IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

Ketkä näitä Nokian softia oikein tekeeKeskiviikko 25.08.2010 21:16


Aattelin kokeilla päivittää firmiksen Ritan luuriin (jos sellane päivitys on edes olemassa). Päivityssoftan asennus Windos 7 koneeseen kesti varmaan viis minsaa(!?) ja sitte se ulisi että ei saa yhteyttä internettiin, konffaa palomuuriis prosessit xyz.exe ja ugalabugala.exe. No ei auttanu.

Kokeilin sitte XP:ssäni vanhempaa versioo ja se kertoi kuten kuvassa näkyy. Onneksi olen kai myös vähän nörtti, sillä voisin kuvitella että serverit on down. Perinteisesti tuo päivityssofta on AINA todennut että uusi versio saatavilla, lataas tästä 30 megaa jotain. En kyllä tosiaan tajua mihin se 30 megaa pakattua kamaa on saatu törsättyä, sillä tuo kuitenkin lataa vielä erikseen puhelinmallikohtaisen firmiksen...

Parantaako windows-näppäimet maailmaa...Maanantai 23.08.2010 17:01

... niin paljon että niiden olemassaolo on oikeutettu. Oikein kolmin kappalein!?Mua raivostuttaa kun välilyönti ei oikein toimi. Analysoituani tilannetta, tulin siihen lopputulokseen että windows-näppäimet ovat syypäitä. Välilyönnin oikealla puolella on nimittäin kaksi turhaanäppäintä, jotka kaventavat spacebaria sen verran että oikea peukaloni osuu aivan sen oikeaan reunaan. Painalluksen rekisteröinti onnistuu heikosti, sillä varsinainen kytkin on nappulan keskellä.

Mitähän tässä pitäis tehdä. Mieleen tulee:
  • Hommata toinen näppis. Ehkä jossain on kapeemmat "turhat näppäimet".
  • Opetella käyttämään vasenta peukaloa?
  • Purra hampaita ja elää tän kanssa nngh.

Kämpin edessä on porukkaaPerjantai 20.08.2010 16:19

... siihen malliin kuin joku Bono olis Suomessa

Talonmaalaus, piano, laserKeskiviikko 11.08.2010 02:15

Tullut blogailtua vähän laiskasti, mut jos nyt joku koosteen naputtais.

Talosta on nyt maalttu kaksi seinää. Näyttää lännestä katsottuna oikein hienolta, mutta idästä samalta kuin ennenkin. Sisko tarvitsi rakennustelineensä, joten maalaus jatkuu ensi vuonna. Toisaalta maalaussäätkin alkaa olla vähän kehnoja.

Appiukon kansa haettiin pari viikkoa sitten piano Vaasasta. Ritan vaari oli sellasen joskus ostanut syystä X, eikä sitä oltu koskaan soitettu. Sensijaan sitä oli käytetty kukkapöytänä ja kapistus oli kärsinyt vesivahingon. Se on nyt kuitenkin soittokunnnossa (korjattu ja viritetty) ja soundaa hyvältä. Vaimo ja lapset meni yöksi mummolaan, ja olen sitten takonut mm. Imperial Marchia tän illan. Ei ole niin vaikea kuin MacGyver, mutta kyllä sen opetteluun jokunen ilta menee.

Mun rillithän hajosi tuossa kuukausi sitten. Rohkenin lopulta mennä silmägrillaukseen. Kokemus oli aika futuristinen - oli kummallisia mittalaitteita, jotka teki silmästä jonku 3D mallin ja itse laserointipenkkikin oli melkonen. Itse taittovirhegrillaus kesti vain 15 sekuntia per silmä ja haisi lähinnä kiukaalle joutuneelta hyönteiseltä. Nyt näen todella hyvin ja kaikki näyttää isolta (mun rillit pienensi kaikkea ehkä 20%). Kirkkaan ja tumman rajassa on toistaiseksi vähän huono kontrasti, sillä kirkkauden ympärillä on jonkinlainen "halo" - vähänku olis likaiset rillit. Sen kylläkin väitetään häipyvän ajan mittaan.

Kokeilin säilömistä etikkaanLauantai 24.07.2010 01:52Kuukauden päästä voinee maistella.

Litku on siis etikkaa, jossa on mukana vettä, sipulia, valkosipulia, maustepippuria, sinapinsiementä, suolaa ja hunajaa. Ei mitää käsitystä miltä tulee maistuumaan. Veikkaan että on kuitenkin tulista...

TestiPerjantai 23.07.2010 17:50

בְּרֵאשִׁ֖ית בָּרָ֣א אֱלֹהִ֑ים אֵ֥ת הַשָּׁמַ֖יִם וְאֵ֥ת הָאָֽרֶץ׃

Blogaukset cassandraan (utf8:na)

<"">

Laseroisiko silmät?Maanantai 12.07.2010 14:20

Kun nuo rillit hajosi niin aloin harkitsemaan myös kestävämpää ratkaisua. Kellään hyviä tai huonoja kokemuksia aiheesta?

Taitaa tosin olla useimmat mestat kesälomilla tällä hetkellä..

Ja seuraava seinäTorstai 01.07.2010 01:25Tommonen siitä nyt tuli. Skrabaamiseen meni kaks ja puoli kuukautta, maalaamiseen viis tuntia reilu kahdelta henkilöltä. Vuorilautojen ja räystään otsalaudan maalaamiseen meni tietty vielä vähän lisää.

Tein tosin vähän muutakin nysväystä kun telineet kerran oli pydessä. Rälläköin kattopellin päädystä ruosteet pois ja paikkasin ruosteenestopohjamaalilla. Lisäksi jyystin ikkunankarmien ulkopuolen ja ulkopokan alle jäävän osan puhtaaksi maalista ja maalasin pellavaöljymaalilla. Olivat hieman karseessa kondiksessa. Ulkopokat puuttuu vielä kun karmit täytyy maalata vielä toiseen kertaan. Ja Artun huoneen ikkunankarmi (yläkerta) on vielä operoimatta.

Seuraavan seinän pinta onkin vähän heikommassa kunnossa:

Seinä on lounaan puoleinen, joten saa runsaasti auringonpaahdetta. Maalin voi suunnilleen puhaltaa irti. Tää seinä on aivan pakko skrabaa kunnolla puhtaaksi, sillä ei tuollasen päälle voi missään tapauksessa maalata. Lateksimaali lähtee isoina riekaleina irti.Ikkunoiden vuorilaudat, karmit ja pokat taas on maalattu alkydimaalilla, joka irtoaa käpristyvinä lastuina. On nää nykyajan muovimaalit niin kivoja kun saa käyttää koko kesän skrabailuun.

Pitäisköhän hommata videokameraSunnuntai 20.06.2010 19:06

Vois taltioida kun penskoille sattuu ja tapahtuu. Vaihtoehtoina olis hankkia joku erillinen videokamera tai sitten EOS 7D. Mun viisi vuotta vanhassa 20D:ssä ei varsinaisesti ole mitään vikaa, mutta olisihan se kätevä jos jäätynyt ja liikkuva kuva kulkisi samassa paketissa. Toisaalta 7D:hen tarttee jonkin verran lisävarusteita, jotta se on oikeasti videokuvauskelpoinen.

Ihme kyllä, hellasäröä ei juuri kuulunut kun mainitsin ajatuksesta ...

Pygäsin halkokatoksenLauantai 19.06.2010 01:10Ostin tuollasen valmiin höpöhöpöhirsistä tehdyn katoksen. On niin paljon muuta hommaa tässä että en viittinyt alkaa säveltää mitään ihan omaa designiä. Oikeastaan tuollaset "hirsi"pömpelit ei rintsikan pihaan kuulu, mutta tossa on ollut jo ~20 vuotta joku varasto, joten sopii jatkeeksi.

Katolle pitäisi saada vielä lopullinen kattohuopakerros ja räystäslaudat sivuille. Lisäksi tuo pitäisi kastella homeenestoaineella ja maalata. Tosin höylätyn puun pitäisi antaa vanheta ulkoilmassa jokusen vuoden ennen maalaamista, mutta ehkä kevyt hiomapaperin näyttäminen ajaa asian.

ps. N900:n kameralla saa näköjään ihan kohtuullisia webiräpsyjä kunhan sävyjä ensin tuunaa vaikka Lightroomissa.