IRC-Galleria

* 24.5. Henry's Pub – Kuopio *Maanantai 23.06.2008 16:01

Mukavaa, että välillä rokkimesta. Kuopion torilla samaan aikaan aloittaessamme lopettaa Indica. Televisio tarjoaa Eurovision laulukilpailujen finaalin. Kilpailevat tapahtumat vähentävät toki yleisöä, mutta Soma-yhtyettä katselee silti runsas 50 katselijaa.

Olin jo monesti pyytänyt, että aloittaisimme akustisella osuudella, ja täällä se tahto meni vihdoin lävitse Heikille.

/ Vaeltajasydän / Kultainen palomino / Olen tuottanut surua / Radio Suomi soi / Hollywood / Rakkaus on jättänyt Maan / Kosketus / Vaiheita / Ei ole kysymyksiä / Viimeinen surmanajaja /

Olavi istuskeli lavalla rumpujen vieressä, ja kilisteli tambua 'Vaeltajaan' ja 'Palominoon'. Jiri oli jossain suihkussa, joten Olavi tuli vetämään 'Surun' kiipparit. Keikan lopuksi Jirikin saapui suihkusta, ja ilmaisi 'Surmanajajaan' hyvät viulumatot. 'Vesitornin' olisi voinut soittaa. Muttei.

Juhan piti päästä aamujunalla Tampereelle, ja hänen ei ollut viisasta lähteä hotellille (6 km) keikan jälkeen. Keikan aikana sain hyvin upotettua välispiikkiin Juhan tarpeen majoitukselle keskusta-alueella. Hahaa. Paikka löytyi jostain sohvalta.

Itse eksyin nukkumaan Cumuluksen lattialle. Sentään huoneen sisäpuolelle. Hah. Kaikkeen on syynsä. Aamulla tuli hiukan kiire ehtiä sinne, missä muut olivat.

* 23.5. amarillo, hyvinkää *Maanantai 23.06.2008 15:54

Lähikeikka lähes. Paikallinen Amis täytti 3 (KOL-ME) vuotta, ja sitä juhlittiin OU:n ja Soman voimin. Yleisöä odotettiin paikalle runsaastikin, mutta totuus oli meidän aikanamme melkoisesti alle sadan, Olavin soittaessa ehkä juuri ja juuri yli. Tai ei.

/ Radio Suomi soi / Hollywood / Rakkaus on jättänyt Maan / Vaeltajasydän / Kultainen palomino / Olen tuottanut surua / Vaiheita / Kosketus / Ei ole kysymyksiä / Viimeinen surmanajaja /

Melko tyypillinen keikka, lavalla kohtuullisen kova meteli. Juha ja Jussi kehissä, mutta 'Surmanajaja' soitettiin siltikin. Juhalla oli hyvää aikaa opetella sitä. Samoin Jiri nähtiin lavalla, tänään jo kahden biisin aikana. Oma kitara toimi kerrankin kunnolla.

Kotiin suoraan. (Osa tosin nukkui bussissa, jotta aamulla oli paremmin mukana Kuopionreissuun lähtiessä.)

* 17.5. woodoo - imatra *Maanantai 23.06.2008 15:43

Edellisestä kerrasta Imatralla onkin kulunut jo varmaan neljä vuotta. Huh. Mesta on muuttunut ihan erinäköiseksi. Ehkä hiukan hevimmäksi, mutta myös suuremmaksi.

Mukava meininki heti alkuun, paikallinen omistaja majoitti meidät vapaa-ehtoisesti lähihotelliin, ilmoittaen, että 'ettehän te missään bussissa asu'. Olisimmehan me sielläkin voineet asua toki, mutta meni se näinkin. Täällä on hyvä olla soittajan jälleen.

Ja tietenkin tärkeää oli se, että pääsimme pelaamaan palloa uima-allasosastolle.

Muutenkin meininki oli todella leppoisa, lähinnä yleisön puolesta. Erityisen hyvä keikka, aktiivinen yleisö. Paikalla ehkä saman verran porukkaa kuin Kouvolassa, reilusti alle sadan.

Eturivissä oli jonkinlaista heilumista lappeenrantalaisvähemmistön toimesta. Hyvä on todeta se lisäys, että joillain keikoilla paikalla on miesyleisöä enemmän kuin yksittäinen paikalle pakotettu poikaystävä.

/ Radio Suomi soi / Hollywood / Rakkaus on jättänyt Maan / Kosketus / Vaeltajasydän / Kultainen palomino / Olen tuottanut surua / Vaiheita / Ei ole kysymyksiä / Viimeinen surmanajaja /

Hauskaa oli soittaa 'Surmanajaja' pitkästä aikaa. Jassu pyysi sitä Kouvolassa, ja nyt se ehdittiin sitten soundcheckissä hyvin treenata. Olavihan ei omaa tsekkiään edes tehnyt, kun oli jälleen jossain juoksulla. Jussi osasi laulun toki hyvin, soittaahan hän kappaleen äänitetyssä versiossa alttoviulua, nyt siis bassoa. Haa.

Jiri vieraili ensimmäistä kertaa Soma-yhtyeen mukana lavalla, soittaen 'Surun' kiipparimelodian jollain Rhodes-henkisellä. Soolo-osiossa joutui hiukan huutelemaan pohjasointuja, mutta hienostihan se meni. Jirikin oli tyytyväinen toimitukseen.

Jatkoilla saattoi olla, että joku meni nukkumaan käytävään, vaikka huoneessaankin olisi ollut tilaa. Kummaa touhua. Ihme, että muistimme hakea hänet sieltä pois. Oliko se se kerta?

Itsekin nukahdin täysin yllättäen.


JA JOS JOLLAIN ON KUVIA IMATRAN KEIKALTA, VOISIN MIELELLÄNI HALUTA SELLAISIA.

* 16.5. kouvola, amarillo *Tiistai 10.06.2008 20:09

Alkuun saimme kunnian tehdä Olavin soundcheckin, koska Krogerus ja Kämppy olivat huorauskeikalla Suutarilassa, sekä Ola itse jossain elokuvayhteyksissä. No, eipä siinä paljoa aikaa jäänyt kenellekään tsekata kun screeniä revitään alas kesken biisin, jotta saisi katsoa Suomen ja Neuvostoliiton välistä jääkiekko-ottelua Quebecistä. Se päättyi huonosti.

Siihen nähden oli hyvä, ettei tavaraa lennellyt lavalle. En puhunut jääkiekosta lainkaan, olin viisas. Sen sijaan puhuimme taas Heikin hevosiin kohdistuvasta fiksaatiosta... ja kuolleista eläimistä.

Täällähän olis siis ilmaiskeikka, joku juhla kai Amarillolla. No, ainakin porukkaa riitti. Toinen totuus on se, että suurinta osaa paikalla olleista kiinnosti enemmän seinän takana kuulunut jumputus. Sitä nuorison tanssimusiikkia. Hih. Ehkä meihinkin kohdisti katseensa 60-80 ihmistä aktiivisesti.

Soitimme ensimmäistä kertaa kokoonpanolla, jossa mukana olivat Pauli ja Jussi. Olavikin kävi heilumassa lavalla jonkin aikaa. Liekö soittanut 'Kosketuksen' rummuilla (yhyy, Heikki soitti tyhjää kaljapulloa helistimenä ja lauloi taustoja). Lisäksi Olavi veti kiipparit 'Suruun'. Jirin piti tulla tekemään se, mutta Imatralla sitten.

Settilistasta ei olisi mitään muistikuvaa, jos ei olisi todistusaineistoa.

/ Hollywood / Rakkaus on jättänyt Maan / Vaeltajasydän / Kultainen palomino / Kummitusjuttuja / Olen tuottanut surua / Radio Suomi soi / Vaiheita / Kosketus / Ei ole kysymyksiä /

Show meni yllättävän raivokkaasti, vaikka kokoonpanolla onkin ollut tapana elää aikalailla. 'Suru' ei oikein tahdo avautua keikoilla. Jos yleisöä voi yhtään lukea. 'Hollywood' ei toiminut alkuun kovinkaan hyvin tällä kertaa, 'Kosketus' oli kohtuuhyvin hallussa. Olavilla on siihen hyvä ote.

Maailman hiljaisimmat jatkot on nähty. Vesa herätettiin aamiaiselle omituisella hypyllä. En ole antanut sitä anteeksi! Hysteerista oli aamiaisella..

* 10.5. Viitasaari, Pihkuri *Tiistai 10.06.2008 20:02

Kummallinen paikka. Järven rannalle rakennettu tunnelmallinen lomakeskus ei alkuun näyttänyt potentiaaliselta rockmusiikin esittämiselle, mutta niin se siitä muuntui. Suoraan saunan lauteilta esittämään todella omituinen soolo/duosetti. Olisi ehkä voinut vähän suunnitella asioita, mutta kun piti pelata jalkapalloakin rannalla.

Vedin ensin 'Kummitusjutut' yksin. Sen jälkeen 'Vaeltajasydämen', jossa rakas ystävämme Linda oli lupautunut säestämään marakasseilla. Homma meni ensiluokkaisesti. Uusis iskeytyy stagelle kesken 'Vaeltajan' c-osan, kysyen paisutuksessa suoraan, 'mitä on jo soitettu?'. Täydellinen sisääntulo! Hahaa. Olavi tulee mukaan paisutukseen ja pysyy lavalla kiltisti loppuun asti.

Lisäksi soitimme ainakin kappaleet 'Olen tuottanut surua', 'Ei ole kysymyksiä' (Olavi koskettimissa), sekä 'Kultainen palomino', 'Kosketus' ja 'Rakkaus on jättänyt Maan' (Olavi rummuissa/perkussioissa). Settilistaahan ei virallisesti ollut. Toki oli Ainon (Jenni-Pauliinan) ja Annan tekemä, mutta se oli mahdottomuus.

Miksaajamme Jannen ilme oli järkyttynyt, ja hän kertoikin tahtoneensa kovasti tulla vetämään bassoa, kun soundi oli kuulemma hiukan ohut. Tästäkin huolimatta Viitasaarella meni kumman paljon Soma-tavaraa kaupaksi. Keikka oli siis riittävän hyvä! Hahaa.

Ja Virtas-Topin kuuluisa 'Pikkutalli' on nyt hyväksi koettu. Hahaa! Mahtavaa. (Ja kuten Riikka sanoikin, piirileikit ulkopuolella olivat todella omituiset... talon emäntäkään ei niitä kannattanut.)

(...en ole kuin kuukauden myöhässä...)

* tampere, yo-talo - 9.5.2008 *Keskiviikko 21.05.2008 13:17

Ensimmäistä kertaa Yo-talolla, siis lavan puolella.

Keikka ei ollut ehkä tunnelmaltaan (eilisen johdosta) kaikkein mainioin, mutta soiton puolesta homma meni aivan hyvin. Heikki valitteli Porin maistuvan vielä suussa.

Ehkä osavaikuttaja tunnelmaan oli se, että Vesan säädöt nauhakaikulaitteen kanssa oli muuttuneet täydellisestä infernaaliseksi kierroksi Hollywoodin aikaan. Jouduin ohittamaan ketjusta tärkeän lenkin.

Yo-talollakin oli mukavaa, että yleisö vaivautui eturiviin ja muutenkin täytti salia edestä päin. Se ei ole aina niin selvyys.

/ Hollywood /
/ Rakkaus on jättänyt Maan /
/ Vaeltajasydän /
/ Kultainen palomino /
/ Olen tuottanut surua /
/ Kummitusjuttuja /
/ Päiväni jumalana /
/ Radio Suomi soi /
/ Vaiheita /
/ Kosketus /
/ Ei ole kysymyksiä /

/ Kaanaan vesitornilla /

Riittää kun kolme ihmistä taputtaa encorea... Hmm. No me nyt kuitenkin sen soitimme. Ehkä se oli ansaittua siltikin.

Loppureissusta on sitten enemmänkin kertomista. Autosta puhkaistiin puukolla eturengas. Sen ansiosta edessä myös sakkolappu. Täydellistä. Heikki onneksi käytännön miehenä osasi moisen vaihtaa.

(Soundin mukaan keikka ei ollut näin hyvä. Hahaa.)

* Pori 8.5. *Perjantai 16.05.2008 16:30

7.5.

Ensin illan kestänyt treenijakso Tampereen Studio Rotissa, joka antoi varmuuden siitä, että uskallamme lähteä esiintymään Porin Bar Kinoon seuraavaksi illaksi. Soundeja hiottiin vielä hiukan. Ja pheriaattees pitää myös tsekata lätkää.

8.5.

Ja vielä to-päivänä kerran soitetaan setti läpi, että varmasti menisi ulkomuistista. Hiukan sellaista viimehetken turhaa sähläystä sellainen kyllä.

Bassotaiteilijamme Jussi käy opettamassa tunnit Palmgrenilla ja loppupändi juo kaljaa ja harmaata torinlaidalla. Porin torin laidalla! Se on legendaarista.

Auto heitetään Kinon pääoven eteen. Siinä on tyyliä.

Ruuat ja soundcheck ehditään hädin tuskin kiskaista, kun ovet aukenee. Soittoaika on melko aikainen, onhan torstai-ilta. Porukkaa on silti mukavasti. Ehkä kuutisenkymmentä soittomme loppuessa. Suosio sen sijaan on suuri. Emme todella olleet varautuneet encoreen, niinpä Kaanaa oli soitettu jo setissä. (Se oli outoa soittaa Porissa... ilmeistäkin päätellen.) Jäljellä oli treenatuista biiseistä vain 'Päiväni jumalana', tuo absoluuttinen encore-killeri.

Soitto meni mainiosti, välispiikeissä oli oikeanlainen tunnelma. Heikki ilmoitti ekassa spiikissä, että "jatkot on tuossa Volkswagenissa oven edessä".

Kinossa oli vastaavanlainen tunne kuin ekaa kertaa Kotkassa soittaessa. Kuin olisi voittanut kaupungin puolelleen hetkessä. Haa.

Eka keikka Juhalle ja Jussille (tässä soittimessa) ja kuulosti täysin virheettömältä. Meininki tulee toki vasta varmuuden kautta. Tässä oli kyllä tosihyvä meininki jo.

/ Rakkaus on jättänyt Maan /
/ Hollywood /
/ Radio Suomi soi /
/ Kaanaan vesitornilla /
/ Vaeltajasydän /
/ Kummitusjuttuja /
/ Kultainen palomino /
/ Olen tuottanut surua /
/ Vaiheita /
/ Kosketus /
/ Ei ole kysymyksiä /

/ Päiväni jumalana /

Settilista on wc-paperilla. Se on skidisti outoa. Hahaa. Ei ollut autossa muuta.

* tavastia viiveellä *Maanantai 12.05.2008 16:30

Jarrut palasivat autoon, kuljetus Tavastialle onnistui.

Keikkaa ennen oli lähes liikuttunut tila, kun yleisö oli jo ennen meidän aloittamista seisoskelemassa salissa. Se ei Tavastialla aina ole ihan niin. Uuh. Vaihtelevien arvioiden mukaan lähes 250 ihmistä salissa. Kuul.

/ Hollywood /
/ Radio Suomi soi /
/ Vaeltajasydän /
/ Kummitusjuttuja /
/ Kultainen palomino /
/ Olen tuottanut surua /
/ Vaiheita /
/ Kosketus /
/ Rakkaus on jättänyt Maan /
/ Kaanaan vesitornilla /
/ Ei ole kysymyksiä /

/ Olenko koskaan kertonut? /

Setti oli tehokas, yllättävän pitkä toki. Saatiin ehkä jo parempi ote yhteissoittoon, vaikka Heikki valittelikin hiukan keskittymisongelmia. Ei kuulunut meille ne. Haa.

'Suru' oli jo huomattavasti parempi kuin edellisenä iltana. Heikki hakkasi tänään koko setin, ei sekoitettu Olavin Tavastiankeikkaa. Saatiin taas soittaa encore, koska Jiri-serkku sanoi, että "menkää nyt!". Jiri päättää näistä hommista. Hih.

Kaikenlaista backstage-edustusta ja muuta sekavaa sisältänyt ilta päättyi lopulta ihan rauhallisissa merkeissä. Hyvä niin. Suosikki-lehti teki jutun päivän touhuista. Katsotaan mitä sieltä tulee.

* kiertueen alku *Tiistai 06.05.2008 15:47

Pe 2.5.

Turun Klubille päästiin, vaikka autosta katosikin jarrut Humalistonkadulle käännyttäessä. Onneks ei kauhean paljoa aikaisemmin. :)

Keikka oli oikein hyvä, porukkaa talossa varmastikin lähemmäs 150. Meininki yllättävän jee. Joitain vääriä säveliä saatiin kuultavaksi sekä Vesan, että muidenkin soittajien soittimista. 'Surun' sanat menivät sekaisin, mutta eipä tuokaan haitanne.

/ Hollywood /
/ Radio Suomi soi /
/ Vaeltajasydän /
/ Kummitusjuttuja /
/ Kultainen palomino /
/ Olen tuottanut surua /
/ Kaanaan vesitornilla /
/ Vaiheita /
/ Kosketus /
/ Rakkaus on jättänyt Maan /
/ Ei ole kysymyksiä /

/ Olenko koskaan kertonut? /

(Rumban mukaan keikka ei ollut näin hyvä.)

La 3.5.

Kävimme treenaamassa in-store-keikan edeltä kirkkopuistossa Henkan kanssa jonkinlaisen setin kasaan. Kivaa. Heikki heräsi klo 13.07. Heikki ei treenannut. Heikki kyllä pärjää.

Aamushow 8Raita-levykaupassa ei ollut aivan vastaavanlainen menestystarina. Porukkaa ei ollut paikalla juurikaan, kun mainostaminen oli jäänyt heikoksi. Siihen vaikutti monikin asia. Paikalla olleiden asenne oli kuitenkin kohdallaan, ja he jaksoivat melko kiltisti kuunnella loppuun asti suuren shown. Puhuimme jälkikäteen, että olipa hauskaa. Pitää tehdä noita lisääkin. Vesa soittaa akustista kitaraa ja Henkka akustista bassoa ja Heikki virveliä sudeilla. Ja jos Paulikin ens kerralla pääsisi mukaan. Haa!

/ Kummitusjuttuja /
/ Olen tuottanut surua /
/ Kultainen palomino /
/ Vaeltajasydän /
/ Kaanaan vesitornilla /
/ Rakkaus on jättänyt Maan /
/ Kosketus /
/ Hollywood /

Tais mennä suunnilleen noin?

* levy kaupoissa *Sunnuntai 27.04.2008 19:35

Albumia myy valtakunnallisesti Anttilat, Stockmannit ja Levykauppa Äxät. Helsingissä lisäksi: Popparienkeli, Tunnelin levy, Stupido. Turussa lisäksi: 8Raita. Tampereella lisäksi: Platta ja Epe's.

Muuallakin varmasti... Ja nettikaupoista toki.