IRC-Galleria

[Ei aihetta]Torstai 27.08.2009 22:19

Valtuutettu, nuorisolautakunnan puheenjohtaja Emma Kari valtuustonkokouksessa 26.8. mainitsee Hapen.


http://www.helsinkikanava.fi/kaupunginvaltuusto/kaupunginvaltuuston-kokous-14-26-8-2009-klo-18

katso asiakohta 12: ( kuvanauhalla kohdassa 194min 40 sekunttia

Valtiopäivät pyörivätSunnuntai 23.08.2009 05:24

Valtiopäivät ovat neuvotelleet ja vääntäneet ja kääntäneet nuorten ja työntekijöiden yhteisen päätöksenteon mallia päivästä noin kello 17 iltaan 00.30 saakka. Sitä ennen toiminnot esittelivät itsensä. Malli on kiinnostava, mutta haastava. Sinänsä tuottoisaa siis, keskustelu on ollut tosi hyvää ja sakki aktiivista. Miten hyvin yhdessä onnistumme jatkossa?


Illan ohjelmassa myös bändi - hyvä hyvä.

Yksi porukka myös valmistellut Sponssi-rahahakemusta nuorisoasiainkeskukselle.

Huomenna jatkuu ja sopimus alkkekirjoitettaneen kello 13 jälkeen.
Nuorten toimintakeskus Happi avaa vähitellen ovensa Sörnäisten rantatie 31, Helsingissä. Talosta löytyy välineitä äänen- ja kuvankäsittelyyn, teatterisali ja paljon muuta. Talossa on myös nuorisojärjestöille ja nuorten ryhmille tarkotiettu monistamo ja av-lainaamo.

Voit myös kysyä, miten hakea Sponssi-avustusta omaan proggikseenne. kts nuoriso.hel.fi/sponssi

Jos etsit tilaa tai neuvoa Sponssin hakemiseen laita meili happi@hel.fi

Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskuksen ylläpitämä talo on tarkoitettu aikuistuville nuorille ja heidän ryhmilleen ja järjestöilleen.
Nuorten toimintakeskus Happi avaa vähitellen ovensa Sörnäisten rantatie 31, Helsingissä. Talosta löytyy välineitä äänen- ja kuvankäsittelyyn, teatterisali ja paljon muuta. Talossa on myös nuorisojärjestöille ja nuorten ryhmille tarkoiettu monistamo ja av-lainaamo.

Voit myös kysyä, miten hakea Sponssi-avustusta omaan proggikseenne. kts nuoriso.hel.fi/sponssi

Jos etsit tilaa tai neuvoa Sponssin hakemiseen laita meili happi@hel.fi

Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskuksen ylläpitämä talo on tarkoitetu aikuistuville nuorille ja heidän ryhmilleen ja järjestöilleen.

Hapen valtiopäivätTorstai 20.08.2009 22:23

Hapen valtiopäivät säätävät viikonloppuna perustuslakia, jota talossa novdatetaan. miten ja ketkä ovat päättämässä yhteisistä asioista; ketkä pääsevät ulkomaille tai miten päätetään, mitä hankitaan. perustuslaki ohjaa talon väen yhteistoimintaa.

Mukana reilu 30, ehkä jopa 40 nuorta eri toiminnoista ja n 10 tyòtekijää. Ohjelmassa myös apulaiskaupunginjohtajan tervehdys, musaa. Jos olet kiinnostunut siitä, mitä puhutaan ja sovitaan, kysy ketä omasta porukasta on mukana valtiopäivillä ja vaikuta heidän kauittaan. Kiitos jo ennakkoon nuorten ryhmälle ja valmisteluissa mukana olleille työntekijöille!

Työharjoittelua HapessaTiistai 04.08.2009 13:20

Jos olet työtön tai työttömyysuhanalainen, 17-25-vuotias helsinkiläinen nuori, Hapessa on tarjolla sinulle työharjoittelupaikkoja. Edellytyksenä työharjoittelupaikan saamiseksi on työharjoittelu- tai työllistämisosoitus omasta työvoimatoimistosta.

Hapessa avoinna syyskuusta
Aulaisäntä/emäntä tehtävinä
* ohjata ja opastaa asiakkaita ilnfopisteessä
* toimia vahvimestarina viikonlopputapahtumien yhteydessä
* sekä muut yhdessä sovitut tehtävät
kahvilaharjoittelija tehtävinä
* myyntityö* kahvilan siisteyden ylläpito * leipominen ja salaattien valmistaminen
* muut yhdessä sovitut tehtävät
Lavavahtimestari tehtävinä
datatykkien virittäminen, äänentoiston ja valojen rakentaminen tapahtumiin Nuorten toimintakeskus Hapessa ja * toimijoiden tukeminen tapahtumissa

Hapen sisustusta tekemäänMaanantai 03.08.2009 13:20

Hei kaikki tavalla tai toisella Nuorten toimintakeskus Hapen 1 kerroksen tekemisessä mukana olleet,

puolikas tätä vuotta on taas takana ja elokuussa Happea sisustetaan ja toimintaa käynnistetään taas ihanan kesänvieton jälkeen.

Kiitokset kaikkille mukanaolleille tähänastisesta.
Ekan kerroksen sisustustilanteesta voi käydä katsomassa kuvia www.nuoriso.hel.fi/happi heinäkuun puolivälissä. Silloin siellä pitäisi olla mm. valokuvia tekovaiheista ja kuvia mallinnoksesta, jonka ideoistanne ja pienoismallin tekmisen ansiosta olemme saaneet tehtyä. Kesätöissä oli maalaamassa ja rakentamassa kalusteita 4 nuorta ja sisustussuunnittelijamme Iiris Sumu on todentanut kaiken 3D-mallinnokseen. (Päivitykset mahdollisesti myös facebook-sivulla elokuusssa.)

Valmista kaikki ei sisustuksenkaan osalta vielä ole ja siksi pyydämmekin teitä mukaan työpajoihin elokuussa. Työpajoja ovat vetämässä taas tutut ohjaajat Arja, Minna, Muha ja Ilona ainakin sekeä todennäköisesti Annikki ja ehkä saamme vielä muista Hapen ohjaajista vahvistuksia...
Tervetuloa sisustustyöpajoihin Happeen (Sörnäisten rantatie 31), joissa maalaamme ja rakennamme eri asioita, tiistaista torstaihin 11.-13.8. kello 13-17. Toivottavasti pääsette sankoin joukoin paikalle! Ilmoittautukaa mulle s-postilla tai tekstarilla 7.8. mennessä. Voit osallistua vain yhtenä päivänäkin, mutta ilmoittautuminen on tärkeää.

Olen lomalla 5.8. saakka, joten luen 6.8. postini ja olen takaisin myös kännykän päässä.

Ihanaa kesää teille kaikille,
Hapen sisustajien puolesta,
Ilona
Ilona Anttila
tuottaja
ilona.anttila@hel.fi
+ 358 40 334 7228

Nuorten ryhmä ideoi kevään aikana kolme erilaista nettisivurakennetta toimintakeskus Hapelle. Nuorten ideoista ja henkilökunnan toiveista on nyt koostettu rakennesuunnitelma, johon kaivataan kommentteja!
Katso nettisivujen rakennesuunnitelma nuoriso.hel.fi -> nuorten toimintakeskus
Kommentoi suunnitelmaa Happi-foorumilla tai meilillä jonna.pennanen@hel.fi

Leiskastakin suunnitelma lähiaikoina kommentoiutavana

Hapen 1 krs sisustustyöpajaPerjantai 15.05.2009 15:10

tervetuloa sisustustyöpajaan maaanataina 18.5. klo 17-20.30 ja tiistaina 19.5 klo 17-20.
Olemme hienosti edenneet, kun upea Hapen 1 kerroksen pienoismallimme on valmis.
Kiitos teille kaikille nuorille tekijöille. Myös ne teistä, jotka ovat olleet sisutussuunnittelussa mukana, mutta ette päässeet rakentamaan pienoismallia, olette tervetulleita taas mukaan.
Sisustussuunnttelijamme Iiris on nyt tehnyt sinne kalustenäytteitä ja muita kivoja elementtejä kokeiltavaksenne. Lisäksi hän on kartoittanut teiltä tulleita sisustus- ja toimintaideoita 1 kerrokseen sekä nuorisoasiainkeskuksella jo olemassa olevia kalusteita tuunattavaksemme Happeen. Kierratyskeskus on luvannut meille oman kierroksen Kyläsaaren toimipisteessään työntekijänsä Anu Kailan opastamana. Anun tapaatte siis maanantaina sisustustyöpajassa Hapen toisessa kerroksessa. Samoin Soihtu ry.n ihmiset, jotka vastaavat 1 kerroksen kahvilatoiminnasta tulevat yhdessä kanssamme suunnittelemaan.

Nähdään siis Hapessa (Sörnäisten rantatie 31, 2krs) maanantaina 18.5. klo 17-20.30. Ilmoittaudu tekstarilla 040 334 7228, niin tiedämme varata kahvia ja naposteltavaa sekä aikatauluttaa työpajan sisällön.

Terveisin,
Ilona ja muut Happi-ohjaajat

Kahvila?Maanantai 11.05.2009 18:23


Syksyllä avattavaan nuorten toimintakeskus Happeen Sörnäisiin on perusteilla kahvila, nuorille suunnattu, nuorten itse ylläpitämä.

Kahvilaa halutaan värkätä mahdollisimman avoimella meiningillä. Tarkoitus on yksinkertaisesti kerätä kokoon joukko ihmisiä, jotka ovat aina halunneet tehdä jotain kahvilaympäristössä, ja luoda yhdessä paikka, jossa nämä unelmat voi toteuttaa.

Kahvilan perustamista tukee osuuskunta Prafé Osk, joka itsessään syntyi samanlaisessa prosessissa viisi vuotta sitten, kun sattumanvarainen joukko ihmisiä löi päänsä yhteen ja perusti Etu-Töölöön yhä omaehtoisesti vapaaehtoisvoimin toimivan nuorisokahvila Soihdun (http://www.soihtu.org/).

Perusteilla olevan kahvilan toiminnallisena tarkoituksena tulee olemaan tarjota nuorille kohtaamispaikka ja tila, jossa järjestää kaikenlaista
omaa toimintaa sekä osallistua ja opetella kahvilanpitoa. Kahvilan on tarkoitus myös toimia osuuskuntapohjaisena. Liikevoittoa ei tässä havitella, mutta jos kaikki menee putkeen voi kahvilatyöstä saada jopa ihan palkkaakin.

Tule mukaan jos olet aina halunnut:

* järjestää kahvilatilassa keikkoja, peli-iltoja, näyttelyitä, lukupiirejä, keskusteluiltoja, ...
* harjoitella kahvilan pitämistä, ideoida sen tuotteita, oppia valmistamaan erikoiskahveja tai hyvää teetä, saada työ- ja asiakaspalvelukokemusta, kokemusta yrityksen perustamisesta, ...
* ylipäänsä suunnitella ihka oman, itsellesi ja kavereillesi sopivan kahvilan

Soihdun kokemuksen mukaan tekemistä löytyy loputtomasti, mutta eri kokoisia mielekkäitä tehtäviä löytyy joka lähtöön. Voit itse päättää kuinka syvälle suohon haluat sukeltaa.

Ensimmäinen tapaaminen kiinnostuneiden kesken järjestetään lauantaina 6.6. klo 16 kahvila Soihdussa.

Jos kiinnostuit, ota pian yhteyttä Prafé Oskin puheenjohtajaan, Juhis Rantaan, juhis@soihtu.org. Houkuttele mukaan kaverisikin.