IRC-Galleria

Treeniä pukkaa :)Keskiviikko 28.03.2007 00:40

Tänään oli taasen josepan treenit, ja nyt oli itelläkin huomattavasti mukavampaa, ja voi kiesus jotta koirat toimi!!
Aiheena oli ilmoittautuminen, käyttäytyminen koepaikalla sekä taasen ihmisryhmä.
Siitä en tykkää jotta joudutaan kaameen pitkään odottamaan aina omaa vuoroa koiran kanssa, mutta tällä kertaa tein sen mielellään, koska suureksi yllätykseksi Tessa malttoi istua siinä sivulla ja IHAN HILJAA!! Nuuskuttelin jonkin verran mutta ei häslänny yhtään :) Ihmisryhmä oli sitten ihmiskoira ryhmä, omistajat koirineen oli ryhmänä. Tessan kans kierrettiin ihan ongelmitta, kertaalleen ja toisen kerran ilman hihnaa, no problems :) Seuraamisia ringissä otettiin myöskin. Rialle otin myös tuota ihmiskoira ryhmää, vähän meinasi kiinnostaa muut koirat, mutta kyllä se mamma ja mamman patukka voitti tuon kiinnostuksen :D

Sain tänään Rian puruvideonkin :) Voi vitsit jotta näyttää hianolle :)

Treenipäivä :)Sunnuntai 25.03.2007 17:28

Meinasi tulla aamusella kiire, kun en sitten ollu muistanu kelloja siirtää.. Hyvähyvä. Mutta kerkisin kuitenkin ihan ajoissa kentälle.

Tessan kans otettiin aika paljon kaikkea: Seuraamisia otettiin taas paljon, ja tosi hienosti meni. Liikkeestä istuminen meni ekalla kerralla persiiks, kun saman tien kun kävi istumaan, niin neiti alkoi kuselle siihen kentälle! (oma moka, mitäs en kusettanu kunnolla aiemmin) Ja eihän neiti voinut tietenkään siihen pissan päälle jäädä istumaan, niin lähti pois. Tokalla kerralla nappiin.
Liikkeestä maahan menoon pitäis saada vähän vauhtia, kun se on taas semmosta hohhoijaa, jaksaskohan tuota meininkiä. Mut muuten meni ihan kivasti. Loppuvaiheessa otin sit noita nopeita maahanmenoja, ja toimi. Noutoja otin tasamaalla, hyppynä matalalta ja metrin hypyllä, sekä jyrkällä A-esteellä, kaik nappiin :) Eteenmenossa Tessa ennakoi maahan menon ekalla kerralla, mut sitten kun otin pitkällä matkalla ja suoraan palkalle, ja sit heti perään maahanmenolla, niin ei enää ennakoinut, ja meni hienosti. Loppuun otin tavallisesta poiketen pallon kanssa riekkumista, ja siinä samalla noita nopeita liikkeitä.

Riallakin oli aika toiminnallinen treeni: Seuraamisia patukan kanssa, ja kyllä se taas vaan niin on että se on se patukka paljon parempi kuin ne namit tuohon hommaan. Katsekontakti täydellinen, kaikki käännökset neiti osasi itse tehdä ja pysyi oikeissa asemissaan :) Liikkeestä maahan meno oli uskomaton, tähän asti kuitenkin olen antanut kädellä apuja, mutta nyt kun mulla oli vaan patukka kainalossa, niin neitä napsahti maihin samantien käskyn tultua ilman mitään apuja. Luoksetulo oli oikein onnistunut myös, se nyt ei ole uutta :D

Rialle otettiin myös puruja, ja otettiin ihan videota tuosta touhusta, kun Rian kasvattaja oli kiinnostunut näkemään tuota touhua. Ei ehkä mennyt tällä kertaa niin hyvin kun aiemmin, Ria on alkanut mässäämään sitä tyynyä, jota siis ei saisi tehdä. Mutta onpahan nyt ainakin jonkinmoinen toimintapätkä :)
Laitan sen nettiin kunhan kerkiän niin saapi käydä kattomassa ketä kiinnostaa :)

Kotiin tultua tein tuossa pullataikinen kohoamaan, ja kohta pääsisi sitten leipmaan. Pitäähän sitä vähän olla hyvvee kun vieraita tulee käymään :) Ja sit illemmalla jos sen lasagnenkin pyöräyttäisi.

Treeniä pukkaa :)Sunnuntai 18.03.2007 16:49

Käytiin taas dobberikoulutuksessa.
Tessalle paljon seuraamisia, ja ihan suhteellisen hyvin meni. Maahan menossa, tai lähinnä siellä pysymisessä oli vaikeuksia kun hyvänen aika, neidin masuhan siinä kastuu :D
Otin noutoja, ja oikein hyvin meni, ei muistanut edellis kerran kämmiä, onneksi.

Rialle seuraamista suht paljon, ja nyt alkaa jo tosiaankin sujumaan hienosti :) Keskityin sitten lähinnä tuohon liikkeestä maahanmenoon, kun mie oon tähän asti aina antanut sille kädellä avustusta, niin nyt pitää siitä käsiliikkeestä päästä eroon. Ja vikalla kertaa menikin oikein hyvin :)

Sit puruja molemmille koirille. Tessa on kyllä yksi malliesimerkki, hittolainen tää oli toinen kerta kun otettiin, ja niin säpäkkänä neiti mukana menossa, ja ei muuten irrota :D
Rimpsulle myöskin, ja edistystä vaan tapahtuu joka kerta :) Nyt ei enää tipputtele suustaan edes autolle mennessä, vaan pitää kyllä kovasti kiinni :)

Käytiin sitten kaverin kanssa tuossa koirapuistossa vielä koiria juoksuttamssa jokunen tovi.

TouhuilujaTiistai 13.03.2007 19:57

Koulun jälkeen koirat ja kamppeet autoon ja parin kaverin kans kentälle.
Tessalle otin pääasiassa noutoja, ja onnistuin pilaamaan mein LÄHES täydellisen noutoliikkeen. Mutta sain loppuun paikattua, toivottavasti jäi koiran päähän.
Ripsulle ihan perus tottista, ja ipana taas ihan täpinöissään touhusi :)

Kentältä suunnattiin koko porukka lehmoon mettään koiria juoksuttamaan. Otettiin sitten hakuiliakin siinä samalla. Tessalla meni tovi muistellessa jotta metsässä ollessa ne ukot pitikin etsiä eikä suinpäin rynniä jonnekin missä sen olettaisi olevan :D Mutta loppuun täydellinen suoritus rulla ilmaisuineen ym. Mahtavaa!
Ripsullekin parin ukot otettiin ekaa kertaa metsässä, ja eihän tuossa eroa huomannut, kauhialla kiireellä vaan ukolle painui :)

Matkalla muutaman kerran meinasi auto lähteä näpistä, kun niin sohjoinen oli se hiekkatie.. Pari kertaa ihan suoralla tiellä 40 vauhdissa vaan lähti kylki edellä menemään.. Parempi ajella ihan hissukseen. Tulomatkalla auto antoi taas jotain ihme oiretta, hirveen tärinän pisti isolla tiellä, pelkäsin jo että joku rengas lentää kohta irti :D Mut aikansa tärisytti ja sit taas mentiin.. Kummallinen kapistus..

DobberikoulutusSunnuntai 11.03.2007 17:42

Ja taas kovasti reeniä pukkaa :)

Molemmille koirille perustottista alkuun, ja paikallaanmakuun kera. Ria yritti yhden kerran lähteä, mutta sittenpä pysyikin ihan hyvin.

Kokeiltiin sitten Tessa mammalle puruja :) Ja niinhan tuo mein "näyttelypuudelikin" näytti mistä se kana pissii :D Eli oikein hienosti meni. Saas nähän pitääkö alkaa Tessulankin kanssa moiseen harrastukseen :)
Rialle myöskin normaaliin tapaan otettiin puruja, ja hyvinhän se sekin meni.

Kuviakin tuli jokunen otettua, laittelen niitä sitten kunhan kerkiän.

Aivan mahtava viikonloppu takana :)Sunnuntai 04.03.2007 18:57

Lauantaina tuli Saija ja Lulu vierailulle tänne miun luokse :) Käytiin kaupasta vähän evästystä hakemassa ja käytiin joku kotva koirien kanssa puistoilemassa. Lululle kokeiltiin rättileikkiä, ja kyllähän tuo typy sitten lopulta lähti minun kanssa leikkimään.
Iltasella otettiin muutamat siiderit ja istuttiin netissä komeitä uroksia kyyläämässä (dobbereita siis ;)) Nukkumaan päästiin vasta reippaasti 12 jälkeen.

Aamusella sitten aikainen herätys ja lähettiin porukalla dobberikoulutukseen :)
Lululle otettiin makkararinkiä ihan alkuun ja ihmisryhmää. Ja pieniä tottistelujakin. Sitten Tessan kanssa tottista, ja eipähän siinä sen kummempia, hyvin meni.
Rimpulan kans myöskin tottista, eikä siitäkään sen kummempia sanomisia, perus tarkasti ja hyvin typy työskenteli.

Sitten Tessalle taas vaihteeksi rullatreeniä, ja tänään kokeilin ekaa kertaa että jätin sen "tuo" sanan sanomatta, mutta Tepsuhan toi rullan ihan automaattisesti.

Rialle en haku juttuja ottanut ollenkaan, kun yleensä on tullut otettua vähän kaikkea kerralla, niin nyt pitäydyttiin tietyissä jutuissa. Keskityttiin noihin puruihin kunnolla. Ria kävi aivan kuumana tyynyyn, haukkui tosi komeasti ja rytmikkäästi kun maalimies pysähtyi. Hyvin otti tyynyyn kiinni, ja tänään kokeiltiin ihan taistelua tyynystä, ja ei muuten likka päästänyt irti :D Lopuksi tyyny kannettiin niin ylväänä autolle, ja autossakaan ei meinannut päästää tyynystä irti :)

Lulullekin otettiin hakujuttuja, ja likka oli aivan täpinöissään päästessään juoksemaan ja vieläpä kun herkkuja tulee, niin mikäs sen parempi. Saija innostui tuohon hakuun, joten toivon mukaan saadaan Lulleroinen hakutreeneihin :)
Mein Rian "maalimies" kokeili Lulua leikittää, mutta liekö enää virtaa riittänyt, tai sitten ujostutti, niin ei alkanut leikkimään. Mutta Saija sai paljon kotiläksyjä mitä nyt harjoitella :)

Voi että tuo mein treeniporukka on kyllä aivan mahtava. Jokainen auttaa toisiaan tarvittaessä, ja ainakin lähes kaikilla on aina positiivinen mieli treeneihin tullessa.
Meinasin tosin vetää herneen nenään yhdessä vaiheessa, mutta onneksi tilanne meni ohi ihan rauhallisesti ilman rähinöitä.

Treenien jälkeen vietiin koirat miun luo ja lähettiin syömään. Sieltä sitten kahvittelemaan takas miun luo ja purettiin kuvia koneelle. Hetki sitten Saija ja Lulu lähti kotia kohti ajelemaan.

Mutta ens viikolla mie olen menossa vastavierailulle sinne, ja pääsen Saijan liikkeelläkin käymään ja ehkä vähän shoppailemaan :D


Mutta oli kyllä todella hauska ja antoisa viikonloppu, paljon oli tekemistä ja höpöteltävää :D
Koiratkin on aivan rättipoikkipuhki, ja nyt uni maittaa :)


Googleta hakusanoilla: "(Nimesi) on" (esim. "Matti on") ja kopioi viestiin 10 ensimmäistä tulosta.
Näin saat tietää itsestäsi jotain mitä et ole vielä tiennyt.
Muistakaa laittaa hakusanaan lainausmerkit mukaan tai muuten ei tule mitään.


Moona on yrittänyt, josko pääsisi johtajaksi johtajan paikalle.

Moona on suhteellisen isokokoinen ja siviilissä rauhallisen oloinen, nautojen kanssa sen liikkeet ovat kuitenkin salamannopeita.

Moona on miellyttävä ratsastaa, reipas olematta kuitenkaan kuuma.

Moona on tosi hidas sen huiskan kanssa se vaan menee selälleen makaamaan ja odottaa että huiska hyökkäis sen kimppuun.

Moona on aikamoinen hurmuri, joka yllätti minut osoittamalla pystyvänsä kiipeämään pystysuoraa metalliputkea pitkin.

Moona on hyväluonteinen, kaunis nuori neiti, josta toivon vanhemmalle tyttärelleni harrastuskoiraa.

Moona on pienestä saakka ollut itsenäinen ja tulinen tapaus.

Moona on kuvassa vähän vajaa 5kk ja tuppasi touhuamaan kaikella, mikä eteen tuli, ja kaikki tavarat kokeiltiin suun kautta.

Moona on luonteeltaan oikea pippuri (niin että luonnetta voi löytyä tuollaisesta hellyttävän näköisestä otuksestakin, varokoon vaan isommat :D

Moona on kiltti, mutta päätä harjatessa se nostaa sen ylös ja väistelee otetta, hyvin arka kun on päästään.


Nii-in, näinhän se menee :D

Touhukas päivä :)Sunnuntai 25.02.2007 18:02

Tänään oli taas dobberikoulutus päivä. Tessalle otettiin ensin ihan perus tottista, seuraamisia enimmäkseen ja eteenmenoa, muutama maahan meno myös. Sitten otettiin vähän rullatreeniä, ja taas toimi mainiosti. Yksi kämmi meinasi käydä, kun koira meni ukolle, annoin käskyn "tuo" liian aikaisin ja koira meinasi lähteä tulemaan ennenkuin rulla edes oli suussa, mutta korjasi itse, meni takasin ukon lähelle ja otti rullan :D

Rialle otettiin enimmäkseen tottiksessa seuraamisia. Sitten vähän hakuilua myöskin. Ihan perus ukolle menoa, ja sitten rullan tuontia, ja voi kiesus, se on nyt viimein sen homman hoksannut :)

Ja viimeisenä, vaan ei vähäisinpänä, otettiin taas pikkuisen puruja. Mein "maalimies" ehdotti josko jo kokeillaan tyynyä kun rättiin ottaa jo niin hyvin. Hiukan jänskätti minuu jotta onnistuukohan, mutta ihan suotta :) vähän kun tyynyä viskeli ja heilutteli, kävi tyty jo ihan kuumana siihen. Saatiin jopa agressio sieltä esiin, eli Ria haukkui maalimiestä kun tämä pysähtyi ja tuijotti silmiin :) Sovittiin jotta menen taas uudestaan ihan oikeissa purutreeneissä käymään, jotta miten käyttäytyy uuden ihmisen kanssa.

Koulutuksen jälkeen mentiin kaverin kanssa tuohon Lehmoon koiria vielä juoksuttamaan, ja siitä sitten kahveelle.

Oli kyllä hemmetin antoisa päivä tänään, hymy huulissa nauruhermoja kutkuttaen sai kotiin lähteä :)

Reeniä pukkaaTiistai 02.01.2007 22:07

Olipahan erittäin antoisat reenit tänään, hymyssä suin sai kotia ajella :)

Tessan kanssa kun on ollut noita ongelmia tuon malttamisen kanssa jonkin verran, niin tänään ei ollut ongelmia ollenkaan. Rauhoittumista ja malttia ollaan kovasti treenailtukin, ja nyt se tuntuu tuottavan tulosta. Tessan koulutuksenhan muutin niin että en palkkaa sitä lainkaan. Ainoastaan sanallisesti liikeen loputtua. Jopa hyppynoudossa istui ihan hiljaa kun odotti käskyä hakea kapula :)

Riaan en taas voisi enempää myöskään tyytyväisempi olla :D Kaikki liikkeet lähes nappisuoritus. Noutoliikkeen luovutus asentoa ollaan kovasti treenailtu, ja nyt se sen teki, ihan oma-aloitteisesti!

Päästään vissiin piakkoin puruja treenaamaan ihan maalimiehellä täälä joensuussa :D

Juupajuu..Sunnuntai 08.10.2006 20:41

Toko-kokeessakin tänään pyörähdettiin, 3. tulos saatiin.. Eli eipä tuo kovin hyvin taaskaan mennyt. Mutta nyt on kisomiset kisattu, keskitytään tuohon treenaamis puoleen ja katotaan ens kesänä uudestaan. Tosin uskoisin että tuohon pk puolelle keskitytään, tokoilut jääköön nyt lopullisesti.

Harjoiteltiin Tessan kanssa rullan käyttöä tänään. Mie niin olin ajatellu et tässä on nyt talvi aikaa alkaa harjoittelemaan tuota rullan käyttöä, mutta Tessapa hoksasin jujun sitten muutamassa minuutissa :D
Tietystikin vain pihalla otettiin tuota rullan tuomista toiselta ihmiseltä mulle, että mettään ei parane vielä siirtyä. Mutta oikein lupaavalle näyttää :)