IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

Grillikauden 2009 päättäjäisetPerjantai 01.01.2010 00:14Teddy, Katri & Alex olivat kylässä, mutta muksujen nukkumaanmenoajoista johtuen joutuivat jo feidaamaan.

Saunottiin Teddyn kanssa, safkattiin sitä sun tätä ja grillattiin nakkeja. Grillaus tosin vaati jonkin verran valmistelua, sillä vielä maanantaina grilli ei sanonut pihaustakaan. Venttiilit ja piezosytytin olivat ihan jäässä. Tiistaina oli hieman plussaa ja sain grillin silloin syttymään. Pidin sitä puolisen tuntia täböllä jotta se kuivuisi ja toimisi myös juhlapäivän pakkasessa. Hyvää nakkia tulikin!

VasuriTiistai 15.12.2009 23:34

Nyt ahdistaa. Arttu tuntuu käyttävän vasenta kättä moniin askareisiin joiden kuvittelisi hoituvan helpommin ... toisella kädellä.

Ei siinä muuta, mutta tässä talossa on neljä kitaraa ja ne on kaikki oikeakätisille! Rumpusettiäkin joutuisi konfiguroimaan edes takas... Onneksi pianossa on basso aina vasemmalla!

Ollaan vasta alussaTiistai 15.12.2009 23:25

Saimme talon virallisesti hallintaamme vuosi sitten, joskin pääsimme purkamaan vanhaa keittiötä jo pari päivää aikaisemmin eli 13. päivä.

On tässä jotain saatu jopa aikaiseksi vuodessa:
 • Lattiat hiottu (joku yrittäjä suoritti)
 • Keittiö täysin uusiksi
 • Kevyt pintaremppa (tasoittelua ja maalausta) kaikkiin huoneisiin paitsi eteiseen, portaikkoon ja yläkerran halliin
 • Saunaosasto täysin uusiksi. Vähän viimeisteltävää vielä on
 • Lämmitysjärjestelmä vaihdettu varaavasta yösähköstä maalämpöön. Lisäksi termostaatit vaihdettu. (putkimiehet teki)
 • Yläkertaan väsätty parin neliön laajennus ullakon puolelle täysin uusiksi
 • 80-luvun takkahuoneesta purettiin kaikki. Rappausta täytynee vielä vähän piikata irti.

Ylivoimaisesti suurin proggis on ollut saunaosasto. Mutta kyllä nyt on ilo nauttia saunaosastosta jossa on mm. seuraavia edellisestä implementaatiosta puuttuvia ominaisuuksia: Lahoamattomat seinät, lämpiävä lattia, ylipäätään lämmintä, löylyhuone jonka saa kuumaksi, valaistus jossa jopa näkee jotain, hana jota voi operoida myös saippuan liukastamilla käsillä .. ja bonuksena ihan tyylikäs ulkonäkö.

Hommat kuitenkin jatkuu näillä näkymin seuraavilla hankkeilla:
 • Takkahuoneen paikalle kodinhoitohuone. Deadline on huhtikuun loppu
 • Saunaosaston viimeistely
 • Tölli pitäisi maalata ulkopuolelta. Suurempi homma on vanhan lateksimaalin raappaamisessa. Piti tehdä menneenä kesällä, mutta ehkä sitten ensi kesänä
 • Jalkalistojen tekeminen ja asentaminen. Homma on edennyt sen verran että appiukon autotallissa on pino sahatavaraa ja sopiva jyrsinterä on teetetty. Hommaa on enää siis .. höylääminen, jyrsimen läpi vetäminen aika monta kertaa, pohjamaalaaminen, maalaaminen ja asentaminen.
 • Yläkertaan johtavat portaat narisee ihan hävyttömästi. Täytyy kokeilla annostella vähän ruuveja ja jos ei auta niin tehdä uudet portaat. Muksu(t) heräilee muuten
 • Pintaremppa eteiseen, portaisiin, yläkerran halliin

Lisätehtävää lähivuosina:
 • Peltikaton maalaus tai maalauttaminen. Lähinnä esteettinen seikka, joskin parissa kohdin on hieman orastavaa ruostetta
 • Ikkunanpokkien raappaus, kittaus ja maalaus.
 • Ikkunoiden sisäpokiin lämpölasielementit. Säästää energiaa ja vähentää vetoa
 • Katolle lisää eristettä. Sieltä kun karkaa suurin osa lämmöstä heti ilmanvaihdon jälkeen
 • Yläkerran vessa on melkein katastrofi. Ilmanvaihto ei toimi, lattialaatat on varmaan 10 astetta lämpimiä tällä hetkellä, höyrysulun toteutus arveluttaa, kaakelit on aivan vinksin vonksin.

Lisälisätehtävää (useiden vuosien kuluttua):
 • Keittiön lattia pitäisi hioa ja lakata uusiksi. On jo nyt aika bailatun näköinen kun Arttu heittelee kattiloita ja muuta rojua
 • Nykyisestä "autotallista" pitäisi tehdä asumiskelpoinen huone
 • Kellarin vessa uusiksi
 • X asiaa joita en ole vielä keksiny

Mitenniin omakotitalo on ikuinen projekti?

Maalattu ja valaistuSunnuntai 06.12.2009 23:04Enää olisi jäljellä lattian hiominen ja lakkaaminen. Ja tietty jalkalistat, mutta ne tulee sitte joskus kun kerkee vetelemään lautaa jyrsimestä läpi.

Monttu on valaistu tuollasella ledinauhalla: http://www.oversol.fi/www/popupcard.php?id=60 ... Valoa kyllä piisaa, mutta sävy on hieman pebasta. Periaatteessa sävy on lämmin valkoinen, mutta hieman vihertävä on. Saa nyt kuiteskin kelvata, sillä monttu tulee toimimaan lähinnä "vaatekaappina" ja valoa käytetään kun aamulla pengotaan jotain päälle laitettavaa.

Tullut käytyä konesalilla muutaman kerran kevään jälkeen...

Tapetoin seinän hesarillaTiistai 01.12.2009 22:41

Halvalla pääsee ja onpahan yksityiskohtiakin. No ei sentään. Puukuitulevy (jota näkyy vielä päätyseinässä) on hieman epätasaista ja etenkin huokoista, joten se täytyy paperoida ennen maalausta. Paperi turpoaa eli venyy kastuessaan ja vastaavasti kutistuu kuivuessaan. Tuntuu toimivan ihan hyvin vaikka ekaa kertaa kokeilenkin. Pinnasta tulee sileä ja peittää myös ruuvinreiät täysin näkymättömiin.

Onhan tuossa hommaa, mutta niin on myös kipsilevyn tasoittamisessa ja hiomisessa. Toisaalta tässä ei synny pölyä kun ei tartte hioa. Varmaan lähiaikoina pääsee vihdoin maalaamaan. Projekti on edennyt vähän hitaasti, sillä Arttu menee kasin ja ysin välissä nukkumaan, joten aikaa iltaisin on tunnista kahteen. Lisäksi ollut viikonloppuisin muutakin puuhaa.
http://www.hs.fi/kaupunki/artikkeli/Helsinki+laati+kaikkien+aikojen+lakkautuslistan/1135251137528Joo kiitti vaan. Suorittaessamme karttatiedustelua asuinpaikan suhteen, oli yhtenä kriteerinä että lähistöltä löytyy keskeisiä palveluja kuten kauppa, päiväkoti ja ala-aste. Noh näköjään 900m päässä oleva ala-aste (pari ekaa luokkaa) saatetaan uhrata. Kantsun keskustassa olevalle ala-asteelle on huomattavasti pidempi matka eli 1600m.

Löyty edullinen ledikauppaSunnuntai 29.11.2009 21:50

Tuollanen: http://www.litebulbs.co.uk/

Saa samoja halogeenikorvikelamppuja kuin osoitteesta http://www.led1.de/shop/ mutta paljon halvemmalla. Tai ainakin kuvittelisin olevan samoja eri brändillä vaan. Samoja CREEn puolijohteita ja näyttävätkin ulkoisesti samalta.

Ostin Biltemasta jouluvalojaTiistai 24.11.2009 00:54

... jotta voisin vähän koristella pihalla olevaa omenapuuta. Paketin avattuani huomasin niiden olevan värillisiä! En kyllä mitään sirkusvaloja ala pihalle laittamaan. Paketissa tosin lukee pienellä präntillä että monivärinen >:(

Uusi satsiSunnuntai 22.11.2009 23:31

Habanerosörsseliä nimittäin:Tein tällä kertaa tupla-annoksen, sillä osa puskissa roikkuvista habaneroista alkoi mennä ylikypsiksi. Vieläkin niitä on jäljellä kolmatta kymmentä. Täytyy varmaan keksiä jotain muita käyttötapoja kuten kuivaaminen ja ehkä pakastaminen? Vai voisikohan niistä tehdä cheddarilla täytettyjä habaneroja ;)

Täytyy varmaan ottaa toimistolle yksi purkki, sillä tän kertainen satsi on hieman ärjympää, enkä varmaan saa noita järjellisessä ajassa itse käytettyä.