IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

Artulla on nimipäiväPerjantai 31.10.2008 19:49

... niin ostettiin sit talo lahjaksi. Nykyiset asukkaat muuttaa pois 15.12. mennessä. Ajateltiin rempata keittiö ennen muuttoa, joten ainakin tammikuuhun asti jumitetaan nykyisessä kämpässä.

Ihana talo <3Tiistai 28.10.2008 21:46

Maununnevassa on sellainen. Valmistunut vuonna 53 ja on remppailtu alkupäräiselle uskollisella tyylillä. Joku voisi sanoa sitä vanhanaikaiseksi, mutta mä mieluummin kutsun sitä ajattoman retroksi ;)

Jollain aikajänteellä tuossakin olisi kyllä lisäpuuhastelua. Ulkolaudoitus on melko rapeassa tilassa etelän puolelta, saunaosasto kaipaa kokonaisvaltaista uudistamista, keittiö on .. uusittu 80-luvulla ja siltä se näyttääkin, talo lämpenee yösähköllä joka on varmaan kallein tapa lämmittämiseen.

Sitte pitäis vielä keksiä paljonko talosta tarjoaa. Hintapyynnössä on ihan naurettavan paljon ilmaa ja välittäjäkin sen myönsi. Meni vaan jo yksi talo nenän edestä ...

CoctailTiistai 28.10.2008 14:21

On vähän flunssa ja ajattelin nautiskella taskussani olevan yhden (1) mustaherukan makuisen finrexin pussin. Ei ollut lusikkaa läsnä niin laitoin jauheen ensin mukin pohjalle ja automaatista kuumaa vettä päälle. Ainoo vaan että laitoinkin siihen vahingossa kahvia.

Eehele - sanoinkuvaamattoman hirveä makuyhdistelmä. Siis aivan kauhea! Taistelin sen kuitenkin irvistellen alas, sillä ei ollut kuin tuo yksi pussi.

Flunssaa ja kämppääMaanantai 27.10.2008 00:22

Ohhoh. Tullut oltua yli kaks viikkoa kirjoittamatta mitään.

Ensin tuli flunssa joka lähes poistui ja seuraavaksi tuli vielä vähän kiukkusempi flunssa joka alkaa onneksi olla aika hyvin voiton puolella. Vähän harmittaa kun Ritakin on ehkä tulossa kipeäksi :(

Ollaan käyty katselemassa taloja. Vuokraisäntä irtisanoi sopparin ja aikaa painua ****uun täältä on vielä kuusi kuukautta. Suoraan sanoen tää nykyinen kämppä on käynyt vähän ahdistamaan. Kahdelle henkilölle on tosi rules, mutta kolmas henkilö - vaikka onkin tosi pieni - vie kaikkine oheistavaroineen melkosen paljon tilaa. On vaunut, sitteri, leikkimatto, leluja, puklurättejä, vaatteita, vaippoja jne.

Olen tullut siihen tulokseen että omakotitalo on se juttu. Ensinnäkin haluan meluta ilman että tarvitsee pelätä naapurien hermostumista. Haluaisin akustisen pianon, mutta sellasella treenaaminen voi olla vähän epäkohteliasta kerrostalossa. Lisäksi mökillä on rummut ja soittaisin niitä mieluummin himassa .. mutta en ehkä kerrostalokämpässä. Laulaminenkin on kivaa! Mainitsinko kotiteatterin ja hirveät jyrinät? Niin ja toiseksi, hurahdin parvekepuutarhaan ja pitää saada lisää! Kasvihuone! Myös grilli on kiva.

Ritakin on kyllä erittäin thumbs up omakotitalolle, sillä on asunut sellaisessa siihen asti että muutti mun kanssa kimppaan. Toisaalta Rita kokemuksen syvällä äänellä tietää (nimimerkillä asunut lapsuutensa suunnilleen työmaalla) että omakotitalossa on ylläpitohommia. Olen kuulemma laiska tekemään kotiaskareita - jota en toki kiellä - ja on epäilys saanko mitään aikaiseksi noin suuressa mittakaavassa. No tietty! Talon remppaaminen on MIESTEN hommaa! (Poikkeuksiakin on kuten mun sisko)

No kuiteskin.. käytiin aluksi katsomassa yhtä kämppää Asolassa. Talo oli pohjaratkaisultaan ihan jees ja tilavuuttakin piisasi. Ainoo vaan että tontti oli ihan pebasta ja Asola on pelottavaa itähelsinkiä.

Tapaninvainiossa oli tosi idyllinen rintamamiestalon kaltainen tölli ja kiva piha, mutta se pahuksen talo oli aikain saatossa vajonnut toisesta päästä saveen ja oli sen seurauksena ihan vinossa. Talon olisi kyllä voinut nostaa suoraksi ja paaluttaa, mutta kustannus olisi noin 70 000 eur joten ei. Lisäksi se olisi ollut pidemmän päälle liian pieni. Niin ja perustuskin oli haljennut joten mutkalle se olisi kuitenkin jäänyt.

Kivimäessä, jossain Vantaankosken juna-aseman ja Martinlaakson tuntumassa oli melko hyvä kotiehdokas, mutta silloin tajusin että keittiön ja olohuoneen sisältävässä kerroksessa on oltava yksi huone ATK:ta ja musaroippeita varten. Olen niiden kanssa sen verran paljon tekemisissä että niiden on oltava olkkarin välittömässä läheisyydessä. En halua jumittaa yksin esim yläkerrassa tai kellarissa.

Malmilla on ihan helvetin hieno mansardikattoinen talo vuodelta 1920 ja risat. Huoneita ja neliöitä on juuri passelisti - siis niin paljon että pari makuuhuonetta olisi voinut sinetöidä kiinni siihen asti että tulee lisää muksua ja Arttu kasvaa isommaksi ;) Kaikkea pientä säätöä olisi luvassa kuten salaojituksen korjaaminen, lattian hiominen ja lakkaaminen, suunnilleen kaikki listat puuttuu kun remppa jäänyt vähän kesken, sauna pitäis uusia jne. Olin tuossa yksi aamu diilaamassa välittäjän kanssa uusintakäynnille aikaa. Illalla kun olisin ilmoittanut sopivan ajanhetkej, tuli maili "Nyt Notkotien omakotitalo on sitten myyty". Itku meinas tulla :(

Tänään käytiin vaihteeksi Tapaninvainiossa katselemassa yhtä kämppää. Keittiö oli ihan säälittävän pieni ja ruokapöytä pitäisi laittaa olkkariin. Remppakin oli mielenkiintoinen - suunnilleen jokaisessa huoneessa oli erilainen lattia (laminaattia) ja monin paikoin se jousti jalkojen alla. Korjattavissa oleva asia mutta silti...

Nyt alkavalla viikolla pitäisi käydä katselemassa Maununnevassa sijaitsevaa rintamamiestaloa. Speksien mukaan näyttää kokonaisuutena melko hyvältä, vaikka kuntoraportin mukaan saunaosasto pitää tehdä kokonaan uusiksi ja keittiö on tosi kasari. Lisäksi hintapyynössä on hulluna ilmaa mutta onpahan sitten varaa myös tingata.

Tulipas reportaasi...

Kodasin kuvabrowserin JavaScriptillaKeskiviikko 08.10.2008 23:50

Voi testata vaikka tuolla: http://tuner.bdb.fi/gfx/valokuvat/syksyrapsyja/

Galtsuun on aika mahdoton uppia kuvia määrissä. Ehkä joskus tulevaisuudessa onnistuu joku massauploadi. Flickr on ehkä enemmän "hienoille" kuville ja Picasa Web on jotenkin ruma. Lisäksi monet kotisivuille laitettavat kuvagalleriaskriptit on turhan monimutkasia serveripäässä.

Tässä nyt jotain ominaisuuksia:
* Yksi staattinen HTML-sivu per galleria. Muodostetaan shelliscriptillä joka myös tekee pikkukuvat.
* Selauskoodi on JavaScriptiä
* Hienot feidaukset jeejee - kuitenkin niin vauhdikkaat etteivät ne ole se pääasia
* Nuolinäppäimillä voi siirtyä eteen-/taaksepäin. Laitan jotku hiirellä klikattavat nappulat joskus.
* Seuraava kuva ladataan aina valmiiksi, joten eteneminen tuntuu vauhdikkaalta.
* Kuviin voi linkata suoraan - kuvatiedoston nimi päivittyy selaimen osoiteriville #-merkin perään
* Kuville voi laittaa kuvatekstin määrittämällä pikkukuva-elementille title-attribuutin: title="Kiva kuva"

Karilla on flunssa :(Sunnuntai 05.10.2008 23:27

Kuumetta ei taida olla, mutta kurkku kosmisen karhee ja tuntuu nousevan kohti kitarisoja. Olo on melkosen huono.

Artulla ei ole enää kuumetta. Räkää silti piisaa.

P.S. Voi olla vähän hiljaista että olisin maanantaina duunissa.

Artulla on flunssa :(Lauantai 04.10.2008 04:38

Kuumetta melkein 39 ja nokka ihan nuhanen.
Ennen puolta päivää kun kattoo Galtsun uusien kuvien selausta niin ruudulla näkyy kerrallaan helposti kolmekin eri käyttäjän vauvakuvaa (tai masukuvia). Iltaa kohden niiden suhteellinen osuus kuitenkin vähenee huomattavasti.

Kampissa...Torstai 02.10.2008 03:14

...jossain baarissa saksalaisen koulun vieressä.

kauheeta valosaastetta!Torstai 02.10.2008 00:09

.. Oliks tää sitä guerilla lightingii