IRC-Galleria

angstia hävinnytTorstai 26.10.2006 22:40

Minä pehmiän, aivan selvästi.

Jotenkin on positiivisempi olo kuvauksen suhteen. Yksi tuleva koulutyö tuli noin niinkuin vahingossa tehtyä, ja toista ajattelin kehitellä huomenna kun studiolla pitäisi olla tilaa. Sunnuntaina tulee bändi josta saan yhden työn. Tosin bändin piti tulla jo viime sunnuntaina, saa nähdä miten nyt käy.

Yksi yksivuotiskuvaus on sovittu, ja se ei ota päähän mikä on kovin ihmeellistä. Koitan välttää yksivuotiskuvauksia tehokkaasti. Kerroin jo äidille puhelimessa että aijon ottaa lapsesta perinteisiä (ns varmanpäälle) kuvia ja sitten highkeymaisia, joista voisin viedä kouluun mv-version. Työnantajan tuttuja tapaus. Jotenkin ei kauhistuta kuoliaaksi, on olo että kyllä saan ainakin ne peruskuvauksen tehtyä. Riippuu kersasta sitten kuinka hienoa kuvaa siitä saa, kuinka lähelleä saa tuotua taakse tulevia varjostimia ennenkuin ne kaatuvat jne. Ja täytyy muistaa että olen tehnyt sen yhden ihmishighkeyn toistaiseksi, että mikään julmettu kokoemus tuosta ei ole, mutta ei sitä kokemustakaan narisemalla vaikeuksiaan synny.

elämä jatkuu taasMaanantai 16.10.2006 01:21

Koulu ohi, objektiivitutkielma tuli takaisin paikkailtavaksi, eli ei mennyt läpi -kuten ei suurimmalla osallakaan luokastani. Fantasiakuvat tuli tehtyä, sunnuntai iltana otettuun vaatekuvaan tuli mielestäni nättivalo, vaikka koulussa oltiinkin sitä mieltä että pienessä tilassa valo on heijastellut liikaa, mutta minusta softpoksi läheltä toi nätin valon, eikä niitä heijastuksia niin hirveästi ollut -varjot olivat jo muutenkin tukossa. Pitäisi oppia käyttämään tuota pehmeää valoa enemmän ja oppia tuomaan ne valot tarpeeksi lähelle kohdetta.

Koulussa harmaasuotimen käytöstä oli opettajan kanssa näkemyseroa, hänen mielestä meillä on ideaalitilanne, kun lamput voi viedä kaus kun tehoa on liikaa eli ei tarvita. Koitin hieman inistä että ei se ole sama asia kun saada tehoa pienemmälle vaihtoehto. Ei sillä että meillä kameran eteen harmaasuodinta olisi, lamppujen eteen on nd-kalvoa kyllä, ainakin jossain, sen voisi etsiä käyttöön.

Seuraavaksi tuli oikeastaan vain kolme kuvaa tehtäväksi ja aika vapaasti sai päättää mitä kuvaa. Ajattelin että voisin kysyä yhdeltä kaverin kaverilta että tulisiko hän malliksi, niin voisi hämätä mielenkiintoisen näköisellä ihmisellä kuvaustaan.

kiire ahdistaaTorstai 05.10.2006 23:14

Ahdistaa taas kaikki. Koulu viikko tulee taas puskan takaa, yksi saaklin tutkielma tekemättä objektiiveista joka ei kiinnosta juuri laisinkaan, johon ei ole aikaa kirjoittaa juuri laisdinkaan ja josta en oikeasti tiedä mitä helvettiä pitäisi kirjoittaa kun yleisiä faktoja ei saa kirjoittaa vaan omakohtaisia kokemuksia. "omakohtaisesti tämäkin objektiivi piirtää paremmin aukolla 8 kuin 2.8... tätäkö haetaan" huhuh.

Ja kaksi helvetin fantasiaa kuva tekemättä, kaksi tehtyinä huonosti. Bileet pystyyn vaan.

Onneksi pitää sanoa että edelleenkin mielestäni oikeat työt ovat hoituneet suhteellisen kunnolla, maanantaiselta keikalta museolta tuli ihan ok kuvia. Ensi maanantaina olenkin menossa assaroimaan naapuristudion kuvaajaa, muotikuvaus keikalle, joka on varmasti mielenkiintoinen minulle.

tehnyt töitäTorstai 28.09.2006 02:28

Olen tehnyt töitä. En itselleni hyödyllisiä, mutta jollekin taholle toivottavasti kyllä.

Koulukuvista tuli viimeksi juuri sellaista mitä kuvittelinkin, eli en palauttanu laisinkaan pääkuvaa. Ei viitsi palauttaa kuvaa joka vain haukutaan, tiedän itsekin jo ne asiat mitkä kouluni luokittelee virheiksi kuvissa, ja mikä ei käy. Palautan mielummin huonon kuvan sinä päivänä kun ei oel mahdollista saada palautetta -koska en halua sitä.

Uudet kotisivut olen päivittänyt, jos en ole mainnut. Niille kannattaa sankoin joukoin mennä tuijottelemaan kuvia ja sitten tahtoa minut kuvaamaan kaikki kissanristiäiset -tulen onnelliseksi siitä. Kotisivuja saa kehua. Saa niitä (kotisivuja) haukkuakin, mutta se on perusteltava, kehuja ei tarvitse perustella. kuvien koolle voin mahdollisesti tehdä jotain ja yksi hakemisto ei toimi yhdellä sivulla, joku päivitys tms ongelma, en ole sen iWebin kanssa ihan sujut.

Mutta nyt nukkumaan, olen tehnyt alkuviikolla nyt niin paljon töitä että voin loppuviikon nukkua aivan rauhassa, huomenna menen katsomaan mailit ehkä. Sitäpaitsi työnantaja on kölnissä messuilla, joten mitään yllättävääkään ei pitäisi tulla.
Ulkona sataa vettä, ei huvita kuvata. Vähän lämpöä ja kurkkukipeä, ei huvita. Olisi pakko, haluan ennen viikonloppua työ pois, niin voi olla viikonlopun rauhassa, ensi viikolla taas koulua. Koulukuva tuo onkin. Sininen hetki ja plaaplaaplaa.

Käsittelin tänään sitä yhtä yksvuotiskuvauksen kuvia, oli kiva käsitellä kuvia, kun olivat suht oikein valaistuja ja valotettuja. Ei tarvinnut kikkailla.

Kalenteri melkein valmisMaanantai 04.09.2006 23:07

Kalenteri on nyt sitä yhtä pääkuvaa vaille valmis, sain lumet ja jäät kuvattua tänään. Lumi oli jäätä vaikeampi, tosin jäästä tasan se ensimmäinen ruutu oli käyttökelpoinen, koska sen jälkeen terävät reunat alkoivat sulamaan. Onneksi ensimmäisestä ruudusta kuvan sai. Lumi oli vaikeampi, se että reunat eivät mene puhki ja kumminkin lumi olisi valkoista oli haastavampaa... Molemmista tuli vain kulmiin menevät kuvat, eli valkoinen tausta oli tarkoitukselleni. Jälkeen päin ajatellen lumen olisi voinut yrittää kuvata valkoisen päällä suoraa, eikä lasin päällä, näin taustan valo ei olisi varmaan löynyt läpi. Oppimistahan varten tätä tehdään...

Uudet kotisivut tein lauantai-sunnuntai välillä, nyt kaikki siis niitä tuijottelemaan ja kertomaan kommentteja. kuten "en osaa käyttää".

kuvaustaSunnuntai 03.09.2006 00:55

Kesä meni ja tuli kovin nopeasti. Muistan alkukesän voikukukat ja ajatuksen siitä että pitää ottaa arkistoon tienvarsista kuvia, mutta "senhän ehtii huomennakin", ei tullut otettua.

Tällä viikolla on studiossa tehnyt koulutyöhön kalenterikuvauksia, sellaista suhteellisen helppoa. Lumi ja jää voi olla vaikeampi kuvattavia, mutta ne jätin ensi viikkoon (kertakäyttömukissa ollut vesi ei muuttuunut yhden päivän aikana jääksi pakastimessa). Ensi viikolla tulee myös yksi lapsikuvaus pitkästä aikaa, työnantajani alkaa näemmä minua laittamaan kuvaamaan tuttujensa penikoita. Ei siinä mitään, työajallahan minä sen teen. Tällä viikolla sain myös jonkun verran rästikuvankäsittelyä pois, henkisesti olo helpottuu -hartiat tuppaavat jumahtaa.
Pitää osoittain paikkansa. Muutamat ihan hyvin (omasta) mielestäni onnistuneet työkuvaukset nostavat hieman mieltä. Se vaikka vie kouluun aika paskaa, niin jos maksaville asiakkaille tuottaa kumminkin kelpo laatua, on minusta tärkeämpää.

Sitä paitsi olen sen verran puhki jo nyt tuosta koulusta, että vuoden-kahden tauko tuosta hommasta tuon jälkeen ei välttämättä ole pahasta, tietenkin on mahdollista ettei sinne palaa, riippuen miten ne saavat nyt opteusasiat järjestettyä niin että muodollinen pätevyys ei mene oikean tiedon ja taidon edelle.

Olenhan minä mennyt jollain tapaa eteenpäin puolessa vuodessa. En olisi ottanut vuosi sitten tämäntasoisia kuvia. Tosin pelkään koko ajan kovasti että en kykene erottumaan siitä massasta mitä markkinoilla on. Toisaalta, jos nyt koittaisi hankkia itselleen perustietoja ja taitoja ennenkaikkea varmuutta, voisi miettiä myöhemmin sitä erottumistaan.

Koulussa en viime kerralla sitten saanutkaan oikeastaan mitään järkevää palautetta kuvistani, yleiseen tasoon petyin taas kerran.

risooLauantai 05.08.2006 22:09

Yleis risomista. Koulutyöt pitäisi läiskyttää aika nopeasti kokoon, kappas kun se koulu alkoikin 16 eikä 23 päivä... Viikko sinne tai tänne. Huomenna taas kuvaan, tänään onneksi ollut vapaapäivä, tai nyt kotona yhden kuvan vääntänyt. Ensi viikon lauantaina onkin se hääkuvaus, viikonloput kun saisi vähän paremmin rauhotettua olisin tyytyväinen, mutta eiköhän syksyllä asia parane.

väsymistä, yleistäTorstai 03.08.2006 01:01

Yleistä väsymistä. Koulukuviin yritän saada jotain potkua, hieman tuli ns. näyttämisen tarvetta esille kun tajusin että meidän ryhmään tulee kymmenisen uutta tyyppiä toisesta ryhmästä. "en mä näin surkea ole mitä nämä kuvat antavat ymmärtää, on siellä edes yksi hyvä".

Jostain syystä väsyttää hieman kaikki. Nyt on hieman enemmän omia kuvauksia kun keväällä, toivottavasti jatkuisi tällä mallilla. Keväällä oli viikkoja jollon en kuvannut mitään ulkopuolelle.