IRC-Galleria

Toko kokeessa ja treeniäSunnuntai 31.05.2009 21:27

Ei mennyt tänään koe putkeen, tuntui kuin kuollutta lahnaa olisi perässään vetänyt.. Ja Ria ei ollut lainkaan skarppina, jätti tottelematta jopa luoksetulokutsua... Mutta laitetaan nyt karmea pisterivistö esille.

Paikalla makaaminen 6, piippasi voimakkaasti ja oli hieman rauhaton.
Seuraaminen taluttimetta 9,5, tuomarin mukaan avojen paras seuraaminen, en tiedä mistä puoli pistettä lähti.
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 9,5, puoli pistettä lähti vinosta perusasennosta.
Luoksetulo 0, lähti vasta toisella käskyllä liikkeelle ja teki lähes läpijuoksun ilman selkeää pysähdystä.
Seisominen seuraamisen yhteydessä 8, ohi mennessäni kääntyi katsomaan miun perään.
Noutaminen 9, vino luovutus ja perusasento.
Kauko-ohjaus 8, kaikki liikkeet teki priimasti, mutta tullessani koiran vieren, se ei noussutkaan perusasentoon kunnes toisella käskyllä.
Estehyppy 0, mein varma liike... hyppäsi, istui vasta toisella käskyllä, luokse tuli vasta toisella käskyllä ja senkin esteen kiertäen.
Kokonaisvaikutus 8.

Eipä siitä sen enempää, 3. tulos saatiin, suorastaan säälittävä sellainen.
Koepaikalta ajoin suoraan kentälle ja tein Rialle kunnon "simputus" treenin, katsottiin jotta tointaako kyseenalaistaa käskyjä, ja eihän se siellä niin tehnyt vaan skarppina koko treenin.

Hetken perästä lähdettiin vielä peltojäljelle, Rian ensimmäinen pellostus. Tallasin 420 askelta, kolme kulmaa, 5 esinettä ja paljon namittomia kohtia. Enpä ole noin hyvää jäljestystä Rialla koskaan nähnytkään :) Ja kaikki esineet ilmaisi maahanmenolla ITSENÄISESTI!! Wau!

TreeniäTorstai 28.05.2009 01:55

Eilen olin Rian kanssa tottistreeneissä. Tein vähän tokojuttuja. Luoksetulon pysähdystä enimmäkseen, ja kyllähän se sen reeneissä osaa :D Eteenmenoa hiottiin urakalla ja moneen kertaan. No, nyt se kyllä lähtee, mutta vinoon, souwhat, kunhan lähtee.. Ja kunhan kisoissakin lähtisi..

Tänään oli purut niin Rialla kuin Jykälläkin, ja voipa nyt oikeesti sanoa että paskaiset treenit oli, koirat on ollut pihalla koko päivän, niin miten voi olla että MOLEMMILLE iskee paskahätä kesken treenin, ja kentällehän sitä läjä tehtiin... Mutta helpotuksien jälkeen reenit molemmilla jatkui :) Ja oikeestaan aikas hyvät treenit olikin, vaikka vettä tuli ihan urakalla. Rialle otin tänään ekaa kertaa neljän piilon kierron putkeen, niin se vaan mennä posotti. Kutosella meinasin mennä väärin, kun mie liikuin liika hitaasti, niin ohjasin vahigossa takaisin neloselle, mutta molari antoi merkin Rialle, niin menihän se loppuun saakka.

Kisaa ja treeniäTiistai 26.05.2009 11:11

Sunnuntaina mentiin Rian kanssa vielä tokokisoihin, ja ihan yllättävän hyvin meni. Ykköstulos saatiin avoimesta luokasta, vaikkei juuri nyt olla keritty reenaamaankaan..

Paikallamakuusta täydet pisteet 10, omistaja vaan meinasi suoraan painella koiran luo kun käskt näkösuojasta pois kävi. Kaveri kuiskasi miun takasin kehänauhalle odottamaan liikkeenohjaajan lupaa.
Vapaanaseuraaminen 9, yhden pisteen rokotti siitä kun seuraaminen on niin tiivis että koira jopa hieman painaa minua, ei kuitenkaan estä.
Liikkeestä maahanmeno 9, en muista mistä yksi piste lähti, olisko toivonut nopeutta lisää tai jotain.
Luoksetulo pysäytyksen kanssa 5. Itse annoin sitten väärän käskyn ekassa luoksetulossa, koira lähti tulemaan tuhatta ja sataa ja ihan viimehetkellä jarrutti. Tuomari katsoi sen läpijuoksuksi.
Liikkeestä seisominen täydet 10 pistettä. Eipä siitä mitään kommentoitavaakaan.
Noudossa tapahtui jotain kummaa, koska noudot on Rian nappiliike. Meni kapulalle, käyti suussa ja kiire oli takaisin, niin kapula tippui. Otii samantien takaisin suuhun, mutta pisteet jäi 7.
Kauko-ohjauksessa ensimmäista istukäskyä ei totellut, mutta sen jälkeen kaikki. 9 pistettä, ja se yksi piste lähti siitä ensimmäisesta toistosta istu käskyssä.
Estehyppy 8 pistettä, takaisin sivulle tullessa pomppasi niin että tönäisi minua, siitä pistevähennykset.
Kokonaisvaikutus 9 pistettä.

Maanantaina Jykkis pääsi sitten reenimään urakalla, aamupäivällä pellolle jälkeä ajamaan. 375 askelta, kuusi esinettä ja kaksi kulmaa, ja toiva kaari. Esineilmaisut on ihan täydelliset, kaikki Jykä ilmaisi itsenäisesti maahanmenemällä. Jäljen ajo ok, tyhjät kohdat häiritsee jäljestämistä..
Illemmalla sitten tottiksen kautta puruihin ja oikein hyvä treeni oli oli tänään :)



Juuka ryhmänäyttelyLauantai 23.05.2009 21:40

Ripsu esiintyi jälleen ainoana käyttöluokassa, tuloksena ERI 1 PN 3. Ja sertien metsästykselle ei loppua näy.
Arvostelu tulossa kotisivuille.

Peltojälkeä JykällePerjantai 22.05.2009 23:05

Tallasin 350 askelta, viisi esinettä, kolme kulmaa ja muutama namiton pätkä noin 6 askelta max putkeen. Lähtö hyvin, mutta ekassa namittomassa tuli haahuilua, mutta sitten loppu jatkuikin aika tarkkaan. Ensimmäiset kaksi esinettä Jykä ilmaisi täysin itsenäisesti ja täydellisesti esine etutassujen välissä. Kolmas esine jäi kyynärpään alle, eli hieman meni yli kun en itsekään ehtinyt esinettä huomaamaan ennenkuin Jykä oli jo maassa. Ilmeisesti johtuen pienestä ylimenosta, neljännen esineen yli mentiin suoraan, palauttelua hieman ja paineistin ilmaisemaan esineen. Viides esine menikin sitten jo hieman ennakoinnin puoleen, mutta vaadin täydellisen ilmaisun, ja siitä megapalkka :) Hyvällä mallilla ollaan verraten treenien määrään :)

Iltapäivällä vielä Jykän kanssa käytiin mökillä muutama tunti, paisteltiin makkaraa ja rentouduttiin saunan rannassa. Ei poika vielä uskalla uimaan mennä, mutta mahaansa myöten jo kahlaa.

Jälkikisat JoensuuPerjantai 22.05.2009 10:47

Kisakausi on nyt sitten virallisesti avattu.
Eilen aamulla 8.30 olin kisapaikalla, ja ensimmäisessä parissa pääsin tottiksen suorittamaan. Alunperin osallistujia oli 25, jolloin 15 jäisi ilman maastopaikkaa, mutta määrä oli tippunut 17, joten "vain" 7 jää ilman maastopaikkaa. Taso ei todellakaan ollut paras mahdollinen, meilläkään, tyytyväinen kuitenkin on oltava kun maastoon päästiin. Ria totteli 83 pisteen edestä, muuten meni oikein hyvin, mutta eteenmeno nollille (10)pisteen arvoinen liike). Mie vaan en ymmärrä, kun mie olen koko talven ja kevään tehnyt suoraa palkkaa, kuinka se voi ennakoida... Eli Ria pinkaisi viiden metrin päähän maahan... Pieniä asentovinouksia siellä täällä myös.

Maastoon lähdettiin, ja hiukan jännitti edellispäivän diktaattorimeininkini janalla, jotta lähteekö koira laisinkaan, saati nostaakohan ainuttakaan keppiä.. Rialla oli oikein hyvä vire, ja janatyöskentely oli täydellinen, Ria eteni suoraan ja varmasti, ja löysi jäljen hetimmiten. Harmillinen takajälki kuitenkin, vaikka hyväntovin Ria tarkkaisi jälkeä janalla kumpaan suuntaan lähteä (6 pisteen tiputus) Kaikki kepit Ria nosti, mistä olin tietty supertyytyväinen :)

Esineruutu meni tosi huonosti, Ria oli tosi väsynyt jo. Eka lähetys ok, mutta koira ei löydä esinettä. Kaikki seuraavat lähetykset joudun antamaan "etsi" käskyn kahdesti, jopa kolmesti, mutta lähti. Kaksi esinettä Ria nosti, sitten loppui aika kun en meinannut koiraa saada enää metsään. Työskentelystä rokotti koiran haluttomuutta ja omaa mokaani, kun koira löytää esineen, sääntöjen mukaanhan saa huutaa että "hyvä", muistelin väärin ja huusin "täällä".. Se on luoksetulokutsu ja tuomari rokotti pisteitä, esineruudusta siis jäi huikeat 13 pistettä saamatta... Maastosta pisteitä 181p.

Eli yhteensä 264p ja 2. tulos, harmittaa se vaivainen 6 pistettä tosi paljon, sen kun olisi jostain saanut petrattua.

Reenitty on jälleenTorstai 21.05.2009 00:08

Maanantaina oli sekä Jykän että Rian purut. Jykällä ei niinkään mennyt hyvin, kun kokeiltiin jostain syystä vierasta maalimiestä. Alku meni hyvin, mutta paineistui liikaa maalimiehestä kun hoksasi sen olevan eri kun yleensä. Loppuun palautus omalla molarilla joka män hyvin. Roalla oli aika mahtis treeni, otekäyttäytyminen oli jostain syystä hyvä :) Peruspuuro muuten.

Tiistaina menin ensin Rian kanssa koepaikalle tekemään pienen tottiksen. Pieni seuraaminen, noudot ja eteenmeno. Eteenmenon kanssa sitten saa oikeesti tapella.. Vain maastonvärisen pallon kauas niin ettei Ria hoksannut. Ekalla lähetyksellä tyssäsi 10m päähän ja kääntyi minuun päin.. Otin luokse ja uusi lähetys, nyt lähti kuin tykin kuula, mutta vinoon, ja juoksi hömppä melkein tielle saakka kun ei kuunnellut maahanmeno käskyä.. Kaarsi takaisin eikä totellut edelleenkään käskyä, juoksin kiinni ja panin maahan. Kolmannella kerralla lähti kuin ajakka, jopa suoraan, ja sattuipa peräti pallolle ja sai palkan. Palkkauksen jälkeen kaukaa maahan -käsky, ja menihän se.. Huhhuh että meinasi tuskan hiki tulla.

Siitä Jykän kanssa josepan tottiksiin, ihan pieni perustreeni alussa, sittenpä piti keskittyä ohjaamaan muita.
Illalla vielä pellolle Jykän kanssa kevään ensimmäinen peltojälki, jälki yleensäkin. Tallasin ihan hyvän mittaisen, 250-300 askelta, kaksi kulmaa, neljä esinettä ja joka askeleella nami. Ajatuksella jotta katsotaan onko viime syksyltä mitään päässä. Älyttömän hyvin lähti ajamaan, syönyt ei juurikaan, mutta tarkkana oli. Esineeseen reagoi heti, mutta ilmaisutapa vielä hakusessa, mutta heti maahan -käskystä ilmaisi oikein. Yhden esineen ilmaisi noin metrin liian aikaisin, mutta korjattiin. Kulmissa on tekemistä, mutta ei lähde haahuilemaan, vaan etsii tarkasti pieneltä alueelta jäljen jatkumosuunnan :) Olen mielettömän tyytyväinen tuohon :)

Keskiviikkona eli tänään lähtin ensin Rian kanssa metsään, tarkoitus tehdä pieni treeni kisan alla muistutukseksi, persiiksi män että heilahti... Kaksi janaa, vauhtia liikaa ja jäljestämisen aloitus epätarkka. Hujahti ekasta kepistä yli, otin takaisin ja ilmaisi, toisestakin kepitä yli, otin takaisin ja ilmaisi. Palkkaa ei tullut kummastakaan. Toinen jana, koira paineistui minusta ja eteni huonosti ja kyseli apuja, ei herunut. Löytyi jälki viimein ja jopa oikea suuntakin. Eteni tarkasti pienen paineen alla ja ilmaisi molemmat kepit hienosti. Tein vielä kolmanne janan, joka meni vieläkin huonommin, eli onnea vaan ohjaajalle, onnistui sitten tyrimään janasuoriutumiset... Hakkaa päätä seinään. Esineruutu tehtiin ennen jälkiä, eka esine ei mitään ongelmia, sitten meni nenä vissiin tukkoon, palasi useita kertoja luo, apuja ei tullut. Toinen esine nousi ja sai roimat palkat, mutta vielä kolmas piti löytää. Kovasti teki töitä eikä saanut multa mitään apuna, joten löytyihän se kolmaskin viimein. Todella huonot kisan alustreenit, jospa se sitten vaikka enteilisi hyvää kisaa, tai jotain... :(

Illalla vielä snautsereiden toko treeneihin ryhmäpaikallamakuu ottamaan, se sentään meni nappiin.

TapahtumiaSunnuntai 17.05.2009 21:25

Torstai meni toipuessa ADsta, ja huomasin että Rialla anturat kipeänä. Ei onneksi rikki, asvaltilla hieman palaneet. Pari päivää tassuja paranneltiin ja huoletti viikonlopun urakka, olin ilmoittanut Rian jälkikokeeseen pieksämäelle ja varkauteen näyttelyyn. Päätin jättää kokeen väliin jotta tassut saa parantua näyttelyä varten. Ihan hyvä että jätin, koekenttä oli kuulema tosi karkea hiekkainen.. Kaveri joka meni miun tilalle kokeeseen olikin vetäissyt ykköstulokset, joten ihan hyvä että pääsivät sinne :)

Lauantaina Jykä treenasi puruja, kauhian kuuma oli mutta tosi hyvin Jykä toimi. Jonkin verran vireeseen vaikutti kuumuus, mutta otteet ja puru oli mallillaan, oikeaan kilpahihaan treenattiin.

Tänään sitten käytiin varkauden näyttelyreissu heittämässä, Ria sai ERI1 käyttöluokasta ja oli lopuksi PN4. Eli tyhjin käsin jäätiin, vielä vaan joutuu ravaamaan kehissä, voi tylsyys...

Näyttelyn jälkeen käytiin Tessan kanssa mökillä ekaa kertaa tänä keväänä, ja kyllä oli mammalla lystiä, vedestä ei meinannut millään saada pois :D


AD-kokeessaTorstai 14.05.2009 00:30

Ripsun kanssa suoriuduttiin hyväksytysti AD-kokeesta :) Vähän ennen toista taukoa 16km kohdalla Ria alkoi jättäytymään hieman taakse, mutta tauon jälkeen taas saatiin uutta pontta ja loppuun asti vedettiin hyvin :)

Tittelirivistö kasvaa, AD BH JK3 Eroosion Irie-Irienna :)

Kivaa oli, ja maasto oli mukavan vaihtelevaa ja välillä hieman haastavaakin.

UrheiluaTiistai 12.05.2009 00:27

Aamu alkoi jälleen fillarilenkillä Rian kanssa, 15,6km huitaistiin menemään, ja yllättävänkin kevyesti meni, yhden ylämäen oli pakko taluttaa, oli niin jyrkkää tekoa :)

Illalla Jykän kanssa puruihin, eka kierros meni mielettömän hyvin, ja Jykä puretettiin tänään ekaa kertaa ihan oikeaan kilpahihaan. Mutta sitten taas iskee se suuruuden hulluus jotta otetaan toinen kierros, ei olisi pitänyt.. Jykä väsähti ekasta erästä kovastikin, eikä puru ollut läheskään yhtä voimakas.. No, muistaapa taas ens kerralla :)