IRC-Galleria

varzu

varzu

Syksy. <3

Selaa blogimerkintöjä

Lisätty matkaviestimestäMaanantai 24.08.2009 19:26

Ei suotta hyvä mainospaikka.

Otin kuvan jo kauan sitten ja pitänyt blogata, muttei oo saanut aikaiseksi.. auto tosin taitaa vieläkin seistä Nosturin edessä.

Lisätty matkaviestimestäPerjantai 14.08.2009 18:15

Kuka sanoi että karpatessa pitäisi jäädä jostain paitsi?!

Munakasta omnomTorstai 13.08.2009 00:54

Ulkomaanristeilyllä aamupalapöydässä tehtiin tilauksesta sairaan hyviä munakkaita. Niihin sai valita täytteet itse, ja myös sen, haluaako tavallista vai valkuaismunakasta. Soveltelin sitä kotona, ja tuli tosi hyvää. Se tapahtui näin:

OMNOM-MUNAKAS

Munakas-osa maun mukaan, tai sitten:
2 munaa
0,5-1 dl maitoa
suolaa
pippuria

Täytteet maun mukaan, tai sitten:
Herkkusientä (puolet isosta tai yksi pieni)
Paprikaa (vajaa neljäsosa)
Kinkkua (sopivasti.. ehkä vajaa desi)
Sipulia (paljon)
Juustoraastetta jos haluaa (saa olla voimakasta, esim. cheddar toimii tosi hyvin)

Täytettä tulee siis runsaasti.

Vatkaa munat, maito ja mausteet sekaisin. Pilko täytteet. Laita pannulle paljon rasvaa lämpenemään, heitä sinne täytteet ja kuullota niitä kohtuullisella lämmöllä muutaman minuutin ajan. Lisää munakas-osa ja tasoita nopeasti pannulle niin, että täytteitä ja munakasta on pannulla tasaisesti. Anna hyytyä miedolla lämmöllä ja kun munakas on melkein hyytynyt, lisää juustoraastetta päälle sulamaan. Taita hetken päästä munakkaan toinen puolisko toisen päälle.

Valmis! Ja sairaan hyvä. <3

Ai ai Ääliöt <3Keskiviikko 12.08.2009 00:51

Äkillisesti alkanut verkkonuoliaiskuume aiheutti tänään uuden perheenlisäyksen. Ääliön ei ole hyvä yksin: verkkonuoliaiset tarvitsevat kavereita, joten menimme tänään takaisin Stokkalle etsimään kavereita. Iloksemme huomasimme, että jaguaarimonnisen tarran vieressä oli verkkonuoliaisen hinta, ja eilinen väärä tieto johtui siitä, että myyjänä sattui olemaan kausimyyjä, joka muisti meidät eiliseltä. Hän tuntui olevan kovin hämmentynyt ja pahoillaan kun kerroimme tapahtuneesta erheestä, ja samassa meitä siirtyikin palvelemaan keskustelun kuullut osaston vakiomyyjä. Häneltä saimme hyvin asiantuntevaa palvelua, ja tuntui tietävän ihan tosissaan verkkonuoliaisista. Nyt on hyvä mieli, seivasivat tilanteen hyvin ja antoivat jaguaarimonnisen & verkkonuoliaisen erotuksenkin (huimat 0,60e) ilman kuittia takaisin.

Ostettiin siis neljä kaveria Ääliölle. Nyt on kovat mietinnät käynnissä, minne saadaan mahtumaan 250-litrainen allas ääliöparvea varten. Tuolla ne nyt vipeltää laumassa, kaunista katsottavaa kun niillä on seuraa toisistaan <3 kaikki tuntuvat sopeutuvan tosi nopeasti, vipeltävät kovasti ja syövät minkä ehtivät. Nyt kipaisemme vielä toimistolle hakemaan niille lisää piilopaikkoja.

Pää-Ääliö on kasvanut ihan sikana. Nämä uudet Ääliöt on samasta altaasta kuin Pää-Ääliö, mutta Pääliö on silti ehtinyt jo kasvaa selvästi isommaksi. No eipä sillä tosiaalta vuorokauteen ole ollut juuri mitään muuta tekemistä kuin omnomom syödä.

Meillä on ensimmäinen kala. <3Tiistai 11.08.2009 02:14

Mentiin Stokkan kalatiskille katsomaan, mitä partamonnit maksaa. Törmättiin siellä sitten kivoihin ja aktiivisiin pohjakaloihin ja päätettiin ostaa partamonnin sijaan sellainen. Siellä sen nimeksi ilmoitettiin jaguaarimonninen.

Kotiintultua katseltiin vähän internettiä ja Markku Varjon opusta, ja tultiin siihen tulokseen että se ei kyllä mikään monninen ole, vaan verkkonuoliainen. (Näin voi käydä jos tekee heräteostoksia...) Ne verkkonuoliaiset taas ei ole yksineläjiä, joten pitää mennä huomenna ostamaan sille muutama lajitoveri. Ikävä puoli on se että täysikasvuisina nuo tarvitsevat tuplakokoisen akvaarion meidän nykyiseen verrattuna, mutta onneksi tässä on vielä hetki aikaa kasvatella niitä ja hankkia se isompi akvaario. Tuosta kalasta eroonhankkiutuminenhan ei ole vaihtoehto koska olen rakastunut ja ensirakkaudesta ei voi luopua (vaikka se onkin Jussin kala).

Jussi nimesi sen Ääliöksi (saattaa olla että lopuistakin fisuista tulee Ääliöitä, aika näyttää). Ääliö on ihana touhuilija, ja tuntuu sopeutuvan aika nopeasti. Kotimatka ressasi sitä ja matkan ajaksi sen raidat haaleni melkein olemattomiksi (kuten kuvasta näkyy). Heti kun kuljetusastian laski akvaarioon lämpöä tasaamaan, Ääliö piristyi ja sai värinsä takaisin. Sillä on kauniit koko kropan yli pituussuunnassa menevät tummat raidat. Kun se pääsi akvaarioon asti, se ramppasi muutaman kerran ylösalas ja meni sen jälkeen kaivelemaan pohjaa ja syömään kaikkea kivaa mitä ikinä löysikään. Nyt se on ollut muutaman tunnin tuolla akvaariossa ja siellä se edelleen touhuaa ihan onnellisen näköisenä, vaikka valotkin on ollut poissa jo tovin ajan.

Lisätty matkaviestimestäSunnuntai 09.08.2009 05:11

Mikkelin yöelämä. OMG

Lisätty matkaviestimestäPerjantai 07.08.2009 17:17

Lisätty matkaviestimestäPerjantai 07.08.2009 13:48

Huh hellettä.

Lätäkkökärpäsen aikaansaannosSunnuntai 02.08.2009 22:14

Lätäkkökärpänen iski jo tovi sitten, ja siitä asti ollaan vähän pohdittu jos alkaisi akvailemaan vähän kunnollisemmin. Nyt projekti on siinä vaiheessa että 112-litrainen allas on pystyssä ja odotellaan sen kypsymistä. Löydettiin mielettömän hieno savannah-puunkappale joka tällä hetkellä hallitsee allasta aika hyvin. Sisustus on tosin täysin kesken, saa nähdä mitä kaikkea sinne keksii.

Vähän tuntui kyllä haikealta pakata CD-torni akvaarion tieltä, mutta sitähän se nykyaika on. Eipä niitä cd-levyjä ole tullut moneen vuoteen tarvittua, terveisiä vaan Jonathanille ja kumppaneille.
Onneksi mulla on mies jolla on ratkaisu kaikkeen <3