IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

Lattialaatta kondiksessaKeskiviikko 29.04.2009 01:12

Mittailin lattiaa linjalaserin ja mittanauhan avulla. Kyllä teki kundit hyvää jälkeä! Betoni on jo kosmisen kovaa, mutta kuivuminen kestää varmaankin aika monta viikkoa. Pinta täytyisi "hioa auki" jotta kuivuminen nopeutuisi.

Eilen pihaan tuli parin tonnin (kiloa) edestä väliseinälaattoja. Seinät alkavat nousta viimeistään ensi viikolla. Putkimiehen täytyy ensin korvata vanhat putket uusilla, sillä keittiöön menevät putket ovat juuri seinän kohdalla - olivat nimittäin aikaisemmin sen mullaksi muuttuneen puurakenteisen seinän sisällä.

Ostettiin kaasugrilliSunnuntai 26.04.2009 01:53

Kasausohjeessa oli melkein 40 sivua. Tuli välitön ahdistus, mutta sain sen kuitenkin vähän vajaa neljässä tunnissa valmiiksi paria pikkudetailia lukuun ottamatta. Huomenna sitten testaamaan...

Kaikki grillit tuntuu nykyään olevan ihan hillittömän kokosia grillikeskuksia - kaks metriä leveitä ja metrin syviä. Löytyi kuitenkin kohtuullisen kokoinen tohon pihakatokseemme, mutta ehkä vieläkin hivenen pienempi olisi voinut olla.

BetoniaKeskiviikko 22.04.2009 19:44

... menee ... ja tulee!

Ei menny äijillä kauaa. Luulen että ovat tehneet ennenkin lattiavalun.

Lattiavalu huomenna!Keskiviikko 22.04.2009 00:47

Noniin! Päätin nyt sitten teettää lattiavalun ammattilaisilla. Hintaa tulee 580e + alv. Työtä tossa lienee jollain kolmella huntilla.

Edellisen kuvallisen blogauksen jälkeen tapahtunutta:
* Reunoilla radonkermit (bitumimattoa)
* Raudoitusverkot
* Verkon alla korokkeita jotta verkko tulee keskelle betonilaattaa
* Lattialämmitysputket
* Juuri äsken valoin lattiakaivot paikoilleen betonikakun avulla. Eivät sitten lähde vaeltamaan varsinaisen valun yhteydessä.

Huomenna tulisi sitten vajaa kaksi kuutiota betonia.

Omakotitalo rulettaaMaanantai 20.04.2009 23:27

... koska saa vapaasti pitää melkein miten kovaa meteliä tahansa.

Olen jo pitkään yrittänyt harjoitella laulamista, mutta kerrostalossa siitä ei ole oikein tullut yhtään mitään. Ei uskalla laulaa kovinkaan kovaa ja hiljaa harjoittelemalla ei synny kyllä yhtään mitään. Ääneni voinee luokitella baritoniksi ja korkealle pääsy on aina ollut melko vaikeaa. Ilokseni huomasin juuri että pääsen D:hen asti ilman että kuulostaa kammottavan käheältä tai falsetin rajoilla heiluvalta! (Vaimo ja lapsi ovat anoppilassa ;)

Nggh!Keskiviikko 15.04.2009 02:26

Grillattiin broidin kanssa radon-kermit seinään kiinni. Meni vähän pidempään kuin oli tarkoitus. Sen jälkeen tuli todettua että kello on sikana ja väsyttää. Ryhdyttiin kuitenkin arpomaan sitä varsinaista hommaa eli raudoitusverkkojen levittelyä lattialle. Muuten ihan jees, mutta ylimääräistä verkkoa on vain neliömetri joten se ei vaan riitä. Verkot pitää limittää toistensa päälle jotta betonilaatasta tulee kestävä. Ei sitten tehty sitä hommaa :-/ ... Huomenna piti tulla putkimiehen virittelemään lattialämmitystä mutta ei sitten tule kun ei ole verkkoja. Menee varmaan ensi viikkoon...... prkl.

Maalaaminen on vaikeetaMaanantai 13.04.2009 01:38

... etenkin jos haluaa ettei näy pensselin jälkiä ja ettei maali valu. Appiukko on tehnyt meille muutaman mööpelin - kaappi vessaan, sohvapöytä ja portaisiin portti Arttua varten. Mun hommaksi lankesi maalaaminen kun appiukkokaan ei siitä hommasta tykkää :p

Alkydimaalit kuten Futura, Miranol, jne tasoittuvat kyllä aika hyvin, mutta niitä pitää sivellä melkosen paksu kerros. Silloin ne taas meinaavat valua pystypinnoilla. Pakko hommaa on nyt kuitenkin opiskella ja harjoitella, sillä jossain vaiheessa on luvassa myös jalkalistojen maalaaminen ja ikkunanpokien ja karmien huoltomaalaus (ja raappaaminen).

Ghettoblasterin lootan maalaamisen kanssa vietin taannoin varmaan pari viikkoa. Kolme kerrosta maalia ja aina hiominen välissä. Lopuksi vielä pari kerrosta sprayta niin että pinta jäi vähän karkeaksi eikä päässyt tasoittumaan. En vaan todellakaan jaksa nyt ryhtyä moiseen vaan haluan valmista aikaiseksi...

Ristin tie GolgatalleLauantai 11.04.2009 11:49

Käytiin eilen tutustumassa keskuspuistoon. Astuu vaan meidän ovesta ulos niin pöpelikkö alkaa melkein saman tien.

Paloheinän huipulle on mutkitellen matkaa reilu pari kilometria. Vähän laimea mäki tuo on verrattuna Malminkartanon huippuun, mutta kyllä lastenvaunujen työntäminen jyrkintä reunaa pitkin sentään vähän tuntui reisissä ja pakaroissa :p Jahka poju on vähän vanhempi niin pulkkamäki kutsuu!

ÄmpärisoitinTorstai 09.04.2009 00:07

Melkosen monta vuotta vanhasta iRiver H320 soittimestani meni akku lopullisesti entiseksi. Tilasin juuri uuden hintaan 15e. Kapaa on jopa 2200 mAh entisen 1700 mAh sijaan.

Kelailin että pitäisikö myös hankkia 80GB kovalevy nykyisen 20GB tilalle. Onhan toi soitin melko vanhahtava ja paksu kuin mikä, mutta siinä on merkittäviä ominaisuuksia jotka puuttuu esim iPodeista:
* RockBox firmiksen kanssa soittaa mitä vain tiedostomuotoa. Tukee myös cross fadetusta!
* Sisältää radion .. jota tosin harvoin olen kuunnellut
* Sisältää line-innin ja mikrofonin eli voi äänitellä juttuja. Aika harvoin tosin olen sitäkään käyttänyt.

80GB kovalevy näyttäisi olevan 85 egeä. Periaatteessa vähän kallis päivitys, sillä 120GB iPod classic joka on puolet ohuempi, maksaa 230 egeä. Siihen vaan ei saa RockBoxia....

http://en.wikipedia.org/wiki/Iriver_H300_series
http://en.wikipedia.org/wiki/Rockbox

Eristeet kondiksessaMaanantai 06.04.2009 00:23

Appiukko oli jeesaamassa kun tuntui taas sellaselta nysväämiseltä ettei valmistu ikinä. Viriteltiin loputkin eristeet paikoilleen ja niiden päälle levitettiin suodatinkangas joka estää märkää betonia valumasta eristeisiin.

Jahka olen vielä saanut viriteltyä radonkermit lattialaatan reunoille niin vuorossa onkin putkimiehen vierailu lattialämmityksen merkeissä. Täytyy ensin selvittää laittaako putkari lämmitysputket sellasiin listoihin vai laitanko ensin raudoitusverkon johon putket vaihtoehtoisesti voi sitoa. Näyttäisi kuitenkin siltä että pääsiäisen jälkeen voi kutsua betoniauton kylään!

Maalasin suodatinkankaaseen tulevien väliseinien paikat. Toimivat apuna lämmitysputkien asennuksessa. Lisäksi piirrosten avulla pystyy simuloimaan saunatilassa liikkumista. Pesuhuoneen ahtaus on vähän huolettanut, mutta kyllä vuoron vaihto suihkunurkkauksessa tuntuu onnistuvan ihan hyvin. Vielä täytyy hahmotella lauteet jotta voi simuloida myös kulkua kiukaalle ja kiukaan lataamista.