IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

VauvauinnissaMaanantai 24.11.2008 23:32

Sitä on ollut jo 13 kertaa ja olemme käyneet ... 6 kertaa. Ollu "pikkasen" flunssaa ja muuta mukavaa. Viime kerralla olisi ollut valokuuvaja vedenalaisten lelujen kanssa paikalla. Ei päästy. Piti nyt sitten ite räpsiä edes jotain vedenpäällisiä kuvia.

Teddyn synttäritTiistai 18.11.2008 19:56

Juhlistimme Teddyn synttäreitä nautiskelemalla pullollisen punaviintä.

PoskiontelotMaanantai 17.11.2008 13:24

Nenän sivuontelot ovat lärvissä olevaa tyhjää tilaa. Näkemyksiä niiden tarkoituksesta on useita - mainittakoot muunmuassa pään painopisteen muuttaminen niin ettei lärvi ole etupainoinen ja vaikutus äänen resonanssiin. Wikipediasta voi lukea lisää: http://en.wikipedia.org/wiki/Paranasal_sinus

Poskiontelot ainakin mulla toisinaan tulehtuvat flunssan jälkitautina. Niihin menee räkää, tukkeutuvat ja lopulta bakteerit villiintyvät siellä. Tulevat kipeiksi ja etenkin kaikki tärähdykset kuten askeleet kävellessä sattuvat.

Eilen alkoi taas tuntua oikeanpuoleisen posken takana ahdistusta. Edellisen flunssan jälkeen pari viikkoa sitten söin jo yhden satsin antibioottia. Ei tee mieli syödä heti lisää ja tuntuu se silti ikävältä jonkin aikaa.

Aloin sitten kelailemaan että mitenköhän poskiontelon saisi tyhjennettyä. On sellainen fiilis että etenkin niistäessä sinne menee tavaraa. Entäs toisin päin?

Proseduuri meni öbaut näin:
1. Huuhdotaan nenästä irtoräkä nenähuuhtelukannulla.
2. Niistetään irtoräkä kevyesti.

Ja sitten se mielenkiintoisin kohta:
3. Otetaan nenästä kiinni ja käännetään pää kallelleen vasemmalle (oikea poskiontelo kyseessä) ja yritetään vetää ilmaa sisään niin kovaa kuin pystyy. Korvissa paukkuu ja poskista kuuluu sellasta ääntä kuin tavaraa liikkuisi.
4. Sen jälkeen otetaan sieraimen reunasta kiinni ja venytetään se mahdollisimman isoksi. Ideana maksimoida ilman määrä ja virtaus.
5. Vetästään räkä kurkun kautta pihalle. Sitä muuten tuli ihan saaakelisti.
6. Hypätään kohtaan 3. niin monta kertaa ettei enempää heru.

Toistin koko homman muutaman kerran eilisen aikana ja nyt tuntuu oikein hyvältä!

Pari oleellista pointtia. Kun ottaa nenästä kiinni ja yrittää kaikin voimin hengittää sisäänpäin, tulee nenään alipaine ja tukkeutuneessa poskiontelossa on siihen nähden ylipaine joka työntää räkää poispäin. Kun rään rykii kurkun kautta ulos eikä niistä niin nenään tulee taas alipaine ja kova virtaus ehkä saa myös aikaan saman ilmiön (jonka nimeä en muista) kuin maaliruiskuissa. Kova virtaus aiheuttaa sen ympäristöön alipaineen .. eli vetää taas sitä räkää sieltä poskiontelosta.

Täytyy vielä seurata tilannetta sillä on vielä vähä flunssaa jäljellä, mutta ainakin nyt tuntuu hyvältä!

SisustuslehtiMaanantai 17.11.2008 01:42

Kun varasi suunnitteluajan sinne jokin aika sitten kiroamaani Keittiömaailmaan, sai puoleksi vuodeksi Avotakka-lehden. Mukaan sai heti yhden irtonumeron.

Olen vähän järkyttynyt. Imelää kitschii koko lehti täynnä. Itse olen enemmän funktionalismin kannattaja - mööpeleiden muotoilu menee käyttötarkoituksen ehdoilla. Lundia-hylly rulettaa vaikka se nyt ei mitään funkista olekaan! Trendinä sensijaan tuntuu olevan kaikennäkönen "persoonallinen" turhake jota voi tsägällä .. ehkä .. käyttääkkin johonkin.

Etenkin arkkitehtuurissa mutta myös mööpeleissä on kullakin aikakaudella oma helposti tunnistettava tyyli. Barokki, rokokoo, jugend jne kestivät melko pitkään, mutta rakennustaiteen kehitys on ollut kiihtyvää. Monilla on varmaankin mielikuva vaikkapa 1920-, 1950-, 1970- ja 1980- lukujen taloista.

Niin takaisin siihen lehteen. Tuntuu että nykyään trendikästä on joku käsittämätön synteesi eri aikakausien ja kulttuurien tyyleistä. Pitää olla tosi vanhan näkösiä lipastoja jotka melkein antavat ymmärtää että "älä koske, olen laho ja romahdan", on buddhan päitä, on pinkkejä silkistä tehtyjä tyynyjä, räikeitä värejä. Lehdessä muuten mainittiin että lattian voi maalata valkoiseksi niin värien runsaus ei mene överiksi.

Kitschi tuosta tulee ekana mieleen.

On myös coolia olla ekologinen ja käyttää olkkarin sisustukseen puisia kuljetuslavoja (niitä mistä saa tikkuja ja joita voi kuskata trukeilla). Lisäksi jossain kaupassa myydään kalliilla sellasia valkoisia sylinterejä joita voi pinota päällekkäin ja tehdä niistä hyllyn. Moni on varmaankin nähnyt tien poskessa betonisia kaivonrenkaita tai siltarumpuja pinottuna päällekkäin. Mielestäni ne eivät palvele tarkoitusta hyllynä mutta tänä päivänä onkin tärkeää että se on magee.

Tää homma vaatii vielä sulattelua. Niitä Avotakkoja tulee vielä ilmeisesti kuusi numeroa seuraavan puolen vuoden aikana.

VauvablogausSunnuntai 16.11.2008 21:07

* Arttu maisteli tänään perunamössöä. Meni hyvin alas! Tähän mennessä pelkällä tissin lutkuttamisella on saanut painoa reilu 10 kiloa. Saa nähdä miten jatkuu ;)
* Poju myös on oppinut eilisen jälkeen uuden jutun. Kun on tylsää niin tasaisen ulinan sijaan tuleekin bä bä bää .. vähän niinku Obama!
* Varpaista näyttää olevan hauska ottaa kiinni - etenkin isovarpaista.

Keittiömööpeleiden hinnoitteluSunnuntai 16.11.2008 20:59

Käytiin alkuviikossa ISKUssa speksaamassa minkälainen keittiö haluttaisiin. Myyjä kyseli aika paljon keskeisiä tietoja ja väsäsi meille parissa päivässä hienon plänin sen mun suunnitelman pohjalta. Oli jopa pari mukaelmaa aiheesta. Eihän se ihan halpa ollut, mutta tarjous oli todella asiallinen - tarkaan speksattu mitä mööpeleitä siihen kuuluu, mitä ne maksaa jne. Lisäksi saatiin kuva suunnitelmasta. Helppo nähdä että ok, massiivipuutasot maksaa ja laatikot (ilmeisesti mekamismit).

Käytiin eilen vertailun vuoksi Keittiömaailmassa Varistossa. Oli varattu aika suunnitteluun ja päästiin ihan paikan pääjehun kanssa pöydän ääreen. Homma alkoi ihan mukavasti, mutta yht'äkkiä tuli ilmoitus että joku Kouvolalainen pariskunta oli tulossa kattomaan viinikaappeja (voisin vähän kommentoida viinikaappeja mutta offtopic). Niille oli kai sovittu aika mutta mitä ihmettä. Jumitettiin sitten jonkin aikaa siellä myymälässä ja alettiin lopulta pottumaisiksi. Päästiin lopulta jatkamaan keittiön suunnittelemista. Suunnittelija oli kyllä varsin asiantunteva, mutta ei se tulos Iskun veroinen ollut.

Pahinta Keittiömaailmassa kylläkin oli etten saanut mitään erittelyä tarjoukseen kuuluvista mööpeleistä. Myöskään ei suostunut antamaan kuvaa suunnitelmasta. Ala nyt siinä sitten vertailemaan jotain. Viivan alle jäävä hinta oli jonkin verran Iskua pienempi, mutta sekin vähän arveluttaa. Hinnassa on 40% alennusta jos tilaa niin että toimitus on tämän vuoden puolella. Ainoo vaan että firman kapasiteetti näytti olevan aika äärirajoilla.

Taidan ostaa ISKUsta.

Tää on vissiin joku yleisempikin ongelma alalla: http://kuningaskuluttaja.yle.fi/node/1379 .. myös hesarissa oli hiljattain juttua aiheesta.

Nyt on sitte uus harrastusPerjantai 14.11.2008 20:33

Allekirjotettiin lopulliset kauppakirjat talosta. Lisäksi kävästiin ostamassa vähän aiheeseen liittyviä opuksia.

Ollaan sitte koko perhe kipeenäTorstai 13.11.2008 11:15

Ensin tuli Artulle flunssa ja pian sen jälkeen mulle ja Ritalle. Alkaa jo vähän ahdistaa, sillä tää on mun kolmas flunssa viimesen öö kuuden viikon sisään.
... niin tässä syy.

Kuvasta oikealle on joku säälittävä työtaso jonka PÄÄDYISSÄ on laatikostot. Ne siis aukeavat esim tuohon tiskikoneeseen päin ja vastakkaiseen suuntaan. Keittiö on ruma ja epäkäytännöllinen eikä uunikaan toimi.

Mainitsinko jo että keittiön tyyli sopii talon muuhun sisustukseen yhtä hyvin kuin finrexin ja kahvi yhteen?

Edit: Nyt kun tarkemmin katsoo tuota kuvaa niin vaikuttaa siltä että tuota keraamista keittotasoa ohjataan oikealla olevan uunin päällä olevasta paneelista. Melko kätevää .. kuten myös nuo kaksi hanaa.

ISKUn näkemys keittiöstäTorstai 13.11.2008 00:55

Tossa on käytetty pohjana omaa suunnitelmaani mutta sovitettu se iskun mööpeleille ja korjattu pari ongelmaa. Nyt myös lieden vasemmalla puolella on tasoa eikä se tipahda heti altaaseen. Lisäksi nurkkakaapit on toimivampia ja tuohon ikkunan eteen on isketty pyörillä varustettu viritys. Se on tarpeellinen jos haluaa avata ikkunan esim pesua varten tai päästä käpistelemään ikkunan alla olevaa lämpöpatteria.