IRC-Galleria

TreenipäiväMaanantai 01.09.2008 00:03

Aamulla dobberikoulutukseen. Turinointien jälkeen tein Rialle hyvin pienen tottiksen, vain jäävät liikkeet, hyvinhän se menee. Jykän kanssa pääasiassa leikittiin pallon metsästystä, kun tuo leikkiminen on ollut Jykästä vähän tylsää jos makkaratkin olis mukana messissä. Nyt ei ollut makkaraa, ja kappas vain, poekahan intoutu ihan kunnolla leikkimään, teki jopa tottista pelkän pallon kanssa. Sivulle tuloa ja seuraamista.

Kentältä ajoin kaverin luo josta suunnattiin pellolle. Rialle ehkä vähän vajaa 400 askelta jälkeä jossa neljä tyhjää pätkää ja kolme esinettä ja kaksi kulmaa sekä "serpentiiniä". Paalulta lähdon otin ikäänkuin janalähetyksenä, eli 90 asteen kulmassa jälkeen. Ei edes harkinnut takajälkeä, liekö taas sattumaa... Jälki eteni hyvin ja ihan riittävän rauhallisesti, tarkkaahan se on. Tyhjillä osilla meinasi vauhti alkaa nousemaan, mutta hyvin muistui parin nykäisyn jälkeen. Kulmat oli tosi tarkkaa työtä, ei senttiäkään yli. Esineet kovasti kesken, käskyn ja pakon kautta maahan.

Jykällä taas pitkä suora, ekaa kertaa vieraan tekemänä. Kissanruoka ei tälläkään kertaa oikein maistunut vaikka olikin kastikeversio ;D Jäljestäminen on kivempaa kuin syöminen. Seuraavalla kerralla pakko nälättää vielä enempi niin syö varmasti. En ehken vielä tässä vaiheessa halua alkaa ruokaa karsimaankaan. Todella tarkasti Jykä pysyi "ruokavanalla", vetohan sillä on kova, ja niin saa tässä vaiheessa ollakin. Maahanmenot kipoilla on tosi mälsä juttu, kippo kun osuu nenään, alkaa välttely, ja kokeilee vaivihkaa kiertää kupin, siinä tietenkään onnistumatta. Jäljen lopetus ei mennyt hyvin, Jykä ei millään olisi malttanut pysyä maate palkan saatuaan, vaikka kaksi muuta pysyi. Tein selväksi jottei asiasta neuvotella. Tein loppuun motivaatio neliön isoilla ruokakönteillä niin jäi hyvä mieli treenistä.

Viikon treenitPerjantai 29.08.2008 22:44

Tiistaina tottiksessa Rialle paikallamakuuta näkösuojasta. Nyt nostettiin häiriötasoa. Kaveri kyttäsi, toinen kaveri treenasi. Ei kiinnittänyt huomiota treenaajaan. Jonkin verran oli alkuun rauhaton, hieman kitisi. Karjaisin piilosta maahan käskyn, jonka jälkeen rauhoittui, ja pysyi rauhallisena lopun aikaa. Tarvitsi vissiin vaan tietää et on se mamma siellä varmasti. Ampumiset otettiin myös samaan, ja ei häirinnyt. Noudot tein kertaalleen, nou problems.

Jykälle perusliikkeitä, liikkeestä istumisen ja maahanmenon jälkeen saan jo edetä yli liinan mitan, mutta kiusaus lähteä perään on vielä liian suuri ottaakseni kokeilumielessä riskejä.

Torstaina Ria metsäjäljelle. Kaveri teki kolme janaa joista viimeisestä 100m hupijälki. Janat tökkii, ja pahasti, mutta ei nyt pitäisi kisassa kuitenkaan homman siihen jäädä. Eli kyllähän se sitä janaa etenee ja jäljenkin jopa löytää. Suunta on hukassa, ja vauhtia liikaa, mutta en kehtaa tänä syksynä nyt alkaa temppuilemaan. Ens kevään projekti sitten tuo vauhdin alas lasku.

Huomenna juhlimaan äiteen pyöreitä vuosia, siinäpä se päivä ja ilta sitten hurahtaakin :)

HakuiluaMaanantai 25.08.2008 23:14

Tessa oli tänään hakuilemassa, neljä ukkoa.
Maasto oli hyvin hankala, tiheää saniaispuskaa koko alue, ukko sai pötkotella rauhassa miten päin vain eikä näkynyt, ja kaikille koirille oli kovasti haastetta paikantaa ukko.

Eka ukko etukulmassa, löytyi suht hyvin ja ilmaisu ok. Toinen ukko toisessa etukulmassa umpipiilossa, löytyminen oli kahden piston vaativa, ilmaisu ok Kolmas ukko oli todella vaikea, Tessa teki useita pistoja ja siksakkia, viimein löytyi, ilmaisu ok. Neljäs ukko otettiin puolipakona kivana, kun kovasti jo uupui/kyllästyi kolmosen etsinnässä.


PurutreeneissäLauantai 23.08.2008 21:39

Tänään liki vuoden taukoamisen jälkeen lähdettiin Rian kanssa kokeilemaan mistä se kana pissii, vai pissiikö yhtään mistään. No eihän se oikein sujunut, vuodentakainen pieksäminen mielessä, eikä maalimies ollut mitenkään järin kiva leikki kaveri. Sekä saalis että puru kärsinyt kovia, ja nyt aletaan rakentamaan uuden järkevämmän maalimiehen kanssa koko paketti uusiksi. Tänään vaan katsottiin missä mennään ja mikä tilanne, ens kerralla lähdetään työstämään.

Jykä ei ollut vielä mukana, parannelkoon koipensa rauhassa ensin.

TreeniäLauantai 23.08.2008 00:29

Onpas unehtunut reeneistä kirjuutella.

Maanantaina hakua Jykälle, neljä ukkoa, kaikki pakoja. Pari uutta maalimiestä oli Jykälle, toista vähän jänskäsi, mutta ruoka tekee tehtävänsä ja rohkeni. Toinen vieras sai vaan häntää vähän laskemaan, mutta makkarat kun on esillä, unohtuu moisetkin. Kaksi muuta meni oikein mallikkaasti.

Tiistaina tottista Rialle ja Jykälle. Rialle perus kisaliikkeitä, ei kummempaa huomioitavaa. Jykälle perus liikkeitä ja eteenmenoa alettiin harjoittelemaan nakkikipolle ;)

Torstaina metsäjälkeä Rialle. Treenikaveri teki pyynnöstäni (tyhmä minä) kamalaan ryteikköön jäljen, jossa useita teräviä kulmia. Janakin oli todella tiheää metsää, joten siinä työskentely vähän niin ja näin. Kun jälki viimein löytyi, lähti se oikein mallikkaasti menemään, ja jarrutin todella kovin maaston vuoksi, moneen kertaan meinasin nurin olla. Ja nopeasti Riakin tajusi ettei siellä voi mennä kovin vauhdilla. Kaikki kepit löytyi. Kävin tekemässä paikkaavan janan selkeään maastoon, ja huonosti meni. Ensin vinotusta janalla, sitten pyyhkäisi jäljen yli ja sitten otti vielä takajäljen ja veti kepistäkin ohi ;DD No, ens kerralla josko sitten onnaisi paremmin.

Tänään hakua Jykälle ja Tessalle. Käytiin raunioradalla umpipiiloja harjoittelemassa. Jykälle ei tietenkään ollut ummessa, mutta ukot oli laatikoissa piilossa. Tosi kivasti meni kaikkiaan, laatikoista ja pressuista ei ollut moksiskaan vaikkei niitä ennen ole ollut.
Tessalle kolme ukkoa, ensimmäinen avonaisessa laatikossa. Toinen ukko enteen päällä noin 1,5m korkeudessa ja kolmas ukko umpilaatikossa. Kaikkien ilmaisut ja näytöt meni todella mahtavasti!!! Tessa tuntuu toimivan vaanparemmin kun on välillä vaihtelua ja haastetta hommassa :) Mahtava treeni :)

Hakua JykälleLauantai 16.08.2008 23:52

Neljä ukkoa:

Ekalle ukolle pääsi heti kun ukko kävi maate piiloon, huomasi pientä kummastusta kun makaava ukkoa ei ennen ole ollut.

Toinen ukko oli kyykky ukko, ja ukolle pääsi vasta kun ukko piiloutui.

Kolmas ukko oli taas makaava maalimies, ja nyt ei mitään ihmetyksiä, tosin ukko oli liika hyvin piilossa kun Jykä juoksi ensin ohi ukon ;) Etsimistä siis ei vielä olla harjoiteltu.

Ja neljäs ukko oli jälleen makuu-ukko, ja hyvinhän se meni :)

Lopuksi pääsi vielä siskopuolen kanssa telmuamaan.

Tänä iltana pitääkin lähteä kätilöimään huskyvaaveja tuusniemelle, tiistaista saakka ollaan odotettu vaavien syntyvän, ja nyt oli lämmöt tippunut ja huohotukset alkaneet, viimein :) Katotaas vaan vieläkö kuin pitkään pihtaa synnytystä.

Peltojälkeä ymTorstai 14.08.2008 18:48

Tuija tuli pyörähtämään aamupäivästä ja otti Tessan kyytiin, mie Rian ja Jykän kans omalla biilillä perään.

Tein Rialle pellolle n. 300 askeleen jäljen, neljä kulmaa, kolme esinettä, kolme tyhjää kohtaa, noin 10 askeleen pätkiä. Todella kivasti Ria jäljesti, tyhjillä kohdilla meinasi vauhti nousta, mutta lähestulkoon suurin osa mentiin löysällä liinalla. Eka kulma meni ihan ok, toinen taas mönkään, osittain omastakin mokasta, Ria meni vähän yli enneko huomasin, pyörähti pari kertaa ja sitte ntaas mentiin. Kolmas kulma myös pientä oikaisemista tiedossa, ja neljäs meni täydellisesti. Esineet edelleen maahanmenolla käskyn kautta.

Jykälle tein pitkän suoran, kolme namipurkkia matkalla. Vaikka jäljellä oli kissanruokaa, ja aamuruokaa ei ollut saanut, oli jäljettäminen kivempaa kuin syöminen, mikä sinänsä kummastutti suuresti... Riiat jäi peltoon. Purkit Jykä havainnoi jo hyvin, vähän ehkä jopa välttelee. Purkin ollessa vastassa, syö tarkkaan kissanruuat jäljeltä, oikein nuolee maan puhtaaksi. Tänään tehtiinkin purkeistä tosi kiva juttu, maahanmenon siltikin vaadin, ja todella hyvin pysyi maassa, meneminen oli vähän hidasta. Luulen että tuo maahanmeno juuri on se syy miksi Jykä haluaisi välttää purkkeja, ratkaisuja mietitään kovasti... Mutta jäljestus oli oikein hyvää ja tarkasti pysyi jäljellä.

Tessakin sai huvitella, esineruutua tehtiin, kolme esinetta nostatin. Ja Tuija teki hupaillessaan pienen jäljen ;D Juoksemistahan se oli, nami sieltä, toinen täältä.

Lopuksi pääsi Tessa Narsun kanssa kirmailemaan, ja silloin kyllä löytyi piilevä jälkikoira Tessastakin, kävi itsenäisesti ajamassa Jykän jäljen ja söi puhtaaksi sen ;)

HakutreenitTiistai 12.08.2008 00:04

Jykälle samaan tyyliin kuin viime kerralla.
Ukko juoksi makkaroiden kanssa ja Jykä sai juosta ukon kiinni. Toinen ukko oli samanmoinen. Kolmas sitten jo kävi pitkäkseen maahan ja sitte nvasta Jykä meni ukolle, ja neljännellä jopa vähän ukko oli piilossa saakka kun Jykän pää kääntyi ennen ukon maastoutumista.

Tessalle kolme ukkoa, kaikissa ilmaisut ok, etenmiset ei suoraa nähnytkään, mutta mitäpä väliä, kunhan on lystiä ;D

TottistaSunnuntai 10.08.2008 16:23

Rialle perusjutuja, liikkeestä jäävät, ei oikein ollu vire tänään kohdallaan, johtuneeko eilisestä reissupäivästä.. Hieman oli hitaanlaiset nuo jäävät, mutta meni kuitenkin. Luoksetulot ok. Noudot ok, eteenmeno vähän lahna, mutta meni kuitenkin ja ekasta käskystä maahankin jopa. Paikalla makuuta harjoiteltiin taas näkösuojasta, kaverin mukaan oli välillä rauhaton, ja yhdessä vaiheessa meinasi noustakin. Melkein jo 1min olin kokonaan piilossa käytättä edes kurkkimassa, ens kerralla kokeillaan jo kahta ;D

Jykälle seuraamiset ok, nyt poitsu jo hoksaa mitä seuraa käsky meinaa, välillä jopa varastaa liikkeelle ennen minuu. Istumaan jääminen on jo ihan kivalla mallilla, saa namin heti istuttuaan miun pysähtymättä, ja liinan mitan voin jo edetä, eli n. 4m. Liikkeestä maahan on vielä hidas ja vaatii voimakkaan käsiavun, mutta kun maahan menee, niin hyvin siinä pysyy. Paikalla makuussa kokeilin jo etäisyyksiä, ja yli liinan voin edetä ja jopa pyörähtää selin koiraan päin. Ihmisryhmässä käytiin palloilemassa, ensin moikkaamassa kaikki ihmiset ja sitten seuraamista ympärillä. Noutokapulaa potkittiin ympäriinsä ja alkuun se vähän kiinnostikin ja otti suuhun, sen jälkeen siitä tuli ihan tylsä juttu. Seisomaan jäämistäkin harjoiteltiin ekaa kertaa, käsiavulla pysäytys, ja hyvinhän se seisoi :D

Ristiina ryhmänäyttelySunnuntai 10.08.2008 00:38

Ria kävi käyttöluokassa pyörähtämässä, vain kaksi narttua sai ERIn, ja Ria oli se toinen, vara-sertin kanssa kotiin. Ihan ok, mutta olis se sertikin kyllä tehnyt aika gutaa ;D