IRC-Galleria

Hakua ja esineruutuaMaanantai 29.09.2008 22:52

Ensin Jykä.

Eka ukko meni piiloon niin että Jykä näki lähdön. Sitten keskilinjalta lähdettiin yhdessä ukkoa etsimään. Mutta yllätykseksi miun ei tarvinnut montaa askelta kävellä kun Jykä jo oli ukolla syömässä. Toinen ukko myös lähdön näki, määränpäätä ei. Lähetys keskilinjalta, parit huitelut ja ukko löytyi :) Kolmas ukko samanmoinen kuin kakkonen, Jykä teki laajan lenkin ukon ympäri, oli tulossa takaisin päin kunnes otti vainun ja painui takaisin ukolle. Pojalla on sittenkin nenä ;D

Kaveri ohjasti Tessaa, ja väen vähyyden vuoksi jouduin itse istumaan maalimiehenä toisella puolen. Yhteistyö kaverin kanssa sujui kuulema jo erinomaisesti. Tessa oli selkeesti töissä, miut ilmaisi samalla tavoin kuin kenet tahansa muun :)

Esineruudussa Jykä sai vaan leikkiä esineillä.

Kaveri ohjasti Tessaa, hienostihan se meni :)

Jälkikoe LieksassaSunnuntai 28.09.2008 16:00

Ei mennyt putkeen tänään.
Osallistujia oli 23, joista 10 parasta tottista pääsi maastoon. Myö oltiin 11. sijalla... Kaksi pistettä kun olisi jostain liiennyt, niin paraikaa metsässä rymyttäisi.

Tottis oli aivan huuhaata, 78 pistettä.
Paikallamakuussa taas piippasi, mutta pysyi kuitenkin loppuun saakka.
Seuraamiset aivan plörinäksi, kontakti hukassa, lintuja vaan taivaalta katseli Ripsukka. Väljää kuin mikä.
Liikkeestä istuminen oli erinomainen.
Maahanmeno ok, luoksetulossa jäi vinoon eteen.
Seisomisessa käveli koiran mitan vielä perässä, luoksetulossa tulikin sitten suoraan sivulle.
Tasamaanouto ok
Hyppynoudossa takaisin tullessa kiersi esteen
estenouto ok
Eteenmenossa pinkaisi muutaman metrin ja kävi maahan omatoimisesti...

Nyt on tämän vuoden jälkikisat kisottu, ensivuonna sitten uudet tuulet toivottavasti, päästäis niitä ykkösiä metsästämään toden teolla.PurutreeneissäSunnuntai 28.09.2008 01:01

Hehe, Jykä pääsikin tänään ekaa kertaa purureeneihin. Eihän se nyt mikään tykki ollut, eikä edes hyväkään ;D Alku oli aivan h-moilasena oleilua, mikä maa mikä valuutta. Nuuskutteli maita, ja teki vaikkasun mitä sijaistoimintoja. Ja sitten vielä kavereita kentän laidalla olisi kiva ollut käydä moikkaamassa sillä välin kun maalimies hillui ympäriinsä päästellen ihme ääniä ja heilutellen aina ties mitä nenän edessä. Minuu rehellisesti sanottuna nauratti. Tiedossahan on että saalista saisi olla reippaasti enempi Jykässä, kun jo mulla on ollu vaikeuksia saada sitä leikkimään. Sitten tuli mörköhaukkua jos maalimies oli epäilyttävä. Itse sitten autoin alkuun, eli leikitin tyynyllä ja nopeesti vaihto maalimiehelle, siinä sitten puri, irrotuksen jälkeen jopa hieman tavoitteli tyynyä, mutta kun hoksasi että tuon eteen pitäisi jotain tehdä, mielenkiinto lakkasi heti. Rauhavaihe on erinomainen, se on hyvä, mutta niinkuin sanonta kuuluu, pitäisi olla niin v*tusti viettiä ;D

Käydään me silloin tällöin leikittämässä Jykää, mutta katsotaan sitten pääasiassa onko lajin pariin kunhan vähän poeka kasvaa :)

Pientä tottistaLauantai 27.09.2008 00:33

Rian kanssa lähinnä palloilua, pikaisia jääviä nopeiden palkkojen kanssa ja ripeätä tahtia ylläpitäen. Vire oli kohdallaan, ja homma luisti oikein hyvin. Eteenmenojakin otettiin parit suoralla palkalla, josko se vaikka sitten irtoaisi taas.

Huomenna taas uutta reeniä vaihteeksi Jykälle.

Jälkeä ja esineruutuaTorstai 25.09.2008 22:53

Ripsu pääsi maastoilemaan 2vko tauon jälkeen.

Esineruudussa työskenteli tosi innolla, ja ennen ekaa esinettä teki juoksulenkinkin omaan tapaansa. Kolme esinettä nousi oikein ripeästi välipalkkojen kanssa.

Jälki oli noin 400m, sisälti kulmia ja teräviä kulmia. Janalla Ria eteni määrätietoisesti eteenpäin, hieman janamerkistä vinoon, muttei niin häiritsevästi että olisi tarvinnut puuttua. Alussa vauhtia oli kovasti, mutta rauhoittui sitten. Viidennen kepin jälkeen tuli hukka, luultavasti harhajälki tai vastaava. Annoin Rian etsiä kaikessa rauhassa, ja löytyihän se kulma viimein ja matka jatkui vikalle kepille.

Tyytyväinen olen maaston osalta Rian tekemiseen, tottista sitä jännitetään... Huomenna sitä sitten vielä.

TottistaTiistai 23.09.2008 23:59

Ria pääsi kahden viikon taukoilun jälkeen tottistelemaan. Valeraskaus pahimmoillaan, ja eikä se oikein edelleenkään ollut Riamaista suoriutumista... Into oli ihan mieletön tekemään, ja innolla tekikin, mutta suoritukset hitaita ja vähän niinkuin muissa maailmoissa olisi typykkä. Maahanmeno tosi hidasta ja väkinäistä, istuminen ja seisominen ok. Noudot ok, tosin vähän lepsu meno, hypyssä molempiin suuntiin kosketusta. Ei oikein jäänyt hyvä maku mulle. En edes tehny kisatreeniä, vaan mukavaa ja paljon palkkauksia. Lopuksi otin uuden kierroksen, ja tein jäävien asentoja vauhdissa pallon kera, siinä ihan ok.

Torstaina mennään jäljelle ja esineruutua tekemään, perjantaina vielä kivaa tottista. Aika toivoton olen kisojen suhteen, Lieksassa 10 parasta tottista pääsee maastoon, koiria ilmoittautunut 26 !!! No, käydäänpähän kokeilemassa...

Haku, tottis ja autojuttuaKeskiviikko 17.09.2008 02:10

Eilen hakumetsässä kaveri ohjasi Tessaa jälleen.

Jykän kanssa pari pakoa ja sitten ekaa kertaa etsintää. Ukko meni suht kauas metsään piiloon. Lähdettiin Jykän kanssa kiertelemään ikäänkuin päivälenkille. Näöllä ehken ennemmin otti kuin hajulla, tai mistä tietää, mutta molemmat piilo ukot löytyi kuin löytyikin :)

Tänään Jykälle tottista, liikkeestä jäämiset on jo tosi hyvällä mallilla, selän uskaltaa kääntää ja edetäkin jo selkä koiraan päin. Seuraamiset käsiavulla edelleen, mutta onpahan suora alusta pitäen. Käytiin matalaa hyppyä pari kertaa kokeilemassa. Ja loppuun noutoharjoitusta. Jykä osoitti itsenäistä mielenkiintoa kapulaan, innostin vähän ja ottihan se sen suuhun ja kanteli innoissaan. Pitämisharjoitusta tehtiin, kapula kävi suussa ja namia tuli heti.

Tänään kävin fiestan katsastuksella, ja herttinen sentään, se meni kerrasta läpi ;D Olen todellakin yllättynyt, mutta hyvä näin :) Pari pikkulaittoa vaatii, muttei edes tarvii mennä näyttämään, toinen oli etuvalon väärä suuntaus, toista en muista.

Treenattu onSunnuntai 14.09.2008 19:30

Nettipimennossa on taas eletty muutama päivä, ja on päiväkirjakin jäänyt.

Torstaina oli joukkosilmäpeilaus joensuussa, tuloksia tulee kotisivuille tuotapikaa.

Perjantaina jälleen pellolle. Ria pääsi tauoltaan vähän irrottelemaan ja hyvin meni. Ite kämmäilin vaan kunnolla kun samalla opastin Saijaa ja kertoilin Rian työskentelystä ym, niin unohtui sitten keskittyä jälkeen. Yhden esineen yli mentiin niin että hujahti. Käytiin sitten lopuksi tuplajäljestämässä ko. suora ja löytyihän se esinekin.
Jykälle pisin jälki tähän saakka, ja taas mie kämmin. Suu käy kovempaa kuin pitäisi, huitastiin hiukan kaaressa yli ihan huomaamattani. No, loppu meni ihan ok kuitenkin.

Tänään tottista kentällä. Jykälle tuttuja juttuja niin että itteenikin jo tympii... No mutta kyllähän se jo alkaa osaamaan liikkeestä maahan ja istua ja tulla luokse...

Kaveri tuli Tessaa treenaamaan, ihanaa katsottavaa täytyy myöntää. Tessalle ohjaajan vaihto on niin hyvä juttu että, aivan kuin eri koira kuin miun kanssa. Kierrokset nousee jo pelkästään että mie olen liinan päässä, kun taas kaverin kanssa meni niin rauhassa ja sievästi :) Tai no Tessaksi rauhallisesti ja sievästi ;D

Peltojälkeä edelleenKeskiviikko 10.09.2008 21:59

Tänään taas pellolle. Jykälle pitkä suora, ja tänään käytössä ihan oma nappula jäljellä. Alku oli samanmoinen kuin ennenkin, ei syö, mutta pienen häirinnän ja nappulakasojen ansiosta alkoikin syömään (nämäkään siis ei auttanut aiemmin). Loppujäljen söi jopa melko reilustikin :) Purkkeja oli kolme, ilmaisut tällä kertaa ok, kakkoskipolla jopa tarjosi itse ennen käskyä. Itse olin myöhässä käskyn kanssa, kippu vielä askeleen päässä, Jykä pysähtyi ihmettelemään ja meni itsenäisesti maahan. Muut kipot käskyn kanssa lähempänä kippoa.

PeltojälkeäTiistai 09.09.2008 23:53

Ihanaa, kaveri hoiteli luvat lähipellolleen, ei tarvia enää ajella 30km treenaamaan :D

Jykälle suoraa ja ensimmäinen kaariharjoitus. Kissanruoka ei mene enää pellolla, jäljestäminen kivaa. Nyt hylätään kissis ja katsotaan keksitäänkö joku parempi ruoka... Mutta hyvinhän se menee vaikkei syökään, kaaressa vähän hairahtui, mutta ohjeistuksesta lähti sitten oikein. Purkeilla jölleen pientä vikurointia, mutta suhteellisen kivuttomasti kuitenkin meni maahan sitten kun purkille päästiin.

Lululle harjoiteltiin jäljestyksen alkeita, ja hitto vieköön, typykkähän on hyvä siinä :)