IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

Räpsyjä boozemblyiltäMaanantai 25.08.2008 03:41

Tuolla: http://tuner.bdb.fi/gfx/valokuvat/boozembly_08/

Vähä kesti että sai nuo kehitettyä, skannattua ja käpisteltyä. Filkalle kuvaaminen on kivaa, mut ne sitä seuraavat vaiheet onki sitte vähä...

AamulenkkiSunnuntai 17.08.2008 09:59

... Ei ole yhtään mun tyyliä kun olen niin pahuksen aamu-uninen. Mut ol pakkko lähteä kun Arttua ei viiden jälkeen nukuttanu enää yhtään. Nyt edes toinen meistä (eli Rita) saa nukkua.

Täällä eiranrannassa vissii kuvataaan jotain TV-sarjaa.

Lounaalla CorleonessaTiistai 12.08.2008 16:14

Ghettoblasterin päivitysPerjantai 08.08.2008 02:45

Sain tuon nykyisen poppikoneen valmiiksi noin 3,5 vuotta sitten keväällä. Pari detailia kylläkin jäi sen jälkeen vähän hiertämään, mutta en ole jaksanut tai kerennyt tekemään niille mitään - olen keskittynyt popittamiseen.

1. Diskantit kohisee

Oli tarkoitus että tuota voi kuunnella myös hiljaa. Noh kyllähän sitä voikin, mutta diskanttivahvistimessa on liikaa gainia, josta seuraa kohinaa. Eipä sitä muuten kuulisi, mutta 105dB/W PA-torvidiskantti on melko herkkä. Perfektionismiani (valikoivaa sellaista) häiritsee se että kuulen kohinaa kun laitan korvan melkein kiinni diskanttielementtiin.

Ajattelin väsää hifimmät päätevahvistimet diskanteille. Joku operaatiovahvistimen ja AB-luokkaisen virtapuskurin yhdistelmä voisi olla aika rules. Yksipuolinen jännite ja "virtuaalimaa" aiheuttaa vähän päänvaivaa, sillä käyttöjännite saattaa vähän vaeltaa kuormituksen ja akun latauksen mukaan. Se taas voi aiheuttaa säröä tai muuta mukavaa.

2. Virtaa kytkettäessä päälle tai pois kuuluu poksahtelua ja ajoittain ihmeellistä ininää

Laitteessa on melko paljon "moduuleita", jotka pitää kytkeä päälle/pois oikeassa järjestyksessä. Lisäksi bassopäätevahvistimen kondensaattoripatteristo täytyy ladata rajoitetulla virralla ettei virtakytkin sula. Nykyinen disaini perustuu analogiseen komparaattoriipiiriin joka ohittaa virranrajoitusvastuksen kun konkkapatteristo on riittävän täysi. Tohon vaan tarvitsisi muutaman askeleen lisää jotta se toimisi oikeasti kunnolla.

Kelasin että toteuttaisin paremmin toimivan systeemin käyttäen 8-bittistä AVR-mikrokontrolleria. Sellasta voi sentään ohjelmoida C:llä, ettei tartte assembleria kirjoitella. Esim tuo piiri voisi olla sopiva: http://www.atmel.com/dyn/products/product_card.asp?part_id=3827 . Hinta liikkuu ehkä muutaman euron tuntumassa, mutta en tiedä mistä kyseistä mallia saa - on aika uusi nimitäin. Täytynee tilata ilmaisia sampleja ja vaikka väittää että olen opiskelija (joka teoriassa pitää kyllä paikkansakin).

3. Kerran vuodessa pitää ostaa uusi akku kun lyijyakut menee pilalle ilman ylläpitolatausta

Speksien mukaan tollasen biltemassakin myytävän 12Ah lyijyhyytelöakun pitäisi kestää muutaman vuoden käyttöä. Unohdan vaan etenkin talviaikaan ladata akun täyteen parin kuukauden välein. Myöskään laturia ei viiti pitää ihan 24/7 kytkettynä - sekin nimittäin syö sähköä.

Edellisessä kohdassa mainittua mikrokontrolleria voi käyttää tähänkin. Jos akkujännite laskee pitäksi aikaa liian alas, alkaa poppikone vilkuttaa valoa ja vaikka vienosti piippailemaan!


P.S. Pitäis varmaan printtaa tohon kylkeen joku faqi. Boozemblyillä varmaan kymmenen tyyppii tuli kysyy että "mikä akku tossa on?" "kauan toi kestää?". Vastaukset on: 12 V 12 Ah lyijyhyytelöakku, ~5 tuntii nupit kaakossa jos akku on tuore.

Voitin tuholaiset!Perjantai 08.08.2008 01:22

... mutta millä hinnalla

Basilikat on noh miten sen nyt sanoisi lempeästi - muutamaa yksittäistä vartta lukuunottamatta kuolleita. Ilmeisesti annostelin tolua, raidia ja mäntysuopaa vähän turhan avokätisesti. Vähän kyllä syö miestä, sillä olisin mieluummin nähnyt ne basilikat esim lautasellani. Timjami nyt sentään tuntui säilyvän hengissä, mutta on siinäkin puskassa vähän huuhtomista, sillä tuoksu ei ole mitenkään äärimmäisen houkutteleva - kuitenkin parempi kuin ennen ekaa kylpyä.

Kirsikkatomaatteja kypsyy reipasta tahtia! On tullut syötyä niitä jo useassa salaattiannoksessa. Mieluiten tietysti olisin nähnyt sitä basilikaakin siinä salaatissa...

Parveketomaatitkin (ne isot) alkaa vähitellen punertaa. Varmaan vajaa viikko ja niitäkin pääsee maistelemaan!

BoozeillaPerjantai 01.08.2008 23:19

vähä kosteeta ja koleaa, mutta eiköhän tää tästä iloksi vielä muutu!

Ötökät perkele!Perjantai 01.08.2008 19:05

Suihkutin mun yrtit (basilika ja timjami) eilen illalla sopivan vahvuisella TOLU-liuoksella. No ei ei ollu mitään iloa. Noita vtun ripsiäisiä vilistelee tuolla entistä enemmän. Suihkutin noihin nyt roiman annoksen RAIDia. Saa nähdä onko siitäkään mitään iloa.

Ripsiäiset munii lehtien sisään, jolloin raidit, mäntysuovat, jne ei tehoa niihin. Kuoriuduttuaan ne imevät lehdistä nesteet ja kakkivat tilalle - lehdet muuttuu paikoitellen läpikuultaviksi ja tulee tummia pisteitä. Jossain vaiheessa ne sitten kai menevät mullan alle piiloon kasvamaan isommaksi, eikä torjunta-aineet sinnekkään tehoa!

Yksi mahdollisuus olisi hankkia jotain petopunkkeja - niitä saa tilattua internetistä postin tuomana hintaan ~20e per 5000kpl, mut en ehkä yksien yrttien takia jaksa tohon ryhtyä. Jos olisivat tomaattien kimpussa niin sitten ehkä.

Mainittakoot vielä että maistoin tollasta ihanan näköistä kirkkaanpunaista chilipalkoa .. ja se poltti öbaut yhtä paljon kuin salaattiin laitettava paprika! Voivv... ... Onneksi noi "koristechilit" on sentään kohtuullisen ärjyjä.

Tomaatit sentään on alkanu kypsyä ihan kunnolla. Tuolla on paljon ihania punaisia kirsikkatomaatteja, jotka maistuvatkin varsin hyviltä. Saavat kuitenkin kypsyä vielä vähän lisää. Lisäksi isot parveketomaatit ovat saaneet jo vähän punertavaa sävyä poskiinsa!
Ei nimittäin näy seittiä missään. Sensijaan tuolla basilikoissa vilistää jotain pienenpieniä pitkulaisia ja kellerteviä toukkia tai jotain. Ei oikein paljaalla silmällä erota yksityiskohtia.

Tuhot kuiteskin näyttävät vähän samalta kuin seuraavassa linkissä oikeanpuoleisessa kuvassa: http://www.ctahr.hawaii.edu/noni/thrips.asp

Sitten kun vielä keksis miten noista pääsee eroon. Internet kertoo että ovat vaikeita...

Parvekepuutarhassa, osa #12765Maanantai 28.07.2008 02:23

Oltiin muutama päivä poissa ja auringonpaiste ja helle sai kaikennäköstä aikaan.

* Chilejä oli kypsynyt lisää.
* Eka tomaatti oli jokseenkin kypsä. Mokoma irtosi kun tökin sitä, joten joutui sitten syömään sen. Oli hyvä!
* Yks iso tomaattiterttu oli revennyt irti. Kyynel.
* Yks iso kirsikkatomaattipuskan haara oli katkennut. Kyynel. Siihen olis tullu jotain 20 tomaattia.

Lisäksi mainittakoot että vihannespunkit selvästikään eivät arvosta vettä. Kuten tuli jo aiemmin mainittua, suihkuttelin yrtit likomäräksi suihkupullolla. Timjamipuskan alle oli ropissut läjäpäin kuolleita punkkeja!! Mäntysuopa on ilmeisesti tehonnut kirvoihin, sillä pikaisella katselmuksella löysin chileistä vain yhden kirvan.

Vihannespunkit ovat hyökänneetPerjantai 25.07.2008 13:13

... parvekepuutarhaani.

Tutkailen rakkaita rehujani lähes päivittäin, joten tämä on tapahtunut äkisti ja salaa. Chilit ja tomaatit näyttävät olevan ihan koskemattomia, mutta muhkeina kukostaviin basilikoihin ja timjamiin ne ryökäleet ovat pesiytyneet! Vielä ei näytä erityisen pahalta, mutta vähän ahdistaa. Ilmeisesti tää hellejakso on saanut ne villeiksi.

Täytyy kokeilla suihkutella lehtien alapintoja kylmällä vedellä ahkerasti, sillä punkit viihtyvät lämpimässä ja kuivassa. Jos ei tehoa niin sitten rajumpia aineita kuten mäntysuopaa ja RAIDia, jonka tosin ei kerrota vaikuttavan erityisen tehokkaasti noihin.

http://www.saunalahti.fi/~thietavu/Chili/T_Punkit.htm
http://fi.wikipedia.org/wiki/Vihannespunkki