IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

ReklamointiaMaanantai 22.03.2010 00:33


Mitenköhän tääkin menee. Tilasin ifolorilta pari matkakuvaa julisteeksi. Tulostuslaatu yllätti positiivisesti, mutta Posti ei. Julisteet oli pakattu pahvisylinteriin, jota ilmeisesti on rusikoitu matkan varrella. Kummassakin julisteessa on sitten rypyt jotka oikein loistaa valoa vasten kun muste kiiltää.

Skobet kyökkiinKeskiviikko 17.03.2010 15:49

Ajattelin hommata keittiöön kaiuttimet, jotka istuttaisin yläkaappien päälle. Kytkisin ne olkkarin kotiteatterivahvistimeen kun siinä on joku Zone2 tsydeemi tjsp.

Ongelmana on vaan kaappien päällä olevan tilan ahtaus - vain 15 senttiä. JBL Control Onet olisivat olleet ihan päheet, mutta ei ne mahdu. Eikä kyllä juuri mitkään muutkaan.

Tuli sitten vastaan Peerlessin 3" koko äänialueen kaiutinelementit. Noille saa tehtyä kohtuullisen pienet kotelot ja -3dB pistekin sijoittuisi johonkin 50Hz tuntumaan: http://tuner.bdb.fi/gfx/sekalaista_tauhkaa/peerless_830986.PNG

Hintaakin elementeillä on vain kakskybää kappaleelta. Lisäksi tarttee MDF:ää, maalia ja vapaa-aikaa.

Skype S60:lle on ihan hienoTiistai 09.03.2010 15:21

Äänenlaatu on hyvä, käli ihan ok ja latenssiakaan ei ole. Ainoo vaan että toi imee akun tyhjäksi neljässä tunnissa vaikka sillä ei edes puhu.
Onhan akku toki kolme vuotta vanha, mut kyllä se päivän kestää vaikka irkkailee bussimatkat ja selaa vähän webiä.

Uusien farkkujen taskussa on hiekkaaMaanantai 08.03.2010 14:51

Kiva ku kännykkä lompsa on ihan hiekkasia. Rahina vaan kuuluu ku avaa kommarin kannen.

Valoa kaappiinMaanantai 08.03.2010 00:34

Tää proggis on hinannut yli vuoden, mutta sain vihdoinkin valmiiksi.

Tilasin www.led1.de:stä Osramin Dragon-X ledejä. Pari tuli keittiön kaappiin ja loput päätynee joskus saunaosaston pukuhuoneeseen.

Ledeissä on hyvin kapea 12 asteen valokeila, jollon valo osuu lähinnä laseihin eikä kaapin seinille tai lattialle.


Ledit haukkaavat tehoa yhden watin kukin ja vaativat max. 350mA virtaa. Seinällä olevassa rasiassa on pieni vakiovirtalähde, johon ledit (yhdestä kolmeen) kytketään sarjaan. Ledimoduulit sisältävät jo valmiiksi pienen jäähdytyselementtinäkin toimivan alumiinilastun, mutta laitoin vähän lisäpinta-alaa alumiinilistan muodossa. Samalla sain ledity pysymään tiukasti paikallaan ilman mitään liimaamisvirityksiä.

Kytkin on vähän hassussa paikassa, mutta en jaksanut alkaa virittelemään piuhaa mihinkään järkevämpää paikkaa. Noi saavat olla aina päällä. Vievät kuitenkin vain kaksi wattia tehoa ja toimivat kivasti yövalona.

ATK-kaappi (ja Linkstation)Sunnuntai 28.02.2010 19:30

Harvoin tulee blogailtua mitään ATK-aiheista, mutta jos nyt kuiteski.

On tullut jo jonkin aikaa keskitettyä kaikkia mahdollisia gadgetteja kaappiin, jotta olisivat pois silmistä. Eilen sain vihdoin myös printterin pois pöydältäni. Tuolla on nyt printteri, Buffalo Linkstation, kytkin ja wlan-tukiasema. Vielä täytyisi vetää puhelinpiuha kaappiin kellarin kautta, jotta saisi myös ADSL-reitittimen tonne. Nyt puhelinpiuha menee jossain pihalla lumikasojen alla.

Mulla ei ole ollut himassa linux- tai unix-purkkia sen jälkeen kun muutin Ritan kanssa kimppaan. Tuli sitten haxottua Linkstationiin Debian ja sille onkin löytynyt jo paljon funktioita:
  • Toimii printteriserverinä. Alkuperäisellä firmiksellä ei olisi toiminut ton printterin kanssa.
  • MediaTomb jakelee musaa ja videoo Pleikkariin ja @Bro:lta ostamaani Roku SoundBridgeen.
  • Lämpöpumppu pörisee suoraan kaapin alapuolella. Purkista lähtee sarjapiuha maalämpöpumppuun, jotta voin tarkkailla ja optimoida sen toimintaa: http://karikoti.bdb.fi/lampoassa/
  • Jos täytyy jotain latailla bittorrentilla niin asensin tuohon Transmission-nimisen softan joka on muuten aika kätevä!
  • Tietty toimii myös fileserverinä ja backup-laitteena. Tossa on 2x 500-gigaset levyt peilattuna.

On vielä muitakin ideoita miten tuota 250 egen tölkkiä voisi utilisoida. Siihen voisi esim laittaa MythTV serverin, jolloin mulla olisi kaapissa webiselaimella käskytettävä digiboksi. Lisäksi tallennettuja ohjelmia voisi kattoa töllöstä Pleikkarin kautta tai miltä tahansa peeceeltä.

Lisäksi voisi kehitellä automatisoituja backuppeja esim rdiff-backup:n avulla. Saisi vähän versiohistoriaa samalla.
http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Rintamamiestalo+digitoitiin+Kansallisarkistoon/1135252747015

Mahtavaa! Tuolta löytää mm. rakennekuvia ja muuta hyödyllistä! Tosin oon kyllä tutustunu rakenteisiin jo aika paljon tässä talossa asuessani :D .. mut näkeepähän niistä että miten niiden rakenteiden PITÄISI olla tehty tuon ajan rakentamistapojen mukaan. Vielä ei tullut oma talo vastaan, mutta enpä kovin paljoa vielä selaillutkaan. Ja btw, tuo digiarkiston käyttöliittymä on ihan hirvee.

Lunta ja luoliaKeskiviikko 10.02.2010 01:15

Lunta kyllä piisaa ja viimeaikoina päiväohjelma on mennyt jokseenkin näin:

1. Herätys ja aamupala
2. Ulos kolaamaan
3. Arttu päikkäreille
4. Jotain muuta

Lumi ei enää mahdu tälle tontille ellei sitä lapioi mielettömiksi kinoksiksi. Selkä- ja vatsalihaksia vähän kolottaa välillä.

Kinokset on kuitenkin tullut käytettyä hyväksi! Jo kolmessa on luola! Vielä olisi ainakin yksi kinos linnoitettavana. Siihen ajattelin tehdä tunnelin!

Etupihalla on ajoluiskan ja parkkipaikan kolaamisesta syntynyt kinos. Takapihalla on polku talon ympäri ja naapuriin. Tuli sinnekin tehtyä kinos ja siitä "iglu".

"Tuli tuhosi puisen rintamamiestalon täysin."

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Nainen+kuoli+omakotitalon+palossa+Eurassa/1135252664810

Kylläpäs näitä nyt sattuu ja tapahtuu. Joka viikko uutisoidaan vastaavasta.

Meillä on täällä kolme jauhesammutinta ja yksi hiilidioksidisammutin. Lisäksi pari sammutuspeitettä. Yläkerran makuuhuoneista pääsee (ainakin teoriassa) tikkaita pitkin alas. Palovaroittimia on neljä ja ne on linkitetty toisiinsa. Eli jos yksi huutaa niin kaikki huutaa.

Mutta.. nuo palovaroittimet ovat jotain 20+ vuotta vanhoja ja varoittimien käyttöikänä pidetään kymmentä vuotta. Kyllä ainakin kellariin menevissä portaissa oleva hälytin todistetusti reagoi valtavaan kosteuteen jota saunaosastolta tuli tupareiden aikaan. Mutta ehkä pitäisi päivittää ja samalla lisätä määrää.

Tuollanen: http://kauppa.taloon.com/PublishedService?file=page&pageID=9&itemcode=S-7123140 .. ja tuollasia iso satsi: http://kauppa.taloon.com/PublishedService?file=page&pageID=9&itemcode=S-7123120 .. voisi olla hyvä kombo. Ei tarttisi vaihdella pattereita ja keskukseen saisi liitettyä jonkun puolen minuutin viipeellä huutavan sireenin. Huomaisi sitten naapuritkin jos talossa on liikaa savua tai tulta.