IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

LastenhoitoaPerjantai 31.07.2009 12:14

Rita ja Katri (Teddyn vaimo) olivat eilen kaupungilla Day Spa:ssa nautiskelemassa jalkahoitoa ja hierontaa. Luonnollisesti Teddy ja Alex tulivat kyläilemään siksi aikaa.

Poitsut heittelevät vesitonkkaan kiviä. Ilmeisesti molskahtelee kivasti...

PukuhuoneTiistai 21.07.2009 00:05

Ajattelin aluksi että tekisi kylpyhuoneen suihkukuntoon mahdollisimman nopeasti, mutta sitten tajusin että pukuhuoneprojekti tuottaa uskomattoman määrän kivimurskaa, pölyä, lattialle tippuneita laastipökäleitä jne. Pukuhuoneen, pesuhuoneen ja löylyhuoneen lattia on yhtenäistä pintaa ilman kynnyksiä. Suihkuttelukuntoon teko olisi siis vaatinut myös pukuhuoneeseen lattialaatat. Ei oikein innostanut ajatus niiden sotkemisesta, joten siirryin väsäämään pukuhuonetta.

Tänään oli taas nysväyspäivä. Sain pukuhuoneen kattoon koolaukset, eikä nekään ole vielä ihan valmiit. Putket ja piuhat vaativat roiman satsin erilaisia koloja.

Pari päivää sitten tasotin siporex-seinät (esim kuvassa näkyvä päätyseinä) kuitulaastilla. Meni vähän harjotteluksi, sillä huokoinen siporex imi laastista kosteudet hetkessä ja laasti ei seinään laiton jälkeen pysynyt työstettävässä muodossa kuin muutaman minuutin. Vaatii vielä toisen kerroksen. Näillä näkymin lopulliseksi pinnaksi tulee valkoinen antiikkilaasti hierrettynä.

Kuvassa vasemmalla näkyvään tiiliseinään meni melkein yksi päivä. Päädyin nyt lopulta jättämään sen näkyviin. Muurauslaasti oli tursunnut ympäriinsä ja sotkenut useimmat tiilet rumasti. Puhdistusproseduuri oli jokseenkin seuraavanlainen:
1. Jyystin purkuraudalla kaikista saumoista ylimääräiset laastit pois
2. Harjasin teräsharjalla laastin sotkemat tiilet kevyesti. Kovaa ei voinut painaa, sillä teräs sotkee tiilet likaisen harmaaksi.
3. Hioin koko seinän nelikymppisellä paperilla tasohiomakonetta käyttäen
4. Koska punainen hiomapöly sotki saumat melkein tiilen väriseksi, tuli seinästä ihan munattoman näkönen.
5. Jyystin siis lopuksi vielä kaikki saumat puhtaaksi teräsharjalla
6. Seuraavaksi koko seinä täytyisi imuroida perusteellisesti
7. Ja lopuksi seinä pitäisi suihkuttaa jollain sopivalla primerillä (lakkaa/liimaa), jotta pinnasta tulisi pölyämätön ja lähmimistä paremmin kestävä.

Kunhan saan seinät tasotettua vielä toistamiseen, on aika siirtyä lattian tasottamiseen, vesieristämiseen ja laatoittamiseen!

Ajoin ekaa kertaa meidän nurtsinTorstai 16.07.2009 01:02

Ihan kamala pöheikkö tuolla ei sentään ollut, sillä naapuri on ystävällisesti ajellut meidän pihan pariin otteeseen. Meillä kun ei ole ollut edes ruohonleikkuria.

On ollut vähän hakusessa että minkä tyyppisen leikkurin hankkisi. Nurtsia on enintään sata neliöö, joten kovin järeää vehjettä ei tarvita. Olen pitkään harkinnut ns. kelaleikkuria, joka toimii puhtaasti oluella, tai mitkä joulet nyt ikinä haluaakaan polttaa. Ruoho katkeaa siis lihasvoimalla. Toisella naapurilla sattui olemaan sellainen ja tein koeajon. Sellaisen ostan, sillä leikkasi tosi mukavasti. Kovin pitkäksi nurtsia tosin ei saa päästää..

Tänään en rempannut!Tiistai 14.07.2009 22:37

.. koko päivää. Vietettiin sen sijaan kesälomaa ja pistäydyttiin Lammassaaressa.

Pitkospuut oli sen verran leveät että lastenrattaat kulkivat ihan mukavasti. Arttu tosin tahtoi pääsääntöisesti kävellä itse. Matka eteni verrattain hitaasti, sillä parin metrin välein löytyi jotain mielenkiintoista, jota piti osoittaa sormella ja sanoa että göö!

Lampaita ei kyllä näkynyt. Kolme kiimaista sonnia tosin pökkivät vuoron perään erästä lehmää.

Hups. Täytyy varmaan vaihtaa alaa...Tiistai 14.07.2009 02:53

... ja ryhtyä suunnittelemaan kellareita!

Maza meinaa laittatuttaa kellarinsa perusteellisesti uusiksi. Rempan kokoluokka lienee ehkä kolminkertainen mun saunaprojektiini verrattuna.

Zoomailtiin vähän nurkkia tuossa viikonloppuna ja ideoitiin miten kellarin voisi osastoida. Tässä nyt on puolessatoista tunnissa syntynyt eka iteraatio kellarimallista.

Apuna oli töllin alkuperäiset piirrustukset, joiden mitat tosin on aika suurpiirteiset. Täytyy mittanauhan kanssa vielä juosta kellari läpi. Mallista puuttuu myös myöhemmin rakennettu puukellari joka majailee ulkokuistin alla. Lisäksi ulkoilmaa vasten olevasta perusmuurista puutuu eristekerros ja verhoilut, jotka on toteutustavasta riippuen 7-20 senttiä paksut. Neliöt siis pienenee vielä vähän.

Luuri hajosLauantai 11.07.2009 22:28

Tipahti asfaltille ja mikrofoni meni mykäksi :( .. Ei siis kande yrittää soittaa mulle.

PuuhPerjantai 10.07.2009 20:24

Pitäisköhä vaihtaa putkifirmaa. Tuli vihdoin kuukauden hinaamisen jälkeen lasku. Sisältää ihan käsittämättömiä määriä tarvikkeita ja selvästi on laskutettu tuplana jokunen juttu. Olin jo ajat sitte tylyttänyt että kattokaa tarkasti mitä laskutatte, sillä putkimies vaihtui kesken kaiken. Lisäksi laskusta puuttuu kuusi tuntia työtä kun putkimies on kirjannut sen ylös niin epäselvästi.

Panelointi etenee!Perjantai 10.07.2009 00:41

Valmiina on pesu- ja löylyhuoneiden katto ja löylyhuoneen takaseinä. Vielä kaksi löylyhuoneen sivuseinää täytyy paneloida. Pukuhuoneen katto on vuorossa sitten kun on .. pukuhuoneen viimeistelyn vuoro.

Rita lähti anoppilaan ja sieltä huomenna Vaasaan hautajaisiin. On pari päivää aikaa keskittyä ihan vain siihen itseensä eli tuon saakelin rempan edistämiseen. Paneloinnin jälkeen täytyisi varmaan tasotella pukuhuoneen seiniä, sillä homma on sen verran sotkuista ettei sitä viitsi tehdä enää lattian laatoittamisen jälkeen. Alkaa vähitellen näyttää siltä että tää homma voisi joskus jopa valmistua, mutta nysväämistä on kyllä siihen malliin että vähintään ensi viikko menee vielä.

Btw, tällä kertaa suihkunurkassa on sellanen ledivalo. Kuten kuvasta näkyy, sävy on yöh.. vihertävä.

Katon panelointiaTiistai 07.07.2009 01:52

Aloiteltiin tänään katon panelointia. Ensin tosin meni melko paljon aikaa nysvätessä katon ja seinän yhtymäkohdissa olevia saumoja. Silikonia ja teippiä kului. Nurkista kun on tärkeää saada mahdollisimman höyrytiiviit jotta kosteus ei pääse karkaamaan vääriin paikkoihin.

Laitoin paneloinnin päätteeksi myös pari valaisinta paikoilleen. Ajatuksena on ollut käyttää 12V halogeenikantaan meneviä ledilamppuja, mutta tuntuu että kaikissa on jotain vikaa. Nää briteistä tilaamani ovat kuin jotain katuvaloja .. spektri on kuin natikassa eli sävy on kellertävä ja epämääräisen vihertävä.

Kokeilin laittaa suihkunurkkaukseen vertailun vuoksi halogeenilampun ja se on kyllä 100x miellyttävämpi. En vain tiedä uskaltaako niitä käyttää, sillä kattopaneelin yläpuolinen tila on matalampi kuin mitä suositellaan. Halogeenit kun kuumenee ihan perhanasti...

Btw, valkoisiin laattoihin tulee valkoinen saumaus ja mustiin joku tosi tumma. Ei jää kylppäri tuollaseksi ruudukoksi.

xnoden yms synttärikuviaLauantai 04.07.2009 12:54

Skannailin pitkästä aikaa vähän filkkaa. Seuraavasta linkistä löytyy jokunen räpsy: http://tuner.bdb.fi/gfx/valokuvat/tonin_synttarit_taivaskalliolla/

Lisää fotoja on vielä kamerassa olevalla filkalla. Tulee sitte joskus...