IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjäTää on testiblogaus. (Testaan kuvauploadii haproxyn läpi)

No mut kuitestkin, olin varmaan vuoden ihmetellyt tuota taloa ja tonttia. Piha on ollut ihan metsää ja talo ränsistyneen näköinen. Nurmikossa on kuitenkin näkynyt polku kuistille ja tien poskessa on ollut roskasäiliö. Vissiin siinä joku vanha ukko asui, joka ei niin välittänyt omaisuutensa ylläpidosta.

Puusaunassa tulee erinomaiset löylytTorstai 29.04.2010 00:33

... mutta sen tarvitsema energia ei tule töpselistä.Mutta onneksi sain ekologista lähienergiaa kun naapuri kaatoi pihaltaan koivun. Kyllä siitä ainakin motti halkoja tuli ellei enemmänkin. Kuvasta puuttuu vielä oksat, jotka päitäisi sahata pätkiksi. Ilmeisesit saamme lähiaikoina vielä pari koivua lisää.

Puuta pitäisi kuivattaa yli vuosi, jotta se olisi riittävän kuivaa poltettavaksi. Kostea puu palaa huonommin, lämmittää vähemmän ja lisäksi saastuttaa ilkeillä pienhiukkasilla. Saa nyt olla tuossa taivasalla ainakin juhannukseen asti.

Lehtipuut on syytä sahata ja halkoa heti kaatamisen jälkeen, sillä muuten ne lahoavat. Kuori ilmeisesti läpäisee kosteutta varsin huonosti. Havupuut kestävät paremmin. Harvemmin metsässä näkee pystyyn kuivuneita koivuja. Yleensä ne makaavat maassa lahonneina. Pystyyn kuivuneita mäntyjä (keloja) kylläkin tapaa.
... tulikin tehtyä isännälle talonhoitohuone.

Tässä oli aikaisemmin 4000 litran lämminvesivaraaja. Maalämpöpumpun käyttöönoton jälkeen tila vapautui muuhun tarkoitukseen. Hommattiin IKEAsta joskus pari kuukautta sitten melkosen järeät hyllyt, mutta mopo taas karkasi vähän käsistä. Piti vähän maalata, mutta koko huone tuli pintarempattua. Siinä tietysti oli huomattavia haasteita mm. putkien ja johtojen suhteen. Tilassa kun on lämpöpumppu, paisari ja pari sulaketaulua.
  • Käyttövesiputket on kannakoitu uusiksi
  • Seinät on tasoitettu öbaut kolmeen kertaan. Ne oli jotain 50-luvun siporexia lateksilla maalattuna. Käytetty laasti tuntui olleen lähinnä hiekkaa.
  • Seinät maalattu
  • Katto maalattu
  • Lattia maalattu

Yks hylly puuttuu vielä ja sähköt täytyisi päivittää. Huoneessa roikkuu ties mitä liaaneja tällä hetkellä.

"Autotalli" toimii toistaiseksi kodinhoitohuoneena ja Rita on ihan tyytyväinen. Siellä olleet romut kun siirtyi talonhoitohuoneeseen. Hyllyt tosin on vielä ihan jäsentelemättä.

Kahvikupin jäähdyttäminenPerjantai 23.04.2010 15:30

Oltiin kahvilla Black Doorissa ja tuli puheeksi aihe, jota olen miettinyt jo jonkin aikaa.

Kuvitellaan että kahvin nautiskeluun on aikaa kymmenen minuuttia. Kahvi on pahuksen kuumaa ja se täytyisi saada jäähtymään mahdollisimman nopeasti, jotta sitä ei tarvitsisi kiskasta pohjanmaan kautta viimesen 15 sekunnin aikana kauheassa kiireessä. Juon kahvini maidolla.

Nyt suuri kysymys on: kannattaako maito laittaa kahvin sekaan heti vai juuri ennen juomista?

Mun näkemys on ollut että termodynamiikan nollannen pääsäännön mukaan kappaleet (kahvi, kuppi ja ympäröivä ilma) asettuvat ajan mittaan tasapainotilaan eli käytännössä samaan lämpötilaan. Lämpöenergian siirtymisen nopeus kuitenkin riippuu kappaleiden välisestä lämpötilaerosta, joten viileän maidon lisäämisen jälkeen energian siirtymisnopeus on pienempi.

Toisaalta, Juho (@Garo) otti esille että asiaan vaikuttaa myös kappaleen (kupissa oleva kahvi) pinta-alan kasvaminen maidon lisäämisen jälkeen. Lisäksi .. kahvikupin lämmönjohtavuudella saattaa olla suuri merkitys - onko se pahvia, keramiikkaa vai kenties peltiä. Muita muuttujia on kahvin ja maidon määrä, niiden lämpötila, ilmavirtaukset (juodaanko sisällä vai terdellä), jne.

Juho ehdotti että asian voisi ratkaista matemaattisesti. Mun mielestä taas muuttujia on niin paljon, että suurpiirteisen vastauksen saisi nopeammin mittaamalla.

Timo (@Thain) ehdotti että mittauksen kannalta tärkeät identtiset lähtötilanteet saadaan aikaiseksi replikaattorilla: http://en.wikipedia.org/wiki/Replicator_(Star_Trek)

Näkemykset meni kait näin: Kannattaa lisätä heti: Juho. Kannattaa lisätä lopuksi: minä ja Timo.

Tänään tuli tehtyä kukkalaatikkoSunnuntai 18.04.2010 23:14

.. tosin varmaan seuraavat 10 vuotta tossa on hiekkaa. Pygäsin tuon keskelle meidän ja naapurin rajaa. Naapuri hommaa hiekan. Pinta-alaa on ~6 neliöö. Luulisi sen riittävän neljälle penskalle, kun eivät siinä kuitenkaan ole samaan aikaan aina.

Keittiöaihenen kuva(manipulaatio)Keskiviikko 07.04.2010 13:39Keittiöremppa "valmistui" 15 kuukautta sitten, mutta viimeistelyt on jäänyt vähän hinaamaan. Kaappien välitilaan pitäisi saada lasit, sillä nykyinen maalattu seinä likaantuu, eikä sitä voi oikein pestäkään.

Lasin taakse saisi jonkun kuvan. Sisustuslehdissä on ollut kaikkea mauttoman trendikästä, kuten kaunolla kirjoitettua "Kitchen" tekstiä yms. Kelasin että esimerkiksi joku sievä, ei liian dominoiva kahvikuppi voisi olla kiva.

Helpoin vaihtoehto on tietysti olla laittamatta mitään, mutta vähän ankeahan tuo silloin on. Toisaalta välitila on kyllä normaalisti täynnä kaikkea romua.

Artun suosikkikuvakirjaKeskiviikko 07.04.2010 02:14

.. on tällä hetkellä Bilteman katalogi. Ei meinaa tulla syömisestäkään mitään ku aina pitää lukea kyseistä opusta. Arttu osoittaa tuotetta ja sanoo "tämä on" .. johon isin/äidin täytyy jatkaa "ohivirtausventtiili moottorin viritykseen" tai jotain vastaavaa. Onneksi ei sentään tartte selittää mihin sitä käytetään.

Biltemassa on kyllä nykyään ihan mieletön valikoima kaikkea hyödyllistä. Täytyy varmaan torstaina käydä asioimassa.

Kesän projektiMaanantai 05.04.2010 15:53Talo pitäisi maalata. Tosin siihen nyt ei montaa päivää mene.

Kuvassa näkyy luoteeseen osoittava seinä, joka on vielä ihan kohtuullisessa kunnossa - tosin melko homeinen. Etelään osoittavat seinät sen sijaan ovat hyvinkin rapessa kunnossa. Auringonvalo kun on puun pahin vihollinen. Jokunen lauta on myös alaosastaan laho ja vatii korjaamista.

Seinät on maalattu aiemmin ainakin kolmeen kertaan. Aluksi jollain vaalealla öljymaalilla ja sen jälkeen ah niin ihanalla vaaleanruskealla lateksimaalilla ja 80-luvulla vielä tummahkon sinisellä lateksimaalilla, joka tosin on haalistunut ihan harmaaksi. Vähän aikaa aluksi ihmettelin kun naapurit puhui meidän talosta sinisenä, vaikka mielestäni se oli harmaa. Raaputtamalla kyllä paljastui sinistä maalia...

Lateksimaali on vaan huonoin ratkaisu melkein mihin vaan, mutta erityisesti vanhaan taloon, jossa ei ole lautaverhoilun takana tuuletusrakoa. Talon sisäpuolinen kosteus siirtyy seinän läpi ulos, ja jää lopulta hengittämättömän (vesihöyryä läpäisemättömän) lateksimaalin alle. No eihän se lateksi siinä kovin hyvin pysy, vaan lähtee riekaleina irti. Pahimmassa tapauksessa maali vielä lahottaa laudoituksen.

Olisi hölmöä maalata talo poistamatta ensin vanhaa (lateksi)maalia. Ja sehän tuossa onkin se varsinainen kesän projekti. Toistaiseksi kuumailmapuhallin ja lasta on parhaaksi osoittautunut tapa. Kovin nopeeksi touhua ei kyllä voi sanoa - tunnissa jyystää reilu neliömetrin. Täytyy joko pitää talkoot (palkkioksi grillausta, saunaa, kaljaa) ja/tai palkata joku teini kesätöihin. Tietääkö kukaan työtä vailla olevaa henkilöä, jolle kelpaa IT-alaa pienempi liksa?

Kokeiltiin maalata pieni läntti todennäköisellä maalityypillä (Uulan petroliöljymaali) ja potentiaalisella värillä (oliivin vihreä tjsp). Täytyy nyt katella tota pari kuukautta. Eiköhän se siinä ajassa ala nyppimään jos on alkaakseen.

ReklamointiaMaanantai 22.03.2010 00:33


Mitenköhän tääkin menee. Tilasin ifolorilta pari matkakuvaa julisteeksi. Tulostuslaatu yllätti positiivisesti, mutta Posti ei. Julisteet oli pakattu pahvisylinteriin, jota ilmeisesti on rusikoitu matkan varrella. Kummassakin julisteessa on sitten rypyt jotka oikein loistaa valoa vasten kun muste kiiltää.

Skobet kyökkiinKeskiviikko 17.03.2010 15:49

Ajattelin hommata keittiöön kaiuttimet, jotka istuttaisin yläkaappien päälle. Kytkisin ne olkkarin kotiteatterivahvistimeen kun siinä on joku Zone2 tsydeemi tjsp.

Ongelmana on vaan kaappien päällä olevan tilan ahtaus - vain 15 senttiä. JBL Control Onet olisivat olleet ihan päheet, mutta ei ne mahdu. Eikä kyllä juuri mitkään muutkaan.

Tuli sitten vastaan Peerlessin 3" koko äänialueen kaiutinelementit. Noille saa tehtyä kohtuullisen pienet kotelot ja -3dB pistekin sijoittuisi johonkin 50Hz tuntumaan: http://tuner.bdb.fi/gfx/sekalaista_tauhkaa/peerless_830986.PNG

Hintaakin elementeillä on vain kakskybää kappaleelta. Lisäksi tarttee MDF:ää, maalia ja vapaa-aikaa.