IRC-Galleria

Reeniä pukkaaTiistai 02.01.2007 22:07

Olipahan erittäin antoisat reenit tänään, hymyssä suin sai kotia ajella :)

Tessan kanssa kun on ollut noita ongelmia tuon malttamisen kanssa jonkin verran, niin tänään ei ollut ongelmia ollenkaan. Rauhoittumista ja malttia ollaan kovasti treenailtukin, ja nyt se tuntuu tuottavan tulosta. Tessan koulutuksenhan muutin niin että en palkkaa sitä lainkaan. Ainoastaan sanallisesti liikeen loputtua. Jopa hyppynoudossa istui ihan hiljaa kun odotti käskyä hakea kapula :)

Riaan en taas voisi enempää myöskään tyytyväisempi olla :D Kaikki liikkeet lähes nappisuoritus. Noutoliikkeen luovutus asentoa ollaan kovasti treenailtu, ja nyt se sen teki, ihan oma-aloitteisesti!

Päästään vissiin piakkoin puruja treenaamaan ihan maalimiehellä täälä joensuussa :D

Juupajuu..Sunnuntai 08.10.2006 20:41

Toko-kokeessakin tänään pyörähdettiin, 3. tulos saatiin.. Eli eipä tuo kovin hyvin taaskaan mennyt. Mutta nyt on kisomiset kisattu, keskitytään tuohon treenaamis puoleen ja katotaan ens kesänä uudestaan. Tosin uskoisin että tuohon pk puolelle keskitytään, tokoilut jääköön nyt lopullisesti.

Harjoiteltiin Tessan kanssa rullan käyttöä tänään. Mie niin olin ajatellu et tässä on nyt talvi aikaa alkaa harjoittelemaan tuota rullan käyttöä, mutta Tessapa hoksasin jujun sitten muutamassa minuutissa :D
Tietystikin vain pihalla otettiin tuota rullan tuomista toiselta ihmiseltä mulle, että mettään ei parane vielä siirtyä. Mutta oikein lupaavalle näyttää :)

TreenipäiväSunnuntai 01.10.2006 23:21

Tänään olikin sitten oikein toiminna täyteinen päivä.
Aamulla mentiin 11.00 kentälle tottistreeneihin. Tessalle otettiin taas kaikki liikkeet, ja eipähän tuossa juurikaan moittimista ollut, hienosti meni. Riankin kanssa kovasti treenailtiin, ja siitä se joka kerta vaan menee paremmin ja paremmin.

Sitten oli meillä peräti tunnin tauko kun lähdettiin maastotreeneihin. Otettiin Rialle jälkeä, niin että mie kävelin n. 30m metsään ja menin piiloon ja vetäjä tuli Rian kanssa perästä hetken kuluttua, ja kuulema hienosti tuli jälkeä myöten, vaikka siis ei mitään makkaroita siinä ollutkaan. Otettiin näin kolme kertaa ja viimoisena meni vetäjä jäljen päähän ja me tultiin Rian kanssa jälkeä myöten perässä, ja hienostihan se meni. Pari kertaa pysähtyi miettimään, mutta jatkoi sitten omatoimisesti jäljestämistä.

Sitten otettiin Tessalle hakua, ja alussa hieman meinasi olla hankalaa, mutta sitten lähti sujumaan. Pieni loukkaantuminen meinasi sattia, itse en nähnyt mitä tapahtui, mutta metsässä rämpiessä Tessa kiljaisi ja tuli ontuen takaisin. Mutta ontuminen loppui tosi äkkiä, ja jatketiin treeniä. Kaikki neljä ukkoa saatiin hyvin nostettua ja haukku oli kyllä mainioin :)

Esineruutuakin otettiin. Tessa löysi ensimmäiset kaksi ihan keposesti, mutta kolmannella meni jo ihan haahuiluksi. Mutta saatiin viimein esine ylös. Rialle otettiin esineruutua ihka ensimmäisen kerran. Toinen vei esineen niin että Ria näki ja mie päästin Rian irti. Tämähän painatteli suoraan esineelle ja toi takaisin. Luovuttamisessa pieniä ongelmia, muuten sujui mainiosti :) Kolme esinettä otettiin ja kaikki löytyi. Pitää kyllä suorastaan ihmetellä miten se voi hoksata homman noin nopeasti, kun ei Rian kanssa ole harjoiteltu tuota etsimistä vielä lainkaan, noutoakin ihan vähän.

Mutta on kyllä koiratkin nyt ihan uupuneita, sitä se teettää.
Ollaan me treenattu vaikka en ole aina jaksanut kirjoitellakaan ylös ;)

Mutta tänään käytiin taas vaihteeks treenailemassa. Otin Tessan kaa kaikki liikkeet.
Seuraamiset meni hyvin, liikkeestä maahan, istu ja seiso kaikki meni hyvin.
Noudot tasamaalla, hyppy sekä este meni tosi hyvin :)
Paikalla makuuta otettiin myöskin, sillai että vieressä oli toko-tyyppisesti toinen koira mut mie olin selin koiraan. Ei mitään varmistuksia, ei liinoja ei mitään, ja SE PYSYI!!!

Viimeiseksi otin eteenmenon, jossa olin jo treenin alussa vienyt palkan kauas. Ennen liikettä hehkutin Tessalle "missä palloa" ja lähetin eteen, ja painui suorilta vaikka se ei hyvin näkynytkään :D


Rian kanssa otin seuraamista, liikkeestä istu, maahan, paikalla oloa, noutoa, ja kaikki meni hitsin hyvin verrattaen ipanan ikään :)

Lahden pentunäyttelyMaanantai 25.09.2006 01:39

Rankka reissu mutta tulipahan tehtyä.

Monwelt's Kraft Zivic 7-9kk pen 1.
Monwelt's Kraft Zestarossa 7-9kk pen 2.


Jälleen kokemusta rikkaampi :)

Toimelias päiväSunnuntai 10.09.2006 20:05

Käytiin tänään Tessan ja Rian kanssa dobberi koulutuksessa, ja kaikki sujui oikein mukavasti. Riallakin jo alkaa sujumaan maahanmeno ihan kohtuullisen nopeasti :)
Uusi noutokapula miun on kyllä pikimmiten ostettava, ei enää kestä kasassa tuo mein nykyinen. Mutta ihmettelen suuresti miten semmonen puupalikka voi maksaa yli 20€???

Sitten lähdettiin kaverin kanssa maastoon hakua treenaamaan. Tessalle otettiin kaksi etsintää joissa molemmissa haukkui todella hyvin ja vielä viimoiseksi kunnon haukkuharjoitus.
Riankin kanssa otettiin kaksi ukkoa, ekalla kertaa juoksi puoleen väliin matkaa ja tuli takaisin, mutta sitten rohkeni ja painui takaisin makkaran syöntiin. Toisella kertaa ei paineli jo täyttäpäätä suoraan maalimiehen luo :)

Sitten uutisia porvoon näyttelystä: Monwelt's Kraft Zivic "Rambo" pentuluokan 2. Hienolla arvostelulla varustettuna :) Siitä se lähtee :)

Huih, olipa aikas rankka päiväLauantai 02.09.2006 18:45

Käytiin sit tänään ihka ensimmäisissä hakukokeissa :D Ei miun sinne oikeesti edes pitäny mennä, mutta tulipahan kokeiltua. Ja tässäpä kokeen kulku:

Tottelevaisuusosuus:
Seuraaminen meni ihan nappiin.
Liikkeestä istuminen onnistui.
Liikkeestä maahanmeno - luoksetulo onnistui
Tasamaa nouto onnistui.
Mutta sitten..
Hyppynoudossa Tessalta kai loppui usko kesken, jarrutti esteelle ja kiersi. Nouto oli hyvä, mutta ei suorittanut hyppyä kumminkaan päin.
Este noudossa jostain syystä sama vika. Tietenkin kun en saanut kieltää koiraa kun kiersi hypyn, niin ajatteli esteenkin olevan kierrettävissä.. :( Mutta nouto onnistui kyllä..
Eteen lähettäminen, koira oli ihan hakoteillä että mitäs siinä osoittelet.. Eli ei edennyt.
Paikalla makuu on meillä ollut jo aikasta varma treenatessa, mutta tietenkään se ei voinut onnistua. Tessa meni maahan, mutta saman tien alkoi pitämään meteliä ja lähti.

Tottis osuuden pisteet 44. Mutta eipä tarvinnut enää jännittää muita suorituksia kun mahdollisuutta ykköstulokseen ei enään ollut :)

Henkilöetsintä:
Kauhean pitkän odottelun jälkeen päästiin maastoon, Tessalla ei juurikaan enää virtaa piisannut, mutta lähti etenemään ekalla pistolla. Ja kappas vain, haukku alkoi raikamaan, ja lähdettiin tuomarin kanssa liikkeelle. Haukku oli aika huono, ja kaiken lisäksi Tessa lähti tulemaan minua vastaan, eli jätti maalimiehen. Seuraavat kolme pistoa meni ihan ok, mutta kun ei mitään alkanut löytymään, Tessa väsähti ihan kunnolla. Ei lähtenyt etenemään kunnes viimeisellä pistolla jossa sai vainun maalimiehestä, mutta olisinpa lähettänyt kaksi metriä sivumpaa niin olisi sen löytänyt. Aika loppui kesken.

Esine etsintä:
Väsyneenä Tessa haahuili alueen etureunaa, ei halunnut lähteä etenemään kauemmaksi. kahden ja puolen minuutin haahuilun jälkeen sai vainun ja löysi esineen. Tuomari sanoi että puoli minuuttia lisää ja hän olisi keskeyttänyt meidän suorituksen. Mutta onneksi se sentään onnistui jotenkuten.

Maasto osuuden pisteet 77 :D

Kokonais pisteet tältä päivältä 121... Eli ei kovin hyvin mennyt, mutta olen kyllä ihan tyytyväinen, kuitenkin nää oli meidän ekat hakukisat, ja sainpahan itsekin vähän tuntumaa tuohon kisatilanteeseen.

HakutreeniäPerjantai 01.09.2006 01:13

Käytiin Tesun kaa enossa pyörähtää ja otettiin pientä hakutreeniä. Maasto oli tosi vaikea.. Mutta päätettiin kuitenkin yrittää. Tarkoituksena oli lähinnä kokeilla Tessalle ihan vieraita ihmisiä maalimiehinä kun maanantain treeneistä jäi vähän huono maku suuhun. Mutta tänään ei ollut mitään ongelmaa, hienosti Tessa alkoi haukkua paukuttamaan ukon löydettyään :)

Käytiin aamupäivällä myös kentällä treenaamassa noutoja, ihan hyvinhän tuo meni, olisi ehkä voinut mennä vieläkin paremmin, mut kaik ajallaan.

Oikein antoisa päivä oli kyllä todellakin, vaikka tulikin kastuttua ihan mukavasti..
Juu, elikäs huomasin että itteeni tässä pitäsi alkaa kouluttamaan..
Otettiin lähes kaik liikkeet ja menihän ne aika hyvin.
Seuraaminen toimii, ainut vaan että perusasento joskus vino.
Liikkeestä maahan toimii.
Liikkeestä istumisessa vetää maahan, siihen on liitettävä ihan uusi äänensävy.
Luoksetulo toimii.
Paikalla makuu toimii, tosin en edelleenkään luota koiraan ettäkö toimisi tosipaikan tullen...
Sitten nämä mein kompastuskivet..
Tasamaanoudossa olen näköjään antanut koiralle aina apuja tuonnissa, eli kädellä ohjannut sen eteen, jos en tee niin, koiraa juoksee miun ohi ja menee leikkimään kapulalla.. jee... Eli eikun vaan treenataan...
Eteenmeno alkaa jo olla hanskassa pikkuhiljaa, vaikke lähimainkaan. Eteen se lähtee menemään hyvin, varsinkin kun se tietää että siellä on jotain. Maahan menee ehkä kolmannella karjaisulla... Ja sekin vasta sen jälkeen kun on etsinyt ja havainnut palkan. Eli sitäkin vaan kovin treenaamaan lisää.
Hyppynouto ja estenouto menee hyvin, ongelmana sama kuin tasamaa noudossa. Ja itselläni ei ole vielä varmuutta tuleeko koira esteen/hypyn yli takaisin tullessaankin. Joten sitä olen vielä varmistellut. Tosin nyt saa luvan loppua sekin.
Nyt aletaan meillä reenaa ihan tosissaan, ei mitään hömppäpömppää enään.

Selitäppä se tuolle koirallekin :D

Oih, mitkä treenit taas :)Tiistai 22.08.2006 00:29

Sää oli kyllä mitä mahtavin! Ei liian kuuma koiralle, mutta lämmin itselle hihattomissa painella metsässä :)
Tessalle otettiin taas neljä ukkoa, kaks ensimmäista haukkui ja mie menin paikalle. Siinä pitää nyt kiinnittää huomiota, kun Tessa alkaa kytätä minuu ku mie lähestyn. Mut muutoin meni ihan nappiin. Kaks seuraavaa ukkoa se haukkui todella hienosti, ja maalimies palautti.

Jännä että Tessa haukkuu paremmin kun mie oon kaukana, mut heti jos mie lähestyn, niin alkaa kyttäämään ja haukun rytmi katkeilee. Treeniä vaan kovasti...

Kauhia kisakuume on jo päällänsä, tekisi mieli lähteä kokeilemaan ihan vaikka kokemuksen kannalta, mutta voi mennä vielä toistaiseksi pupu pöksyyn, mulla meinaan.. Ja toisaalta Tessalle pitäisi ottaa jossain välissä ihan vieraat maalimiehet, kun naiden samojen tyyppien kanssa joka kerta pyöritään.