IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

Kylmää tulee!Maanantai 23.05.2011 15:43Mikään putkiliitoskaan ei näyttäisi vuotavan! Rotiskoon tulee vielä maalattu peltikuori verhoiluksi. Täytyy ensin laittaa putkiliittimiin ja muihin eristeet, jotta eivät suotta kondensoi ja tiputtele vettä. Nyt vaan odottelemaan helteitä :)

Oli tässäkin taas ihan naurettava homma, mutta ainakin käyttö on halpaa ja tän pitäisi olla melko pitkäikäinen, sillä tekniikka on todella yksinkertaista ja helposti korjattavaa.

Hamppua ja putkikittiäTiistai 17.05.2011 02:40

Nyt on maapiirissä liitännät ilmastointia varten. Tuossa hökötyksessä on lähinnä T-yhteitä, takaiskuventtiili (päästää vain toiseen suuntaan) ja pari kuulasulkuventtiiliä. Aikaisemmin kummatkin letkut meni lämpöpumppuun, mutta nyt maapiiriin palaavasta letkusta saadaankin otettua kylmää välistä. Valkoinen muovipinnoitettu putki menee paisuntasäiliölle, painemittarille ja varoventtiilille. Maapiirii täytyy paineistaa, jotta vesi nousee yläkerran kattoon tulevalle puhallinkonvektorille asti.

Seuraavaksi pitäisi viritellä tosta putkia ylöspäin, maaliuosta pyörittävä pumppu, magneettiventtiili jne. Asennuksia varten vapaana oleva tila on ihan olematon. Joutuu tekee vähän rumia virityksiä.

Reitti kellarista yläkertaanSunnuntai 01.05.2011 01:29

On tässä puuhaa.

Rintamamiestalojen seinät on täytetty pääsääntöisesti sahanpurulla ja kutterilastulla. Ihan vanhimmissa rintsikkamalleissa on hirsiseinät ja tietty remontoiduissa voi olla vaikka mineraalivillaa. Puruseinissä on runkokoolinkien välissä "kotelot", jotka ovat auki alajuoksusta vintille tai yläkolmioon asti. Purut tuppaavat vähän painumaan ensimmäisinä vuosina ja avoimen yläosan kautta niitä pystyy myöhemmin lisäämään.

Tempasin yhdestä kotelosta pari alinta lautaa irti ja purut tuli muovisäkkiin. No oikeasti se ei mennyt läheskään noin helposti, sillä seinä on täynnä teräksisiä sähköputkia. Itseasiassa ilmastointilaitteelle menevät eristetyt putket ei edes mahdu seinän sisään sen takia...

Mutta eiköhän tässä jotain keksitä. Mun huoneen kaappi on kuvassa näkyvän seinän/aukon takana. Sitä voi hyödyntää.

Ostoslista putkikauppaanKeskiviikko 27.04.2011 02:55Päätin viime kesänä että taloon tulee ilmastointi. Oli meinaan sen verran nihkeät yöt. Meillä on maalämpöpumppua varten porakaivo, niin sinne saa työnnettyä lämmöt halvalla. Tekniikkaa kutsutaan maaviileäksi.

Mulla on mennyt putkimiehiin hermot jo ajat sitten ja se ainoa hyväksi osoittautunut asentaja on kuulemma vapaa vasta syksyllä. Asennetaan sitten itse.

Hommaan tarttee puhallinkonvektorin (se seinälle laitettava pömpeli joka puhaltaa viileää) lisäksi melkosen läjän kaikennäköstä putkitilpehööriä. On muhvia, nippaa, kulmaa, puserrusliitintä, venttiiliä, kannaketta, putkea ja tietty paisuntasäiliö, painemittari, varoventtiili unohtamatta pumppua ja magneettiventtiiliä.

Täytyy blogailla asennuksen etenemisestä/tuhoutumisesta myöhemmin lisää

VillieläimiäPerjantai 22.04.2011 01:06Naapurin takapihalle ilmestyi yks päivä viisi peuraa. Poroihin verrattuna nuo on todella säikkyjä. Tää on kuvattu 200mm objektiivilla ja vielä cropattu. Yritin hiipiä lähemmäs, mutta lähtivät menee...

Autoa vaihtamassa...Tiistai 12.04.2011 16:06

22-vuotias Corolla alkaa olla perheautona vähän vanha. Ajetaan aika vähän, joten uutta autoa ei viitti ostaa.

Käytiin koeajamassa jotain farmarimallista Opel Astraa. Se oli ihan miellyttävä, joskin Arttu ei näe sieltä ulos. Lisäksi Astrat on huhujen mukaan heikkolaatuisia (?).

Mazda-liikkeessä oli hatchback-mallinen (viistoperäkö se ny on) Mazda6 2.0. Meidän nykyinenkin kärry on hatchback ja se on oikeasti melkonen tilaihme. Kovin korkeita romuja takakonttiin ei tietenkään mahdu. Mazdat on kai melko laadukkaita, mutta tuota kyseistä on haukuttu kovasta rengasmelusta. Pitäis varmaan koeajaa...

Volvoon ei ole varaa.

Kellään kokemuksia tai juoruja Astroista tai Mazda6:sta?

Tietoyhteiskunnan vaalikoneTorstai 17.03.2011 17:11

Mm. tuolta voipi etsiä vihjeitä ehdokkaista:

http://www.tietoyhteiskunnanvaalikone.fi/

Tuo perustuu eduskuntavaalikoneeseen, jonka tein Galtsuun viime eduskuntavaaleja varten. Myöhemmin sitä käytettiin myös kunta- ja eurovaaleissa.

Koneella on myös fäsärisivu: http://www.facebook.com/tietoyhteiskunnanvaalikone

Maununnevan vuoristokyläSunnuntai 27.02.2011 22:16

Viime vuonna läjä näytti dramaattisemmalta vaikka olikin matalampi. Oli särmikkäämpi ja vähän toisessa kohtaa.Alemmassa kuvassa näkyy vähän mittakaavaa. Läjän päällä on pari penskaa kiipeilemässä.

Debiania asentuuTorstai 24.02.2011 01:06

Hain tänään postista uuden levypurkin (QNAP TS-219P+) ja jyrään sitä parhaillaan Squeezella.

Mukana tuleva käyttiskin webikäleineen on ihan hieno, mut tällanen nörtti kyllä konffaa mieluummin vimillä. Toisaalta MythTV:tä varten on kuitenkin pakko asentaa tv-virittimiä tukeva kerneli, joten mikään chrootattu debianikaan ei riitä.

Toivottavasti debianin initramfs on niin hieno, että löytää roottifilesysteemin levyiltä, jotka on vielä tällä hetkellä linkstationissa (se romu josta haluan eroon). Ja toivottavasti se debianin kernelikin on tarpeeksi hyvä, jotta ei suotta tartte alkaa kolvailemaan sarjaporttia.

Häiriön metsästystäTorstai 10.02.2011 23:20

Arttu väänsi taannoin volat kaakkoon ja mun Genelec 8020 meni semisti rikki. Thomannilla on onneksi kolmen vuoden takuu (joka menee kesällä umpeen). Pitäisi vähitellen lähettää skobe takas.

Vika on vaan ollut melko vähäpätöinen - vaikkakin hieman häiritsevä. En vaan halua "ei tässä mitään vikaa ole" vastausta, joten ongelma täytyy dokumentoida mahdollisimman tarkasti.

Havaintoja:
  • Rokkia kuunnellessa sitä ei erota
  • Kovin helposti sitä ei erota kevyemmälläkään musiikilla
  • Täysiä luukuttaessa sitä ei kuule
  • Pianoääntä syntikalla soittaessa se häiritsee
  • Puhtaalla siniaallolla sitä ei oikein kuule
  • Se ei resonoi, eli ei voi osoittaa tiettyä taajuutta jolla se kuuluisi
  • Se esiintyy ~70-300 Hz alueella
  • Parhaiten sen kuulee 20cm etäisyydeltä bassokartiosta, 45 astetta sivuun akselilta.

Noh, hieno lista muttei varsinaisesti yksilöi ääntä. Loin sitten syntikkaani (AN1X) uuden äänen puhtaalta pöydältä - kanttiaaltoa alipäästösuotimen läpi.

Mikrofonin sijoitin yllä kuvattuun "sweet spottiin" ja sitten samplailemaan:

http://tuner.bdb.fi/alien_noise.mp3

Kuulen sen hyvin yllä olevasta näytteestä, mutta joku muu ei välttämättä heti hogaa sitä. Siispä filtteröimään Sound Forgeen ja etsimään sopivaa kaistaa. Oktaavi 5500Hz ympäristössä paljastuu hyväksi. Muut taajuudet on vaimennettu 60dB. Lopputulos:

http://tuner.bdb.fi/alien_noise_filtered.mp3

Ja huonokuuloisille laitetaan mukaan vielä kuva:Toivottavasti tän jälkeen kukaan ei voi pokkana väittää että ei tässä mitään vikaa ole.