IRC-Galleria

* np *Torstai 30.11.2006 19:10

Paula Koivuniemi - Nostalgia

* np *Keskiviikko 29.11.2006 19:09

Donald Byrd - Slow Drag
Penny Arkade - Not the Freeze
Judee Sill
David Sylvian - Secrets of the Beehive
The Platters - Golden Hits
Deodato - Prelude

* maanantai-ilta *Tiistai 28.11.2006 16:50

Pyhästi oli tarkoitus äänittää "Sähkövirtaa" -laulelmaan vihdoinkin johtokitaroita, mutta kas kas, sitä aihetta välteltiin kovasti.

Teimme "En tahdo elää toisten elämää" -laulelmaan vielä alatuplauksen Paulin liukuihin. Lisäksi herra kaipasi jotain linjakkaampaa kitararaitaa, jonka kuitenkin minä sanoin soittavani mielelläni.

"Radio Suomi soi" on kertosäkeiden osalta ollut hiukan junnaava, kaipailin siihen arpeggiota rinnalle kuljettamaan sujuvasti toimivaa bassoa. A-osiin Paulilta löytyi helposti näppäily, mutta kertosäkeeseen sain ujutettua oman - hyvin iskelmällisen - ideani. Lopputulos mykistää, onneksi se tullee kuulumaan varsin hiljaisella. Groove parani kuitenkin, kuten tavoittena olikin.

"Wild world" -nimikkeellä tunnettu rallatus on saamassa nimekseen "Jäähyväiset". Siihen soitannus toi mukaan vihdoinkin parit liu´ut ennen introja. Lisäksi nauhakaiutettuja johtomelodioita kertosäkeiseen, á la Katri-Helena. Introissa koristelut saattavat olla hiukan liiankin tukkivia, joten niiden käyttöastetta joudumme vielä miettimään tarkemmin miksauspöydällä.

Miksauksesta puheen tullen, sellaisia on nyt sitten alustavasti (lopullisesti) varattu. 27.12. - 31.12. on tavoitteena miksata viisi laulelmaa. Todennäköisesti neljä potentiaalisinta sinkkubiisiä. Hah, niinpäniin. Tammikuun 6. & 7.päivä taasen kolme albumiraitaa lisää. Tällä aikataululla toimiessamme voisi albumi olla musiikkinsa puolesta olemassa tammikuun loppuun mennessä. Joka EI tarkoita, että se on kaupoissa silloin. :)

* eilinen *Perjantai 24.11.2006 21:52

Oli tosihyvät treenit, ensin Heikin kanssa, sitten Olavin. Aika väsyneitä poikia lähti treenikseltä kello kahden aikaan.

Olavin kanssa kokeiltiin vielä yhtä raakilekappaletta, jonka tein tuossa maanantaina tai tiistaina. Toimi aika mainiosti, kuulosti hiukan Ryan Adamsilta ja Grant Lee Buffalolta. Pauli teki nerokkaan yksinkertaisen riffin, Olavi taas hyvin sekopäisen kertosäkeen paisutuskompin. Hah.

Palaveerattiin aiheista: 1) jouluksi t-paidat, 2) pändikuvat 3.albumia varten, sekä 3) mahdolliset levy-yhtiökuviot. Yhteinen mielipide melkein kaikesta löytyi.


Lisäksi ostin erinomaiset CRB-juustourut. Nyt on huippusaundia levylle tiedossa. :)

* lisää bassoasioita *Keskiviikko 15.11.2006 18:58

Jussin kanssa saatiin vihdoinkin tehdyksi johtava jousijuttu diskobiisiin. Se ei ole aivan niin iloinen kun uskoin sen alkuun olevan. Siltikin hauska stemma, toivotaan että myös sopiva. Hiukkasen epävarma olo jäi, kun se on kuitenkin aika basic. Pitää vielä tehdä siihen lisäyksiä. Ainoastaan kertosäkeet saatiin aikaiseksi.

... samasta jatkaen, Henrik kävi soittelemassa diskoa ja iskelmää. Saatiin hyvä poljento aikaan, toivotaan että se on lopullinen. Loppuun kokeiltiin vielä "happy together" -bassoraitaa, mutta se vaatii aikaa ja keskittymistä sekin. Siihen palataan torstaina.

Lisäyksenä tosiasia, mustikkapiirakkajäätelö on erinomaista.

* asioita *Tiistai 14.11.2006 01:19

Tänään naputteli H. bassolinjoja jälleen. Teimme vaihtoehtoiset kertosäkeet "Hollywood" -kappaleeseen. Nyt se groovaa lopussa vieläkin paremmin. Sen jälkeen veti Henkka kokonaan uusiksi linjan Clash-henkisessä biisissä. Siihen mulla oli selkeä visio kertosäkeen osalta, joten sitä kokeiltiin. Pienten mukailuiden jälkeen asia oli selvä. Henkka jää kaipaamaan omaa juttuaan, mutta se oli liian sekava kaikkineen. A-osissa mentiin vanhan kaavan mukaan parilla vivahteella vain. Kappale toimii erinomaisesti.

Lopuksi vielä "En tahdo elää toisten elämää" -basso. Se oli ennestään selkeää, ei muutoksia, ainoastaan paremmalla soundilla homma kovalevylle. Editointia pikkaisen ja sekin laulu on melko valmis laulettavaksi.

Jussi tuli vielä visioimaan jousiarreja. Teimme c-osan jousivallin "Happy together" -pastissiini. Muut osat olivatkin jo viime kerralta olemassa. Lisäksi oli tarkoitus tehdä vihdoin kauaksi aikaa roikkumaan jäänyt diskojousiarri. Se taitaa jäädä edelleenkin roikkumaan. Ei jaksa enää keskittyä mihinkään, kun kellokin on jo näin paljon. Yksi nousu saatiin aikaiseksi, joka tosin on tärkeä osa iskelmämusiikin historiaa. Hahihi.

* leppäkerttu *Lauantai 11.11.2006 21:05

Tänne tietokoneen ruudulle ilmestyi äsken 2-pistepirkko. Ulos sitä ei voi enää heittää, joten tarjoan sille tuorekurkkua. Tuossa se vieressä mutustelee. Hölmö leppäkerttu se.

* np *Lauantai 11.11.2006 15:16

Rob Dougan - Furious Angels
Frédéric Chopin - Nocturne Op 9, Op 15, Op 27, Op 32
The Cranberries - No Need to Argue

* Nalle Puh *Torstai 02.11.2006 18:47

Potkaisin tänään koulun pihalla jalkapalloa, jossa oli Nalle Puhin kuva. Tuhma minä. Toisaalta on aika tyhmää yleensäkin valmistaa jalkapalloja, joissa on Puhinkuvia.

* np *Torstai 02.11.2006 18:42

Jimmy Smith - Cool Blues
Umblu Records Presents - Back in the ESSR / From the Archives of Eesti Radio 1966-1982
The Lafayette Afro Rock Band - Malik
The Czars - Goodbye