IRC-Galleria

tehnyt töitäTorstai 28.09.2006 02:28

Olen tehnyt töitä. En itselleni hyödyllisiä, mutta jollekin taholle toivottavasti kyllä.

Koulukuvista tuli viimeksi juuri sellaista mitä kuvittelinkin, eli en palauttanu laisinkaan pääkuvaa. Ei viitsi palauttaa kuvaa joka vain haukutaan, tiedän itsekin jo ne asiat mitkä kouluni luokittelee virheiksi kuvissa, ja mikä ei käy. Palautan mielummin huonon kuvan sinä päivänä kun ei oel mahdollista saada palautetta -koska en halua sitä.

Uudet kotisivut olen päivittänyt, jos en ole mainnut. Niille kannattaa sankoin joukoin mennä tuijottelemaan kuvia ja sitten tahtoa minut kuvaamaan kaikki kissanristiäiset -tulen onnelliseksi siitä. Kotisivuja saa kehua. Saa niitä (kotisivuja) haukkuakin, mutta se on perusteltava, kehuja ei tarvitse perustella. kuvien koolle voin mahdollisesti tehdä jotain ja yksi hakemisto ei toimi yhdellä sivulla, joku päivitys tms ongelma, en ole sen iWebin kanssa ihan sujut.

Mutta nyt nukkumaan, olen tehnyt alkuviikolla nyt niin paljon töitä että voin loppuviikon nukkua aivan rauhassa, huomenna menen katsomaan mailit ehkä. Sitäpaitsi työnantaja on kölnissä messuilla, joten mitään yllättävääkään ei pitäisi tulla.
Ulkona sataa vettä, ei huvita kuvata. Vähän lämpöä ja kurkkukipeä, ei huvita. Olisi pakko, haluan ennen viikonloppua työ pois, niin voi olla viikonlopun rauhassa, ensi viikolla taas koulua. Koulukuva tuo onkin. Sininen hetki ja plaaplaaplaa.

Käsittelin tänään sitä yhtä yksvuotiskuvauksen kuvia, oli kiva käsitellä kuvia, kun olivat suht oikein valaistuja ja valotettuja. Ei tarvinnut kikkailla.

Kalenteri melkein valmisMaanantai 04.09.2006 23:07

Kalenteri on nyt sitä yhtä pääkuvaa vaille valmis, sain lumet ja jäät kuvattua tänään. Lumi oli jäätä vaikeampi, tosin jäästä tasan se ensimmäinen ruutu oli käyttökelpoinen, koska sen jälkeen terävät reunat alkoivat sulamaan. Onneksi ensimmäisestä ruudusta kuvan sai. Lumi oli vaikeampi, se että reunat eivät mene puhki ja kumminkin lumi olisi valkoista oli haastavampaa... Molemmista tuli vain kulmiin menevät kuvat, eli valkoinen tausta oli tarkoitukselleni. Jälkeen päin ajatellen lumen olisi voinut yrittää kuvata valkoisen päällä suoraa, eikä lasin päällä, näin taustan valo ei olisi varmaan löynyt läpi. Oppimistahan varten tätä tehdään...

Uudet kotisivut tein lauantai-sunnuntai välillä, nyt kaikki siis niitä tuijottelemaan ja kertomaan kommentteja. kuten "en osaa käyttää".

kuvaustaSunnuntai 03.09.2006 00:55

Kesä meni ja tuli kovin nopeasti. Muistan alkukesän voikukukat ja ajatuksen siitä että pitää ottaa arkistoon tienvarsista kuvia, mutta "senhän ehtii huomennakin", ei tullut otettua.

Tällä viikolla on studiossa tehnyt koulutyöhön kalenterikuvauksia, sellaista suhteellisen helppoa. Lumi ja jää voi olla vaikeampi kuvattavia, mutta ne jätin ensi viikkoon (kertakäyttömukissa ollut vesi ei muuttuunut yhden päivän aikana jääksi pakastimessa). Ensi viikolla tulee myös yksi lapsikuvaus pitkästä aikaa, työnantajani alkaa näemmä minua laittamaan kuvaamaan tuttujensa penikoita. Ei siinä mitään, työajallahan minä sen teen. Tällä viikolla sain myös jonkun verran rästikuvankäsittelyä pois, henkisesti olo helpottuu -hartiat tuppaavat jumahtaa.
Pitää osoittain paikkansa. Muutamat ihan hyvin (omasta) mielestäni onnistuneet työkuvaukset nostavat hieman mieltä. Se vaikka vie kouluun aika paskaa, niin jos maksaville asiakkaille tuottaa kumminkin kelpo laatua, on minusta tärkeämpää.

Sitä paitsi olen sen verran puhki jo nyt tuosta koulusta, että vuoden-kahden tauko tuosta hommasta tuon jälkeen ei välttämättä ole pahasta, tietenkin on mahdollista ettei sinne palaa, riippuen miten ne saavat nyt opteusasiat järjestettyä niin että muodollinen pätevyys ei mene oikean tiedon ja taidon edelle.

Olenhan minä mennyt jollain tapaa eteenpäin puolessa vuodessa. En olisi ottanut vuosi sitten tämäntasoisia kuvia. Tosin pelkään koko ajan kovasti että en kykene erottumaan siitä massasta mitä markkinoilla on. Toisaalta, jos nyt koittaisi hankkia itselleen perustietoja ja taitoja ennenkaikkea varmuutta, voisi miettiä myöhemmin sitä erottumistaan.

Koulussa en viime kerralla sitten saanutkaan oikeastaan mitään järkevää palautetta kuvistani, yleiseen tasoon petyin taas kerran.

risooLauantai 05.08.2006 22:09

Yleis risomista. Koulutyöt pitäisi läiskyttää aika nopeasti kokoon, kappas kun se koulu alkoikin 16 eikä 23 päivä... Viikko sinne tai tänne. Huomenna taas kuvaan, tänään onneksi ollut vapaapäivä, tai nyt kotona yhden kuvan vääntänyt. Ensi viikon lauantaina onkin se hääkuvaus, viikonloput kun saisi vähän paremmin rauhotettua olisin tyytyväinen, mutta eiköhän syksyllä asia parane.

väsymistä, yleistäTorstai 03.08.2006 01:01

Yleistä väsymistä. Koulukuviin yritän saada jotain potkua, hieman tuli ns. näyttämisen tarvetta esille kun tajusin että meidän ryhmään tulee kymmenisen uutta tyyppiä toisesta ryhmästä. "en mä näin surkea ole mitä nämä kuvat antavat ymmärtää, on siellä edes yksi hyvä".

Jostain syystä väsyttää hieman kaikki. Nyt on hieman enemmän omia kuvauksia kun keväällä, toivottavasti jatkuisi tällä mallilla. Keväällä oli viikkoja jollon en kuvannut mitään ulkopuolelle.

koulukuvien riipimistä kokoonKeskiviikko 26.07.2006 23:47

olen riipimässä koulutöitä kokoon. tulee paska sarja, neljä kuvaa on jo ja ovat huonoja. JEEJEE JEE. päätin että riivin nyt jotain, pakko minut on läpi päästää jos kuvista saa jotain tolkkua. Kariseepa sitten samalla sädekehät alas kunnolla (tosin ovat jo tainneet, mutta ehkä taidollisetkin nyt, kiltin tytön kehät on jo tippuneet varpaisiin).

Työt alkaneet, kuvia käsitellyt ja tänään olin yhtä mainoskuvaa arboretumissa tekemässä työnantajan kanssa. Ohikulkijat pällistelivät.

hääkuvat otettuMaanantai 17.07.2006 16:59

Otin elämäni ensimmäiset hääpotrettikuvat. Oikeastaan myös toiset kuvat, jossa oli kaksi ihmistä, niinkuin samassa potretissa myöskin samalla, tätä ei tietenkään parille kerrottu etukäteen.

Kuvauksen piti alkaa klo 11.00 klo 11.25 saapui kaaso paikalle, ja klo 11.35 pariskunta päätti ilmaantua paikalle. Tämän jälkeen alettiin ommella kukkakoristeita morsiammen mekkoon kiinni. Ensimmäisen ruudun otin parista klo 11.45, vain todetakseni että tuntia aikaisemmin pystyttämäni valot varjoon olivat jo sen verran huonosti että paikkaa oli muutettava. Varjon etsiminen tuulisella säällä olikin vähän ongelma, puiden lehtien välistä räköttävää auringon valoa onnistui aina tulemaan jostain päin kasvoille, jättäen ei-niin-kivan kuvioinnin. Tuuli aiheuttu suuria ongelmia myös hunnulle, joka ei tykännyt olla paikallaan. Kuvaus hoidettiin puolessa tunnissa.

Olosuhteisiin ja kokomukseeni nähden saisin olla tyytyväinen kuviin. Tottakai sitä miettii nyt "miksi ihmeessä en tuonut valoa tuolta puolelta, ja miksi en tehnyt sitä tätä ja tuota", mutta myöhäistä, nyt pitää sitten photoshopin pariin syventyä, mutta vasta ensi viikolla, tässä on tärkeämpääkin tekemistä ennen sitä (ts. mökkiloma).

koulukuvia netissäKeskiviikko 12.07.2006 20:59

Laitoin toukokuun etätehtävät kuvat nettiin, jos niitä joku sattuu ja tahtoo katsoa. Pitäisi viritellä kunnon kotisivut. Leikin edelleen loman viettoja, joten nyt olen päättänyt ettei minun tarvitse tehdä tällä eikä ensi viikolla yhtään mitään. (jos ei lasketa erästä hääkuvausta). Eilen kouluni rehtori soitti, ja minä tyhmä vastasin, sain kuulla saarnaa kuin pikkulapsella. Yritin olla fiksu ja ilmoittaa tilanteesta, että sitä kesäkuva sarjaa nyt ei sitten ehkä tulekkaan minulta mutta ehkä tuo fiksuus ei olisi kannattanut.

Tai sitten vien sinne 10 räpsyä. Toukokuun kuvissa meni jo niin moni yhdellä kädellä hutaistuksi, että ei huvittaisi jatkaa sillä linjalla. Ei sellaisesti kuvista ole kellekkään mitään iloa. Minusta koulu ja työtyöt ovat edelleenkin eriasioita, elän käsityksessä että en ole vielä oikeissa töissä yhdenkään työn kanssa ollut myöhässä. Kovasti rehtori koitti väittää minulle, että tässä koulutusohjelmassa keskitytään vaan perusasioiden hallintaan perustasolla (eli voisi lukea että ne perusräpsyt jossa ei sinänsä ole isoja koulun virhelistanvirheitä muttei mitään muutakaan pitäisi kelvata, mutta eihän ne kelpaa laisinkaan).