IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

PunttisohjelmaKeskiviikko 26.09.2007 00:46

Tuohon vuoden jäsenyyteen kuuluu punttisohjelman laatiminen 4 kertaa vuodessa. Aloitettiin nyt tuollasella kestävyyteen painottuvalla. Jos pattia kasvattelis sitte vuodenvaihteen jälkeen..

Liityttiin kuntoklubiinTorstai 13.09.2007 23:05

Oltiin rohkeita kun Teddy & Katrikin oli! Noei, on tätä ny jahkailtu jo aika pitkään.

Tossa korttelin vastakkaisessa nurkassa on kiva pieni punttis, jossa on myös (Ritalle) jotain ohjattua liikuntaa. Vuosidiilihän sinne käytännössä piti ottaa, mutta mahdollisen irtisanomisen ehdot oli silti kohtuulliset.

Saattaa olla että valittelen taas seuraavan viikon kun joka paikkaa kolottaa. En ole hesaan muuton jälkeen käyny kuin kerran punttiksella.

Päivitettiin levyjärjestelmäKeskiviikko 12.09.2007 13:00

Nyt riittää potkua kauas tulevaisuuteen. Tässä on nyt tehty viime aikoina aika paljon optailuja softan ja raudan suhteen. Valitettavasti ei näy käyttäjille mitenkään ihmeemmin... paitsi aina smoothisti toimivana galtsuna. Kiitokset Mkv :lle asentajasedän kanssa konehuoneella säätämisestä. Itse käväisin siellä myös, mutta olin jo puoli kahdelta jo himassa.

Nyt aion käydä aamupalalla Successissa. Stadin paras kahvila mielestäni. On tuossa nurkan takana Korkeavuorenkadulla.

SählyäPerjantai 07.09.2007 11:28

Olin pitkästä aikaa pelaamassa sählyä. Reidet, perse, selkä ja niska ovat ihan saakelin kipeät. Tuollanen pyrähtelu kun eroaa aika paljon vaikkapa lenkkeilystä tai punttiksesta.

Tällä kertaa olin Sulakelaisten kanssa pelaamassa. Edellinen kerta oli eQ Pankin duunarien kanssa joskus ehkä 4 vuotta sitten.

Puuh, päivitetty onKeskiviikko 05.09.2007 15:16

Snadisti kooma.

Ei menny ihan 100% niinku olin suunnitellu, mutta mitään major failurea ei tapahtunut.
Päivitän PostgreSQL:n versiosta 8.1 versioon 8.2. Major versioiden välillä päivittäminen vaatii aina dump & restoren, sillä datafilejen layoutti muuttuu. Uusi versio tuo helpotusta vacuumiin, eli MVCC:n http://en.wikipedia.org/wiki/Multiversion_concurrency_control tuottamien vanhojen riviversioiden siivoamiseen. Pahimmillaan tuo on jyystänyt kellon ympäri ja aiheuttaa erinäisiä lieveilmiöitä. Pahin on tietysti ankara levy-IO, joka hidastaa tietokannan toimintaa. Vacuum-optauksen lisäksi uudessa versiossa on optattu buffercachen lukitusta hienovaraisemmaksi, eli moniprosessorikoneet keskittyvät enemmän datanmurskaukseen kuin lukituksen odotteluun.

Teoriassa päivityksen voisi suorittaa onlinenäkin, mutta se on käytännössä niin työläs prosessi ettei sitä kukaan ajattele kuin... teoriassa. Galtsun käyttäjistä puolet kirjautuu päivittäin sisään, joten valitettavan moni joutuu kohtaamaan käyttökatkoilmoituksen. Pahoittelen katkoa ja yritän olla nopea! ;)

Lähiaikoina päivitetään myös rautaa, mutta siitä tulee lyhyempi katkos.

Rita haluaa kissanTiistai 04.09.2007 23:54

Mitä tehdä?

Megaoptaus #3Torstai 30.08.2007 14:05

Päivitin päiväkirjan tietokantarakennetta. Kiitokset menevät myös Bro :lle. Toivottavasti galtsu jojottaa illalla vähemmän kuin yleensä viimeaikoina.

Tänne masentuu hetiMaanantai 27.08.2007 12:00

Leikkaussalikin on pirteämpi

BailumeininningitLauantai 25.08.2007 22:15

Dynamoid muutti eilen Sulakkeen linnaan ja olimme sillä aikaa evakossa Nuuksiossa. Perinteisen saunomisen ja kaljoittelun lisäksi meille oli järjestetty pieni "suunnistus"keikka. Patikoitiin jotain kuutisen kilsaa metsässä. Muuten ihan jees, mutta emme saaneet karttoja ja kompasseja vaan jonkun saakelin GPS-kapulan. Nuoli näytti seuraavaan määränpäähän, mutta metsän kautta oikaistessa voi tulla vastaan mm. suota.

Tuosta näkyy reittimme. Ihan alku puutuu kun ei tuo E90:n GPS aina toimi...
http://maps.google.com/maps?f=q&hl=en&q=http:%2F%2Ftuner.bdb.fi%2Fnuuksioevakko.kml&ie=UTF8&z=15&om=1