IRC-Galleria

Tottista ja purujaKeskiviikko 01.08.2007 00:59

Saija ja Lulu tuli käymään päivällä. Kaffeteltiin ja sittnepä lähdettiinkin tottistelemaan kentälle. Tessalle otin kaik kisaliikkeet, ja hitsin hyvin meni :) Hyppynoudossa kokeilin yhtä kikkaa jotta ei osuisi esteeseen, kun tuppaa vielä silloin tällöin kolauttelemaan sitä. Mut kävikin päinvastoin ja Tessa hyppäsi päin estettä... No otettiin uusiksi ja sit onnistui jo paremmin.

Rialle keskityin siihen suoruuteen, ja huomasin että leirillä saadut ohjeet on jo nyt poikunut tuloksia, eli seuraaminen oli jo lähes täydellistä. Istumaan menossa hidasteli aluksi jostain syystä, mutta muuten ok. Luoksetulossa on alkanut jostain syystä tarjoamaan suoraan sivulle tai sitten vinoon tulemista, joten sitä päikkailtiin myös. Otin myös noutoja treenin lopuksi.

Lululle tehtiin seuraamisen tehotreeni, ja toivotaan että vinkit tuottavan tulosta jatkossa.

Loppuun otettiin vielä näyttelytreeniä sunnuntaita varten.

Siitä suunnattiin huoltikalle kaffelle ja sit mentiinkin toiselle kentälle. Saija lähti kuunteluoppilaaksi mein purutreeneihin. Rialla meni oikein hienosti treeni, mutta kun mie ite oon vaan niiiiiin käsi tuossa hommassa. Kun pitäis muistaa viisi asiaa yhtäaikaa mielessä ja vielä tehdä ne, niin ei mulla vaan vielä onnistu. Mutta oikein rohkaisevia kommentteja sain itseäni seka Riaa koskien. Sanoi maalimies että ei Ria mikään maailman rohkein koira ole, mutta erittäin hyvin työstettävissä, ja se on positiivista kuulla kun tytyllä kuitenkin ikää vasta 14kk. Mutta kehijakin saatiin ihan kivasti :) Kunhan mie opin tuossa lajissa käsittelemään koiraa ja ohjaamaan, niin hyvä tulee :D


Sain tänään ostettua Rotille uuden pohjalootan, pysyvätpähän sitten omassa kopissaan :)
Auton vein äsken tuohon korjaamon pihaan, huomenna kattoo sitä jotta mikä fiestassa tällä kertaa mättää :/

HakutreenitTiistai 31.07.2007 02:22

Parin viikon tauon jälkeen taas pääsi Tesunen hakuilemaan :)
Ja ei taas innosta ollut puutetta :D Otettiin tuommoisessa vaihtelevassa maastossa neljä ukkoa.

Eka ukko: Suhteellisen tasaisella maalla, ukko hyvin piilossa. Ukko oli ihan takarajalla, ja mainiosti eteni Tesunen Tessa ei jäänyt irtorullaa pyydystämään, vaan nappasi kiintorullan ihan oma-aloitteisesti. Näyttö meni oikein hyvin, ja nyt ennen palkkaa otin koiran sivulle. Hyvä kai se on taas noita kilpailuja ajatellen vähän reenata kuitenkin... Millään ei ois malttanu tulla sivulle, mut kun ei mitään alkanu tippumaan niin pakkohan se oli :)

Toka ukko: Ylämäkeen rinteen päällä kuopassa. Tessa Eteni oikein hienosti ja löysi ukon. Mulla ei ollu tietoa missä kohtaa ukko on, mutta hyvin Tesu etsi ekalla pistolla sen. Kuului haukahdus, ja mie aattelin et ei taas ala haukkumaan kun rullaa on vahvistettu niin kovin, mut sit toikin irtorullan. Näyttö meni hienosti ja taas hallintaan ennen palkkaa. Maalimies sanoi että Tessa haukahti kerran ihan innostuksesta ennen rullan ottoa, että ei ollut ns. ilmaisuhaukahdus. Hyvä niin.

Kolmas ukko: Suht tasaisella maastolla, takarajalla. Mie olin menny aika paljon ukosta yli kulkiessani keskilinjalla, joten Tessa joutui työskentelemään taakse päin. Eka teki suoran piston, mutta kun ei löytynyt ja lähetin uudelleen, niin sitten meni ukolle. Ilmaisu meni taasen oikein hienosti, ja mulla tuntu jo siin vaiheessa et ei enää henki kulje moisessa juoksemisessa...

Ja vielä neljäs ukko: Alue oli merkattu vinoon, ja mie en sitä huomannu heti, lähetin koiran suoraan ja helkkarin hyvän suoran ja syvän piston tekikin mutta ei ukkoa löytynyt. Sit vasta huomasin et alueen merkki oli paljon taaempana missä keskilinjan loppuraja, joten taas jouduin laittamaan Tessan taaksepäin työskentelemään, ja hyvin löytyikin sitten ukko. Ilmaisun kanssa oli pientä säätöä. Tessa oli ihan puhki poikki jo. Oli ottanu irtorullan, mut sit oli alkanu etsimään jo namia maalimieheltä, sit oli ottanu kiintorullan, ja taas nuuskutellut, ja sit viimein otti irtorullan ja toi, näytölle päästin vapaalla liinalla.

Oikein hieno reeni taas kaiken kaikkiaan vaikka noita kämmejä joskus tuleekin, niin niistähän sitä vaan oppii :)

Huomenna tuloo kaveri kyläilemään, ja treenin täyteinen päivä taas tiedossa :D

RottauutisiaSunnuntai 29.07.2007 22:33

Toinen karkulaisista on saatu takaisin kotihäkkiin :)

Paljasti itsensä syvässä hiljaisuudessa nakertelemalla lattialle jättämiäni herkkuja. Pakeni pakastimen taakse, mutta sain houkuteltua kaverin viihtyisään kumisaappaaseen jossa oli hyvä kuljettaa pikkuinen takaisin häkkiin :)

Vielä tuo vessa maakari on karussa, kun se tuolla seinän sisällä lymyää...

DobberikoulutuksessaSunnuntai 29.07.2007 17:19

Käytiin pitkästä aikaa taas tottistelemassa. Ja kauhia pentukuume taas iskee kun kaksi pentua siellä pyöri :/

Tessalle otin kisa liikkeet. Kaiken palkkaamisen tein suusta tällä kertaa, ja se toimii Tessukalle. Vaikkei koskaan oo motivaatio ongelmia ollutkaan, niin nyt se vasta säpäkkänä olikin :) Noutokapulan oon jonnekin osannu hävittää, niin tehtiin noudot patukalla, joka sitten lisäsi treenin vaativuutta suuresti kun sit olis kiva ollu vaan retuutta. Hypyn ja esteen takaisin tullessa yritti kiertää, mutta vaikka suussa olis paskapökäle, ne noudot on tehtävä oikein, ja menihän se sitten.

Rialle bh-juttuja treenasin. Vähän oli Rialla motivaatio hukassa, kuumakin toki oli. Mutta perus hyvin meni ja tarkasti, säpäkkyytä olis saanu olla enempi.

Loppuun otettiin molemmilla koirilla puruja :D Rialla meni ihan ok, yks kaveri oli "analysoimassa" Ja sanoi että Rialla on hyvät vietti ominaisuudet, mutta se luottaa liikaa omaan puruunsa, eikä silloin hihaan hyökkäys ole riittävän tarkka. Eli pitäis nyt saada turhautettua siten että aina kun puru on huono, hiha menetetään ja koira häviää ja onnistuneesta purusta voitto. Vietti voisi vielä kehittyä roimastikin, mutta hyvä on jo nytkin.

Sitten mein mamma Tessukkakin pääsi hommiin :D Ja mie olin aika äimänä kuinka se näyttelypuudelikin homman hoitaa :D Vietti voisi olla parempi, haukkuu kyllä hyvin ja aggressio löytyy, mutta saalisvaiheessa Tessa ennemmin tuijottaa ja odottaa kiinni käyntiä, kuin hilluisi liikkuvan hihan perässä. Puruote oli tosi rauhallinen, aggressiivinen, eli Tessa ei taistellut, vaan piti kiinni ja tuijotti maalimiestä muristen. Maalimies antoikin ihan kuynnon kyytiä Tessalle, ilmalentoja ihan urakalla, ja niin se vaan pysyi kiinni :D

...Pitäisköhän miun sittenkin tuota Tessaa alkaa koulimaan :D

[Ei aihetta]Sunnuntai 29.07.2007 02:31

Käväistiin tänään vähän viihteellä, tosin mie olin kuskin roolissa. Rockabilly meininkiä :D

Kotiin palatessani paikansin yhden rottakarkulaisen vessan pöntön reinalta kuikkimasta. Ilmeisesti vettä raukka jo etsiskelee. Kiinni ei anna, mutta tila sentään jo rajautunut enää vessaan niin on helpompi saada kiinni. Ja eikun metsästämään. Pitää toisellekin karkulaiselle, jota ei tänään ole näkynyt laittaa vettä johonkin kippoon lattialle... Voi pieniä :(

Tessan valeraskaus taas on huipussaan... Joka valeraskautinen rituaali alkanut, eli porukoiden luo pitää viereiseen metsään tehdä se oma onkalo pesä jossa sitten hoidella "pentuja" Viime kesänä se luola pantiin jo tukkoon, mutta taas hyvää vauhtia muodostumassa uusi.

[Ei aihetta]Lauantai 28.07.2007 17:11

Kävin tänään maalimieheilemässä Piirinmestaruuskisoissa, ja oli kyllä tosi mielenkiintoista :) Tottisosuuksia en enää jaksanut lähteä kattomaan. Vähän lepoa ja sit jos jaksais tuota keittiötä taas pakertaa.

Ja ne kaksi rottaa on edelleen teillä tietämättömillä... :( Levittelin vähän ruokaa sinne tänne jotta tulisivat piiloistaan esiin.. Eilen metsästin yhden kiinni ja toistakin, mutta tää toinen alkoi käymään niin ylikierroksilla että olis varmaan kohta saanut sydärin, niin päätin jättää jahdin täksi päiväksi. Hittolaiset on jotenkin "villiintyneet" leirin aikana kun ovat vapaana temmeltäneet, että eivät sitten millään anna kiinni ja jos kiinni saapi, niin hammasta tulee :(

Remppaa ja treeniäLauantai 28.07.2007 02:32

Tänään alkoi muodostumaan oviaukko tuohon eteiseen :) Hirveä hommahan siinä oli, eikä läpi asti ole vieläkään.. Seinä siis päälle 40cm paksua harkkoa.

Menin selkielle tallaamaan ja merkkaamaan hakualuetta huomisia kisoja varten, kun menen sinne maalimieheksi kököttämään :) Muutama tunti hurahtikin siellä.

Illalla sitten vielä purutreeneihin. Saatiin viimein ihan oma hihakin :D Ja se tuntui sopivan Rialle hyvin. Saatiin paljon kehuja siitä miten Ria on edistynyt kovin, ja ens kerralla kuulema aletaan harjoittelemaan piilonkiertoja, hui :D Tänään oli painotettu vietinvaihto treeniin, ja hyvin meni siis. Jäi huvittamaan kun maalimies sitten treenin päätteeksi kysyi että omistanko mie ketjukaulainta Rialle, totesin että tokihan mie. Sit sanoi että laita se ens kerralla, häntä kun ällöttää kattoo tuota pinkkiä dimangi pantaa :D Mut höh, tyylistä ei tingitä edes purutreeneissä :DD No kattoo jos sen mieliksi sit laittais ketjun :)

Ja hitto nuo rotat ei enään pysy tuolla häkissään.. Vaikka miten tukin tuota reikää niin sieltä ne vaan pujahtelee. Treeneistä kun kotiuduin, niin taas kolme oli karussa, jipii.. Pitää hommata pian uusi pohja tuohon, ei tuota reikää enää tukituksi saa mitenkään kunnolla :(

SDY:n kesäleiriPerjantai 27.07.2007 02:09

Pidin leirin aikanakin treenipäiväkirjaa siitä mitä tehtiin ja miten. Ja kerran treenipäiväkirjaa ole täällä pitänyt, pitää leirinkin ajasta kaik kirjottaa. Ja muutenkin toki mitä kaikkea siellä puuhasteltiin :)

Perjantaina lähin ennen kymmentä ajelemaan kohti savitaipaletta, perillä olin klo 14.00. Teltan pystytin ja otettiin Rian kans pienet päikkärit, kun vasta viideltä oli ohjelmaa tiedossa. Ria ei ollu moksiskaan teltasta, annoin ovella vaan käskyn "häkkiin", ja sinne meni. No viideltä sitten oli kouluttajien esittely sekä sitten mein jälkiryhmän kesken jutustelua ja sitten syömään. Iltasella tietenkin saunat ja leirinuotio kokoontui :) Ekana iltana tuli valvottua suht myöhään, jooh, peräti yhteen, ja eikun unille Pimpulan kanssa.

Lauantaina 9 llähdettiin maastoon. Pidettiin vielä palaveria, ja sitten eikun jäljen tekoon. Jälki oli noin 500m, 2h vanha ja siellä oli neljä keppiä ja kaksi esinettä. Maasto oli alussa suht selkeä ja loppupäässä tiheää saniaisryteikköä. Kulmia en edes laskenut, 10 varmaan kuitenkin. Jälki lähti janalta oikealle. Ei ottanut takajälkeä, mutta meni hiukan yli jäljestä, mutta palasi hienosti. Ria jäljesti tarkasti ja löysi kaikki kepit ja esineet. Vinkkejä saatiin paljon tämän ekan jäljen perusteella, ja seuraavaan sitten alettiin niitäkin harjoittelemaan.

Lauantain toinen jälki oli n. 600m. Kouluttajamme päätti antaa meille, tai siis minulle kovan palan.. Jälki tehtiin pääosin haukkuuaukealle jossa todella kuiva maa, kuivia käkkäräoksia kasoina ja sitten jälki joka meni metsässä, oli niin tiheää ja rämeistä että edes yksin jäljen teko vaiheessa ei sujuvasti liikuttu missään kohtaa. Ja lopussa todella jyrkkä alamäki. Kulmia oli todella monta, kun suoraan ei siellä voinut edes kävellä montaa metriä. Jana oli lyhyt ja jälki lähti vasemmalle. Ria otti hyvin jäljen ja läksi seuraamaan sitä. Jälki ei ollut kuin reilu tunnin vanha, kun niin kuivassa maassa jälki haihtuu nopeasti. Hakkuuaukealle päästessämme Ria hidasti selvästi, joka oli treenin tarkoituskin. Meni todella rauhallisesti ja hitaasti mutta varmasti. Puolessa väin meitä vastaan käveli tyttö koiran kanssa, mie jo aattelin et tähän meni tää treeni, mut ohjaajan kannustuksella pysähdyttiin odottamaan. Tyttö koirineen meni jälkemme poikki 5m päästä meitä. Sitten jatkettiin. Ria noteerasi jäljestäessä yli menneen jäljen, mutta pysyi omallaan. Tien ylitys meni loistavasti. Jokaisen kepin ja esineen kohdalla Rian sen ilmaistua käskin koiran maahan. Näin Ria sai hetken rauhassa läähättää ja levätä eikä jäljestys näin häiriinny. Ja kaikkihan sieltä ilmaistiinkin, 5 keppiä ja 3 esinettä :D HYVÄ RIA, mamma oli niiiiin hemmetin ylpeä tuosta, sillä mulla ei olis usko riittänyt noin vaativaan treeniin. Mut se on hyvä et oikeesti on ammattitaitoinen ohjaaja joka potkii etenemään treeneissä.

Illalla oli ohjelmassa koiratotoa, josta hiukan myöhästyin kun treeneissä kuitenkin se koko päivä helposti vierähtää. Ja illalla taasen saunaa ja makkaran paistoa :)

Sunnuntaina taasen 9 aamulla maastoon. Ekalla jäljellä miun piti panostaa luottamaan koiraan. Jätettiin siis krepit kokonaan pois, ja treenikaveri kävi tekee jäljen, olisko ollu 700m, kulmien määrästä ei mitään havaintoa. Koko treeniporukka lähti mukaan kattomaan Rian ja etenkin miun suoriutumista. Janalta jälki lähti vasemmalle ja Ria hokasikin sen oikein hyvin. Mutta heti jäljen alussa oli selkeä harhajälki. Mie lähin uskollisena koiran kaa sitä jälettää, kunnes jäljen tekijä tunnusti et ei oo siel kävelly. No Ria tarkasti kunnolla ja hartaasti tuon toisen jäljen, ja sitten palasi takaisin omalle jäljelle, joka olikin hieman hankala enää löytää. Matka jatkui viimein oikeaan suuntaan, ja keppejäkin nousi. Sitten Ria kadotti jäljen ja alkoi etsimään, ja mulla toki luotto koiraan jokseenkin jäljen alussa oli romahtanut ja yritin kysellä missä se jälki oikeen menee, mut eihän ne sitä mulle kertonu, tietenkään :D Sit kun Ria lähti jäljelle ja mie perässä, kaik jäi seisomaan sinne kauas, ja taas mulla luotto koiraan et meneekö se jälki tässä ja kaik vaan seisoo siellä... Aikani pällisteltyä ohjaaja vaan sanoi et luota koiraan, älä heihin, ja näinhän se on, argh.. Äimän tekivät mulle, mut ihan oikein... Taas joka kepillä koira maate ja rauhoituttiin ja huilittiin, nyt oli jäljellä ihan vieraat kepitkin, hyvää harjoitusta sekin. 5 keppiä kuudesta Ria nosti. Tosi hyvin meni. Paljon saatiin virheitä aikaiseksi, ja niistähän sitä oppii sekä koira että minä.

Treenien päätteeksi kävin tekemässä toisenkin jäljen Rialle. Melko lyhyt, ehkä 300m, kaksi kulmaa. Tarkoituksena suhteellisen helppo. Maasto oli vaikeahko osittain. Jätin jäljen vanhenemaan 5,5h. Meillä oli leitiolympialaiset illalla, ja ei hemmetti oli hauskaa :D Muista koska olisi viimeksi niin lujaa ihan vaan nauranut :DD No 5,5h kuluttua kävin suorittamassa Rialle tuon jäljen, ja ei perkale miten hyvin meni. Kuivasta kohdasta oli vissiin haihtunut jo jälki, kun juuri siinä kadotti jäljen, ja siihen jäi myös yksi keppikin, mutta hyvin Ria itsenäisesti etsi jäljen ja päästiin loppuun saakka.

Maanantaina treenit aloitettiin vasta puoli kymmeneltä. Ekana esineruutua. Ekalla kerralla näytettiin kun vietiin kaksi esinettä. Ruudussa oli valmiina jo useita esineitä. Haetutin kaksi esinettä, joista toinen oli pimeänä, ja oikein hyvin meni, etsi hienosti ja löysi helposti. Välillä koira autoon ja sit uusiksi, niin että ei enää näytetty vaan lähetin vaan ruutuun. Se olikin Rialle aika vaikeaa. Huomasin että löysi esineitä, ja käytti jopa suussaan, mutta jatkoi taas etsimistä. Lopulta kun minäkin kävelin ruutuun koiran kanssa ja pääsin kannustamaan kunnolla kun otti esineen, niin saatiin onnistunut suoritus ja Riakin tuntui jotain hoksaavan tuosta treenistä.
Seuraavaksi otettiin tottista. Me perehdyttiin perusasentoon, kun Ria alkanut vinottamaan. Hyviä neuvoja saatiin ja tästä taas hyvä jatkaa.
Kävin tekemässä Rialle jäljen. Helppoon maastoon, n. 300m pitkä, mutta tällä jäljellä perehdyttiin näihin "äimiin" Eli koiralta tarkoituksella hukataan jälki. Eli kävellään suoraan ja palataankin jonkin markaa samaa jälkeä takaisin päin, n. 40m. Näitä "äimiä" oli kaksi tällä jäljellä. Keppejä oli kaksi, äimien jälkeen palkkana oikeasta suorituksesta. Ria jäljesti ekan äimän päähän saakka, jölki päättyi, ja Ria alkoi laatikoimaan aluetta. Annoin mennä vapaalla liinalla koko ajan. Ensin se tarkista koko vas etukulman, sittne oik. etukulman, sittne vas. takakulman ja sitten oik. takakulman, ja siinä se törmäsi jatkuvaan jälkeen. Erittäin hienosti meni tämä äimä, ja opin itsekin lukemaan koiraa paremmin kun tiedän koska se on jäljellä ja koska se on sen kadottanut. Äimästä 50m oli keppi jonka ilmaisu meni hyvin. Toinen äimä meni vielä paremmin, samantien kun jälki katosi, alkoi alueen haravointi ja taas löytyi oikea jälki. Ja taas keppi. Mamma on NIIIIIN ylpeä :D

Illalla oli luento aiheesta ohjaajan rooli kisatilanteessa, ja niin sitä taas oppi paljon uutta kokeista :) Illalla en mennyt nuotiolle, vaan unille hyvissä ajoin.

Tiistaian taas 9 treenaamaan. Tein Rialle erittäin vaativan jäljen. Lähes 1km pitkä, keppejä vain 4, eli pyrittiin saamaan koiraa turhautumaan kun keppejä ei joka välissä olekaan. Jälki alkoi metsässä, tultiin tielle ja kuljettiin ihan tien reunaa ja palattiin takaisin metsään ja siinä oli keppi palkkana. Hetken päästä taas palattiin tielle ja mentiin tien yli, jonka jälkeen taas oli keppi palkkana. Ja matka jatkuu, seuraavana odottaa "äimä" josta Ria suoriutuikin erittäin mallikkaasti ja taas äimän jälkeen keppi. Lopussa jälki menin hetken polkua pitkin, josta se poikkesi metrin korkuiseen heinikkoon. Siellä Ria kadotti jäljen kaarteessa, mutta löysi viimein. Taas oli luotto kovilla, kun en ollut tuota kohtaa merkannut että mistä olin mennyt pois heinikosta, mutta kyllä se Ria vaan osaa. Ja jäljen päässä oli viimoinen keppi. Aivan mainio jälki, ja onnistunut, taas opittiin paljon uutta.

Sitten kiireellä syömään, ja leirin päättäjäiset alkoi :( Tosi haikea mieli tuli, kun tiesi että piti lähteä pois... Mie tykkäsin tosi paljon olla tuolla. Meillä oli mielettömän ihana porukka treenaamassa jälkeä ja etenkin mein ohjaaja oli aivan huippu tyyppi :)

Ja eikun auton nokka kohti Mikkeliä Ramboa moikkaamaan, josta onkin edellisessä merkinnässä jotain. Sain yöpyä Reetan luona, ja ruokkivatkin vielä :) Kiitos Reetta :)

Keskiviikkonä tehtiin Rambolle jalkapallokentälle jälkeä, ja herranpieksut kasvattitäti oli ylpeä pojasta, niin mallikkaasti meni etten olis edes osannut kuvitella. Fiesta ei tykännyt paluumatkasta yhtään, ja vaikeaahan se matkan teko olikin, mutta kotiin sentään päästiin :D

KotonaKeskiviikko 25.07.2007 22:50

Aivan mahtava leiri, en olis parempaa osannut edes toivoa :D
Haikein mielin pois piti lähteä. Savitaipaleelta suuntasin eilen Mikkeliin Ramboa omistajineen moikkaamaan :) Kiitos vielä kerran Reetta ja Toni majoituksesta, ja mukavasta kyläilystä :)

Leirikertomusta laittelen kunhan jaksan/kerkiän.

Nyt menoksiPerjantai 20.07.2007 10:57

Tai ei vielä, vajaan parin tunnin päästä. Pikaiset viimoiset pakkaukset ym jutut vielä tehtävä.
Tuun sitten keskiviikkona johonkin aikaan takaisin :)