IRC-Galleria

vuosi.Lauantai 23.05.2009 15:22

Vuosi mennyt -nopeasti. Jos minulta kysytään tiedänkö mihin ryhdyit vuosi sitten, vastaisin "tiesin suurinpiirtein, yllätyksi ei vuoden aikana erityisiä tullut". Talvi oli jonkunverran vilkkaampi mitä kuvittelin, koska päätin että homma lasketaan varmasti varman päälle. Joitain asioita on pakko laskea, ja jossain asioissa on pakko tehdä päätöksiä "ostanko uuden työkoneen, kameranrungon vai nostanko enemmän palkkaa" onneksi ei ole tarvinnut miettiä mistä karsin, tosin karsin kulurakenteita pois heti jo kättelyssä aika reilulla kädellä, lähdin suht pienellä budjetilla liikkeelle ja toistaiseksi se on ollut fiksu ratkaisu.

Minulla ei ehkä ole niin monta valoa kuin halusin, eikä isoja hunajakennoja valoihin mitä haluaisin, mutta otan sen toteuksessa huomioon, pärjään mitä on. (viisi salamaa, ei ne kertaakaan ole totaallisesti loppunut, muutaman kerran olisi kaivannut ehkä yhden lisää, kerrat ovat aika harvoissa)

Tämä on ala jonne tuhatlappuisia katoiaisi mielettömät määrät, aina on parempia kameroita, mielenkiintoisia objektiiveja ja kaikkea valaisun härpäkettä, silti suht perusjutuilla -osatessaan käyttään saa hienoa jälkeä aikaiseksi. Minä vielä opetellen käyttämään siihen hienoon jälkeen asti.

Asiakkaat. Homma pyörii asiakasuhteilla, tuntui hyvältä kun yksi toimittaja soitti uudestaan. Tuntuu kivalta kun studiolle tullaan "näin kaverilla" "se ja se kävi" -perusteilla. Suurin osa asiakkaista jotka soittavat minulle bongattuaan jostain vain puhelinnumeroja ja tiedustelevat ensiksi hintaa eivät tule kuvattavaksi, löytävät halvemman. En ole kallis, en ole halpa, mutta silloin kun hinta on ensimmäinen valintakriteeri omakin kiinnostukseni hommaan hieman lopahtaa, kerron toki ystävällisesti mitä maksaa ja mitä saa. En jaksa selittää että luultavasit varaan tuplasti sen ajan kuvaukseen mitä jokin toinen paikka, enkä veloita erikseen joisesta asiasta, voin kuvata sen kummitytön siihen samaan kuvaan ilman lisämaksua.

Ymmärrän kyllä että hinta kiinnostaa, kiinnostaa minuakin monissa asioissa, tätä voisi verrata vaikkapa sohvan tyyny ostoksiin, halvalla tyynyllä nojaa saman kun hieman kalliimalla, mutta jos kalliimpi on paremmannäköinen katselen mielummin sohvallani sitä kun halvempaa. Tosin, jos asiassa en ymmärrä eroa niin voin ostaa sen halvimman ilman suurempaa miettimistä. Esimerkiksi auton "ne mitkä tulee renkaan sivulle" (pölykapselit?) minulle kelpaa edullisimmat, en näe käyttötarkoitus eroa ja minua ei kiinnosta ulkonäkö ero kalliimpiin.

Onneksi on erilaisia kauppiaita, minä myyn mielummin paremmannäköisiä tyynyjä kuin halpoja pölykapseleita. Halpojen pölykapseleiden ostajia on ehkä määrällisesti enemmän kuin paremman näköisten tyynyjen, mutta teen mielummin hommani kunnolla kuin kiirellä.

Sellaista, menipä sekavaksi ja vertauskuvalliseksi tänään.


Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.