IRC-Galleria

Jykän tottisSunnuntai 30.08.2009 22:29

Tänään paneuduttiin noutoihin.
Alkuun pikaiset jäävät, seisominenkin alkaa jo olla tajunnassa. Jykä on noudon oivaltanut nyt ihan yllättäen. Tasamaanoudossa ainoastaan pientä viilausta, ennen kapulan ottoa koskee tassulla kapulaan, ja ihan hitusen liika väljä luovutus asento. Hyppynoudokin onnistui, luovutus vielä hieman hätäinen ja haluaisi pompata minua vasten. Estenoudossa luovutus kesken, kuumuu esteestä pikkasen :D Menee hyvin yli mennessä, takaisin tullessa tarvitsee vahvistusta ettei kierrä estettä. Eteenmeno ok suoralla palkalla.

Treeni jatkumoaLauantai 29.08.2009 01:19

Tiistai ilta jatkui Rian tottiksella, ja ihan kiva perustreeni. Paikkamakuu on nyt suuren syynin alla, ja siihen petrataan eniten.

Keskiviikkona taas peltojäljelle.
Rialla namia kohtuullisen reilusti, ei kuitenkaan yhtä paljoa kuin tiistain jäljellä. Paalulta lähtö erinomainen ja kulmatyöskentely hyvä. Kulmia olikin tämän päivän jäljellä väh. 8, esineitä kaksi. Osa kulmista oli namitettu osa ei, ja namittamattomatkin sai jo tarkkuusajon hienosti. Esineilmaisut priimaa.

Jykkiksen jäljellä oli myös kulmia paljon, ja namia oli paljon, yksi esine. Jäljestäminen on tarkentunut, ja nyt jo syö jäljeltä, pakotettuna tosin, mutta syö. Kulmat erinomaisia ja esineilmaisu priimaa. Paalulta lähdössä on vielä tekemistä.

Tostaina jälleen aamulla pellolle.
Rialle vieraan tallaama jälki, jonkin verran namitettu, huomattavasti vähemmän kuin edellisessä. Kulmia 4, eineitä kaksi. Ria ajoi jäljen todella tarkasti, joko johtui kovasta treenitahdista, tai vieraan tallaaminen vaikutti positiivisesti. Kaksi ekaa kulmaa oli namitettu, kaksi seuraavaa ei, ja ihan mielettömän hyvät kulmat. Ei Ria koskaan ole tyhjiä kulmia noin hyvin mennyt :) Esineet priimaa.

Jykällä yhden kulman syöntiharjoittelu yhdellä esineellä. Omaehtoisesti söi hyvin, ja tarkasti joka askeleen. Nou problemos.

Torstai iltana metsäjälki treeneihin, tosin tein molemmille vain esineruutua.
Rialla nostatin kolme esinettä, ja nyt tarvittiin taas motivointia kovasti, kun ruutu on alkanut selkeästi tökkimään, ja Ria tympääntymään siihen. Palkkasin jokaisen esineen pallolla erikseen ja selkeästi taas nostatti koiraa etsimään vielä lisää.

Jykän ruutu ei mennyt kovin hyvin, ekan esineen löysi tosi nopsaan ja toi hienosti, mutta sitten elkoi haihattelu. Juoksi ja eteni hyvin, mutta ei ottanut hajua. Viimein toi kakkos esineen, ja päätin palkata siitä pallolla ja viedä autoon. Heitin pallon, joka hävisi koiralta, ja minulta, ja palkkaaminen meni pallon etsimiseksi. Nostatin sitten vielä yhden esineen ja sain siitä palkattua kunnolla.

Tänään perjantaina Rialla taas tottista, tein kaikki kisaliikkeet kaverin tarkan valvovan silmän alla, ihan ok suoritus. Paikkamakuuseen taas panostettiin enempi aikaa, ja melkeen jo paloi hermo, mutta sain pidäteltyä purkausta ja jotenkuten onnistunut harjoitus takana. Kun nyt tietäisi miten edetä, koiralla on tosi kivaa ja se vaan lällättelee mulle paikallamakuussa, mutta jos pistän ruotuun, paineistuu liikaa eikä suorituksesta tule onnistunutta. Nyt rauhan ja patoiamisen kautta yritetään.

Reissua ja treeniäTiistai 25.08.2009 16:49

Tulipahan viikonloppuna käytyä Kemissä. Palveluskoirien SM kisoja katsastamassa.
Kaverin kanssa mentiin kimppakyydillä ja ei suinkaan turha reissu, kaverin koira voitti jäljellä SM pronssia. Hieman hämmästytti kisan järjestelyvaikeudet ja tuomariongelmat... Mutta jos osallistumisoikeuden saan joskus, niin varmaan tulee lähdettyä itsekin joskus.
Perjantain lähdettiin 8.00 aamusta ajamaan, ja sunnuntai-maanantai välisenä yönä 1.30 olin kotona. Mutta lystiä oli.

Maanantaina oli Jykkiksellä purutreenit, ja hyvin meni. Nyt otettiin hallintaa ihan kunnolla, hyvin meni, mutta ei oikein ainakaan vielä koiralle tuota mitään. Tyhjien piilojen kiertoja harjoiteltiin, ja tietnekin tottista tehtiin. Tottis hyvällä mallilla, yllättäen jopa noudot :)

Tänään kävin Rian ja Jykän kanssa pellolla, motivointi jäljet molemmille. Paljon ruokaa ja kaksi esinettä kummallakin. Jykä opettelee uudelleen maasta syömisen taitoa, jotta tarkkuus pelaisi paremmin. Rialle enempi ruokaa motivoi parempaan kulmatyöskentelyyn. Hyvähyvä. Illalla vielä Rian kanssa tottistelemaan.

Treenejä ja tapahtumiaTorstai 20.08.2009 00:33

Viikonloppuna oli Joensuun näyttelyt, Ria esiintyi ihan hyvin, molempina päivinä saldona EH1.

Maanantaina oli Jykkiksen purut. Oikein hyvin meni, tyynyyn edelleen, kun en ole saanut leikitettyä hihalla. Mut treenin jälkeen leikitin ihan kunnolla, ja puree se siihen, mut heti kun laitan hihan käteen, että se ei ole ns. niinkuin tyyny, varoo otettaan. Mutta kun vahvistelin että kyllä mammaa nyt saa purra, niin lujeni otekin.

Tiistaina Rian kanssa tottista, jääviä hinkkasin useita toistoja, ja sainhan ne taas nopeutumaan taktiikoilla. Pakotteen kanssa tästä lähin melkeen aina, niin pysyy nopea suoritustapa mielessä. Noutoa hinkattiin myös useita kertoja, yritin tehdä vauhtia hommaan lisää, eli näyttävyyttä toisin sanoen. Sama taktiikka hyppynoudossa. Tosin illalla puhelin konsultaationa sain vieläkin paremmat neuvot, joten ne lähtee seuraavaksi käytäntöön.

Keskiviikkona Jykkiksen purut, tänään pelkästään hihaan. Vietin vaihtoa ja nostoa, ja heti kun sai purun, sai pitää hihan, eli ei vielä taistelemaan lähdetä viemään. Kunhan nyt saa varmuutta purra "käteen".

Illalla pellolle, molemmat teki tosi hyvät suoritukset, ottaen huomioon että joku musta turilas söi 3/4 jälkieväistä autossa purutreenien aikana... Kaverilta sain namialmuja, ja pienet jäljet tein. Rialle 400 askelta ja neljä kulmaa, Jykälle 100 askelta ja suora. Rialla joku viiraus ekalla esineella, otti suuhun todella innokkaasti ja toi mulle. Perkeleen kanssa vein esineen takaisin, ja tulihan se maahanmenokin sieltä. Mutta itse jäljestys oli tänään hyvällä mallilla.

Treenit jatkuuPerjantai 14.08.2009 22:08

Keskiviikko aamuna jäljelle, molemmilla ok. Saman tyyppiset jäljen kuin tiistaina, nyt osasin pitää oman turpani rullalla ja annoin koiran tehdä töitä..

Keskiviikkona Jykälle purut. Hallintaa yritettiin ottaa, mutta Jykä on liika kuuliainen... Jos otan hallintaan, menettää mielenkiinnon molariin ja itse purut kärsii sitten. Mietitään uudelleen kuinka toteuttaa hallinnan opettelu niin että treeni kulkisi harmoniassa rintarinnan.

Torstaina Ria metsäjäljelle ja esineruutuun. Esineet edelleen yhtä hömppää. Kaksi etuesinettä toi ja sitten ei enää edennyt. Meni sijaiselle heiniä syömään kun painostin menemään. Otin hihnaan ja vein autoon kera hyihyin. Tupakin jälkeen uusi yritys ja alkoihan sieltä takaakin nousemaan niitä esineitä.

Jälki oli mielettömän hyvä, treenikaveri teki todella vaikeaan maastoon. Maasto aiheutti Riassa vauhdin tiputtamista ja tarkkuutta jäljellä. Nousi ne kepitkin.

TreeniäKeskiviikko 12.08.2009 10:02

Maanantaina Jykän purut, hyvin meni, nyt vaan jatkossa aletaan ottaa hallintaa vakavasti.

Tiistaina Rian tottis huonoa... Ei kestä sitten taipalsaaren kokeen jälkeen enää paikkamakuussa... Aloitettiin pohjustamaan uudelleen. Muuten ok, mutta hirveässä paineessa miun omasta läyttäytymisestäni johtuen.

Tiistai illan pellot, yhtä karmeutta.. Molemmilla vielä. Ei edes jaksa selostaa kummemmin kuin Jykällä 350 askelta, 7 kulmaa, neljä esinettä. Rialla 850 askelta, 6 kulmaa ja neljä esinettä.

Jykä BH HYVÄKSYTTY!Sunnuntai 09.08.2009 19:44

Vaikkei koe ihan mennyt niin kuin olin tovonut, pakko olla tyytyväinen.

Tottelevaisuus osuus:
Hihnassa seuraaminen huuhaata, hajuja olisi ollut. Pysyi kuitenkin mukana kokoajan, huuhaan huomasi käännöksissä kun koira oli jäädä miun jalkoihin... Nopeuden muutokset ja pysähtyminen ok, henkilöryhmässä muuten ok, mutta tallasin koiran jalalle josta hypähti sivuun, mutta palasi heti takaisin vierelle.
Vapaana seuraaminen meni huomattavasti paremmin. Henkilöryhmässä istuminen jäi vinoksi ja väljäksi. Muuten äijä oli oikein skarppina lähes koko ajan.
Istumaanjääminen huono, ekasta käskystä hidasteli ja otti askelia, annoin toisen käskyn heti perään ja jäi seisomaan :/
Liikkeestä maahanmeno ok, olisin toivonut nopeampaa.
Luoksetulo täydellinen perusasentoineen päivineen :)
Paikalla makuussa omistajan moka, vein sitten tapani mukaan Jykän taemmalle merkille, joka siis oli narttupaalu. Oli heti jätettyäni alkanut nuuskimaan, kääntyilly maate ja nuuskinut lisää, ryöminyt nuuskimaan vieläkin lisää ja sitten nousi ja lähti nenä maassa rauhallisesti nuuskimaan jälkiäni minua kohti. Kun tuomarin käskystä käännyin mennäkseni kytkemään koiran Jykän ilme oli "uups" ja kävi maate heti uudelleen.

Kaupungilla herra neliveto liikenteessä, iiiihania puskia oli jonne rynniä nuuskimaan :D Jotenkin kuitenkin pysyi hanskassa ja mihinkään ympäristöön ei noteerannut mitenkään, ja kerran harjoiteltu kaupan edessä odottaminenkin meni mallikkaasti :)

Jyygi-Byygin ensimmäinen titteli :)

Metsäjälkeä ja esineitä RiallePerjantai 07.08.2009 00:58

Ensin esineet, alku oli ihme härväystä, nenä kiinni juoksentelua. Pienen ojennuksen jälkeen lähti toimimaan, ja kolme esinettä nousikin oikein hyvin, jopa se yksi lähiesine :)

Jäljelle, jana oli 50m, paljon harhoja kun tuo marjastus on päällä.. Mutta löydettiin oikealle jäljelle parilla lähetyksellä. Alussa harhat hieman häiritsi, joka näkyi siksak jäljestyksenä, ja Ria pysähtyi useita kertoja tarkentamaan jälkeä harhojen kohdalla, mikä tietenkin on tosi hyvä juttu. Ekat kolme keppiä nousi erinomaisesti. Neljäs oli tien ylityksen jälkeen tiestä 7m päässä, ja Ria meni metrin jäljen sivusta ohi, tarkennuksen jälkeen nosti. Viidennenkin kepin ohi oli mennä, kiersi puun väärältä puolen, mutta vaatimuksesta palasi kepille ja nosti. Kuudes keppi nousi erinomaisesti. Todella hienon jäljestystyön teki ja olen oikein tyytyväinen Rian kykyyn pysyä jäljellä vaikka niitä harhoja siellä paljon olikin :)

Tottista JykälleTiistai 04.08.2009 23:57

Seuraamista ja liikkeestä jäävät ok, luoksetulo meni nappiin :) juoksemisessa hieman asento elää. Henkilöryhmä ok, pientä päänpyörintää varsinkin pysähdyksissä. Paikallamakuuta otettiin kahdessa erässä, uskaltauduin jättämään Jykän irti, häiriöt kohtuullisen pieniä ja kaukana, makasi todella rauhallisesti ja tarkkaavaisesti. Toisella erällä laitoin varmuudeksi pitkän liinan ja kaveri otti liikkeitä ihan vieressä, myös luoksetulon ihan Jykän vierestä, ja hyvin pysyi :) Ihan pientä piippausta oli välillä havaittavissa, mutta se on pientä se :) Myös ilmoittautumista ja luoksepäästävyyttä ja sirunlukua harjoiteltiin, sirunlukua ekaa kertaa evör, ja alkuun meinasi tuottaa hankaluutta. Treeniä treeniä.

TreeniäSunnuntai 02.08.2009 21:12

Keskiviikkona oli purut, laitettiin vähän uusia oppeja käytäntöön, pääasiassa keskityttiin nyt Rian hallintaan. Ja hallintahan vaikutti jo huisisti paremmalle kuin viikko sitten :) Paljon oppia pitää vielä saada lihasmuistiin tallennettua, päässäni tiedän miten jokin pitäisi tehdä, mutta kroppa tekee ihan toisin :D Oppia ikä kaikki. Jykkikselläkin oli kiva treeni, alkaa pojan vietti tosiaan jo nousemaan, turhaumaa tulee jo niin paljon että tekisi mieli äippää käydä vähän möyhäisemässä :D Pääasia että vietti nousee, ja nyt kun päräytetään hallintaa päälle, niin toivottavasti hyvä tulee. Hallintaahan poijjalle ei olla vielä puruissa otettu ihan sen vuoksi että saataisi ensin vietit kaakkoon. Mutta nyt muuttuu ääni kellossa, odotan innolla :)

Torstaina metsäjälkeä Rian kanssa. Kauhian kuuma päivä, ja aamusella Ripsu oli oksentanut ruokansa, niin tehtiin ihan vain 500m jälki neljällä kepillä. Marjastajat olivan antaneet oman haasteensa jäljelle, mutta onneksi koira itse paljasti työskentelyllään jäljen harhaksi ja pääsin korjaamaan, muutoin oltaisi vain menty väärään. Yksi keppi meinasi jäädä, se oli juuri harhan kanssa risteyksessä, muutoin oikein hyvää työtä.

Tänään dobberitreeneissä taas porukkaa sankoin joukoin, oli meitä siellä kaksi ihmistä ja neljä koiraa. Ripulle seuraamista ja nopeuden muutoksia, alussa meinasi hieman vinottaa, onneksi appari sanoi heti ja päästiin työstämään asioita joita en itse huomaa. Jäävissä ei mitään ongelmaa, ihan mielettömän nopeasti Ria suoritti kaikki asennot, BUENO! Ja luosetulo edelleen suora :) Toiselle kierroksella tein noutoja, kapulan ottamista uudella tekniikalla, ja nyt toimii jo pidemmällä matkalla sekä esteen kera. Nouto saisi olla nopeampaa, sitä vielä työsketään. Eteenlähetys meni täysin nappiin, koira ei nähnyt palkkaa ollenkaan, utta SE LUOTTI vihdoin ja viimein siihen että siellä se on! Mahtista :)

Jykkikselle seuraamista, suora se on, kontakti häröää välillä hiukan. Jäävät oli superia, istuminen ensin apparin kanssa, tosin liike oli niin nopea ettei appari edes ehtinyt pakoitteineen mukaan :) Maahanmeno olisi saanut olla hitusen nopeampi, kolmannella yrittämällä sitten jo olikin. Paikallamakuu häiriön alla, edelleen mulla varmistin liina.. se pysyi kyllä jopa häiriökoiran luoksetulossa, mutta mikä siinä on että mie en luota siihen niin että osaisi irti treenata makuuta.. Ens viikolla pakko kokeilla, josko sitä luottaisi.