IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

KeskuspöpelikössäLauantai 20.06.2009 20:08

Käytiin pyöräretkellä ja kierreltiin keskuspuiston pohjoisinta osaa. Kuvassa näkyy Helsingin ja Vantaan rajalla oleva Pitkäkoski, joka tosiaan oli aika pitkä. Melkosta pöndeä tuolla kyllä on kun vastaan tuli peltoa, lehmiä ja lampaita. Mut ihan mukavat ulkoilumaastot tässä heti kun astuu ovesta ulos.

Nakkia nassuunPerjantai 19.06.2009 23:45

LaatoitustaMaanantai 15.06.2009 00:11

Appiukko piti pikakurssin laatoittamisesta. Helppoahan se on periaatteessa. Ainoo vaan että käytännössä tulee kaikkee säätöö jonka seurauksena homma menee mereen ellei ole tarkkana.

Kikkailua aiheutti mm. mustien (italialaisien) ja valkoisten (suomalaisten) laattojen pienoinen kokoero. Vaikka ero on ehkä alle millin, tulee kymmennestä saumasta jo aikamoisen suuri kumulatiivinen virhe.

Vaikka homma onkin vaiheessa, näyttää musta takaseinä mielestäni aika kivalta. Laattojen kuvio on ehkä "hieman" prameileva, mutta kaksi neliömetriä sellaista tuskin vetää hommaa överiksi. Valkoisissa (Pukkilan Keto) laatoissa on todella hento hopeinen köynnöskuvio joka sopii ihan kivasti mustien laattojen jatkeeksi. Itse olisin ehkä mieluummin ottanut ihan valkoiset kuviottomat laatat jolloin musta olisi korostunut vielä tehokkaammin, mutta täytyi antaa Ritallekin välillä mahdollisuus vaikuttaa ;) .. no ihan hyvä siitä tulee :)

Mainittakoot vielä jännästä ilmiöstä.. suihkunurkka tuntuu nyt jotenkin huomattavan paljon leveämmältä. Johtunee vaakasuuntaan ladotuista suorakaiteen muotoisista kaakeleista. Varmaan olisi vastaavasti muuttunut ahtaammaksi jos ne olisivat pystyssä.

Pääsee muuten taaaas vaihteeksi reklamoimaan. Kahdessa mustassa laatassa oli valmistusvirhe. Laatat oli lohkeillut reunasta ennen lasitusvaihetta. Ainakin on helppo osoittaa että ei rikottu ite.

Kaikki möhliiLauantai 13.06.2009 22:22

Katoin juuri mitä kiuaslähetys sisältää. Muuten ihan oikein mutta kiuaskiviä olikin vain yksi laatikko (myös lähetteen mukaan) vaikka tilausvahvistus kertoo että tilasin kaksi. Puuuhh...

Saunafirmasta hakivat lauteet korjattavaksi. Eivät edes selitelleet mitään.

Putkimies kävi korjaamassa vuotavan putken ja myönsi että voishan se pannuhuoneen viritys olla paremminkin tehty.

Tän päivän olen puuhastellut viimeisiä eristyksiä ja koolauksia löylyhuoneeseen. Alkaa olla valmista panelointia varten. Ensin tosin suoritetaan laatoitus joka vaatii valmisteluja. Betoniseinä pitää tasottaa.

PutkiviritysTorstai 11.06.2009 17:43

Putkimiehet olivat tosiaan olleet aika kekseliäitä. Pitäisi aina olla varmuuden vuoksi kyttäämässä minkälaista jälkeä syntyy.

Kuvan putket tulevat katosta alas melkein 40 senttiä. Yli minuutin miettimisellä noi olisi saanut ihan katonrajaan ja laskettua alas seinää pitkin.

Pitää sitte tehdä reklamaatioTorstai 11.06.2009 04:10

Ovat tehneet lauteiden vinon osuuden pokkana 45 asteen kulmaan vaikka tilausvahvistuksessa liitteenä olleissa piirustuksissa on ihan muuta.

Täytyy myös antaa putkifirmalle kitkerää palautetta. Pari junioriputkimiestä olivat tehneet pannuhuoneeseen ihan kosmisen putkivirityksen. Lisäksi yksi putkiliitos vuotaa ja yks keskeinen homma "tais jäädä".

Ikkunat paikoillaanLauantai 06.06.2009 20:54

Ikkunoiden kiinnittämisessä paikoilleen oli jonkin verran puuhaa. Appiukon kanssa ihmeteltiin niitä melkein puoli päivää. Vielä enemmän puuhaa olikin verhomuurauksessa olevan ikkuna-aukon siistimisessä ja aukon ylityksessä.

Ratkaisua tohon ikkunaväsäilyongelmaan on tullut mietittyä jo pidemmän aikaa. Olin hommannut puukiukaan taakse lämpöeristeeksi kuitusementtilevyä - vastaavaa millä jotku hullut verhoilivat 60-luvulta lähtien talojaan (Mineriittilevy). Mietittiin broidin kanssa että sehän voisi olla passelia tavaraa. Saneereauslaastilla kiinnitetyistä levyistä tuli ihan passeli lopputulos! Täytyy vielä jyystää nurkat tasaiseksi ja laittaa vesieriste ja kuituvahvikekangas. Oheisessa pikkukuvassa näkyy pukuhuoneen ikkuna paikoilleen laitettuna, kuitusementtilevyt puuttuvat.

Btw, kuvassa suihkunurkka näyttää vähän pieneltä, mutta on se oikeasti ihan iso (standardin mukainen 90 cm). Aattelin vetästä suihkunurkan takaseinään mustaa kaakelia: http://www.pukkila.com/referenssikuvat_iso.php?tuotesarja=Ashanti&nimi=ashanti9 ... trendikkäät mosaiikkikaakelit tai pystysuorat raidat ei oikein inspaa.

Pesuhuoneen seinissä on 1-2 kerrosta vesieristettä. Pian on kaakeloinnin aika.

Tuloilma kiukaiden yläpuolelleKeskiviikko 03.06.2009 23:17

Viime päivinä tapahtunutta:
* Pesuhuoneen seinät on tasoteltu. Seuraavaksi ne käsitellään ns. primerillä joka toimii tartuntapintana vesieristeelle.
* Eristetty tuloilmakanava on asennettu kiukaiden yläpuolelle.
* Löyly- ja pesuhuoneen katon koolaukset ja lämpöeristeet on käytännössä valmiit.

Tuloilmakanava vaatii erikoismaininnan, sillä se on erittäin tärkeä lämpöeristää kondenssin varalta. Etenkin kostean saunaosaston katossa oleva pakkasen puolelle jäähtyvä peltiputki kastuisi todella märäksi ellei sitä ole suojattu kunnolla. Tuloksena olisi pidemmän päälle laho ja/tai homeinen kattopaneeli.

Peltisen kanavan ympärillä on reilu sentin kerros solumuovia (Armaflex TM). Tuollasen hökötyksen työntäminen katonrajaan (vähän liian pienestä) piikatusta reiästä oli melkosta vääntöä. Raa'alla voimalla solumuovi olisi raapiutunut tuusannuuskaksi, joten piti kehitellä luovia ratkaisuja. puolen tunnin ihmettelyn päätteeksi piikatun aukon ylä- ja alapuolelle leikeltiin vanhasta muoviämpäristä muoviliuskat. Reikä oli tiukka ja kitka valtava, joten mötkö valeltiin rypsiöljyllä ja ahdettiin reiästä läpi!

Seuraavana ohjelmassa tosiaan seinien vesieristämistä, ikkuna- ja oviaukkojen ylitysten arpomista ja koolausten ja eristeiden asentamista löylyhuoneen seiniin. Ai niin ja pitäähän ne pohjamaalatut ikkunan karmitkin asentaa paikoilleen...

Btw. Tuntuu vahvasti siltä että saunaosasto ei vaan ole löylykunnossa määräpäivään mennessä :.(

Niin ja kuvasta vielä - tohon nurkkaan siis tulee puukiuas. Seinässä oleva pimeä luola on reikä hormiin. Yläpuolella on lämmitysputkia jotka ajattelin maalata mustaksi. Kiukaan ympärille tullee jotain todella tummaa laattaa. Sellanen "kiviseinä" näkyy olevan saunoissa tosi trendikäs tällä hetkellä ... vähän liiankin.

Uutta ja vanhaaMaanantai 01.06.2009 03:14

Tuli ajankohtaiseksi tehdä ikkunoille jotain (tai jättää tekemättä), sillä piakkoin on seinien tasoittelun vuoro ja ikkunat jäävät loukkoon niin ettei niitä saa irti ulos eikä sisään päin. No pitikö niillekin sitten tehdä jotain - joo, sillä karmit on kiinnitetty paikalleen puukiiloilla ja hamppu- tai pellavatilkkeellä. Karmit heiluivat ikävästi hivenen ja lisäksi tilke ei välttämättä ole aivan tiivis. Korvaan vanhan tilkkeen modernilla polyuretaanivaahdolla.

Ikkunat itsessään ovat todella hienot. En ole hankkimassa uusia ikkunoita vaikka noiden eristävyys on kaukana nykyisistä rakennusmääräyksistä. Kuumailmapuhallinta apuna käyttäen raappasin irroitetusta karmista varmaan kolme maalikerrosta irti. Huomenna täytyy tarjota karmille vielä hiomakonetta, pakkelia ja pohjamaalia. Sama rumba täytyy tehdä jossain vaiheessa myös pukuhuoneen karmille ja joskus vielä myöhemmin myös ikkunan pokille.

P.S. Kuvan yläreunassa oleva laudoitus näyttää melko rokatulta kun on tullut kokeiltua erilaisia metodeja lateksimaalin poistoon.

Reikä seinässäMaanantai 01.06.2009 00:20

Ens viikko on lomaa (duunista). Maanantai alkaa puutavaran hakemisella. Tarvitaan nimittäin koolinkia. Samalla voisi ehkä hankkia tavaraa jalkalistoja varten.

Tuntuu että aika menee kaikkeen pieneen nysväykseen ja näkyvää syntyy aika vähän. Eilen sain sentään aikaseksi reiän seinään. Kyseessä on löylyhuoneen tuloilmakanava. Ilma johdetaan tulevan kodinhoitohuoneen kautta 10 cm paksua putkea pitkin löylyhuoneeseen kiukaiden yläpuolelle. Puukiuas saa aikaan melkosen alipaineen ja raikas ilma imeytyy kanavaa pitkin ja sekoittuu kiukaasta nousevaan kuumaan ilmaan. Jotku ohjaavat tuloilman kiukaan viereen lattianrajaan, mutta kylmä ilma on painavampaa ja jää sinne lattialle. Varpaat vaan jäätyy...

Tuloilmareiän ritilä on lähes samanlainen kuin talossa ennestään olevat yli 50 vuotta vanhat valurautaritilät. Täytyy vaan maalata se ja tietysti pakkeloida seinä.