IRC-Galleria

loman tarpeessaTorstai 29.06.2006 00:05

Olen loman tarpeessa. Onneksi kohta helpottaa toissa, ja lomaakin on heinäkuussa pari viikkoa. Suunnittelin vaihtavani koulutyöni aihetta, mutta en ole saanut aikaiseksi kertoa suunnitelmisani koululle, joten vielä ei tarvitse kuvitella tekevänsä tikkukaan ristiin koko jutun kanssa.

Elokuunkin viikonloput alkavat täyttyä. Sovin yhden häätapahtumakuvauksen sinne, josta ihme kyllä hintapyyntöni meni lävitse, ei se törkeä ollut, mutta sellainen että ei harmita joutua sinne kuvaamaan olettavana vapaapäivänään. suurta muuta hyöytyä minulle siitä ei ole, kun kokemusta tuo, potretteja en ole ottamassa (ne olivat jo jostain varattuja) .

Mitähän muuta, kuvaaminen ei oikein kiinnosta, mutta luulen sen johtuvan edelleen siitä ikävästä paineesta mitä se luo.

pitkiä päiviäTorstai 22.06.2006 00:38

Pitkiä päiviä ollut töissä, viime viikonloppu, tämä viikko ja ensi viikko. Alkaa väsyttää. Kuvasin eilen purkkeja vähän kun homma ois venynyt muuten yöhön. (työnantaja nyhräs kuvia koneella ja purkit piti kuvata, järjestelin ja kuvasin ja sanoin että katoppa tosta.) Peruspurkkeja, dokumentteja.

Perjantaina kuvasin 794 kuvaa. Oltiin yhdessä firman kesätapahtumassa. Niitä olen vapaissa väleissä yrittänyt raakata, kun työnantajalla oli sitten 796 kuvaa (mikä hauska sattuma, koska kuvattiin ihan erillämme). Nyt Olen saanut tuosta määrästä raakattu 550 kuvaa, josta varmaan puolet saisi vielä ottaa pois... Hommansa kullakin.
Tilasin eilen jalustan. Hirveää hinkua minulla ei ollut saada uutta jalustaa, mutta kun vanhan sopivasti sain myytyä sukulaiselle, niin uusi oli syytä kumminkin hankkia, vaikka hieman harvemmin jalustaa käytänkin. Hankin sitten toivottavasti kunnollisen, manfroton öö-joko malli, sellainen että siitä olisi käsittääkseni vielä vähän paremman saanut, (kuten kaikkien jalkojen samanaikaisella pikalukolla) mutta uskon tuon riittävän, pääasia että vaikuttaa tukevalta ja on ne jaloista keskitankoon tuet olemassa.

Pakko alkaa noissa hankinnoissa miettimään sitä, että joskus jos(tai kun) ammattilaisena meinaa kuvata, niin onhan se mukava että työvälineet eivät ole rimpuloita, vaan ihan kunnollisia. Eli miksi ostaa nyt kukkaroystävällisempää, mutta vaihtoon menevää tavaraa... (nythän on tilanne että saisin töistä kyllä tukevaakin jalustaa lainaksi, mutta tämä suojatyöpaikka ei kestä ikuisuutta).

Kuvasin illalla sateenkaarta, joka tottakai oli livenä paljon hienompi kuin ruuduilla. Asfaltista (märästä, iltaauringon kajo taivaalta heijastuen) tuli ihan kivoja arkisto kuvia, jota johonkin photoshop hätään voi ehkä joskus tarvita.

arvostelua, jaksamista jneKeskiviikko 14.06.2006 13:22

koulun kesätehtävästä on tulossa mörkö. En tiedä missä vaiheessa sitä kuvittelen tekeväni. Koitan ottaa niskasta itseäni kiinni juhannukseen mennessä. Ehkä.

Viikonloppuna kuvasin yhtä tapahtumaa, jossa onnistuin jonkun huono-olokohtauksen saamaan ja lähdin pois, no 50 kuvaa sieltäkin poltin asiakkaalle cd:lle kumminki. Kirkaspaahtava aurinko, ei ole kumminkaan niin kiva tapahtuma kuvaukseen. Lisäksi unohdin ottaa lisää muistikortteja töistä mukaan, joten jouduin kuvaan pelkkää jpg:tä, kun oli vain yksi kortti mukana, eli mitään hätävara tiedostoja, josta sävyjä olisi voinut kaivella sekä vaaleisiin että tummiin lisää, ei ollut olemassa.

Sunnuntaina kuvasin yhdet ristiäiset, jotka olivat kyllä aika vaikea paikka kuvata. Pieni tila, paljon ihmisiä, matala tila, katto puunvärinen jne, millä pirulla sen sitten valaisi. Onneksi sentään ikkunoista ei tullut suoraa auringonpaistetta sisälle, se olisi puuttunut. kuvasin salamalla (kaksi kappaletta, toinen kaapin päällä välkkymässä) sekä vallitsevalla valolla, joka oli kyllä parempi, ainut että kohinaa sitten tuli, ja liike-epäterävyyksiä.

Koulusta oli tullut arvostelu puolesta vuodesta. Valokuvauksen osalta sain 4 arvostanaksi, jota on kai syytä pitää hyvänä. (arvostelu asteikko 0-5) epäilen että yhtään vitosta ei ainakaan meidän ryhmälle jaettu. Lowkey saappaan kuvani oli yhtäkkiä muuttunut arvostelijankin mielestä lowkeyksi, kun se kritiikissä oli, sain siitä hyvin paljon negatiivissävytteistä kritiikkiä "tuon ois pitänyt olla noin ja tuon noin ja tuon näin ja missä se ja tonne sitä lisää" jne sillon jäi fiilis ettei opettaja pitänyt sitä lowkeynä alkuunssa. Tämä lowkey kuva oli ainut joka kritiikissä mainittiin erikseen.

ottaa tuosta sitten selvää.

katossa tilaaMaanantai 05.06.2006 13:37

Otin muutamia, epävirallsiia perhepotrettaja, serkus kuvia yms viikonloppuna. On se kumma ettei osaa rauhoittua kun kuvaa. Ensimmäisessä satsissa ei välähtänyt täytesalamaksi tarkoituttu salamani, no kasvojen varjopuolet on sit noh... varjopuolia. Jatkan edelleen käsittäämättömien rajausten linjaa. ylhäälle pirusti tilaa ja alhaalla ties mitä epäloogisia raajojen katkomista... Pitäisköhän siirtää vaikka se kameran tarkennuspiste yläreunaan, niin rajaisi vähän fiksummin...

Tikkukaan laitettu ristiin vie sen helvetin kesäprojektin kanssa, ahdistaa se pirulainen.

[Ei aihetta]Perjantai 02.06.2006 13:07

Se spotti olikin bachtin. En tiedä mistä tuon toisen keksin. Studiossa on mittailtu nyt värilämpötiloja ja onhan niissä eroa jonkun verran, välähdyksien siis, sellasella tuhannen kelvinen asteikolla kaikki pysyvät 4000-5000k välissä siis näkyy riippuvan niin kovin paljon siitäkin millä teholla sen salaman lässäyttää.

Eipä tuohon värilämpötilamittaukseen olisi ryhdytty, ellei yksi katossa oleva iso tasuri, olisi liian iso tehoinen. Siellä on jo nd-kalvoa yhdet kerrokset ja yritettiin sitä sellaisella mustalla harsolla telttan etusta vielä peittää, tämä piti mitata ettei se nyt radikaalisti muuta lämpötilaa. Ei muuttanut, mutta söi liikaakin sitten tehoa, voimaosa ei ole mitä loogisin, joten nyt mitattiin sitten valotusmittarillakin se, että missä salaman teho on oikeasti pienin, on siitä tympeä valo, että ohjausvaloon ei voinut luottaa. Nyt tätätkin asiaa paranneltiin nyppäämällä toinen ohjausvalo pois, eipä tuon tehoa tarvitse luultavasti muutella hirveästi, peruskuvauksissa sen on syytä pysyäkin pienimmilläään.

Sellaista. Koulusuunnitelmani hyväksyttiin mutta itseäni ei jaksa kiinnostaa alkaa sitä tekemään, nyt työmäärä tuntuu aivan älyttömän suurelta taas.

kiireinen kesäTorstai 01.06.2006 00:55

Olen onnistnut saamaan kesänviikonloppu aikataulut. Näyttää pahasti siltä, että olen joka viikonloppu naimisissa kameran kanssa, tai heinäkuun loppupuolelle asti ainakin. Kesällä olisi niin kiva löffiä viikonloppuisin ja retkeillä ilman päämäärään, mutta iteppä olen ammattini valinnut. Eikä ne tylsiä/vaikeita kuvauksia ole, ei sillä, pitävät vain kiinni pirkanmaalla.

Töihin tuli tänään kasa uusia käytettyjä valoja. Työnantaja osti joltain fotarilta, joka lopetti studiohommansa. Pari strippiä, pari spotti ja yksi kunnon spotti, sellainen kunnolla säädettävä ja väännettävä. Bronin muistaakseni muut, mutta tuo kunnon spotti, oliskohan fresnellin ollut, villi veikkaus, voisi asian tarkistaa.

Innostuin kokeileen strippejä, nyt kun ne olivat vielä maassa (ainakin toisen lopullinen sijoitus on katossa, antamassa taustalle valon) ja kameran pikkunäytöllä kuvat näyttikin kivalta. Isolta näytöltä(olen muutan päässyt siitä välkkyvästä putkinäytöstä eroon ja saanut litteän näytön) niin eivät ne niin hirveän ihmeellisiltä näyttänyt, ihan kelvoilta lemmikkipotreteiksi, mutta eivät elämää ihmellisemmiltä. On se hyvä kun minulla on joku jonka voi pakottaa malliksi aina.

moottoripyörät menee lujaaTiistai 30.05.2006 00:54

moottoripyörät menee lujaa ja pienet valokuvaaja tytöt eivät pysy niiden perässä. Olin kesädokumenttijuttuni pohjiksi tuijottelemassa moottoripyöräkisoja. Oma kamera oli mukana (joka ei ole laisinkaan niin katu-uskottava kuin töistä kamera, minulla ei linsseissä ole punaisia rinkuloita, kuten ehkä muilla radalla oli). Pääsin kuvaaman varikon puoleta ihan radan reunasta, tai mistä nyt halusinkin, ja olin suhteellisen ulkona että missä sitä pitäis olla ja mitä tehdä.

Pyörät menevät yllättävän lujaa. Liike-epäterävyys vaivasi kuvia toisiksi eniten, eniten mokailin tarkennusta. Kyllä jotain kuvia tuli, ei mitään mestariteoksia, mutta sellaisia "radalla pörrää pyörä" kuvia muutamia.

Ensi kerralla olevan fiksumpi.

kesä. melkein loma.Maanantai 22.05.2006 20:38

Melkein loma koulusta alkanut. Vain noin kymmenenkuvaa pitää saada kesällä aikaiseksi. Vielä se tuntuu kohtuulliselta, voi olla ettei kovin pitkään. Jonkun aiheen piiristä pitää kaikki ottaa.

Koulusta jaksa enempää jauhaa, en pidä siitä kritiikkityylistä, jossa ei saa mitään muuta irti kuin upottaako joku kuva taustaansa vai ei, jos se vaihdetaan mustavalkoiseksi ja katsotaan silmät kiinni.

Opetuksessa tullut opettajalta pari pikku kämmiä, joten se mitä uskoo ja mitä ei usko, suhde kääntyy edelleen jälkimmäisen hyväksi, ikävä kyllä. Oho-eiku-meininkiä ollut toi miljöötouhu. Onhan se ymmärrettävää jos opettaja ei ole sellaisia demoja ennen pitänyt, mutta en haluaisi olla harjoitusryhmässä. Pitäisi siellä joku tietävä olla valvomassa ja puuttumassa ssioihin jos menee vikaan.

Mutta, kai sitä kuvaamaan oppii vaan kuvaamalla ja kuvaamaan tuo paikka pistää. Se käsitys vain, mitä olen oppinut ja mihin pitäisi kiinnittää huomiota ja millä "tasolla" olen, on minulta itseltä kovin hukassa.

Valitin siltikin koulusta. Töissä on minun kannaltani ollut hieman hiljaista. Pitäisi alkaa omia asiakastöitä tekemään enemmän, tosin ensin tarvitsee hankkia ne maksavat asiakkaat.

Kaverini (joka ei kyllä ole maksava asiakas), hääkuvaus on kesällä ja minua hieman nyppii, ettei hän ole vieläkään, vaikka jo jouluna asiasta aloin painostaa, kertonut minkätyylisiä hääkuvia haluaa. en ole elämässäni yhtään hääkuvaa ottanut, joten olisi ehkä harjoittelun tai ainakin etukäteen miettimisen paikka. Hääkuviakin voi toteuttaa niin kovin monellalailla... Viikossa ei paljoa ehdi miettiä/harjoitella.

putoaminen jaloilleen. ehkä.Maanantai 15.05.2006 23:27

En hukkkaan kiireeseen, enkä tee ensi yötä kuvia. Päätin töissä tänään että kuvat ovat valmiit, tulostin ne ja aijon kiikuttaa sellaisenaan kouluuni. Mestariteoksia ei joukossa oikein ole, mutta pari ihan kelpoa ja pari ei-kovinkaan-kelpoa Mutta kuvia jokatapauksessa, kun ei ole elämää suurempia ideoita, on pahempi elämää suurempia kuvia tehdä myöskään.

Neljännes koulusta mennyt ja pelkään pahoin että tämä on se helpoin neljännes ollut. Toisaalta, näytöissä on se hyvä puoli, että siellä pitäisi olla jotkut muut arvioivat, ikävä kyllä luultavasti vvi:n kasvattaja. Olisi joskus hyvä saada porukkaa myös tuon pienepiiri-pyöriin ympäriltä. Toivon hartaasti, että kun kuvaan ihan oikeasti, osaan unohtaa jotkut vvi:n opit tarkoituksella.