IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

Hanskat hukassa?Torstai 07.10.2010 23:33

Ihmettelin ku on niin täydet takin taskut. Löytyi ylimääräiset hanskat. Ei ole mitään käsitystä milloin ja mistä ne ovat sinne ilmestyneet. Ilmeisesti olen vahingossa nyysiny joltain sellaset. Onko keltään hukkunut viimeisen parin päivän aikana?

Alkaa olla valmistaPerjantai 01.10.2010 01:55


Jotain juttuja vielä puuttuu, mutta saa riittää nysväykset nyt vähäksi aikaa.

Äsken tuli kytkettyä kaikki tiiliseinävalaisimet käyttöön (hajotin viikonloppuna yhden ja piti tehä uus) ja uitin eilen pestyt lauteet parafiiniöljyssä. Ei imeydy sitten persuksista ihrat hienoon lämpökäsiteltyyn leppään - ainakaan niin helposti.

Mustaa ja valkoistaKeskiviikko 22.09.2010 00:52

Pukuhuone alkaa olla jo todella lähellä valmista. Tästä kuvasta puuttuu lähinnä jalkalistat (mustat), jotka tulee joskus en tiedä koska ja nurkassa näkyvät reiät pitäisi tukkia. Siinä on optio radonin poistolle, mutta en taida käyttää sitä toistaiseksi. Tulisi melkonen mötikkä oven suuhun kun lattiassa oleva reikä meni vähän väärään kohtaan.

Tää koko idea mustasta lähti liikkeelle Ravintola Juuren mustista ilmanvaihtoputkista. Halusin ehdottomasti samanlaiset. Nää tosin on semisti kiiltäviä kun Juuressa on aivan mattamustia. Vähän ehkä lähti lapasesta ja nyt on sitten musta palo-ovi ja musta peili.

Vielä pitäisi tehdä valmiiksi tiiliseinävalaisimet (seinä jää kuvassa oikealle) ja ikkunankarmit täytyisi maalata jotta saan niihin tiivisteet. Tilasin tänään penkin ja nojatuolin.

PrototyyppiLauantai 18.09.2010 02:00

Niin, en löytänyt sopivia valaisimia kaupasta valmiina, joten tehdäänpä sitten itse. Vaatimushan on niinkin yksinkertainen kuin kapea valokeila:

Jotta tiiliseinän pintakuvion saa kunnolla nostettua esiin, se täytyy valaista jyrkässä kulmassa. Silloin valot ja varjot nousevat kunnolla esiin. Tavallisissa kohdevalaisimissa valokeila on kartio, ja tässä sovelluksessa suurin osa valosta menisi silloin "harakoille" tai liian kirkkaana ihan lampun juureen. Haluan korostaa seinää, en valaisimia.

1W ledi, ovaali linssi, pätkittyä alumiiniprofiilia, epoksiliimaa, ruuveja ja muttereita, maalia:

Näitä tarttisi yhteensä kuusi. Ja tää prototyyppikin vaatii uusintamaalauksen kun spraykokeilu meni ihan läskiksi. Musta valaisin on ehkä vähän rajun näköinen, mutta en tiedä mikä muukaan se voisi olla. Kromi tietty näyttäisi hienolta, mutta kaikki kromimaalit on ihan vitsejä. Valkoinen nyt ei ainakaan tule kyseeseen.

En kyllä kuvitellut asentavani kukkalamppuaKeskiviikko 15.09.2010 00:33

... tonne juomalasikaappiin.Muratti löytää tonne yhä uudelleen ja uudelleen. Kiva aina selvitellä tuota köynnössolmua kun tarttee jonku lasin. Pitäis ehkä laittaa kaapin oven ja rungon väliin jotain tiivistenauhaa. Pysyisi pölytkin paremmin loitolla.

Työmatkan optaustaMaanantai 13.09.2010 13:01

Vauhdilla pyöräillen mun 10,5 kilsan työmatka kestää 25 minuuttia. Tietty sen jälkeen on hiki ja paree pistäytyä suihkussa. Ruuhka ei juuri vaikuta kestoon. Kohta vaan tulee räntää ja 10m/s tuulta. En ole ihan niin HC.

Julkisilla matka sen sijaan kestää vähintään 45 minuuttia, ruuhka-aikana jopa yli tunnin. Aika naurettavaa! Etenkin nyt kun bussi #42 ei aja erottajalle vaan jää Elielinaukiolle.

Vaihtoehto bussi: Kävelyä bussipysäkille 700m, menee vajaa 10 minsaa. Sen jälkeen ruuhkabussiin, joka jumittaa manskulla puoli ikuisuutta. Kesken matkan voi vaihtaa sporaan, mutta ne tuntuu liikkuvan vieläkin hitaammin. Ja sitten vielä kävely elielinaukiolta (10min) tai kybä-sporan pysäkiltä.

Vaihtoehto juna: Pari kilsaa kävelyä Kantsuun (~23min), junallla ytimeen (~13min) ja kävely Korkeavuorenkadulle (~10min). Junan odottelun kanssa tää vie jotain 50 minsaa.

Mietin nyt tällaista vaihtoehtoa:Taittopyörä Biltemasta 199€. Jos sillä korvaisi kävelyt junavaihtoehdossa niin matka veisi ehkä 5 + 13 + 5 minsaa. Mulle jäis päivässä tunti enemmän aikaa tehdä järkeviä asioita.

Junissa ilmeisesti jopa suhtaudutaan kohtuullisen suopeasti taittopyöriin: http://www.vr.fi/fin/palvelut/palvelut_junissa/polkupyorien_ja_suksien_kuljetus.shtml#a4

Kaaos pukuhuoneessaKeskiviikko 08.09.2010 01:38

Mulla oli vuosi sitten tavoitteena saada saunaosasto löylykuntoon synttäreihin mennessä. No se jokseenkin onnistui. Nyt mulla on tavoitteena saada pukuhuone .. noh siistiin kuntoon eli mahdollisimman valmiiksi. Saunaosaston viimeistely on edennyt aika verkkaisesti, sillä tässä on ollu ziljardi muuta juttua tehtävänä.

Mut kyllä tää varmaan onnistuu. Nyt olen taistellut turhan monta päivää nurkassa olevien putkien, vesimittarien ja lattialämmityksen jakotukkien naamiointiin. Lopputuloksesta onneksi tulee varsin siisti.

Keittiön tammisiin työtasoihin tuli joskus tehtyä reiät induktioliettä ja tiskiallasta varten. Lieden paikasta tuli sohvapöytä ja tiskialtaan paikasta tulee pukuhuoneen ikkunalauta ja vesimittarinaamion pöytälevy.

Vielä pitäisi nysvää:
 • Nurkan naamiointi loppuun eli putkilootan lopullinen maalaus ja "kaapin" panelointi ja luukun teko.
 • Luukun teko katossa olevaan aukkoon.
 • Jonkun boksin teko putkinousun yläpäässä olevaan aukkoon.
 • Ikkuna-aukon reunojen lopullinen maalaus
 • Ikkunalaudan kiinnitys
 • Listat pesuhuoneen oven ympärille
 • Jotain siistimistä tiiliseinän ja päätyseinän väliseen liitoskohtaan. Nyt sieltä näkyy uretaanivaahtoa.
 • Saunaosaston oven maalaus mustaksi.
 • Ikkunankarmien maalaus jotta niihin saa tiivisteet talveksi. Pokatkin pitäis maalata, mutta sen teen joskus.
 • Tiiliseinästä sojottavien kierretankojen sahaus poikki. Niissä oli vanhat koolaukset kiinni.
 • Valaisinten teko ja asennus tiiliseinän valaisuun. Teen siis itse valaisimet ku ei löydy valmiina sopivia. Oon kai outo.
 • Jalkalistat. Noh ne tulee joskus en tiedä koska. Ne pitäis tehdä ensin :p

Hmm. Oikeastaan toi lista näyttää aika pitkältä nyt kun sen sai kirjoitettua...
Tarttis jonkun linuxissa toimivan USB-digivirittimen. Voin ostaa parilla kympillä jos jollain on pölyttymässä moinen. Saahan noita tietty uutenakin...

Virittelen LinkStationista tallentavaa digiboksia. Ei nappaa ostaa kaupan hyllyltä oikeaa sellaista, koska se olisi kuitenkin kohta vanhanaikainen. HDTV kun lähetetään jatkossa DVB-T2:na, joka tarttee taas uudet laitteet.

Ketkä näitä Nokian softia oikein tekeeKeskiviikko 25.08.2010 21:16


Aattelin kokeilla päivittää firmiksen Ritan luuriin (jos sellane päivitys on edes olemassa). Päivityssoftan asennus Windos 7 koneeseen kesti varmaan viis minsaa(!?) ja sitte se ulisi että ei saa yhteyttä internettiin, konffaa palomuuriis prosessit xyz.exe ja ugalabugala.exe. No ei auttanu.

Kokeilin sitte XP:ssäni vanhempaa versioo ja se kertoi kuten kuvassa näkyy. Onneksi olen kai myös vähän nörtti, sillä voisin kuvitella että serverit on down. Perinteisesti tuo päivityssofta on AINA todennut että uusi versio saatavilla, lataas tästä 30 megaa jotain. En kyllä tosiaan tajua mihin se 30 megaa pakattua kamaa on saatu törsättyä, sillä tuo kuitenkin lataa vielä erikseen puhelinmallikohtaisen firmiksen...

Parantaako windows-näppäimet maailmaa...Maanantai 23.08.2010 17:01

... niin paljon että niiden olemassaolo on oikeutettu. Oikein kolmin kappalein!?Mua raivostuttaa kun välilyönti ei oikein toimi. Analysoituani tilannetta, tulin siihen lopputulokseen että windows-näppäimet ovat syypäitä. Välilyönnin oikealla puolella on nimittäin kaksi turhaanäppäintä, jotka kaventavat spacebaria sen verran että oikea peukaloni osuu aivan sen oikeaan reunaan. Painalluksen rekisteröinti onnistuu heikosti, sillä varsinainen kytkin on nappulan keskellä.

Mitähän tässä pitäis tehdä. Mieleen tulee:
 • Hommata toinen näppis. Ehkä jossain on kapeemmat "turhat näppäimet".
 • Opetella käyttämään vasenta peukaloa?
 • Purra hampaita ja elää tän kanssa nngh.