IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

Norovirus tjspSunnuntai 29.03.2009 01:07

Tää on ihan kauheeta. Ensin oli Artulla, sitten Ritalla ja nyt myös mulla. Täytyy mennä "nukkumaan"...

TakkaKeskiviikko 25.03.2009 00:37

Ranteet on vieläkin kipeet joten rakentaminen seisoo. Mut onneks voi plänäillä .. jota tässä hommassa kyllä riittää.

Ajatuksena on hankkia olkkariin varaava takka joskus tulevaisuudessa. Sellanen vaan painaa helposti pienen virtahevon verran (1500 kg), joten ihan noin vain sitä ei voi lattialle väsätä. Käytännössä lautalattiaa pitäisi purkaa ja tehdä joku perustus sille. Kysymys kuuluu että kestääkö alla oleva betonilaatta vai täytyykö siihen viritellä jotain lisätukea. Homma paranee selvittää juurikin nyt, sillä takka tulee suoraan saunan yläpuolelle ja upouutta saunaa (kun se on valmis) ei viittisi alkaa repimään heti auki.

Vaihdettiin Ritan kansa roolejaLauantai 21.03.2009 13:52

Mulla on ranteet ja sormet niin pirun kipeet kallioprojektin jäljiltä. Ilmeisesti nivelet vähän turvoksissa kun pikkurillit ei meinaa suoristua ilman avustusta. Jyystin melkein pari päivää graniittia piikkauskoneella ja timanttilaikkaisella rälläkällä. Kapistuksia saa pidellä käsissä rystyset valkosina.

Menin Artun kanssa ulkoilemaan (nukkui tosin koko matkan) ja Rita siivosi tulevaa kodinhoitohuonetta ja irroittaa laattoja ... edelleen. Pienen suostuttelun jälkeen siirtyi vasarasta ja taltasta poravasaraan. Melkonen porina kuuluu vaikka on pienempi kahdesta koneesta!

Vähän meni arviot pieleen. Ei tule betonia lattiaan lomani aikana. Loppuu nimittäin huomisen jälkeen ja pitäisi vielä laittaa loput eristeet ja pyytää putkimies asentamaan lattialämmitysputket.

Hommassa on uusi suunta!Perjantai 20.03.2009 00:09

Nimittäin nyt rakennetaan! Enhän mä tässä olekaan purkanut kuin kolme ja puoli viikkoa. Alkoi olla butti jo ihan uskomattoman kuiva. Tänään huusin perkelettä ja iskin lapiota moreeniin niin että kipinät lensi.

Sain lopulta laitettua radon-putket paikoilleen ja tasoitettua pohjan niin että leca-soraa sai levitettyä sopivasti kuutiometrin säkillisen eli keskimäärin sellaisen 7cm kerroksen. Sen päälle tuli tollasta ruskeaa fuktisol eristettä. Oli noiden eristeidenkin arpominen melkoinen episodi.

Alapohjan rakenteesta tulee nyt ylhäältä alas lueteltuna seuraavanlainen:

* Lattialaattoja
* Laastia
* Vesieristettä (mitä kaikkia komponentteja se nyt tartteekaan)
* Betonia 8-10 cm
* Suodatinkangas
* Styroksia 0-10 cm
* Fuktisolia 10 cm
* Leca-soraa 0-10 cm
* Sitä vtun moreenia
* Kallio

Suurimpana haasteena oli se että perusmuuri loppuu noin kymmenen senttiä tulevan lattiapinnan alapuolelle. Muurissa ei ole edes mitään anturaa vaan se on vaan valettu siihen moreenin päälle. Montusta ei pystynyt kaivamaan kovinkaan syvää etenkään siitä sokkelin tuntumasta. Olisi ikävä jos talo romahtaisi kun perustus jäisi tyhjän päälle :p
Sain kylläkin louhittua tota graniittia aika paljon piikkaamalla järeämmällä koneella kalliosta löytyneisiin halkeamiin. Muutama iso murikka on vielä jäljellä jotka pitäisi saada halki. Ehkä etana halkaisee ne huomiseen iltaan mennessä tai sitten ei. Ajattelin kuitenkin kokeilla vielä järeää rälläkkää ja timanttilaikkaa. Kuulemma jotku ovat onnistuneet silläkin paloittelemaan isoja kiviä ja kalliota.

Huomenna olisi putkimies tulossa laittamaan viemäreitä ja lattiakaivoja...

Mursk!Maanantai 16.03.2009 18:27

Kävin ostamassa linjalaserin (99e). Oheinen kuva on yhdistetty monesta kuvasta, sillä laseri tekee vain yhden vaakasuoran ja yhden pystysuoran viivan.

Pukuhuoneen takanurkassa kallio nousee paikoitellen niin korkealle että lattiavalun yläpinnan ja kallion väliin jää vain muutama sentti tilaa. Siihen kolmeen senttiin pitäisi iskeä kymmenen senttiä betonia ja vähintään kymmenen senttiä eristettä. Ostin myös etanaDYNAMIITTIA jolla tuosta ehkä saa lohkeamaan vähän pois.

Lapioitiin eilen Olegin ja broidin kanssa hiekkaa kiukulla ja syvimmät kohdat on melkein 60 senttiä alle tulevan lattiatason! Ainakin riittää ;) .. voin haudata moreenin seasta löytyneet isot kivenmurikat syvänteisiin.

Rajut meiningitSunnuntai 15.03.2009 23:00

Ollaan tutustuttu naapureihin ja porukka tuntuu varsin mukavalta. Naapurin rouva (tai mikälie) on asunut naapurissa siitä lähtien kun talot 50-luvun alussa rakennettiin. Tässä talossa on ollut neljät asukkaat - alkuperäiset jotka talon rakensivat, joku lääkäri (80-luvulta vuoteen 99), meitä edeltävä uusioperhe ja me.

Vuonna 85 taloon on tehty huomattava määrä remontteja. Putket on uusittu, sähköt on uusittu, keittiö ja sauna on uusittu, ullakkotilaa on muutettu asuintilaksi jne. Lisäksi saman rempan yhteydessä on tehty mainitsemani erämajahenkinen takkahuone, jossain määrin prameilevia tapetteja jne. Rahaa on siis ollut. Tyylistä ja laadusta en tosiaankaan tiedä, sillä keittiö on mennyt uusiksi ja sauna ja takkahuone on työn alla ;)

Eräs naapuri kävi ihmettelemässä saunaremppaamme. Oli tehnyt parisen vuotta sitten omaan taloonsa vastaavan joskin koko kellarin laajuisena. Tuli samalla puheeksi edelliset asukkaat jotka tuo naapurin jossain määrin tunsi kaikki.

Talomme oli tuon edellä mainitsemani lääkärin kakkoskoti. Varsinainen oli jossain muualla - siellä missä vaimonsakin asui. Voi vain arvailla mitä tässä talossa on tehty. Kuulemma kyseinen henkilö raahasi tänne harva se päivä hoitsuja kyläilemään...

Appiukko tuli kyläänPerjantai 13.03.2009 17:59

... jeesaamaan kellarin kaivuussa. Mukana oli sohvapöytä! Tehty suunnitelmani mukaan: tuner&beid=27943498

Ajattelin tosiaan maalata koivusta tehdyn alaosan himmeäksi mustaksi ja käsitellä tammitason puuvahalla. Täytyy nyt vielä hetki katella tota ettei tule tehtyä tyhmiä ratkaisuja.

Kaivuuhommia ja LEDejäPerjantai 13.03.2009 00:08

Broidi tuli kylään ja roudattiin sitä vääränlaista hiekkaa pihalle vajaa puolet. Hiekan seassa on ihan törkeenä kuvassa näkyviä murkuloita ja lapion upottaminen maahan on paikoitellen hivenen vaikeaa. Ajatuksena on poistaa noin 20 senttiä hiekkaa ja laittaa tilalle jokseenkin sama määrä lecasoraa - niitä kevyitä ruskeita papanoita joita näkee toisinaan kukkaruukkujen pinnalla.

Tuntuu että projektin perusteellisuus vain kasvaa. Kuvassa näkyvä siporex-harkoista tehty verhomuuraus täytyy ilmeisesti poistaa. Se on rakennettu alkuperäisen 50-luvun betonilattian päälle joka on piikattu jo ajat sitten pois .. paitsi ihan reunoilta. Seinät ovat siis periaatteessa tyhjän päällä eli voivat vaikka kaatua niskaan. Käytännössä näin ei ehkä kuitenkaan kävisi, mutta uuden betonilaatan liittäminen seinään menee melkosen vaikeeksi. Lisäksi ihan seinän vierestä ei voi kaivaa eikä korvata hiekkaa lecasoralla. Ensisijaisena tarkoituksena olisi estää kosteuden kapillaarien nousu ja toissijaisesti parantaa lämpöeristystä. Ensisijainen tavoite ei siis onnistu. Täytyy purkaa verhomuuraus ja tehdä se myöhemmin uudestaan uuden lattian päälle. Perusteellisemmaksi tässä hommassa ei voi enää mennä, sillä jäljelle ei jää mitään muuta kuin betoninen perusmuuri ja yläpuolinen betonilaatta. Kummatkin ovat kantavia rakenteita.

...

Kylppärin valaistus on mietityttänyt. Kattopaneeleihin upotettavat kohdevalaisimet olisivat kivoja, mutta suurin osa halogeeneista vaatisi 15 sentin upotussyvyyden! Katto siis laskeutuisi 16 senttiä yläpuolisesta betonilaatasta. Tulisi vähän turhan matala kylppäri. Tilasin kokeeksi 3W ledispotin joka vaatii vain reilu neljä senttiä tilaa yläpuolelleen. Kuusi tuollaista ehkä valaisisi kylppärin ihan hyvin, mutta noiden spektri ei oikein miellytä silmää. Täytyy siis jatkaa vaihtoehtojen tutkimista...

Seisoo (tuettuna)Keskiviikko 11.03.2009 15:13

Arttu oppi reilu viikko sitten konttaamaan eteenpäin ja nyt kiipeilee jo juttuja vasten seisomaan! Alaslaskeutuminen saa kyllä lattian vielä tärähtelemään.