IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

Uusi multimediaPCMaanantai 16.01.2006 23:22

Hankin pitkästä aikaa uuden PC:n. Tuo vanha 500MHz PenaIII alkaakin olla jo aika vanha, mutta suurimmat motiivit koneen päivitykseen ovat kapistuksen satunnainen kyykkäily ja melko äänekäs virtalähde ja ceeputuuletin.

Uusi kokoonpano on jotakuinkin sellainen kuin Athlon64 ja halpa geforce passiivijäähyllä. Kotelona on joku Antecin musta loota jota kehuttiin hyväksi ja hiljaiseksi.

Ainakin uudesta koneesta tuli hiljainen ja viileä! "SmartPower" virtalähde tosin pitää välillä rasittavaa, joskin hiljaista 5,3kHz ininää, mutta tuntuu kuin korvissa soisi. En vielä oikein tiedä onko kyseessä vika vai ominaisuus.

Lisäksi tässäkin setissä on jotain stabiiliusongelmia. Firefoxi ja winamppi ovat kaatuneet pari kertaa ihan satunnaisesti. Memtest86 löysi muutaman passin jälkeen satunnaisia vikoja muistipiireistä ja lopulta kaatui itsekin. Vaihdoin piirit päittäin ja ajelin parikymmentä tuntia putkeen memtestiä. 50 kierrosta jyystettyään löysi yhden virheen. En kyllä tiedä missä vika on. Atk sux. :-/

BakersissaPerjantai 23.12.2005 00:38

Oltiin Ritan kanssa Johanneksenkirkossa kuuntelemassa Polyteknikkojen kuoroa. Puolensataa teekkaria moniäänisellä laululla kuulosti varsin mainiolta. Harmi ettei ollut kameraa mukana :-/

Tultiin sitten Bakers'iin seurustelemaan Ritan duuni-/koulukavereiden kanssa. Olutvalikoima on sangen kehno, mutta on täällä sentään wlan. jee \o/

FlunssaTiistai 20.12.2005 01:16

Voi tuska. Mulla tuntuu olevan flunssaa muutaman kuukauden välein. Alkoi perjantaina ja jouduin skippaamaan mazan & co. keikan. En päässy sitte testaamaan uutta übersalamaakaan. >:(

Ehkä tää tästä...

Uusi salama kameraanKeskiviikko 14.12.2005 11:38

Kävinpä poistamassa itselleni joululahjaksi Canon 580ex salaman. Aika hurjaa kun nappia painamalla menee valotus oikein. Olen tässä kohta vuoden hajoillut jollain 15v vanhalla täysin epäyhteensopivalla salamalla, jonka kanssa kaikki ruuvit (aukko, ISO, valotusaika) on joutunut haarukoimaan manuaalisesti paikoilleen. Kaiken tietysti kruunasi salaman mahtava tehoskaala: himmeä ja kirkas.

Mutta nyt kelpaa: http://www.photo.net/equipment/canon/580ex/

Sopiva hääpäiväTorstai 08.12.2005 22:43

Olen vähän laiska blogaamaan, mutta...

Ensi kesänä on suunnitelmissa ottaa nainen vaimoksi. Ajankohdaksi oli suunniteltu 10. kesäkuuta, mutta Rita joutuisi lähtemään heti seuraavana päivänä Milanoon esittelemään jotain tutkimuspaperia. Muutenkin tässä alkuvuodesta on roimasti hässäkkää.

Käytiin viikonloppuna katsomassa suunniteltua hääjuhlapaikkaa (joka on aivan meidän mökin vieressä) ja se olikin jo yllättävän buukattu. Ainoa vaihtoehtoinen viikonloppu on heinäkuun ensimmäinen, eli vihille mentäisiin siis 1. heinäkuuta. Kuva paikasta löytyypi tuolta: http://www.nuorisoseurat.fi/talo39.html

Samalla kuultiin että Pornaisten kirkko on ilmeisesti kesällä remontissa, mutta seurakuntasali olisi käytettävissä. Mokoma uudisrakennus ei vaan taida olla järin romanttinen kohde.. http://www.pornaistenseurakunta.fi/toimipaikat.htm

Vaihtoehtona olisi tietysti joku noista Sipoon kirkoista. Niitä on peräti kaksi, ja matkaa juhlapaikalle olisi luokkaa ~12km. Lisätietoa: http://www.evl.fi/srk/sipoo/tilat.html

BileetTorstai 01.12.2005 03:18

Pikkujoulut jatkuu. Ollaan feverissä. Sauna ja poreallas oli erittäin rules. Maza on ollu lähtemässä kotiin viimeiset pari tuntia. Ei kuitenkaan kovin uskottavaa koska oluita on mennyt monia ja useita. Känny rules jee.

Gallerian thumbeihin parempi laatuLauantai 26.11.2005 00:55

Kuvaputkinäytöllä gallerian thumbit ovat näyttäneet ihan hyvältä, mutta nyt kun niitä on tullut katseltua TöFTillä vähän pidempään, pakkausartifaktit ovat alkaneet häiritsemään. Testailun tuloksena 83% laatu on juuri oivallinen aikaisemman 70% sijaan. Kovin korkeaa laatua thumbeihin ei voi laittaa, koska niissä on periaatteessa paljon enemmän pieniä yksityiskohtia kuin isoissa kuvissa, ja tiedoston koko karkaa helposti käsistä. Lisäksi thumbeihin laitetaan nyt jonkin verran USMia eli Unsharp Maskia .. toisin sanoen terävöitystä. Mielestäni katselukokemus on nyt roimasti parempi :)

Asiasta kolmanteen.. Rita meni tuonne naapuriin viettämään "tyttöjen iltaa". Kävin sitten punttiksella ja kaupassa ostamassa pari bisseä. Välissä poikkesin punttiksella ja nyt kyllä maistuu kylmä Ruddles County niin mahdottoman hyvältä!

Tulipa porattua kommentointiaTorstai 24.11.2005 19:02

Nyt kanavien ja galluppien kommentointi hoidetaan käyttämällä functions_comment.inc:n palveluja, joka taas perustuu commentstream extensioniin. Gallupeissa on estetty linkkien levittäminen ja mukana on myös samat floodiestot yms kuin muuallakin.

Saas nähdä kerkeiskö vielä hoitaa nuo pari kommentteihin liittyvää bugia..

Test & Test

Pitkä musta nahkatakkiTiistai 22.11.2005 11:14

Joku blackmetalmies varmaan osasisi kertoa mistä moinen kannattaisi ostaa. Hankin sellaisen useita vuosia sitten Helsingistä RedSkins Shopista, mutta kyseistä putiikkia ei ole ollut enää aikoihin. Silloinkin olisi pitänyt sijoittaa siihen enempi fyrkkaa. Nahka on turhan ohutta ja ompeleet vain yksinkertaiset, joten rotsi alkaa olla jo todella pahasti rapistunut.
IRC-Galleria näkyi Game Overissa muutaman sekunnin, ja product placement oli mielestäni jopa varsin onnistunut - ei hyppinyt silmille. Mutta nyt näin jotain aivan muuta.

Elokuvan nimi oli Cellular. 90% leffasta keskittyi Nokian puhelimeen puhumiseen. Nainen kidnapattiin ja vietiin missälie olevan talon ullakolle, jossa oli rikkinäinen puhelin. Naputtamalla pulsseja eukko sai yhteyden satunnaiseen puhelinnumeroon, johon oltiinkin sitten yhteydessä melkein koko leffan ajan. Täyttä hömppää.

Pari vuotta vanhempi Phone Booth oli samankaltainen leffa, mutta mielestäni paljon nokkelampi. Koko elokuva oli kuvattu samassa paikassa, puhelinkopissa.