oleellinen nappi. Näppis sitten vaan atomeiksi ja tiskaukseen. Kontaktipintojen väliin oli päässyt yllättävän paljon kaikkea ryönää.

Kuvanlaatu muuten parani kun katkaisi signaalin mainitsemani vastuksen kohdalta. Näkyy tuossa kuvassa: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:C64_opened_RF_modulator_on_ASSY_NO_250427_motherboard_1984.jpg ... Isosta elektrolyyttikonkasta vasemmalle ylös, ruskea-vihreä-ruskea (se alempi). Shakkiruutukuviota näkyy vieläkin ihan aavistuksen, mutta vaikutus on silti ihan huomattava. Tarttis oskilloskoopin jatkodebuggausta varten, jotta näkisi tuleeko se ihan VIC-II piiriltä vai syntyykö se tuossa modulaattorissa. Saa nyt kuitenkin kelvata toistaiseksi.

Pelejä C64:lle?Tiistai 29.11.2011 00:52

Kaivoin vanhan kuuslankun vintiltä ja askartelin siihen jonkinlaisen S-Video -piuhan, jotta sai kuvaa näkymään. Ei nimittäin töllön viritin tajunnut rf-modulaattorin tuotoksesta mitään.

Mulla on kasettiasema (en tiedä missä ne ehkä kolme kasettia on) ja lerppuasema (jonka sain joskus @maza:lta), mutta ei tietenkään yhtään lerppua. Ei kellään sattuis olemaan lainata mulle muutamaa peliä sisältävää mediaa? Onhan nykyään noita lisälaitteita, joihin voi tökätä CF- tai SD-kortin, mutta ei nyt viitti heti investoida hunttia.

...

Tossa S-videossa on vielä vähän tuunaamista. Kuvassa näkyy sellanen tiheä shakkiruutukuvio. Yleensä toi ilmeisesti johtuu huonosta piuhasta, jossa tulee crosstalkkia luma- ja chroma-karvojen välille, mutta nyt ei ole kyse siitä. Todennäköisesti crosstalkki tulee ihan 64:n TV-modulaattorissa, jossa luma ja chroma yhdistetään komposiittisignaaliksi (jota en ajatellut käyttää). Luulisi korjautuvan nappaamalla R12:n pois: http://www.unusedino.de/ec64/technical/misc/c64/sm-1985/26a.gif

Piirilevystä on uudempiakin versioita, joissa komposiitiksi miksaus on tehty vähän hienostuneemmin. Internetistä löytyvien tietojen mukaan nimittäin joillain tota häiriökuviota ei näy ja joillain näkyy.

Ei toimi! Syy 100 metrin päässä.Tiistai 14.06.2011 16:23

Aamulla huuhdottiin vähän pihan asfalttia kun siinä oli kuraa. Kaikki toimi hyvin.

Vedin kaivolta vaakaputken tekniseen tilaan ja kytkin pumpun sinne. Vettä tuli tosi laiskasti. Aloin miettimään että kasvanut putken pituus varmaan aiheuttaa liikaa painehäviötä. Suunnittelin jo kauppareissua paksumman putken hankkimiseksi ja harmittelin rahanmenoa.

Ajattelin kuitenkin vielä kokeilla aamuista setuppia, mutta ei tullut enää ollenkaan vettä! Olin ihan WTF. Tuli sitten mieleen että ~100 metrin päästä kuuluu porausta ja mietin että tuleekohan sielläkin paljon vettä kuten meidän kaivoa porattaessa. Avasin vaihteeksi kaivonkannen ja mittasin vedenpinnan. No sehän oli laskenut kaksi metriä! Oli jossain yhdeksässä metrissä ja eihän sieltä enää pysty imemään.

Kävin kysäsemässä poraajalta että johtuisko tästä ja vastasivat epämääräisesti että joo jos on samassa vesisuonessa. Pitäisi kuulemma palautua kun lopettavat poraamisen.

Halpaa vettäSunnuntai 12.06.2011 16:55

On tullut törsättyä vettä aika reilusti tässä kevään ja kesän aikana. Katon pesua, nurtsin ja omenapuiden kastelua, penskojen vesiallasta, auton pesua jne.

Kaivoin vihdoin maalämpöä varten poratun lämpökaivon esiin. Poraaja pari vuotta sitten valitteli että vaikea porata kun vettä tulee niin paljon. Meidän tontti on vaan aika korkealla, joten veden pinta on melko alhaalla. Mittasin veden korkeudeksi seitsemän metriä kaivon kannesta. Suurin teoreettinen imukorkeus on ~10 metriä, sillä vesihän menee alipaineiseen putkeen ilmanpaineen työntämänä. Käytännnössä häviöiden ja epäideaalisuuksien takia pumput pystyvät yleisesti imemään 7-9 metrin syvyydeltä.

Kävin kokeeksi ostamassa putkea ja lainasin naapurilta vesiautomaattia. Kyllähän sieltä vettä piisaa. Kastelin eilen nurtsia tunnin eikä se vesi vaan loppunut.

Tänään oli tarkoitus pestä matot käytännössä ilmaisella porakaivovedellä, mutta ei sieltä tullutkaan mitään! Vähän aikaa hölmistyneenä ihmetelin ja lopulta pestiin matot kraanavedellä. Ei penskojen kanssa kerkeä kovin kauaa kelailemaan kun tulee ruoka-aika ja päikkärit jne.

Veden pinta ei ollut laskenut ja olisihan se outoa jos pinta olisi laskenut pumppauksen lopettamisen jälkeen jotenkin dramaattisesti. Syyksi paljastui imuputken alapäässä olevan takaiskuventtiilin jumittuminen. Aukeni kun käytti vähän voimaa. Täytyy ostaa joku toinen malli, sillä todennäköisesti toi tapahtuisi joskus uudestaan. Vähän sama kuin kyykkäilevän tietokoneen kansssa. Jos se kyykkää kerran ni kyykkää se sitte myöhemminkin.

Täytyy ens viikolla käydä ostamassa oma vesiautomaatti ja tehdä joku siisti asennus. Laitan sen varmaankin sisälle tekniseen tilaan.

Kylmää tulee!Maanantai 23.05.2011 15:43



Mikään putkiliitoskaan ei näyttäisi vuotavan! Rotiskoon tulee vielä maalattu peltikuori verhoiluksi. Täytyy ensin laittaa putkiliittimiin ja muihin eristeet, jotta eivät suotta kondensoi ja tiputtele vettä. Nyt vaan odottelemaan helteitä :)

Oli tässäkin taas ihan naurettava homma, mutta ainakin käyttö on halpaa ja tän pitäisi olla melko pitkäikäinen, sillä tekniikka on todella yksinkertaista ja helposti korjattavaa.

Hamppua ja putkikittiäTiistai 17.05.2011 02:40

Nyt on maapiirissä liitännät ilmastointia varten. Tuossa hökötyksessä on lähinnä T-yhteitä, takaiskuventtiili (päästää vain toiseen suuntaan) ja pari kuulasulkuventtiiliä. Aikaisemmin kummatkin letkut meni lämpöpumppuun, mutta nyt maapiiriin palaavasta letkusta saadaankin otettua kylmää välistä. Valkoinen muovipinnoitettu putki menee paisuntasäiliölle, painemittarille ja varoventtiilille. Maapiirii täytyy paineistaa, jotta vesi nousee yläkerran kattoon tulevalle puhallinkonvektorille asti.

Seuraavaksi pitäisi viritellä tosta putkia ylöspäin, maaliuosta pyörittävä pumppu, magneettiventtiili jne. Asennuksia varten vapaana oleva tila on ihan olematon. Joutuu tekee vähän rumia virityksiä.

Reitti kellarista yläkertaanSunnuntai 01.05.2011 01:29

On tässä puuhaa.

Rintamamiestalojen seinät on täytetty pääsääntöisesti sahanpurulla ja kutterilastulla. Ihan vanhimmissa rintsikkamalleissa on hirsiseinät ja tietty remontoiduissa voi olla vaikka mineraalivillaa. Puruseinissä on runkokoolinkien välissä "kotelot", jotka ovat auki alajuoksusta vintille tai yläkolmioon asti. Purut tuppaavat vähän painumaan ensimmäisinä vuosina ja avoimen yläosan kautta niitä pystyy myöhemmin lisäämään.

Tempasin yhdestä kotelosta pari alinta lautaa irti ja purut tuli muovisäkkiin. No oikeasti se ei mennyt läheskään noin helposti, sillä seinä on täynnä teräksisiä sähköputkia. Itseasiassa ilmastointilaitteelle menevät eristetyt putket ei edes mahdu seinän sisään sen takia...

Mutta eiköhän tässä jotain keksitä. Mun huoneen kaappi on kuvassa näkyvän seinän/aukon takana. Sitä voi hyödyntää.
« Uudemmat -