IRC-Galleria

Tottista ja peltoaTiistai 28.07.2009 15:58

Eiliset tottikset meni superhienosti, uudet neuvot pantiin toteen, ja vaikka lahopääni unohti sen tärkeimmän muutoksen alkuun, saatiin onnistumisia aikaan :) Ja kehitystä oli nähtävissä jo nyt! Edistys viikon takaiseen: Rian seisomaan jääminen nopeutunut, luoksetulon asento on suora, sivulle tulee suoraan eikä jää puolitiehen, noudot on nopeutunut ja seuraaminen kauttaaltaan tullut skarpimmaksi. Nyt kun muistaisin neuvot ja jatkaisin samaa rataa, niin siitä se lähtee :)
Jykkiksen seuraaminen skarpimpaa, käännökset tiiviimmät.

Tänään pellolla hienot jäljet pituuksia en muista kun menee laskut sekaisin. Kolme esinettä, 4 kulmaa, noin tunnin vanha. Koko jäljen Jykä meni todella keskittyneesti ja tarkasti. Syvempi nenä saisi olla, haittavaikutus lisänä oli pitkä heinä. Kaikki esineet se ilmaisi nopeasti ja halukkaasti :) Mahtista!

Rialla kohtuu pitkä jälki, neljä esinettä, 5 kulmaa ja noin kaksi tuntia vanha.Lähtö oli hieman vauhdikas, mutta kuitenkin tarkka ja keskittynyt, osassa kulmista oli vahvistusnappulaa, mutta kaikki kulmat meni täydellisesti vaikka niitä tyhjiä kulmiakin oli. Ensimäinen esineilmaisu oli tyypillisen hidas, mutta kun palkkasin uudella tavalla, ilmaistiin kaikki muut esineet supernopeasti :D Kyllä se vaan joskus on niin pienestä kiinni!

Upeaa upeaa!

Mittarissa 1200kmSunnuntai 26.07.2009 22:55

Tulihan reissattua, hauskaa oli, mutta kyllä kotiinkin on niin mukava palata :)

Keskiviikkona 11 aikaan starttasin Montsun pihasta kera Rian ja Jykän kohti Sälinkää. Melkein osasinkin perille, kävin mäntsälässä kääntymässä kun ajoin sitten risteyksen ohi. Eniro kuljetti miut jotain pieniä hiekkateitä pitkin ja usko oli loppua. Kaverille soitto ja varmistusta oikeasta reitistä. Sälinkäällä majapaikkani oli oikein viihtyisä, ja kaikki tarpeellinen oli kämpässä, eikä ollut edes kallis. Auton purku ja sitten nokka kohti mäntsälää. Kaverin kanssa lähdettiin tottistelemaan, ja todella paljon uusia hyviä vinkkejä tuli molempien tottiksesta, odotan innolla että pääsen kunnolla toteuttamaan vinkkejä. Käytiin kaikki ongelma kohdat läpi. Kolme tuntia hurahti kentällä nopsaan, ja eikun kämpille nukkumaan.

Torstaina aamusta 10 montsu taas startattiin, tällä kertaa kohti Hollolaa, kävin kasvattiani Ricoa moikkaamassa ja hyvinhän poika voi, se jälleennäkemisen riemu oli jotain sanoin kuvaamatonta kun Rico minut tunnisti heti pihassa :D Päivä hurahti nopsaan, ja aikataulun mukaan neljän aikaan taas liikenteeseen, nyt kohti Riihimäkeä. Käytiin Rian kasvattajaa moikkaamassa, ja sieltä lähtikin tuomisia mukaan, 4 säkkiä koiranruokaa, kiesus että oli auto täynnä! Melko nopsaan matka jatkui, edelleen Riihimäellä, Rian kanssa päästiin treenaamaan puruja kaverin suojeluryhmässä. Ja voin sanoa että oppia mulle tuli kahden tunnin aikana enemmän kuin viimeisessä puolessa vuodessa! Pääasiassa Rian treenissä katsottiin mikä on tilanne, mitkä ovat ongelmakohdat ja miten niitä lähdetään purkamaan. Loppujen lopuksi ongelmat eivät ole edes isosta asiasta kiinni :) Oli todella mahtacvaa päästä osallistumaan, sitä uutta pontta tuli kyllä rutkasti! Riihimäeltä sitten illalla taas Sälinkäälle unille.

Perjantai olikin hieman huilia päivän ajan, sain hoidettua vähän asioita siinä samalla. Viideksi taas mäntsälään, ja multapellolle, ikuna ei olla mullalla oltu, joten erittäin mielenkiinnoissani ja hieman jopa jännityksissä odotin treeniä. Tallasin molemmille koirille itse jäljet, mutta päin persettä, multa oli kuivahkoa ja kovaa, jolloin jälkiä oli itse miltei mahdoton havaita jotta koiran jäljestyksen voisi varmistaa. Ja namituksen tein samalla lailla kuin peltotreeneissä yleensä. Molemmilla koirilla oli vaikeuksia suoriutua jäljestä, ja minä vielä mökelsin perässä.. Tunnin päästä mentiin pellolle uudelleen, jolloin satoi jo vettä ja multa kastunut ja pehmennyt. Tamppasin kunnolla jäljet ja namitin runsaammin. Jykällä hyhyt, yhden kulman ja kahden esineen jälki, Rialla lyhyt kahden kulman ja kahden esineen jälki. Molemmat ajoi hemmetin hyvin, ja ainoa asia johon tuli neuvoja oli esineilmaisun nopeuttaminen, sitäkin odotan innolla että pääsen laittamaan neuvot käytäntöön. Kaameassa kaatosateessa taas Sälinkäälle illalla, eipä tarvinnut unta houkutella.

Lauantai päivä alkoi jo 5.45 montsun pakkaamisella, mitä tuskaa se olikaan, kun mukana 4 kpl 15kg koiransuorasäkkiä, todella suuri metallihäkki, treenikamppeet kolmeen lajiin sekä omat ja koirien matkatavarat sekä koirat. Matkaan lähdin 7.00 kohti mätsälää. Kaverin kanssa treffattiin kaupan pihassa ja lähdettiin peräkanaa ajamaan kohti Kouvolaa, määränpäänä dobermannien mestaruuskisat. Mielenkiintoista oli olla mukana seuraamassa kisoja, vaikka päivä oli pitkä, eikä sää oikein suosinut.. Aamulla satoi, päivällä aurinko porotti polttavan kuumasti. Kisojen päätyttyä nokka kohti Mikkeliä, kuuden jälkeen olin kasvatti Rambon omistajien luona. Lähdettiin hieman lenkittämään koiria jonka jälkeen ilta jatkui oikein rattoisissa merkeissä :) Nukkumaan taisin mennä puoli kahden maissa.

Sunnuntaina oli Mikkelin KV näyttely jonne Rian kanssa suunnattiin. Ria esiintyi kivasti, eikä arvistelukaan ollut hassumpi, mutta persiinpyyhintä tavaraa sieltä saatiin, Ria oli ERI1 PN4 vara-CACIB. Näyttelyn jälkeen taas montsun pakkaus ja viimein nokka kohti kotia.

Reissu oli erittäin antoisa ja mielenkiintoinen ja varmasti lähden toistekin, majoituspaikka oli mahtava ja treeniseura tietenkin myös :) Reissu olisi ollut huomattavasti vielä mieluisampi kuitenkin jos Rian kiiman herkkupäivät ei olisi sattunut juuri reissun ajankohdalle... Nimittäin ensimäisenä yönä unta vain 2h... Vaikeutta lähinnä oli koirien ulkoilutuksessa ja siirroissa ja pakko eristyksessä, ja ensimmäisen yön Jykän rauhattomuudessa. Muutoin sujui kuitenkin kohtuullisen kivuttomasti :)

Ihana olla kotona!

PeltoaTiistai 21.07.2009 00:24

Ripsu ja Jykkis pääsi jälleen peltojälkeilemään.

Rialle tallasin reilu 700 askelta, 8 kulmaa ja 5 esinettä. Tänään lyhyen liinan treeni jotta pääsen kulmissa puuttumaan heti sähläyksiin ja varmistamaan nopeammat esineilmaisut. Paalulta lähtö oli erinomainen ja jäljestäminen tarkkaa. Kulmissa epätarkkuutta, jostain syystä Ria kääntyy aina vastakkaiseen suuntaan minne jälki lähtisi ja tekee ympäri kierroksen ainakin kerran. Yritin estellä kierrosta ja vahvistaa suoraan etenemistä oikeaan suuntaan, en usko että tulosta tuli mutta mehhetin hyvä jäljestys joka tapauksessa ja kaikki esineet ilmaisi kohtuullisesti, nopeutta toivoisin saavani lisää.

Jykän jälki oli noin 600 askelta, kaksi kulmaa ja 5 esinettä. Paalulta lähtö erinomainen ja erinomainen jäljestäminen, yllättävänkin maavainuinen normaaliin nähden eikä jäljeltä poikkeamisia ollut kuin kerran ja sekin esineeltä jatkettaessa. Kaikki esineet Jykä ilmaisi nopeasti ja innokkaasti. Pikkuhiljaa pitäisi uskaltaa alkaa luottamaan koiraan ja kokeilemaan pitkää liinaa.

Viikon treenitPerjantai 17.07.2009 12:52

Maanantaina purut, Rian kanssa otetta, otetta, otetta ja irrotuksia, kunnon prässi. Mokasin alussa, kun puri kyynäreen käskin irti, kun koira ei enää ymmärtänyt missä mennään ja lakkasi puremasta, vaihdoin käskyn HYIhin. Kun puree oikein se on hyvää, kun kyynäreen se on HYI, alkoi itseasiassa tuottamaan tulosta, ainut että liika irroitusprässi aiheutti sen että koira ei tiennyt koska oikeesti saa purra ja koska ei.. Oma moka.
Jykälle vietinvaihtoa, molari tulee piilon takaa vähän uhoillen, siitä saalista ja vartiointia. Mie en ymmärrä miten tuo saalis on nyt yhtäkkia patrantunut noin huimasti, mutta tietenkin parempi näin. Nyt alkaa kohta mörköilyt olemaan takanapäin, itsevarmuus alkaa palaamaan, pikkuhiljaa, oneksi.

Tiistaina pellolle, Rialle tein neljä jälkeä, kolme 100 askeleen suoraa ja neljäs oli 500 askelta kulmikas. Opeteltiin paalulta tyhjiä lähtöjä ensimmäisen jäljet, eka oli hieman huuhaata, kääntyi takaisin päin etsimään nameja ennen liinanmittaa. Loput menikin loistavasti lähtöjen osalta :) Viimeinen jäljestyskin oli todella mainio ja rauhallinen, tykkäsin kovasti.
Tiistai illalla Tessan kanssa kentälle tottistelemaan, rocki aidoitus sinne oli jo laitettu, eikä tietenkään ketää paikalla treenaamassa, no, käytiin pienet hupailut tekemässä mummelin kanssa.

Keskiviikkona Jykän kanssa pellolle. reilu 500 pitkä jälki, neljällä kulmalla. Hyvät lähdöt ja rauhallinen ajo. Esineiden kanssa hieman epävarmuutta, ilmaisee kyllä itselleen mutta lähtisi mielellään jatkamaan matkaa, no, yhdellä esineellä teki näin. Pienen palautteen jälkeen taas esineet ilmaistiin hyvin. Kulmatyöskentely on uskomatonta, rauhallinen, tarkkaavainen eikä höyryä turhia, menee kuin juna kulmankin :)

Keskiviikkona illalla purut Rialle, huonosti meni. Kisanomainen treeni vieraalla molarilla. Piilonkierto ok, piilolla haukkuminen ok, pako ok mutta ote vajaa ja kyynäressä, irroitus ok, uudelleen hyökkäyksessä koira väisti ja jäi katsomaan molaria, uuden uudelleen hyökkäyksen jälkeen Ria löi hanskat tiskiin ja tuli viereeni. Loppuun saalispuru palautteeksi ja autoon. Toisella kiekolla samat liikkeet oman molarin kanssa ja koira tekee kuin unelma! Ja mikä parasta kaikki purut oli keskelle hihaa täydellä otteella.. Jospa viikon perästä saataisi hieman vinkkejä asiaan..

Torstaina Rian kanssa pellolle, 800 askelta, alkoi pelto-osuudella, jatkui metsään ja palasi pellolle. Pelto-osuus oikein hyvä lähtöineen kaikkineen, tosin yksi esine jäi ilmaisematta jonka huomasin vasta liian myöhään. Kääntyminen toiselle pellolle traktoriuraa pitkin oli vaikea, koira joutui todenteolla etsimään jäljen jatkumaa. Toiselta pellolta metsään siirtyminen ok, vaikka koira selkeästi oletti jäljen kääntyvän ennen metsää, eipän kääntynytkään :) Metsässä ajaminen epätarkempaa ja vauhdikkaampaa, esine-ilmaisussa koira oli hämillään, ottaako suuhun vai mennäkö maate. Apukäskyn myötä meni maahan. Loput esineet ilmaistiin moitteettomnasti olipahan se metsä tai pelto-osuudella.

Illalla Jykän kanssa metsäjäljelle. Tänään Jykällä ekaa kertaa vieraan tekemä jälki ja vieraat kepit. Edelleen jäljelle lähtö paalulta. Ihan ok jäljestys alussa ja keppeihin oli suuri kiinnostus jopa ottaa suuhun, joka on kiellettyä. Puolivälissä veti vainua vasemmalle mutta jälki meni suoraan, ja yksi keppi meinasi jäädä väärän vainun vuoksi, paikattiin kuitenkin, ja loppu meni ihan tyydyttävästi vaikka väärä vainu poikaa kovasti häiritsikin.

Viikon treenailutSunnuntai 12.07.2009 11:29

Maanantaina Rian kanssa puruja, tyynyyn purettamista jatkettiin, ja hyvinhän se meni. Piilonkiertoa ja hallintaa, ok.

Tiistaina Jykin kanssa tottikseen, ja jälleen kerran aktiivinen pienryhmäni ei saapunut paikalle. No, treenattiin sitten ihan keskenämme. Noutoja ja esteitä harjoiteltiin pääasiassa, ja taidettiin pikaiset jäävätkin tehdä.

Keskiviikona oli Jykin purut, nyt otettiin taas hiha käyttöön, alku oli vähän diipadaapa, mutta sitten ihan kuin lamppu olisi syttynyt ja Jykä hoksasi että kyllä siihen hihaankin voi siis purra :) Sitten lähti ihan hyvin menemään. Saalis on voimistunut hurjasti Jykkiksellä :)

Torstaina Rian kanssa metsäjäljelle. Vesisateessa treenattiin, mutta ei haitannut. Jäljen vaikeutui kun heti jäljen tallaamisen jälkeen vetta tuli tunnin ajan rutkasti päälle :) Ensin kuitenkin esineruutu. Nyt kun on harjoiteltu lähempie esineitä, niin Riapa ei mennytkään enää takarajalle.. Lähetin ja lähetin mutta aina tuli pois. Meinasin jo hermostua, ja koirakin sen huomasi eikä edes enää halunnut lähteä. Kaksi esinettä se oli lähempää jo nostanut, kun palattiin taaksepäin ja kaveri kävi näyttämässä esineen, sitten tuli taas intoa. Jälki oli kaksi tuntia vanha, tiwnylityksia, monenlaisia kulmia, pituutta noin 1km. Niin se vaan Ripsu ajoi koko jäljen ja löysi kepit, hieno likka.

Lauantaina oli taas Rian purut, ja nyt loppuu leikkiminen, otettiin kisanomainen treeni. Mulla koira irti, molarilla hiha pitkästä aikaa ja meni syteen tai saveen, sillä mennään. Piilonkierrot oikein hyvät, piilolla haukkuminen kohtuullisen hyvä. Siitä viereenkutsua totteli hyvin, pako liikkeeseen, jossa lähti hyvin molaria ottamaan kiinni, puri kyynäreen ja ote paska, mutta kiinni kuitenkin. Siitä kuormitusta ja irrotus. Irrotuksissa ongelmaa näköjään, paineistuu kuormituksesta ja "palaa" kiinni. Uudelleen hyökkäys ja jälleen kuormitus ja paska irrotus. Koira hallintaan ja pitkään liikkeeseen. Hyvin menee kiinni, ote paska, kuormitus ja viidennellä irti käskyllä vasta irtosi, eli hylsy olisi kokeessa tullut ;D Sivukuljetuksessa ei ongelmia. Tietääpä mitä treenataa.

PeltojaSunnuntai 05.07.2009 19:49

Perjantaina Rian kanssa peltojäljelle. Ria tekikin kesän parhaan jäljen. Paalulla oli yksi nami ja siitä alkoi tyhjää pitkälle matkalle. Todella hyvä paalulta lähtö ja koko jälki oli todella tarkka ja vauhti tasainen. Kaikki esineet Ria ilmaisi täydellisesti. Jäljellä oli kolme tavallista kulmaa ja kaksi terävää kulmaa.

Tänään pellolle pääsi Ria ja Jykä. Rialle kolme kulmaa ja kaksi terävää, koko paalu ja lähtöalue oli tyhjä. Lähtö oli jotain ihan hirveää, Ria ei edennyt edes liinan mittaa kun alkoi pyöriminen, luotto ei riittänyt että kyllä ne namit sieltä tulee. Viimein matka jatkui, ja jokseenkin oli epätarkkaa työskentelyä, varsinkin kulmatyöskentely jotain aivan kaameaa.. Esineet kuitenkin ilmaistiin. Jäljellä oli myös harhajälki poikennut kaksi kertaa puoli tuntia jäljen teon jälkeen. Ria reagoi harhaan ensimäisessä kohdassa, mutta jatkoi oikeaa jälkeä, mutta toisessa kohdassa pyrki lähteä ajamaan harhaa.

Jykällä oli kolmen kulman jälki, alku oli Jykälläkin vähän hankalaa, mutta kun vauhtiin pääsi, niin lähti ihan kivasti ja rauhallisti ajamaan. Kaikki esineet ilmaisi hienosti. Jykälläkin oli harhajälki joka poikkesi kerran jäljen läpi, Jykä ei reagoinut harhaan.

Lauantai meni kisakatsomoissa, ensin aamusta suunnattiin kaverin kanssa Lieksaan IPO kisoja seuraamaan, ja ihan hyvä oli viimein päästä jälkiäkin näkemään miten ne oikeasti tehdään. Ja illalla vielä joensuun jälkikisoja seuraamaan ja tuttuja kannustamaan.

TreenejäPerjantai 03.07.2009 02:31

Maanantaina purut Rialle, hormonien vuoksi ei edetä, vaan ylläpidetään tyynytreeniä.

Tiistaina Jykä tottiksessa, hemmetin hyvät noudot ja jäävätkin ok.

Keskiviikkona purut sekä Rialle että Jykälle, Rialla ylläpitoa, vietinvaihtoa ym. Jykkikselle vietinvaihtoa sa saalista nyt kun siitä on tullut aika säpäkkäkin :) Ihan hyvä treeni. Tottis molemmilla ihan ok, Jykän henkilöryhmässä edelleen tarkkaavaisuus ongelmia..

Tänään Jykän kanssa metsäjälki ja esineruutu. Metäjälki peltotyyöiin, paalulta ja namitettu. Jäljesti oikein hyvin, ei juurikaan syönyt, kolme keppiä viidestä ilmaisi itsenäisesti ja nopeasti, yhden meinasi ylittää ja yksi vaati vahvistuskäskyn. Esineruudusta nostatin kaksi esinettä, ihan hemmetin hyvin työskentelee ruudussa ja tuo ripeästi jo melkein käteen saakka, monesti tiputtaa herkästi jalkoihin.

Tottista ja eilistä puruaSunnuntai 28.06.2009 22:49

Eilen Jykkis mukana puruissa, ensin pieni puskatreeni eli äänen avaus. Toisella kiekolla vietinvaihtoa, ja herranen aika, tauko todellakin tehnyt terää, Jykä saalisti niin kuin ikuna saalistanut! Todella säpäkkä (siis Jykäksi) ja vauhdikas, puhdas saalis ja vartioinnitkin irtoaa hyvin :)

Tänään Jyygin kanssa tottistelemaan, jälleen olin dobberitreeneissä ihan yksikseen. Tein noudot. Tasamaalla noutaa jo hienosti, luovutuskin lähes hyvä. Hieman jää liian väljäksi, mutta istuu kuitenkin eteen nätisti :) Hyppynoutoa tein matalalla hypyllä kapulan kanssa ekaa kertaa, ja kyllähän se noutaa, ja älysi takaisinkin tullessa hypätä, luovutus on vielä sekava tässä liikkeessä. Metrin hyppyä tein patukan kanssa, ekalla takaisintulohypyllä vauhtia ei ollut riittävästi ja Jykä jäi taas keikkumaan mahastaan hypyn päälle, mutta toisella yrittämällä meni jo paremmin. Kosketusta ottaa esteeseen, mutta siihen en vielä puutu, kunhan nyt vauhtia ensin tehdään.
Lopuksi tein eteenmeno harjoituksia ehkä 20m matkalla ja suoralla palkalla tietenkin.

Reenitty taas onPerjantai 26.06.2009 00:26

Sunnuntaina kävin dobberitreeneissä, en enään muista tarkalleen mitä tehtiin, Ria että Jykä oli kuitenkin mukana menossa. Jykälle ainakin noutoja tein, tasamaa ja hyppy.

Tiistaina josepan tottiksiin, siellä oli vain Jykä mukana. Jääviä tehtiin ja sitten noutoja. Hypyllä (matala) Jykä tuli vähän hutiloiden takaisin päin ja kompuroi niin hienosti että takajalka jäi esteen väärälle puolen, ulahti ja roikotti jalkaa. Hetken tutkailin ja kävelytin eikä enää sattunut. Otettiin hyppy uudelleen ja ei kolissut enää :)

Keskiviikkona peltojälkeä ja puruja ja vähän tottistakin. Pellolla Rialle tein 750 askelta, neljä esinettä. Tarkkuus on kärsinyt namittomuudesta, mutta ei voi mitään.. Hyvin ilmaisi kaikki esineet. Jykälle noin 400 askelta, neljä esinettä, namien kera ajaa hyvin jälkeä muttei syö kuin kasat, namittomat alueet jäljestää jotenkuten, mutta selkeästi on hämillään jotta missä se miun ruokajälki meneekään...

Puruissa ensin tein pienet tottikset, ihan perushuttua. Jykälle tehtiin nyt tauon jälkeen vähän vahvistustreeniä, ensin vain äijän karkotusta ja toisella kiekalla tyynyn kanssa saalista, hyvin meni :)
Rialle kans pienen tauon jälkeen toiveestani ihan saalis leikkiä, ja Riahan oli ihan piukeena mukana hommassa, tosi hyvin meni treeni.
Lopuksi tein vielä Jykälle henkilöryhmää, ja Rialle vähän ztp juttuja ekaa kertaa, ihmisryhmää ja tolpassa oloa, ei vaikuttaisi olevan normitilannetta kummempaa, joku kerta kunhan saadaan ihan vieras mies "tuomariksi" niin sitten olisi parempi verrata.

Tänään käytiin Rian kanssa metsäjäljellä, jäljen tekijä mursi kätensä oman koiransa jäljellä ja joutui lähtemään sairaalaan ennen Rian jälkeä. Löysin kuitenkin paikalle ja jälki meni oikein hyvin. Jäljen lopetus jäi vähän avoimeksi, sillä viisi keppiä Ria nosti, ja ne kaikki oli merkattujakin, mutta se viides oli tien reunassa, ja yritin lähettää Riaa tien yli jatkamaan. Yksinkertaisesti tien yli ei mennyt jälkeä eikä tien kummassakaan reunassa, vainu veti tietä pitkin takaisin autolle. Nyt jäi avoimeksi jotta loppuiko jälki siihen, ja mentiinkö yhden kepin yli jossain välissä etten merkkiäkään huomannut, vai olisiko sittenkin jatkunut ja olisiko pitänyt ahkerammin etsiä. Vai olisko jäljen tekijä unohtanut laittaa kuudennen kepin. Omaa epävarmuuttani en lähtenyt enää etsittämään.

Perjantaina peltoa ja tottistaLauantai 20.06.2009 14:06

Rialle 450 askeleen peltojälki, paalulla pari namia ja siellä täällä jonkin verran. kuitenkin vähän enempi kuin edellis kerralla. Neljä kulmaa, neljä esinettä. Jälleen oltiin samaisessa pitkässä heinässä kuin viimeksikin. Paalulta lähtö oli erinomainen ja kokonaisuudessaan jäljestäminen oli tarkempaa ja rauhallisempaa. Kulmat suoriutui erinomaisesti ja mikä parasta, kaikki esineet ilmaisi itsenäisesti ja täydellisesti.

Jykälle tein 300 askelta, kaksi kulmaa ja viisi esinettä. Paalulta lähtö erinomainen ja jäljestys tosi hyvällä mallilla, mutta sitten mie mokasin... Kaksi esinettä ilmaisi itsenäisesti ja oikein, kolmannesta meni yli. Nyppäsin takaisin ja koira hieman paineistui mutta ilmaisi kuitenkin esineen. Kulmat meni tosi hyvin, neljäs esine tuotti tuskaa, Jykä ei halunnut ylittää esinettä, muttei myöskään ilmaista. Yritti kiertää, kun en sallinut istuo persiilleen ja katseli taivaille. Nenä ei mennyt enää maahan. Aikamme miihailtiin ja heitin esineen vähän kauemmas ja namitin makkaralla Jykän ja esineen välin. Viimein lähti liikkeelle ja vaivoin ilmaisi esineen. Viides esine ilmaistiin taas tosi hienosti.

Tottiksessa Jykälle BH hommia, ja nyt se perkeleen äijä sen teki.. Irti seuraamisesta lähti kätkimään paikallamakaavan siskon luo, ei tottele kieltoja, luoksetulokäskyjä, ja niin lähti äijä juoksentelemaan ympäri kenttää... Kiinni kun sain niin pientä palautetta tuli asiasta pojalle.. Paska fiilis jäi koko treenistä, vaikka kyllä niitä onnistumisiakin tuli.

Rialle pientä ylläpitotreeniä vain.