IRC-Galleria

urkkipurkki

urkkipurkki

~ Sini Aalto ~

muuttotunnelmissaSunnuntai 22.03.2009 20:35

Muutetaan siis Hipsun kans toiselle puolelle Oulua, Kaakkuriin. Olen muuten asunut siellä 8 ensimmäistä vuottani, joten pääsen kotiseudulle takaisin. Silloin kultaisella 80-luvulla siellä ei tapahtunut ei mitään, hyvä kun joskus kerran päivässä onnikka kulki. Nykyään siellä huhupuheiden mukaan tapahtuu vähän liikaakin ja kuulemma aina jotain ikävää. No, ihan kivannäköisellä alueella se meidän tuleva kämppä näytti olevan ku sitä kävin katsomassa.

Tuntuu, että olen lajitellut, arvioinut, pakannut, hävittänyt ja kiikuttanut edestakasin tavaraa monta iltaa, mutta ainoa aikaansaannokseni on hirveä siivo, koko asunnossa. Vähän pitäsi saada aggressiota tähän hommaan! Viimeisenä iltana sitä kyllä riittää sitten liikaakin, sen tiedän kokemuksesta, että tavaraa vain piisaa ja piisaa eikä se tahdo mennä urkkipurkin mielen mukaan laatikoiden tai roskiksen uumeniin. Näitä pikkutarkan ihmisen ongelmia, kyllä vaan.

Uskon jossain määrin feng shuihin. Tuntuu uskomattoman ihanalta heittää pois tarpeeton, viedä kirpparille ehjä, mutta tarpeeton tavara ja pakata huolelliseen järjestykseen rakkaat tavarat, joista ei luopuisi millään. Aikamoinen inventaario, kun joutuu miettimään, mikä on oikeasti tärkeää ja arvokasta ja mikä sitten pääsee kierrätykseen. Tuntuu, kuin saisi ylimääräistä painolastia hävitettyä ihan henkiselläkin tasolla, kun käy omaisuuttaan läpi. Uskon siis feng shuita tarkemmin tuntematta, että muutto on myös terveellinen projekti. Sillä: "kun uskaltaa luopua, antaa mahdollisuuden saada jotain tilalle..."

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.