IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

"It adds ability to have (finally!) different collation order and character categories for different databases."

http://www.depesz.com/index.php/2008/09/28/waiting-for-84-database-level-lc_collation-and-lc_ctype/

Tähän mennessä jokaista eri localea varten on periaatteessa (ja pääsääntösesti ihan käytännössäkin) tarvinnut oman postgres instanssin. Unicode ei ole ollut ongelmaan ratkaisu, sillä se on merkistö. CTYPE määrittelee esim isojen ja pienten kirjainten suhteen kussakin kielessä - vaikkapa saksan ß ja SS. Collation taas määrittelee aakkostuksen - tuleeko å ennen û:ta.

Noh, sitte vaan kiroillaan siihen asti että 8.4 julkaistaan ... eli jonnekki ens kevääseen.

HKL rules!Maanantai 29.09.2008 23:17

Piti mennä vauvauintiin kuten viikko sitten. Silloinhan oli autoton päivä ja mentiin lopulta omalla yksityisautollamme.

Rita otti opikseen ja lähti tällä kertaa jo naurettavan hyvissä ajoin. Oli pysäkillä 16:25 kun uinti alkaa 17:30. Itsehän menin pysäkille kohtuullisen hyvissä ajoin, eli 16:45. Matka kestää noin 25 minsaa eli jää reilusti aikaa siirtyä altaaseen.

Kuvasta voit päätellä meninkö uimaan. Spoilattakoot suoraan että menin Timon ja at:n kanssa Black Dooriin jumitettuani pysäkillä melkein 40min.

Olisin ehkä hyvällä onnella ehtinyt muutamaksi minuutiksi altaaseen jos bussi olisi tullut heti bd:hen poistumisen jälkeen. Tavallaan onni onnettomuudessa - altaalla oli KAKKAVAHINKO ja ehtivät olla siellä vain vartin.

...

Kotona olikin odottamassa lahja keittiön pöydällä, vinkku kylmässä ja salaatti valmiina. Vaimo on <3

Niin ja kiitos kaikille onnittelijoille! :)

Viikonlopun ohjelmaSunnuntai 28.09.2008 23:48

Perjantaina jumitusta ja kädenvääntöä lauantain ohjelmasta.

Lauantaina käytiin seurasaaressa. Punertava ja kellertävä syksy on tosi lyhyt ja se on melkein joka vuosi mennyt ihan huomaamatta ohi. Nyt sentään päästiin sitä ihailemaan. Illalla olikin mazan tuparit.

Sunnuntaina oli joku sukukokous sienimetsässä. Anoppi ja Ritan täti - kummankin perheet + tyttö- ja poikaystävät (ja yks aviomieskin ;) oltiin Luukin tuntumassa käymässä. Jonkin verran suppilovahveroita löysivät, mutta tulos oli seurueen kokoon nähden melko vaatimaton.

Nyt juon olutta.

Autoton päiväTiistai 23.09.2008 01:02

Oli vauvauintia vaihteeksi. Mentiin bussipysäkille oikein hyvissä ajoin jotta ehditään varmasti ajoissa perille. Viimeksi meni vähän tiukalle. No eihän sitä bussia kuulunut 25min odottelunkaan jälkeen.

Mentiin sitten autolla ja juututtiin ruuhkaan. Oltiin perillä noin kymmenen minsaa ennen uinnin loppumista eli se siitä sitten. Oli kuitenkin (meidän) onni onnettomuudessa, sillä Teddy perheineen oli tällä kertaa estynyt. Heillä on vuoro 1½ tuntia meidän jälkeen ja käytimme tilaisuuden hyväksi.

Homma meni vaihteeksi tosi kivasti. Arttu polskutteli itsensä ihan tainnoksiin :p

SuomenlinnassaSunnuntai 21.09.2008 20:55

Käytiin lähinnä Länsi-, Pikku- ja Isossa Mustassa. Aurinko porotti suorastaan kuumasti, joskin varjossa oli vähän viileetä.

Lopuksi söimme panimoravintolassa (keskinkertaiset) lihapullat ja siirryimme itse asiaan:
* Amphion (ei niin hyvää kuin olutfestareilla, mutta parasta näistä)
* Pale Ale (vähän jäykempää makua kielen takaosaan olisi kaivannut)
* Pils (Pilsiksi melko hyvää)
* Porter (Erinomaista portteriksi)

Vauvauintia ja soppaaTiistai 09.09.2008 01:44

Päästiin vihdoin vauva"uintiin". Edellisellä kerralla Ritalla oli joku kummallinen mahatauti.

Oli vähän jännitystä ilmassa - päästääkö altaaseen lainkaan tai kauan siellä viihdytään. Arttu ei nimittäin ammeessa juurikaan viihdy. On kovin varautuneen oloinen ja yleensä siitä seuraa parku. Ihme kyllä homma meni tosi kivasti ja ainakin huumoria sai revittyä. Arttu lähinnä haukotteli ja ihmetteli että vedessä ollaan - pitäiskö tän olla jotenki ihmeellistä.

...

Tomaatteja oli taas poksahdellu ja oli kiire tehdä niistä jotain. Jokunen oli homehtunutkin :-/

Tehtiin sitte lisää sitä erinomaista tomaattikeittoa! Tomaatteja oli aika tarkkaan 1,6 kiloa eli neljän säilyketölkin verran. Pakkaseen pääsi seitsemän annosta.

Matkalla kotiin anoppilastaSunnuntai 07.09.2008 21:37

Pysähdyttiin sitte Neste Expressille kun Artusta loppui polttoaine

Teddy, Katri ja Alexander oli kylässäTorstai 04.09.2008 01:23

Väsättiin erinomaisista parveketomaateista mm. aivan erinomaista tomaattikeittoa: http://pastanjauhantaa.blogspot.com/2006/10/juustoinen-tomaattikeitto.html

Juustona oli koskenlaskijaa ja reseptiä täydennettiin ah niin ihanalla timjamilla (parvekkeelta tietysti).

Keräsin aamulla partsilta varmaan 30 tomaattia. Ovat alkaneet repeilemään ja homehtuvat helposti ellei niitä käytä heti.

Räpsyjä boozemblyiltäMaanantai 25.08.2008 03:41

Tuolla: http://tuner.bdb.fi/gfx/valokuvat/boozembly_08/

Vähä kesti että sai nuo kehitettyä, skannattua ja käpisteltyä. Filkalle kuvaaminen on kivaa, mut ne sitä seuraavat vaiheet onki sitte vähä...

AamulenkkiSunnuntai 17.08.2008 09:59

... Ei ole yhtään mun tyyliä kun olen niin pahuksen aamu-uninen. Mut ol pakkko lähteä kun Arttua ei viiden jälkeen nukuttanu enää yhtään. Nyt edes toinen meistä (eli Rita) saa nukkua.

Täällä eiranrannassa vissii kuvataaan jotain TV-sarjaa.