IRC-Galleria

Blogi

« Uudemmat -

*** 7. - 8.1.2009 *** Pauli / Roba ***Tiistai 22.09.2009 20:30

Vaikka Juha olikin soitellut monia kitaroita uudenvuodentaitteessa eli ts. edellisellä viikolla, oli tarvetta myös Paulin taiteelle. Olihan Pauli itse tehnyt kitaramelodiat sekä 'Tuli, kulje kanssani'-, 'Ilta huvipuistossa'-, sekä 'Soitan vain öisin' -lauluihin. Muistikuvani - nyt syyskuun lopulla - eivät enää ole täysin pitäviä, mutta luulen olevani suunnilleen oikeassa asioiden laidasta.

'Ilta huvipuistossa'
Aloitimme melko todennäköisesti 'Ilta huvipuistossa' -kappaleella. Loogisinta ainakin olisi ajatella niin tapahtuneen, siinä on ollut tuohon aikaan selkeänä kuviot. Olihan sitä soitettu jo runsaan vuoden ajan. Vai kauanko? Perusriffi oli toki siis tiedossa, soundi sai olla melko paulimainen. Siihen en sen kummemmin alkanut puuttumaan. Ehkä kaikkein pahin pistävyys yläpäästä kuitenkin pois. Otimme pääkitaran sisään sekä delayllä että ilman. Se, kumpaa lopulta käytettiin, on muistoistani hävinnyt. Vaiko molempia? Ehkä.

Kertsiin hain Harrison-tyylistä surisevaa johtokitaraa, soittihan Paulin lead-raita melko näppäilyvoittoista - ja rumpujen alle jäävää maisemaa. Soundi surisi hienosti pienten hakujen jälkeen. Menimme läpi Paulin laitteistolla, minun säröjä hiukan väliin maustaen. Tuplattiinko sooloja tai muuta tai ei, en muista eikä sillä sen kummemmin väliäkään ole.

Pauli näki tilanteen olevan hyvä, eikä kaipaillut enempää omia osuuksiani. Ideana (tässä vaiheessa) oli tehdä hyvin pelkistetty sovitus - kitaroita ei ajateltu olevan lopullisessa kovin paljon.

'Soitan vain öisin'
Tämä oli selkeimmin Pauli-biisi, niinpä halusin hänen soittavan siihen kaiken mahdollisen. Peruskitarajuttu on melko säröinen Am-G-F -sointupohjainen asia. Sitä haettiin jonkin verran, haluttiinhan sen olevan riittävän ronski. Kertsissä tämä soundi jatkaa melodiointiaan, varsin runsaasti säröä ja diskanttia taas.

A-osien näppäilyt tehtiin hyvin Police-henkisiksi, liekö sitten hyvä asia kenenkään mielestä. Sellainen se kuitenkin ajatuksissakin oli.

Soolot naputeltiin erikseen, samoin outro. Hommat ylhäältä ja alhaalta. Vire ei ihan viimoisen päälle ylärekisterissä ollut sen astuessa sisään toiseen kiertoon, mutta kelpasi juuri ja juuri. Siks on autotune. Plus epävire on hyvä asia. Määrätyllä lailla.

Onneks tuli vaadittua itseltään jotain ja mietittyä tätäkin levyä vuosikaudet, siksi paljon ideoita oli olemassa ennalta eri tilaisuuksiin. Pauli oli soitellut sointupohjan sekaan jotain J Mascis -henkisiä asioita ja niihin kaipasin vielä lisää överiyttä. Jopa niin, että homma lähtisi käsistä ajoittain. Tähän ei ole tulossa muiden (ei mahdollisesti edes ehkä omaani) kitaransoittelua, joten Paulin piti saada tuhti valli aikaan. Tuplauksista en osaa sanoa taaskaan.

Sen muistan, että ilta oli tuossa vaiheessa. Koimme olevan järkevintä tehdä kolmas laulu seuraavana (tms) päivänä, koska siinä olisi kuitenkin vielä niin paljon tekemistä.

...jatkuu...
Vierailevia taiteilijoita oli tässä sessiossa poikkeuksellisen paljon. Samoin muutakin aikataulusäätelyä. Ohessa perussessioiden jälkeistä virittelyä kommentoituna.

Studio Äänivallilassa äänitettiin bassoavustaja Juho V. Herra lupautui auliisti soittamaan albumillemme (ja samalla äänittämään itseään). 'Pahat kielet' -lauluun kaipasin nimenomaan hänen jämäkkää perusbassosoundiaan. Siitä tulikin täydellinen. Olin lähettänyt mp3:n edellisellä viikolla kuultavaksi. Sieltä oli poimittavissa jonkinlaista baritonikitarapohjaa, mutta bassolinjaa ei ollut. Ohjeistus oli vaihtobasso-henkinen. Juholla oli juttu tiedossa, ja omia hyviä ajatuksia lisänä (baritonin toisto määrätyillä frekvensseillä / tokan intron pieni tärkeä likki).

Pienten maadoitus-digi-surinoiden jälkeen MBoxini kuopattiin ja homma tykitettiin Äänivallilan raidoille. Hyvä niin, saimme väliin rautaa samalla. Basso otettiin sekä linjaan, että mikitetyn Ampeqin kautta. Onneksi. Studio todettu hyväksi, pitää joskus tehdä siellä jotain järkevää.

http://www.aanivallila.fi/

*** päälleäänitykset / Jaakko K. ***Maanantai 21.09.2009 19:52

Koko Olavin pändi oli värvätty avustamaan albumillamme.

Ennen eräitä Oltsu-treenejä äänitin Jaakko K:n bassoja 'Ilta huvipuistossa', sekä 'Tuli, kulje kanssani' -kappaleeseen. Teimme Olavin ja Pemujen treeniksellä päälleäänityksiä suurten mestareiden kera tuossa alkuvuodesta. Tässä ujoa muistelua, kaikkea ei voi tietää. Etenkään päivämääriä. Sessioita oli kyseisessä tilassa muisteluideni mukaan neljä. 1) Jaakko K:n bassot, 2) Jaakko M:n kitarat #1 (25.1.2009), 3) Jaakko M:n kitarat #2, 4) Jirin koskettimet #1 (3.2.2009) ja 5) Ollin perkussiot (5.2.2009).

Jiri jatkoi kosketintaidettaan vielä Studio Kekkosessa erään miksauspäivän lopuksi. Siitä myöhemmin tuonnempana. Samoin monista muista (Topi kertaa kolme, minä kertaa monta) lisäsoitteluista ja -ihmisistä.

'Huvipuiston' suhteen minulla oli selkeä kuva vapaasta soittelusta, joka saisi kasvaa loppua kohden. Pari kertaa kuunneltuaan Kämppy oli varma, että alun pitää olla suljetumpi ja vapautua nuottien osalta loppua lähestyttäessä. Annoin vapauksia soitella kitarariffituplausta hiukan sinne päin. Samaten pyyntö oli, että kertosäkeissä - etenkin lopummalla - pitää olla elämää. Fenderillä vedeltiin oikein komeita raitoja pari kappaletta. Säästin kokonaisena jälkimmäisen.

Muut olivat jo puskemassa aloittamaan treenejään, kun opetin 'Tulen' bassolinjoja ja selvittelin minkälaista rytmiikkaa kaipailisin eri osuuksiin. Nopea oppija eli ammattimies, homma oli selkeä varttitunnissa. Muutama variantti otettiin, ja kertsissä Jaakolla oli oma idea linjaan. Se hyväksyttiin. Pieni kuumotus, kun ei ehtinyt edes kuunnella, mitä syntyi. Lopputulos on hieno, tämäkään ei korjailuja kaivannut. Muuten laulu oli vielä tässä vaiheessa hyvinkin epäselvä.
(kuva: Joona Ijäs)

En enää valitettavasti ole jaksanut kirjoittaa päiväkirjamerkintöjä jokaisesta keikasta. Jotenkin on alkanut tuntua turhalta, etenkin kun näitä ei lue kovinkaan moni. Itselle toki olisi viisasta pitää kirjaa. Kirjoitetaan siis lyhyesti jatkossakin. Muistuttakaa mua heti keikan jälkeen, ettei unohdu.

Keikkamyyjä pyysi jotain kuukautta aikaisemmin avittamaan ruotsalaisyhtye Francisia yleisönkeräämisessä. Koska kyseessä oli viikonloppupäivä, sekä toinen orkesteri oikeinkin kelvollinen, suostuimme asiaan. Belly on myös mukava paikka, emmekä siellä aiemmin olleet konsertoineet.

Soundcheckiä ennen paikoille tuodaan helvetinmoiset PA-laitteet Bellyn vanhojen pikkukaiuttimien tilalle. Lavallehan asiassa ei juurikaan ole eroa, mutta Francisin soundcheckin aikana jo selvisi, että komeammat jyräykset näistä toki lähti. Raimo miksaa, joten tilanne etenee oikeaan suuntaan. Hän on kunnon mies, ja tuntee tilan. Lavalla on viihtyisää jortsuttaa, tsekissä tuuraa ruotsalaisbasisti.

Toinen keikka Vesa-Heikki-Pauli-Topi-kokoonpanolla. Topi saapuu Anna Puun Pohja-keikalta hyvissä ajoin. Olimme varmuudeksi illan jälkimmäinen akti, koskaan ei voi olla varma yhteyksistä. Ennen keikkaa sovittiin myös soolonjälkeisistä yläfemmajutuista. Topi lanseerasi myös lopulliseen käyttöön 'tänään breikataan' -lausahduksensa. Heikki lupasi 'stikata nopan kutoselle'.

Yhteissointi on rock. Mukavaa kun voi vaihdella välillä tähänkin mahdollisuuteen. Olimme treenanneet kuluneella viikolla kolme kertaa ma-ti-ke. Vieläpä kohtuullisen pitkiä sessioita, jotta uudetkin laulut sopeutuisivat settiin ilmeisesti. Biisijärjestys viitteellinen. Määrä oikea. Missä ovat settilistat?

Pahat kielet
Vaiheita
Rakkaus on jättänyt Maan
Hollywood
Kultainen palomino
Vaeltajasydän
Soitan vain öisin
Tuli, kulje kanssani
Ilta huvipuistossa
Kosketus
Ei ole kysymyksiä
Olenko koskaan kertonut
Tämän kaupungin lapset
Lainsuojaton
Mä en usko Jeesukseen
Kaanaan vesitornilla


'Pahat kielet' on onnistunut avaus, se lähtee riittävän tehokkaasti. Se ei kuitenkaan ole itsestäänselvyys startiksi. Potentiaalisia avausviisuja keikoille alkaa olla kymmenkunta. Olimme treenanneet 'Vaiheet' erittäin erittäin softiksi versioksi. Se muka-rock alkoi väsyttää. Jos laulua on soitettu joka keikalla lähes, pitää siinä pieniä muutoksia joskus tehdä. Tämä oli terveintä pitkiin aikoihin, lähellä albumioriginaalia. 'Soitan vain öisin' on soitettu Ollin kanssa Vrockissa ja kenties Semppari-keikalla jossa soitettiin ties mitä. Se on hankala laulun suhteen, onneksi monitorointi kerrankin toimi riittävästi. Uskon vireen olleen siellä päin.

'Tuli, kulje kanssani' soitettiin jo Turussakin tällä kvartetilla. Siellä se meni ensiesitykseksi melko kivasti. Nyt se oli aika paska. Liian nopea ja rähinä. Siihen on PAKKO saada jotain järkeä, ettei se karkaa käsistä. Ehkä ottaa vaan takaisin jostain särkemisestä. 'Kosketus' oli poikkeuksellisen tyylikäs, vähensin omaa soittoani siinä. Samoin 'Ei ole kysymyksiä'. Sitä oli 'Vaiheiden' lailla otettu askel taaksepäin.

Heikki ei ollut tyytyväinen 'Tämän kaupungin lapset' -meininkiin. Kappale on yksi putkilo, se ehkä kaipaisi lisämaustetta jonkun instrumentin tai muun toimesta keikkasetissä ollessaan. Toki sitä ei myöskään ole pakko soittaa keikoilla. Mä en itse ole niin peloissani. Se ei saa olla ehkä noin loppuosassa pitkähköä keikkaa. Lisäansioita se ei soitantoon tuo helposti. Mascotissa sillä avattiin, ja se kenties oli sille kotoisampi paikka.

'Lainsuojaton' esitettiin ensikertaa. Olin siitä jokseenkin peloissani, eihän Paulin kanssa oltu treenattu kertaakaan oikeilla riffeillä – puhumattakaan soolosta. Juha soittaa toki kitaroita levyllä siinä laulussa. Homma selvitettiin mainiosti. Kertsin ätäkki syntyy samanaikaisuudesta nousussa, se jäi vähän vielä hakuseen, bassosärö saattaisi olla keino. Loppurytistys on loistava keino päättää setti.

Encoreen jätetyt 'Mä en usko Jeesukseen' ja 'Vesitorni' eivät ole saman yhtyeen esityksiä. Siksi ne ovatkin hyvä pari siellä päässä. 'Jesse' toimi hiton komiasti. Kertsissä laulamalla vedetyt huuliharppujutut on oudot, mutta kai ihan jees. 'Vt' oli hidas.

Porukkaa piti sähköisten tietojen mukaan olla kevyesti alun toistasataa jo pelkkää meitä katsomassa. Todellisuus oli jossain vajaan sadan tienoilla – uskoisin. Viralliset tilastot saapuvat myöhemmin. Perusjengi oli onneksi pelastamassa tilannetta. Olin todella pettynyt Facebookin ”attending”-aktiivisuuteen. Minun 76 ”attending”-merkinnästä vain 30 oli paikalla, ja niistäkin osa vasta keikan jälkeen. Älkää luulko, ettei teitä valvottaisi. Haha. Määrätyt tyypit saa luvan katsella peiliin ja niin ed.

(Älkää lukeko. Ei jatkotoiminnasta sen enempää, mutta erikoismenoa Kasarmin- ja Hakaniemenkadulla oli. Itselleni vihjesanoina muistin virkistämiseksi esim. 20 vuoden kuluttua: objektiivin / kameran epävirallinen sijoittaminen, Jopet-show, omituisissa paikoissa nukkuvia ihmisiä, herätyspuhelu klo 9:30, ei kenkiä, ei avaimia, 'pakko päästä ulos', Minttu-Leijona, taksilla Hakaniemen Mäkkiin, pieni lihava poika ja muut lapsiin suunnatut kommentit, jurriavautumisia, 2-1...)

* neljäs albumi *Perjantai 20.02.2009 14:03

(Entisinä hyvinä aikoina jaksoin pitää päiväkirjaa jokaisesta desibelimuutoksesta bassorumpua miksatessa. Uusina aikoina niin en enää jaksa tehdä. Kerron vain lyhyemmin, mitä levynteko suurpiirteisemmin tällä kertaa on pitänyt sisällään.)

28.12.2008

Joulu-tammikuun vaihteessa teimme Heikin kanssa muutamia uusia rumpuraitoja Tampereen kaupungissa. Aikaisemmasta rumpusessiosta muodostuu levyn pohja, muutamia laulelmia tarvitaan täydennykseksi.

Sisältönä vuodenvaihteen äänittelyissä kappaleet 'Ilta huvipuistossa', 'Tuli, kulje kanssani', 'Autiomaa', 'Kuolemantanssi', 'Puulaivoja', sekä pari muuta vielä nimeämätöntä, nimimerkit 'Oasis' ja 'Snow Patrol'. Aina pitää olla työnimi, joka kulkee mukana. Haha.

Aika kiireellä näitä taas paiskottiin. Ekana iltana hiukan treenattiin 'Autiomaata' ja 'Huvipuistoa' ja paria muutakin. Settiäkin ois voinut toki hiukan katsella. Hahaa.


29.12.2008

Ensimmäisenä äänityspäivänä oli tarkoitus 'siinä yhden aikaan' aloitella. Lopulta soundcheckiä päästään tekemään kolmen jälkeen ja ensiraita tallentuu kovalevylle neljän pintaan. Aika hyvä, aika hyvä.

'Kuolemantanssi' on hyvä aloitus äänittelyjä silmäillessä. Kappale on esitetty kerran konsertissakin, osana tulevaa albumia se ei kuitenkaan tule missään tapauksessa olemaan. Tunnelmansa vuoksi. Väärän tunnelman. Kappale itsessään on hyvin Heikin muistissa, soittelen varmuudeksi demoraitaa samalla huudellen. Kuten aina. Laulelmasta tulee hyvä, kunhan sen aika joskus koittava on.

Oasis-henkinen vanha rokkibiisi tehdään, koska sitä on treenattukin jo aikalailla. Se olisi hyvä avausraita levylle, JOS ei jo olisi sellaista entuudestaan. Kutsun laulua nimellä 'Oasis'. Homma on yllättävän rock ollakseen Soma-yhtyeen materiaalia. Helppoa.

'Huvipuisto' on aika selkeä, snaresoundia väännetään jonkin verran. Meininki on hyvin lähellä sitä, mitä se Olavillakin oli kappaletta sovittaessaan alunperin. Nyt vaan oli helpompaa toimia näin, että HP soittaa kannut tähänkin.

'Puulaivoja' -nimiseksi kääntynyt rocklaulu on häirinnyt vuosikausia kovalevyllä. Alkujaan Tuomaan soittamat kannut ovat jääneet jalkoihin, ja päälle soitetut asiat ovat alkaneet vaatia uutta rummutusta. Heikki on fiilistellyt uuden meiningin, tunnelmissa 'National'. Homma kuulostaa hupaisalta, etenkin kun kaikki tapahtuukin nyt näinpäin. Pohjien alle - tai päälle - soitetaan rummut. Saa nähdä. Sekavan kuuloista settiä. Kompit mietitään huolella - Jussin odotellessa studion puolella. Hahaa.

Hupaisa uusi laulu nimeltä 'Autiomaa' muistuttelee jonkin verran Neil Young & The Crazy Horse -orkesterin kulta-ajoista. Jotain sinne päin haetaan myös rumpusovituksessa. Kertsiin päätettiin edellisiltana tehdä jonkinlaiset hidastukset. Lopulta emme tee laulua lainkaan clickin kanssa. Hyvä meininki saadaan aikaan myös ilman sitä. Etenkin toiseen kertsiin hidastellessa on mainio fiilis. Pyydän erityisesti Heikkiä välttämään vyörytyksiä a-osien kitararunnomisten aikaan.


30.12.2008

'Tuli, kulje kanssani' kuuluu tähän jämäryhmään. Se on jo miksattu edelliselle levylle, mutta alkoi maistua pahalta. Liika materiaali täytti laulelman, ja se piti ottaa uudestaan työpöydälle. Siitä kiitos (ehkä) Heikille. Jotenkin on tuntunut, että tämä on kappale joka on TEHTÄVÄ. En tiedä sitten. Lähdemme ihan uudestaan alusta. Uusi komppi (paljon parempi), uusi tempo (ehkä hyvä) ja uusi meininki. Tulevaisuus näyttäköön, miten asiat etenevät. Vaikea kappale tämä on. Finnhits goes Ruotsi-rock ei ole meidän juttumme (ainakaan tällä levyllä).

Nimetön, hiukan 'Snow Patrol':ia muistuttava kappale tehdään hupimielellä kokeeksi. Ei tälle levylle sekään. Kyseessä on Heikin sävellys, joten minulla ei ole kauheasti vielä siihen sanottavaa. Sovitamme laulua samalla kun Jussi naputtelee spacea. Loppuosuus on hieno vyörytys, minä en siitä ymmärrä mitään. Hyvä tästäkin tulee. Pitää mietiskellä, mille albumille moinen saattaisi osua. Hyvä albumiraita ehdottomasti.

Jussi naputtelee 'Autiomaan' bassot suorilta käsin. Fiilis on juuri oikeanlainen, vaikka homma tapahtuukin tarkkaamon penkiltä käsin.

Ville Rauhala saapuu tekemään 'Stray Cats' -bassot illansuussa. Ensin touhutaan kontrabassoraitoja. Ville pitää itse huolen asioista. Itselleni on uutta se, että bassotaiteilija on noin tavattoman kiinnostunut siitä, miten tuottaja/tilaaja haluaa asioiden tulevan soitetuksi. Väännämme usean vaihtoehtoraidan sekaan naputuksineen. Sähköbassolla (Mustang) vedetään kertsit ja outrot. Lopuksi vielä tuplauksia ja alaoktaaveita ja rymistelyitä. Aikamoinen bassovalli. Meininki on toki hyvinkin 'Runaway Boys goes No One Knows'. Tuottaja sitten leikellee hommia parhain päin.

Samaan iltaan saadaan vielä mahdutettua trumpettisankaruutta. 'Alamaailmaan' on jo kauan kaavailtu johtavaa torvimelodiaa introihin ja outroon. Melodiat on saatava pois pään sisältä, näin se ainoastaan onnistuu. Maiju-niminen trumpetisti on värvätty parin päivän varoitusajalla, homma onnistuu ammatti-ihmiseltä hetkessä. Myös 'Polkupyörävarkaisiin' -lauluun soitetaan samaista soitinta. Valitettavasti sävellaji on hiukan hakusessa. Haha. Amatööri liikkeellä.


(jatkuu ensi numerossa)

* 8.11. Liberté, Helsinki *Tiistai 18.11.2008 15:04

Syyskiertueen Helsinginkonsertti. Lämmittely-yhtyeenä Today's Special, joka veti paikalle hyvin omia fanejaan. He tosin eivät meitä juurikaan jääneet katsomaan, eikä meidänkään yleisömme ollut kovin aikaisin paikalle vaivautunut. Siinä mielessä ilta oli hiukan tyhmä, yleisömäärä toki kelpo, yhteensä lähes 150.

Soundcheckissä ei ollut taas muuta säätöä kuin nauhakaiun hiljeneminen. No, se on tehnyt sitä enneknin. Kuntoutukseen se. Vedin ekaa kertaa 80-lukulaisella Studiomaster -vahvarillani. Taisi olla myös viimeinen kerta. Se on hyvä purkki, kun saa luukuttaa. Nyt vedettiin niin hiljaa, että siinä ei kapasiteetti tullut tarpeeksi käyttöön. Aika kliini saundi, joka toisaalta saattoi olla hyväkin. Säröpurkkeja painaessa tuntui, kuin säröä ei siltikään olisi ollut lainkaan. Ehkä yhdistelmä Jazzmaster - Studiomaster särövaihtiksien kanssa oli liian hifi. Hyi!

Itse olin edellisyönä vielä kuumeisena, ja ääni oli mitä oli. Päivällä availlessa tuntui kuitenkin jopa tavallista paremmalta äänen suhteen. Muu kuntoisuus olikin sitten toinen asia. Kuumuus lähinnä, valot yäk. Liberté on aina hyvin hikinen tila. Nyyh.

Ilman moisia fyysisiä esteitä olisin esittänyt akustisena parit laulut alkuun. Samoin puheissa oli ollut soitella 2-3 tulevan albumin raitaa. "Leikitään elävää" ja "Pahat kielet" olivat ajatuksissani. Kuitenkin tuntui tyhmältä lähteä rymistelemään kappaleita, joita ei koskaan ole treenattu, eikä edes kuultu kokonaisina.

Kootessamme settilistaa kotonani ennen konsertinantotilaisuutta, kokeilimme neljällä akustisella kitaralla sentään yhden puoliuuden laulun "Ilta huvipuistossa", jota tästä kokoonpanosta kukaan muu kuin minä ei ollut soittanut aiemmin. Hhahah. Hyvinhän se meni, Jussi teki muistilaput.

/ Rakkaus on jättänyt Maan /
/ Kosketus /
/ Radio Suomi soi /
/ Vaeltajasydän /
/ Kultainen palomino /
/ Tehdas kauneimpanaan maa /
/ Hollywood /
/ Kummitusjuttuja /
/ Vaiheita /
/ Kaanaan vesitornilla /
/ Ei ole kysymyksiä /
/ Viimeinen surmanajaja /

/ Olenko koskaan kertonut? /
/ Ilta huvipuistossa /

Liuska taisi olla tuollainen. Muistelen niin. Mulla oli hiukan ongelmaa päästä messiin alkuun, mutta jotenkin siinä 'Vaeltajan' aikana tuntui, että ois keikalla.

'Palominon' aikana akustisen kitaran kaulanauhaviritelmä katkesi. Juttu pysyi onneksi puristamalla käden ja ruumiin välissä. Olen taitava. Toki sitten joutui sähkiksen kanssa vetämään myös hiukan vääriä lauluja, kun ei siinä ehtinyt virittämään uusia hihnoja.

'Tehdas' oli hiton kova sähkiksellä. Ihan Starsailor-menoa! Jeah. 'Holly' oli hidas, vika on minun. No, eipä se tuntunut ketään haittaavan.

Soitimmekohan 'Surun'? Emme. Se oli kyllä listalla, mutta skippasin sen ohitse, kun ei tuntunut hyvältä vetää sitä akustisella. Jaakko ehdotti sitä kyllä encoreen, mutta siellähän oli noita menevämpiä.

'Huvipuiston' lauluosuuksista diggaillaan eniten, siinä ei noi albumiversiot ole toki myöskään historian painolastina. Toki siinä vedetäänkin hurrjemmin. Ois kyllä päästävä vetämään yksi pikkukeikka noita uusia biisejä johonkin ennen kuin niistä tekee lopulliset kitara- ja lauluäänitykset. Hmm.

Esiinnyimme jo toista kertaa Jaakko Murroksen kitaroidessa seuranamme. Jaakolla oli selkeästi hiukan epävarmempi ilta omasta mielestään. Me kyllä nautimme joka hetkestä silti.

(Pientä ongelmaa oli eturivin kanssa, en yleensä tykkää siitä, että joku (muu kuin minä) ottaa kiinni kitarastani kesken biisin. Eikä muutenkaan välispiikkieni päälle tarvitse muiden kommentoida. Sekosin hiukan - aiheestakin. Hihi.)

* levyarvosteluja / POP-lehti *Torstai 30.10.2008 18:21

Huh. Joku kyseli näitä joskus jossain. Ohessa reilun vuoden aikana kirjoitettua tulleet levyarvostelut. (Kohtuullisen tylsää luettavaa, onneksi myös täysin vapaaehtoista.)

http://www.pop-lehti.fi/lehti/narrow-stairs
http://www.pop-lehti.fi/lehti/the-devil-you-me
http://www.pop-lehti.fi/lehti/i-know-youre-married-but-ive-got-feelings-too
http://www.pop-lehti.fi/lehti/med-sud-i-eyrum-vid-spilum-endalaust
http://www.pop-lehti.fi/lehti/supreme-balloon
http://www.pop-lehti.fi/lehti/in-rainbows
http://www.pop-lehti.fi/lehti/viva-la-vida-or-death-and-all-his-friends
http://www.pop-lehti.fi/lehti/pacific-ocean-blue
http://www.pop-lehti.fi/lehti/popular-songs-of-great-enduring-strength-and-beauty
http://www.pop-lehti.fi/lehti/all-i-intended-to-be
http://www.pop-lehti.fi/lehti/vantage-point
http://www.pop-lehti.fi/lehti/lie-down-in-the-light
http://www.pop-lehti.fi/lehti/the-bird-of-music
http://www.pop-lehti.fi/lehti/blue-magic
http://www.pop-lehti.fi/lehti/hvarf-heim
http://www.pop-lehti.fi/lehti/a-film-by-sigur-ros
http://www.pop-lehti.fi/lehti/sky-blue-sky
http://www.pop-lehti.fi/lehti/come-back-charleston-blue-original-soundtrack
http://www.pop-lehti.fi/lehti/ufos-at-the-zoo
http://www.pop-lehti.fi/lehti/complete-cadillac
http://www.pop-lehti.fi/lehti/atomic-mountain
http://www.pop-lehti.fi/lehti/down-below-its-chaos
http://www.pop-lehti.fi/lehti/the-western-lands
http://www.pop-lehti.fi/lehti/baby-81
http://www.pop-lehti.fi/lehti/john-phillips-jack-of-diamonds
http://www.pop-lehti.fi/lehti/the-con
http://www.pop-lehti.fi/lehti/tillbaka-till-samtiden
http://www.pop-lehti.fi/lehti/in-our-nature
http://www.pop-lehti.fi/lehti/too-much-to-dream-original-group-recordings-1966-1967
http://www.pop-lehti.fi/lehti/echoes-silence-patience-grace
http://www.pop-lehti.fi/lehti/structure-cosmetics
http://www.pop-lehti.fi/lehti/release-the-stars
http://www.pop-lehti.fi/lehti/cassadaga
http://www.pop-lehti.fi/lehti/beyond
http://www.pop-lehti.fi/lehti/new-moon
http://www.pop-lehti.fi/lehti/black-lives-at-the-golden-coast
http://www.pop-lehti.fi/lehti/country-mouse-city-house
http://www.pop-lehti.fi/lehti/the-boy-with-no-name
http://www.pop-lehti.fi/lehti/icky-thump
http://www.pop-lehti.fi/lehti/king-of-cards
http://www.pop-lehti.fi/lehti/23
http://www.pop-lehti.fi/lehti/our-love-to-admire
http://www.pop-lehti.fi/lehti/fear-love
http://www.pop-lehti.fi/lehti/sound-of-silver
http://www.pop-lehti.fi/lehti/sensuous
http://www.pop-lehti.fi/lehti/this-is-who-i-am
http://www.pop-lehti.fi/lehti/the-heart-is-the-place
http://www.pop-lehti.fi/lehti/all-of-a-sudden-i-miss-everyone
http://www.pop-lehti.fi/lehti/grinderman
http://www.pop-lehti.fi/lehti/live-at-massey-hall-1971
http://www.pop-lehti.fi/lehti/brett-anderson
http://www.pop-lehti.fi/lehti/ys
http://www.pop-lehti.fi/lehti/miehen-tyo
http://www.pop-lehti.fi/lehti/abracadabra-the-asylum-yeas
http://www.pop-lehti.fi/lehti/9-album
http://www.pop-lehti.fi/lehti/live-at-the-fillmore-east-march-6-7-1970
http://www.pop-lehti.fi/lehti/the-monkees-more-of-the-monkees

Sorry.

[Ei aihetta]Torstai 23.10.2008 19:46

Uusi Oasis on aivan hyvä. Ei mulla muuta.


Päiväkirjanpito jatkuu seuraavasti, ihan itselleni muistutan vain. 2009.

17.1. Semifinal w/ Alavala
19.1. edit
21.1. Henkka (S.v.ö.), Kalle * Ullanlinna / Topi (Jeesus, Arkkitehti) * Itis
25.1. Jaakko M. kitarat (+ toinen päivä) * Kaapeli
3.2. Jiri * Kaapeli
5.2. Olli * Kaapeli
7.2. - 9.2. lauluja ja soittoa * K
10.2. Huvipuisto-miksaus ja laulua ja soittoa
11.2. PK-miksaus
12.2. Jeesus-miksaus
14.2. Tuli, kulje kanssani
15.2. Autiomaa
xx.x. Topi (Leikitään elävää, Tämän kaupungin lapset), Jiri (Autiomaa) * K
xx.x. Topi (Puulaivoja) * K
21.2. Soitan vain öisin
22.2. Lainsuojaton
19.3. Kuudes linja w/ Palma
6.-7.4. Melkein tanssitaan, Tämän kaupungin lapset, Leikitään elävää (äänityksiä seassa)
24.-25.4. Salo / Rockin' Hood jne.
29.4. Tampere / YO
6.5. Mascot / lätkä
11.5. korjauspäivä (Svö, Ls, Mt, Tkk...)
xx.7. Sikajuhla-farssi

* 9.8. Vrock, Salo *Sunnuntai 19.10.2008 23:05

Mukava siirtymätaival. Mikkeli-Salo, lähtö joskus aamuseiskan jälkeen. Mistäs noita enää muistaisi?

Juuri kun olen päässyt sanomaan, että olemmepa tänäänkin ajoissa liikkeellä... jää hyökkäysvaunumme kiinni Visulahden leirintäalueen mutavelliin. Luksusta. Pääsimme noin 30 metriä 350 kilometristä. No, siinä tönitään ja pusketaan ja ollaan voimamiehiä - sillä seurauksella, että auto uppoaa takarenkaistaan yhä enemmän mutaan. (Meille oli sanottu, että tietä pitkin ei pääse, vaan nurmikko olisi ainoa vaihtoehto.)

Yritän tunkea Supermiehen tavoin lankkua takarenkaan alle pitoa tuomaan, mutta yhteisvoimat eivät puisen viritelmän lisäksi riitä liikuttamaan vaunuamme. Paikalliset järjestysihmiset kerääntyvät avuksemme ja muutaman puskun jälkeen möykky saadaan valumaan takaisin alarinteeseen. (Tässä vaiheessa saamme valistusta, Tie on olemassa.)

Niin meni se aika, jonka otimme ennakkoa aamuherätyksen aikaistamisella. Tyypillinen tilanne.

Jossain vaiheessa matkaa saimme puhelun, jossa ilmoitetaan aikataulujen viivästymisestä. Jippu on jäänyt Islantiin jumiin. No, ei meillä asiat niin huonosti olekaan. Ehdimme siis ehkäpä hetkisen levätä jopa Salossa ennen keikkaa.

Pojat ryntäävät (jälleen) kenkäostoksille. (Huom. Jussin kahdeksan euron konverset.) Itse katson toki olympialaisia kisoja.

Onneksi ilmat suosivat Salossa, aurinko paistaa ja lämmin on prkl. Tsekissä kaikki toimii mahtavasti, lavasoundit ovat aivan loistavat. Tilaa on pörrätä vaikka kuinka, vaikka joku kuvaakin vieressä koko ajan naamojamme screenille hahah. Kuvausvirhe.


(...settilista on taas kerran jossain...)


Juu juu. Soitto on mainiota, ja meininki (tyhjästä nurmikosta ja reilusta sadasta katsojasta huolimatta) aivan hyvä. Vireongelmia on selkeästi, uskoisin niiden johtuvan lähinnä öisestä kosteudesta soittimiemme suhteen. Visulahden jäljet olivat lähtemättömät. Harmillista. Tapahtumajärkkäri mainitsee myös Heikin laulujen vireen olleen 'jotain aivan muuta', mutta se paljastui vasta videolta. Haluaisin ehkä nähdäkseni moisen keikkatallenteen. Huh. (Tapahtumajärjestäjän oma viretila on voinut myöskin olla kyseenalainen.)

Ensimmäistä kertaa tuli fiilis, että saisi olla enemmän soitettavaa tälläkin kokoonpanolla. Emme ole ehtineet treenailla tarpeeksi vanhoja tai uusiakaan viisuja, jotta settiä voisi elävöittää tapahtuman mukaan.

Juha pantiin vetämään tuplapituinen 'Vesitorni'-soolo. Haha. Hienosti hoitui.

Meininki päkkärillä oli aivan mainio. Jussi lähti pian keikan jälkeen kotia kohti. Muut päätimme keskittyä Salon iltaan ja yöhön. Siitä ei sen enempää.

(Asioita muistunee enemmän mieleen ajan kanssa, tapahtukoon se myöhemmin.)

* 8.8. Jurassic Rock, Mikkeli *Sunnuntai 19.10.2008 22:35

Faktahan on se, että festivaaleilla ei ole hirvittävän hyvä alkufiilis, jos sataa aevan vitusti. Jurassic Rockiin mennessä alkufiilis oli muuten onneksi hyvä.

Aikamoisen rankkasateen kokenut (ja edelleen kokeva) Mikkelin Visulahden leirintäalue oli siis vierailukohde. Saavuimme ajoissa, ensimmäistä kertaa _ikinä missään_. Jopa niin, ettei tarvinnut / saanut mennä suoraan lavalle. Mökit olivat symppikset Saimaan rannalla. Järjestelyt yhtyeemme osalta toimivat, palvelu pelasi niin, että nyt - pari viikkoa myöhemminkin - vielä juodaan tilaisuuden juomia kotijääkaapista. Haa!

Sateen keskellä saadaan sentään kannettua kamat lavalle ennen Aivolävistys-yhtyeen esiintymistä ja tsekattua jopa, että soittimet soivat ja toimivat laitteet muutenkin. He soittelevat meidän rummuillamme ja Risto Juhanilta lainatulla klassikko-bassovahvarilla. Thanks RJ.

Keikkansa jälkeen ei paljoa soundcheckkejä ehditäkään katsella. Viisitoista minuuttia on hetkessä kaksitoista minuuttia. Katsomme monitorit pikapikaa.

Lavasoundissa ei ole pahemmin silti valittamista. Ongelmat ovat muualla. Ennen keikkaa kantautuu tieto, että monet yhtyettämme katsomaan tulleet ovat edelleen seisomassa Mikkelin torilla. Kuljetusjärjestelyt eivät toimi, bussia saa odottaa odotettua pidempään. Shuttle-sana ei ole vielä kantautunut Mikkeliin.

Yllätyin itsekin, miten vesisade (kahdet märät kengät), märkä vaatetus, moinen kuljetusongelma ja lyhyt valmisteluaika vaikuttivat itse suoritukseen. (Monen näistä lopputuloksena katsomonurmikon puolella on noin 28 ihmistä.)

Sen kummempia riehumatta ja spagaatteja tekemättä suoritamme lyhyen settimme puolikunniallisesti. Ja Diablon päälle ei ole asiaa vetää, niinpä varmistamme vielä, että varmasti emme heidän settiään sotke. Hevikansa on vaeltanut jo noin satapäisenä ison lavan eteen keikkamme aikana odottamaan Diaboloja. Siitä tulee aina hyvälle mielelle.

* Rakkaus on jättänyt Maan
* Hollywood
* Kaanaan vesitornilla
* Vaeltajasydän
* Kummitusjuttuja
* Kosketus
* Ei ole kysymyksiä
* Viimeinen surmanajaja

Noin se ehkä suunnilleen meni. Lista on taas jossain hukassa.

Keikan jälkeen olikin sitten kunnolla aikaa tuhlattavana, soittoaika oli siis 16.45-17.15. PMMP:n katselemisen jälkeen on aihetta käydä kumisaapasostoksilla. Mikkelin Citymarketista hankitaan kaikille neljälle samanlaiset ja -kokoiset kumisaappaat hahaha. Esittelemme ne I Walk the Line -yhtyeelle Visulahden taka-alueella. Saamme pyynnöstäni kustomoitua kengät erimoisilla punktarroilla.

Hevin soidessa illalla/yöllä Soma pelaa Scotland Yardia, Vesa voitti. Se on tärkeää mainita. (Toki muut pelasivat ensi kertaa, Vesalla oli ehkä helpompaa olla piilossa.)

Istuimme myös romanttisesti Saimaan rannalla sateessa yhh. Med Juha.


(Kiitos Iirulle myötävaikuttamisesta tämän konsertin suhteen.)
« Uudemmat -