IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

(Uusi) reikä seinässäTorstai 20.08.2009 04:32

Oli siinä taas projektia. Matkalla hormiin oli 23 senttiä betonia ja 7 senttiä tiiltä. Poravasara sanoi jossain vaiheessa itsensä irti ja hakkasin sitten loput manuaalisesti purkuraudalla ja vasaralla. Oli muuten hommaa .. etenkin kun miettii että toi reikä on halkaisijaltaan samaa kokoluokkaa kuin pihaan tehty reikä, jota kuitenkin syntyi se pari senttiä sekunnissa. Mulla meni pari tuntii ja siivoomiseen varmaan tunti. Uudet hienot lauteet oli ihan harmaana kivipölystä :-/

Mut nyt on ainakin suojaetäisyyttä. Liitoshormista on matkaa kattopaneeleihin 115 senttiä. Pitäis olla 120, mutta ei voi jäädä viidestä sentistä kii.

Laattakin hajos. Täytyy laittaa uusi. Lisäksi vanha reikä pitää tukkia ja siihenkin laittaa uusi laatta.

SuojaetäisyydetKeskiviikko 19.08.2009 00:32

Voi hitto. En sitte kuitenkaan ole tullut ajatelleeksi ihan kaikkea etukäteen.

"Kiukaan metallisen liitinhormin suojaetäisyys katon palaviin materiaaleihin on 1200 mm
ja sivulle päin 1000 mm. ... Liitinhormin suojaetäisyyttä ylöspäin voidaan
pienentää 25 % yksinkertaisella ja 50 % kaksinkertaisella kevyellä suojauksella."

Seinässä olevan reiän yläreunan etäisyys katosta on 45 senttiä. Määräysten mukaan en missään tapauksessa saisi kytkeä kiuasta siihen vaikka tekisin rumat suojauksetkin kattopaneelien suojaksi. Täytyy siis piikata uusi reikä alemmaksi. Tulee vaan ihan hirveä sotku. Olisi ollut taas helpompaa tehdä homma jo aikaisemmassa vaiheessa...

Hassua ettei nuohoojakaan maininnut asiasta kun joskus keväällä kävi kattelemassa hormeja. Mainitsi vaan että laita toki tuohon ylempään kun se on helpompaa.

Hammaslääkäri tuli vihdoin kyläänTiistai 18.08.2009 22:09

Talo tärisi kun porasi ekat muutaman metrin, mutta nyt se pora menee jo tuolla parin kymmenen metrin syvyydessä. Reikää tulee sellaset pari senttiä sekunnissa, mutta jatkovarsien lisääminen kestää hetken. Melkosen hieno kapistus tuo laitteisto kuitenkin on.

PuuhMaanantai 17.08.2009 12:57

Ei tää lämpöpumppuprojektikaan hyvin alkanut. Firman piti tulla poraamaan tänään reikää mutta ei kuulunut mitään. Soittelin perään ja poraaja on kuulemma jossain muussa kohteessa jatkamassa viime viikolla kesken jäänyttä hommaa. Odottelen sitte soittoa että onko tulossa vielä tänään vai ei...

Lasiseinä ja ovi asennettuMaanantai 17.08.2009 02:33

Kai tää proggis tästä vähitellen valmistuu. Ainakin tuntuu siltä aina kun saa jotain konkreettisen näköistä aikaiseksi. Suurin osa ajasta vaan menee kaikkeen nysväykseen joka ei edes näy...

Löylyhuone on jo melko valmis. Kiukaan ympärillä oleva seinä pitäisi saumata. Lisäksi täytyisi laittaa takaseinälle lujalevystä (kuitusementtilevyä) tehty eriste, jotta lämpölaajeneminen ei kuormittaisi siporex-seinään laitettujen laattojen kiinnitystä. Taidan tosin laatoittaa myös sen levyn jotta lopputuloksesta tulee nätimpi (Teddyn idea). Sitten on tietysti vielä kiukaan kytkeminen hormiin ja muutaman listan laittaminen.

Pesuhuoneessa on ohjelmassa mm. oven asentaminen, poistoilmanvaihdon virittely, vähän lisää saumaamista ja hirveesti silikonia. Pesualtaan hanalle pitäisi asentaa putket ja altaalle viemäri, rättipatteri pitäisi kytkeä, jne. Kaikkee väsäilyä kyllä piisaa. Niin ja suihkulle pitäisi laittaa teline, mutta suihkusetti taitaa mennä vaihtoon. Se kädessä pidettävä möhkäle josta ruiskuaa vettä (miksi sitä nyt kutsutaankaan?) vuotaa...

Pukuhuonetta nyt ei edes kannata tässä käsitellä, sillä se ei ole edennyt mihinkään.

p.s. Suihkunurkassa on ledivalo jonka spektri ja värilämpötila on varsin miellyttävä. Etualalla näkyy niitä kamalia keltavihreitä. Noi hyvät ledit vaan maksaa ihan sairaasti...

p.p.s. Canonin EF-S 17-85mm on ihan horror-kakkula laajispäässä.

Suihkunurkan neitsyys vietiinPerjantai 14.08.2009 01:41

Nyt on freesi olo! Mahtuu hyvin kaksi henkilöä samaan aikaan ... peseytymään.

Remonttiviiksistä ei kyllä pääse eroon ennenku pääsee myös löylyyn.

Vodaa tulee!Torstai 13.08.2009 00:37

Asensin hanan ja nyt vois käydä suihkussa! Harmi vaan etten ole yhtään hikinen kun suoritin työmatkat bussilla :( .. ehkä sitte huomenna.

Rättipatterin asennus ei oikein onnistunut sillä putkimies oli asentanut sulun, jossa on 10mm liitin. Tarkoitus oli laittaa 12mm putkee >:( .. pitää käydä shoppailee uus sulku tai vaikka ihan vaan liitin.

Kattoo jos jaksais viritellä tänään vielä putkia pesualtaan hanalle...

200 metriä syvä reikäKeskiviikko 12.08.2009 15:25

.. olis tulossa meidän pihalle maanantaina.

Pitkän pohdinnan jälkeen menin tilaamaan maalämpötsydeemit. Nykyinen yösähköllä varattava sähkölämmitys nimittäin maksaa ihan kosmisesti. Vaikka maalämpö investointina onkin melko kallis, maksaa se itsensä takaisin alle kymmenessä vuodessa. Lainan kuukausierä tulee olemaan samaa luokkaa kuin säästyvä sähkölasku. Jos (kun) sähkön hinta nousee niin homma on maksanut itsensä takas jo aiemmin. Kaupanpäälliseksi saa tietysti hyvän mielen kun töllin lämmitys on myös merkittävästi ekologisempaa.

Jokusen egen voi säästää myös laittamalla katolle vähän lisää eristettä ja vaihtamalla ikkunoiden sisälasit lämpölasielementeiksi, mutta täytyy tehdä niistä vielä tarkempia laskelmia ja ihmetellä hommaa enempi joskus ensi kesänä.

Lauteet melkein asennettuMaanantai 10.08.2009 01:39

Edellisestä kuvallisesta saunablogauksesta onkin hetki aikaa. On tapahtunut mm. seuraavaa:

* Lattia laatoitettu (pukuhuoneesta puuttuu vielä vähän)
* Seinät saumattu (jotain pientä viimeistelynysväystä kuten silikonit puuttuu)
* Pesu- ja löylyhuoneen lattia saumattu.
* Suihkunurkan laatat fukattu (mut homma on öbaut hanskassa)
* Lauteet melkein asennettu
* Rättipatteri ruuvattu seinään
* Allaskaappi pultattu seinään

Lattiaan piti tulla musta saumauslaasti, mutta en tiedä mikä lopulta meni pieleen. Ehkä kuitenkin käytin jossain vaiheessa liikaa vettä ja pigmenttiä huuhtoutui pois. Lopputulos on tummanharmaa, joka on kyllä ihan siisti, mutta liian saman värinen itse laattojen kanssa.

Appiukko oli eilen kylässä ja asennettiin lauteet paikoilleen. On kyllä hienot vaikka itse maksoinkin! Ainoo vaan että selkänojien asennuksessa ilmeni että kaareva nurkkamoduuli on tehty vähän väärin (ei sovi seinään kuin vinossa). Pääsee taas reklamoimaan.

Oli tarkoitus päästä tällä viikolla suihkuttelemaan, mutta laattojenfukkausepisodin takia allaskaapin ja rättipatterin asennus viivästyi. Pitää laittaa niihin putket samalla kun asentaa suihkuhanan paikoilleen. Ajattelin tehdä loput putkityöt itse kun hermo menee putkifirman kanssa.

Btw, kuva on näpätty tulevan puukiukaan paikalta.

Voi vittu!!!Perjantai 07.08.2009 00:08

Pilasin eilen puolisen neliömetriä laattoja suihkunurkasta. Rälläköin yhtä saakelin kovaa peltiä olevaa tuloilmaputkea lyhemmäs. Kipinät on sulanu laattojen lasitukseen kiinni eikä lähde kulumallakaan. Laattoja ei saa vaihdettua rikkomatta vesieristettä ja uutta vesieristettä ei voi laittaa vain pienelle alueelle kun saumat ei tuu tiiviiksi.....

Voi perkeleee

Lisäys edelliseen: Näyttäis tosiaan siltä että vesihiomapaperilla noi roiskeet lähtee. Laatat jää sangen naarmusiksi mutta naarmut ei ole syviä. Pitää hommaa jotain lasinkiillotustavaraa - sellaista jolla voi vaikka kulunutta tuulilasia hioa.

Mut kyl tällaset vastoinkäymiset korpeaa. Niitä ei juurikaan ole ollut paitsi yhden seinän muuraaminen vinoon kun ei tullut tarkistettua referenssiseinän suoruutta (kulma suhteessa ulkoseinään).