IRC-Galleria

wäwe

wäwe

Tu veux un pain dans lague?

Uusimmat blogimerkinnät

Hannibal LecterSunnuntai 29.07.2007 15:16

Hannibal Lecter on Thomas Harrisin romaaneissa Punainen Lohikäärme, Uhrilampaat, Hannibal ja Nuori Hannibal sekä näihin kirjoihin perustuvissa elokuvissa esiintyvä sarjamurhaaja.

Hannibal Lecter on äärimmäisen sivistynyt ja älykäs psykiatri, joka syö ihmisiä. Hänet tunnetaan lempinimellä Kannibaali-Hannibal (Hannibal the Cannibal).

Elokuvissa Lecteriä ovat näytelleet Brian Cox, Anthony Hopkins (voitti Oscarin elokuvasta Uhrilampaat) ja Gaspard Ulliel.

(VAROITUS: Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.)

Vaiheet

Hannibal Lecter syntyi romaanin Hannibal mukaan Liettuassa vuonna 1933 vauraaseen aristokraattiperheeseen. Hänen isänsä oli kreivi ja äitinsä kuuluisan milanolaisen Visconti-suvun jälkeläinen. Hannibalin sanotaan olevan myös taiteilija Balthusin serkku. Hänellä oli nuorempi sisko Mischa. Jo nuorena Hannibal osoitti älyllistä lahjakkuutta. Hän mm. opiskeli itse lukemaan neljä vuotiaana.

Kun Lecter oli kahdeksanvuotias, ryhmä Neuvostoliitolta peräytyviä saksalaisia sotilaskarkureita tunkeutui perheen kartanoon, surmasi hänen vanhempansa ja useimmat perheen palvelijat. Lecter ja hänen siskonsa vangittiin. Sisko surmattiin ja syötiin, mutta Hannibal itse pääsi pakenemaan. Myöhemmin hän kosti murhaajille kokemansa kauhut, kuten romaani Nuori Hannibal kertoo. Elokuvaversion tarina on joissain kohdin poikkeava.

Neuvostoliittolaiset sotilaat löysivät edetessään Hannibalin. Hänen kotilinnastaan tehtiin orpokoti, jonne Hannibal joutui. Kun hänen setänsä, taiteilija Robert Lecter Ranskasta tuli hakemaan häntä pois, oli Hannibal jo ehtinyt iskeä haarukan erikoisopettajansa käden läpi.

Ranskassa Hannibal eli yhdessä setänsä Robertin ja tämän japanilaisen vaimon Murasakin kanssa. Robert kuoli sydänkohtaukseen ja Hannibal jäi yksin Murasakin kanssa. Ollessaan kolmetoistavuotias, Hannibal tappoi ensimmäisen ihmisensä. Eräs lihakauppias oli loukannut rouva Murasakia, ja Hannibal kosti kovimman kautta tappamalla hänet.

18-vuotiaana Hannibalista tuli nuorin lääketiedettä opiskelemaan päässyt henkilö Ranskassa.

Amerikkaan päästyään Lecter aloitti psykiatrisen klinikan Baltimoressa, Marylandissa 1970-luvulla. Kirjoissa tätä aikaa ei eletä, vaan siitä vain mainitaan ohimennen. Hänestä tuli johtava hahmo Baltimoren seurapiireissä. Lecter tappoi yhdeksän ihmistä ennen vangitsemistaan vuonna 1975. Uhreilta oli poistettu mm. haima, josta Hannibal kokkasi ruokaa. Vain kolme hänen uhreistaan selvisi hengissä. Ensimmäisenä heistä miljonääri Mason Verger, joka Hannibalin antaman huumeen takia syötti itseään koirille, toisena edellä mainitun sisko Margot Verger, jonka Mason oli nuorena raiskannut, ja kolmantena FBI:n agentti Will Graham joka myös nappasi Hannibalin. Oikeudessa valamiehistö totesi Lecterin mielenvikaiseksi ja hänet siirrettiin vankimielisairaalaan. Näin Lecter vältti kuolemantuomion.

Myöhemmin FBI:n profiloija Will Graham pyysi Hannibalilta apua Punaisen Lohikäärmeen, eli Francis Dollarhyden nappaamisessa. Hannibal kuitenkin pelasi korttinsa oikein ja tapahtumaketjun seurauksena Grahamin kasvot viilleltiin pahaan kuntoon. Myöhemmin kirjassa "Uhrilampaat" hänen kerrottiin lähteneen tapauksen jälkeen Miamiin ja alkaneen juopottelemaan.

Romaanissa Uhrilampaat päätti FBI:n osastonjohtaja Crawford lähettää opiskelija Clarice Starlingin laatimaan Hannibalin psykologista profiilia, mutta kävikin ilmi että hänellä on tietoja sarjamurhaaja Buffalo Billin, eli Jame Gumpin nappaamisessa. Hannibalin vartijana toimii tuolloin asiansa osaava mies, nimeltään Barney Matthews.

Lecterin vankimielisairaalan johtaja Chilton uskoi olevansa Hannibalia älykkäämpi ja yritti pelata hänen avullaan itselleen ylennyksen, kuitenkin epäonnistuen. Tämä johti Hannibal Lecterin pakoon, jonka yhteydessä kuoli viisi ihmistä.

Pakonsa jälkeen Hannibal muutti Firenzeen ja surmasi museon kuraattorin tohtori Fellin. Hannibal ei käyttänyt monimutkaisia kasvoleikkauksia naamansa muunteluun, vaan pumppasi poskiinsa ja nenäänsä silikonia, kampasi hiuksensa eri tavalla ja alkoi käyttää silmälaseja.

Hannibalin entinen uhri, rikas Mason Verger lupasi hänen päästään miljoonan dollarin palkkion. Tästä kerrotaan kirjassa Hannibal. Firenzen poliisipäällikkö Pazzi kuitenkin sai vihiä Lecteristä, ja omaneduntavoittelussaan ilmoitti hänestä Vergerille. Kun poliisipäällikkö keräsi todisteita kuraattorin todellisesta henkilöllisyydestä, kuoli yksi ihminen. Lopulta Hannibal onnistui aavistamaan ansan, ja tappoi jälleen kolme ihmistä, mm. edellä mainitun poliisipäällikön. Tämän jälkeen Hannibal matkusti takaisin USA:han.

USA:ssa Masonin miehet saavat Hannibalin kiinni, ja aikovat syöttää hänet tehtävää varten koulutetuille sioille. Clarice kuitenkin tulee paikalle ja vapauttaa Lecterin. Samassa paikassa Lecter pelastaa Starlingin ja ottaa hänet vangikseen seuraaviksi kuukausiksi. Heidän välilleen nousee rakkaussuhde, ja kirjan Hannibal lopussa he ovat Buenos Airesissa katsomassa oopperaa. Barney Matthews näkee heidät siellä, ja lentää niin nopeasti, kuin pystyy, pois Argentiinasta.

Kun olet lukenut tämän ja haluat ettei Hannibal tule syömään sinua, kehotan kopioimaan sen omaan päiväkirjaasi. Kiitos.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.