IRC-Galleria

Etsi blogeja

Toiminnot

Uusimmat blogimerkinnät

« Uudemmat -

Obbachan<3 <3 <3Luonut: ObbachanSunnuntai 23.11.2014 16:14

MyC00LunetLuonut: MyC00LSunnuntai 23.11.2014 15:42

On hyvä näkökanta pitää maailmaa unena. Jos vaikka näkee painajaista, silloin herää ja havaitsee sen olleen vain unta. Sanotaan, että ei tämä meidän maailmamme ole sen kummempi.

MyC00LunetLuonut: MyC00LSunnuntai 23.11.2014 15:27

Ihmiselämä on totisesti lyhyt juttu. On parempi eläessään tehdä sitä, mistä pitää. On typerää elää tässä unen maailmassa etsien ikävyyksiä ja tehden vain asioita, joista ei pidä. Mutta on tärkeätä, ettei tätä kerro nuorille, sillä siitä saattaa koitua vahinkoa, jos se ymmärretään väärin. Minä itse nukun mielelläni. Ja sen mukaisesti aionkin yhä enemmän pysytellä asuinsijassani ja antaa ikäni kulua nukkuen.

Unet ilmentävät todellisuutta. Kun sattumoisin näen unessa kaatuvani taistelussa tai tekeväni seppukun, niin jos kokoan rohkeasti voimani, minun mielenvireeni vähitellen unessa muuttuu.

KinuthOu tsiisusLuonut: KinuthSunnuntai 23.11.2014 15:27

Mä en taas pysty, en kykene...
Mietin vaan ku, vau
vau
vau
vau
OoOoOoo

MyC00L[Ei aihetta]Luonut: MyC00LSunnuntai 23.11.2014 15:11

Hyveellisen ihmisen mieli on tyyni eikä hän ryntää asioihin päätäpahkaa. Vähän arvoa on sillä, joka ei pysy rauhallisena vaan kiertelee aiheuttamassa harmeja ja on riidoissa kaikkien kanssa.

Jos tekee jyrkän eron itsensä ja toisten välillä, kantaa kaunaa ja riitautui ihmisten kanssa, nämä tunteet kumpuavat sydämmestä, jossa ei ole myötätuntoa. Jos suhtautuu kaikkeen myötätuntoisin sydämin, ei joudu ihmisten kanssa riitoihin.

On luonteetonta luulla, ettei yltäisi samaan, mihin on nähnyt ja kuullut mestarien yltäneen. Mestarit ovat ihmisiä. Niin olet sinäkin. Jos kuvittelet olevasi jossakin tehtävässä vähemmän arvoinen, olet tuota pikaa tulossa sellaiseksi.

Alderkhaamiopaivan espanjan videolistaLuonut: AlderkhaamioSunnuntai 23.11.2014 15:05

http://www.youtube.com/watch?v=8knu6F7waQo&list=RDQM5x53Ip66ucs&index=5

Muistan sitten mihin jain. Oppikaa mukanani. Antakaa hauskoja video ja pelilinkkeja espanjan kieleen.
vihroin päästää reenaa =)

IkoneSeurakunnan vanhimmat 1Luonut: IkoneSunnuntai 23.11.2014 14:59

Vanhimmista jotakin

”Vanhimpia teidän joukossanne minä siis kehoitan, minä, joka myös olen vanhin ja Kristuksen kärsimysten todistaja ja osallinen myös siihen kirkkauteen, joka vastedes on ilmestyvä: kaitkaa teille uskottua Jumalan laumaa, ei pakosta, vaan vapaaehtoisesti, Jumalan tahdon mukaan, ei häpeällisen voiton tähden, vaan sydämen halusta, ei herroina halliten niitä, jotka ovat teidän osallenne tulleet, vaan ollen laumalle esikuvina, niin te, ylipaimenen ilmestyessä, saatte kirkkauden kuihtumattoman seppeleen.” 1.Piet.5:1-4

Raamattu ei opeta, että paikallisseurakunnan vanhimpien yläpuolella on yksi ihminen, joka johtaa seurakuntaa seurakunnan johtajana tai johtavana pastorina. Raamatun selkeä opetus on, että paikallisseurakuntaa johtavat vanhimmat, ei yksi mies.
Apostoli Pietari sanoi tekstissä olevansa yhdessä muiden vanhempien kanssa vanhin. Kreikankielen sana sympresbyteros tarkoittaa olla kanssa vanhin, olla yhdessä muiden kanssa vanhin.
Apostoli kehotti vanhempia etteivät he hallitsi herroina seurakuntaa, vaan ollen esikuvina laumalleen, että he (vanhimmat) saisivat Ylipaimenen tullessa kirkkauden kuihtumattoman seppeleen. Asettuminen johtavan pastorin asemaan vanhempien yläpuolelle on herrana hallitsemista, koska siinä on kyse väärästä ja epäraamatullisesta asemasta.

Raamatullinen uuden Liiton johtajuus, vanhimmat eli ryhmä uskovia miehiä ei tuo ongelmia, eikä valtataisteluita tai turvattomuutta, jos vanhimmat ovat Jumalan kutsumia, ja asettamia.
Suuri ongelma on silloin, kun yksi mies johtaa seurakuntaa vanhempien yläpuolella ja vanhemmistoon valitaan miehiä, jotka eivät ole uhka yhden miehen johtajuudelle ja kannattavat tätä yhden miehen johtajuutta.
Myös ongelmia tuo seurakuntaa ne vanhimmat, joilla ei ole ollenkaan Jumalan kutsua ja armoitusta kaitsijaksi, vanhimmaksi. Tämä johtaa usein siihen, että ihmisviisaus pääsee hallitsemaan vanhemmistoa ja seurakuntaa, koska vanhimman valinta on tapahtunut esim. korkean maallisen aseman perusteella, eikä hengellisen kutsun kautta.

Silloin kun vanhimmalla ei ole Jumalan kutsua tehtävään ja tarvittavaa armoitusta, hän ei kykene hoitamaan hengellisesti virkaansa ja tällaista johtaa usein yksi mies yläpuolella muiden vanhempien. Silloin tulisi palata seurakunnan takaisin raamatulliseen järjestykseen ja johtajuuteen, jossa Jumalan armoittamat miehet yhdessä vanhimpina johtavat paikallisseurakuntaa.
Epäselvä johtajuus vanhempien keskuudessa on aina merkki siitä, että vanhemmistoon on asetettu ihmisiä, joilla ei ole kutsua eikä armoitusta Jumalalta eli ei ole Jumalan antamaa kykyä hoitaa paimenen vastuullista tehtävää. Ja siksi on päivän selvää, että sellainen vanhemmisto ei voi löytää jumalallisia ratkaisuja, eikä johtaa seurakuntaa Jumalan tahdossa seurakunnan rakentumiseksi ja Jumalan kunniaksi.

Raamatullisessa seurakunnan johtamismallissa, ei tule niin helposti valtataisteluita, koska kenelläkään vanhimmalla ei ole valtaa yksin johtaa Jumalan seurakuntaa. Kun he yhdessä johtavat rukoillen ja sanaa tutkien, niin seurakunnassa säilyy rauha ja järjestys ja uskovat kokevat turvallisuutta ja keskinäistä rakentumista rakkauden ja kunnioituksen ilmapiirissä.

”Eriseurainen noudattaa omia pyyteitään; kaikin neuvoin hän riitaa
haastaa.” Snl.18:1
Väärä ja epäraamatullinen yhden miehen johtamismalli synnyttää valtataisteluita. Usein nämä valtataistelut päätyvät uuden ryhmän perustamiseen, jonka perustaa sama henkilö, joka ei saanut johtaa yksin seurakuntaa, eikä kaapattua sitä haltuunsa, ja siksi syntyy protestina yhden miehen yritys, eriseura.

”Varma on tämä sana: jos joku pyrkii seurakunnan kaitsijan virkaan, niin hän haluaa jaloon toimeen.
Niin tulee siis seurakunnan kaitsijan olla nuhteeton, yhden vaimon mies, raitis, maltillinen, säädyllinen, vieraanvarainen, taitava opettamaan,
ei juomari, ei tappelija, vaan lempeä, ei riitaisa, ei rahanahne,
vaan sellainen, joka oman kotinsa hyvin hallitsee ja kaikella kunniallisuudella pitää lapsensa kuuliaisina; sillä jos joku ei osaa hallita omaa kotiansa, kuinka hän voi pitää huolta Jumalan seurakunnasta?
Älköön hän olko äsken kääntynyt, ettei hän paisuisi ja joutuisi perkeleen tuomion alaiseksi.
Ja hänellä tulee myös olla hyvä todistus ulkopuolella olevilta, ettei hän joutuisi häväistyksen alaiseksi eikä perkeleen paulaan.” 1.Tim.3:1-7

”Vanhimpia, jotka seurakuntaa hyvin hoitavat, pidettäköön kahdenkertaisen kunnian ansainneina, varsinkin niitä, jotka sanassa ja opetuksessa työtä tekevät.” 1.Tim.5:17

Vaikka kaikki vanhimmat ei aina palvele sanan opetuksessa, niin sanan vaatimuksen mukaan heillä tulisi olla sellainen taidollisuus sanassa, että kykenevät opettamaan taidollisesti, ei väittelemällä, vaan jopa tukkia vastaan sanojain väitteet terveellä opilla. He opettavat myös omalla elämällään sanoitta ja keskustelevat muiden uskovien kanssa ja kehottavat heitä kasvamaan ja juurtumaan Kristuksessa Jeesuksessa.
Jumalan sanan opettaminen on vain yksi osa-alue vanhinten suuressa ja vastuullisessa tehtävässä. Raamatulliseen johtajuuteen kuuluu myös oman elämän esimerkin kautta opettaminen eli opettaminen ilman sanoja. Siihen kuuluu myös kyky ja rakkaus kuunnella ja olla läsnä toisen vierellä vaikeinakin hetkinä. Paimen on uskollinen.

Tekstissä ei ole erotusta vanhempien kesken siten, että on johtavassa asemassa olevia vanhempia, jotka palvelevat sanassa ja opetuksessa ja ne jotka eivät palvele sanassa ja opetuksessa ja eivätkä ole johtavassa asemassa. Raamatun sanan mukaan kaikki vanhimmat johtavat yhdessä paikallista seurakuntaa, eikä kukaan johda yksin Herran laumaa yläpuolella muiden vanhempien.

”Minä kirjoitin seurakunnalle; mutta Diotrefes, joka haluaa olla ensimmäinen heidän joukossaan, ei ota meitä vastaan.
Sentähden minä, jos tulen, muistutan hänen teoistansa, mitä hän tekee, kun pahoilla sanoilla meistä juoruaa; ja vielä siihenkään tyytymättä, hän ei itse ota veljiä vastaan, vaan estää niitäkin, jotka tahtovat sen tehdä, ja ajaa heidät pois seurakunnasta.
Rakkaani, älä seuraa pahaa, vaan hyvää. Joka hyvin tekee, se on Jumalasta; joka pahoin tekee, se ei ole Jumalaa nähnyt.” 3.Joh.9-11

Edellä oleva apostoli Johanneksen teksti tuo esille tosi pahaa hedelmää yhden johtajan mallin kautta. Diotrefes oli asettunut yksin (johtava pastori) johtamaan seurakuntaa yläpuolella muiden vanhempien. Koska hän halusi vain yksin hallita ja johtaa seurakuntaa, niin hän ei suostunut vastaanottamaan apostoli Johannesta ja hänen seuralaisiaan seurakuntaan. Hän todennäköisesti koki apostolin olevan uhka hänen asemalleen ja varmasti tiesi, että apostoli opetti kaikkien vanhempien kautta tapahtuvaa paikallisen seurakunnan johtajuutta, eikä yhden miehen sooloilua ja siksi hän ei suostunut vastaanottamaan apostoli Johannesta.

Diotrefes puhui ja levitti pahaa kulkupuhetta Johanneksesta ja hänen seuralaisistaan. Seurakunnassa oli uskovia, jotka olisivat halunneet mahdollisesti tavata apostoli Johanneksen, mutta Diotrefes esti heitä tapaamasta häntä. Diotrefes ajoi pois seurakunnasta ne uskovat, jotka tahtoivat tavata apostolin.
Yhden miehen johtajuus saa aina aikaan sen, että hän haluaa hallita ja yksin päättää kaikesta, eikä hän suvaitse muita rinnalleen. Sellainen joka on omaksunut yhden miehen johtajan mallin voi näön vuoksi toimia ikään kuin yhteistyössä muiden kanssa, mutta hän manipuloi kaikella tavalla muita, että hänen tahtonsa tapahtuisi ja hän saa asiat näyttämään siltä, että ikään kuin asiat olisivat yhdessä päätetty, vaikka totuus asiassa on toisin.

”Minä jätin sinut Kreetaan sitä varten, että järjestäisit, mitä vielä jäi järjestämättä, ja että asettaisit, niinkuin minä sinulle määräsin, joka kaupunkiin vanhimmat, jos missä olisi joku nuhteeton, yhden vaimon mies, jonka lapset ovat uskovia, eivät irstaudesta syytettyjä eivätkä niskoittelevia.
Sillä seurakunnan kaitsijan on, niinkuin Jumalan huoneenhaltijan tulee, oltava nuhteeton, ei itserakas, ei pikavihainen, ei juomari, ei tappelija, ei häpeällisen voiton pyytäjä, vaan vieraanvarainen, hyvää rakastava, maltillinen, oikeamielinen, pyhä, itsensähillitseväinen;
hänen tulee pysyä kiinni opinmukaisessa, luotettavassa sanassa, että olisi kykenevä sekä neuvomaan terveellä opilla että kumoamaan vastaansanojain väitteet.” Tiit.1:5-9

Sana ilmoittaa meille selkeästi sen millä tavalla seurakunnat olivat järjestyneet Kreetan saarella. Apostoli Tiituksen tuli asettaa jokaiseen kaupunkiin vanhimmat johtamaan paikallisen seurakunnan työtä. Kreetan saarellakaan ei ollut voimassa johtavan pastorin asemaa. Apostoli Paavali ei käskenyt Tiitusta Kreetaan asettamaan itseään johtavaksi pastoriksi eikä ketään muutakaan, vaan jokaiseen kaupunkiin vanhimmat johtamaan paikallista seurakuntaa.

”Vanhimpia, jotka seurakuntaa hyvin hoitavat, pidettäköön kahdenkertaisen kunnian ansainneina, varsinkin niitä, jotka sanassa ja opetuksessa työtä tekevät.” 1.Tim.5:17

Sana opettaa, että hyvän johtamisen kautta vanhimmat saavat suuren pelottomuuden ja seurakunnan todellisen kunnioituksen, eikä niin, että he vaativat ja edellyttävät kunnioitusta. Tässä on myös eräs yhden johtajan mallin yksi monista ongelmista. Väärä asema ja väärä valta johdattaa aina sellaiseen asemaan, jossa edellytetään muilta kunnioitusta itseään kohtaan vain asemansa vuoksi. Usein sellaiselle, joka yksin johtaa seurakuntaa, niin oma asema on tärkeämpi kuin hyvä johtaminen. Sanan ilmoituksen mukaan vanhempien on ansaittava seurakunnan eli uskovien kunnioitus hyvän johtamisen ja palvelemisen kautta. Kunnioitus ei ole itsestään selvyys, vaan se tulee ansaita palvelemisen kautta Jumalan tahdossa ja armossa.
Todellinen kunnioitus tulee vain rakkauden kautta ja kaikki muu on vain teeskentelyä.

IkoneSeurakunnan vanhimmat 2Luonut: IkoneSunnuntai 23.11.2014 14:59

Väärä yhden miehen johtamismalli johtaa aina ongelmasta toiseen. Kun yksi johtava pastori valitsee vanhimmat siten, että hän pitää itseään heidän johtajanaan. Hän varmistuu siitä, että kun hän saa valita vanhimpia, niin hän ei koskaan valitse sellaista vanhinta, jonka kokee uhaksi omalle asemalleen toimia johtavana pastorina. Siksi vallinnan perusteena on yleensä aina sellaisia miehiä vanhimmiksi, joita hän kykenee ja pystyy johtamaan ja kontrolloimaan. Pahimmassa tapauksessa hän voi myös erottaa sellaisen henkilön, jonka hän kokee uhaksi tai joka ei toteuta hänen näkyään ja toimintamalliaan tai on jostakin asiasta eri mieltä hänen kanssaan.

Sana opettaa että vanhempien ja koko seurakunnan tulee rakentaa ja rakentua toinen toisistaan Pyhäksi temppeliksi Herrassa, niin että jokainen uskova juurtuu Herraan Jeesukseen ja Jumalan tuntemiseen, eivätkä johonkin yksittäiseen johtavaan kuolevaiseen ihmiseen. Herra Jeesus on ainoa uskovan todellinen hengellinen auktoriteetti ja jonka kautta luodaan Jumalaan kiinteä ja luja suhde.

Jumala on asettanut viisaudessaan seurakuntaan vanhimmat johtamaan yhdessä muiden armoitusten kanssa, apostolit, profeetat ja opettajat ja on uskonut heille opetuksen sanan. Silloin kun ne kaikki, joilla on armoitus opettaa ovat tasavertaisia, myös vanhimmat keskenään, niin opetus on monipuolista ja laaja-alaista, koska jokaisella heillä on jotakin annettavaa Herralta erilaisin näkökulmin. Ja silloin opetusvastuu on monen harteilla ja jos sitä pidetään tasavertaisena, niin silloin Jumala pääsee opettamaan monipuolisesti moninaista Jumalan viisautta täydellisten seurassa kaikkien armoitusten kautta.

Yhdelle ihmiselle on mahdotonta kohdata kaikkia erilaisia ihmisiä erilaisine käsityksineen ja ongelmineen, vaikka olisi kuinka kypsä ja armoitettu ja hengellinen. Kun kyseessä on ryhmä miehiä eli vanhemmat, jotka kaikki ovat erilaisia ja heillä on erilaisia kokemuksia elämässä, niin on varmaa, että he yhdessä kykenevät kohtaamaan paljon paremmin seurakunnassa olevat ihmiset erilaisine kokemuksineen ja ongelmineen kuin yksi mies ikinä pystyisi. Seurakunnan Herra on asettanut viisaudessaan tästäkin syystä paikallisen seurakunnan johtamisen useamman vanhemman harteille.

”Ja monilla muillakin sanoilla hän vakaasti todisti; ja hän kehoitti heitä sanoen: "Antakaa pelastaa itsenne tästä nurjasta sukupolvesta".
Jotka nyt mielellään (gern – mielellään; Luther 1540) ottivat hänen sanansa vastaan, ne kastettiin, ja niin heitä lisääntyi sinä päivänä noin kolmetuhatta sielua.
Ja he pysyivät apostolien opetuksessa ja keskinäisessä yhteydessä ja leivän murtamisessa ja rukouksissa.
Ja jokaiselle sielulle tuli pelko; ja monta ihmettä ja tunnustekoa tapahtui apostolien kautta.
Ja kaikki, jotka uskoivat, olivat yhdessä ja pitivät kaikkea yhteisenä,
ja he myivät maansa ja tavaransa ja jakelivat kaikille, sen mukaan kuin kukin tarvitsi.
Ja he olivat alati, joka päivä, yksimielisesti pyhäkössä ja mursivat kodeissa leipää ja nauttivat ruokansa riemulla ja sydämen yksinkertaisuudella, kiittäen Jumalaa ja ollen kaiken kansan suosiossa. Ja Herra lisäsi heidän yhteyteensä joka päivä niitä, jotka saivat pelastuksen.” Apt.2:40-47

Herra lisäsi uskovien yhteyteen eli seurakuntaansa pelastamansa ihmiset, ne jotka tekivät parannuksen ja ottivat kasteen Herran Nimeen. Raamatullinen seurakunta muodostuu siis pelastuneista uskovista, Herran opetuslapsista. Uskovien perustama jokin herätysliike ei ole koko Kristuksen ruumis eli seurakunta, vaan kaikki Herran opetuslapset sen herätysliikkeen sisällä ovat osa Jumalan suurta seurakuntaa.
Jumalan seurakunta on jakamaton Kristuksen ruumis, joka on paikkakunta tasolla yksi, maailman laajuisesti yksi ja siihen kuuluvat kaikki uskoon tulleet juutalaiset yhdessä uskoon tulleiden pakanoiden kanssa, sekä lisäksi siihen kuuluvat nekin, jotka jo ovat Herran luona kotona. Tämä on yksi ja jakamaton Kristuksen ruumis ja muuta seurakuntaa Jumalalla ei ole.

”Sillä niinkuin ruumis on yksi ja siinä on monta jäsentä, mutta kaikki ruumiin jäsenet, vaikka niitä on monta, ovat yksi ruumis, niin on Kristuskin; sillä me olemme kaikki yhdessä Hengessä kastetut yhdeksi ruumiiksi, olimmepa juutalaisia tai kreikkalaisia, orjia tai vapaita, ja kaikki olemme saaneet juoda samaa Henkeä.” 1.Kor.12:12-13
Raamatullinen seurakuntajärjestys ei tunne kuin yhden tavan elää ja järjestäytyä Jumalan seurakuntana. Paikkakunnalla tulisi olla vain yksi jakamaton seurakunta ilman mitään tunnuksia, jonka kautta erottaudutaan muista uskovista omaan seurakuntaan. Jotkut sanovat, että vasta vainojen puhjetessa seurakunta voi olla yksi, mutta sana opettaa asiasta eri tavalla.

Kun katuva syntinen tekee parannuksen ja uskossa ottaa vastaan Herran Jeesuksen Pelastajaan, hän uudestisyntyy ylhäältä Jumalan lapseksi ja saa sisimpäänsä Pyhän Hengen sinetiksi ja samalla hänet Herra kastaa Hengessä ruumiinsa jäseneksi. Hän on seurakunnan Pää ja jokainen uskova on uskoontulohetkestään lähtien tämän seurakuntaruumiin jäsen ja tämän seurakunnan ”kirkonkirjat” ovat Karitsan elämänkirja taivaissa.

Tämä ei sulje pois sitä tosiasiaa, että suurilla paikkakunnilla voi olla useitakin eri rukoushuoneita eri puolilla kaupunkia jo ihan käytännön syistä. Keskenään opillinen ja muu kiistely sekä oman joukon asettaminen ainakin epäsuorasti muita paremmaksi, on kaukana Jumalan mielen mukaista toiminnasta. Siksi meidän tulisi tässä asiassa tehdä korjausta ja alkaa toteuttaa yhden paikallisseurakunnan periaatetta, kaikkia Jumalan lapsia rakastaen ja kunnioittaen, vaikka käytännön syistä kokoonnuttaisiinkin eri kokoontumistiloissa. Paikallista seurakuntaa ei voida johtaa sen ulkopuolelta, esim. jonkun kirkkokunnan tai muunkaan toimesta. Kirkko ja kirkkokunta käsite on ulkopuolelta Raamatun. Sana ei ilmoita, että muodostetaan seurakunta paikkakunnalla omaksi kirkkokunnaksi erottautumaan muista uskovista. Sanassa ei myöskään löydy kirkkokunnan johtaja ja kirkkohallitus tai muuta vastaavaa, joka johtaa jonkin nimistä ketjuuntunutta kirkkokuntaa. Näin juuri toimii katolinen kirkko, valtiokirkkolaitos piispoineen ja pappeineen muodostuen kaikenlaisista ihmisistä.

Yhden johtajan malli tulee maailman rekisteröityneen uskonnollisen yhdyskunnan lakipykälien takia. yhdistyslaki säätää, että sillä tulee olla hallitus ja sen puheenjohtaja. Joissakin seurakunnissa hallitus on sama kuin vanhemmisto ja sen hallituksen puheenjohtaja on sama vanhemmiston puheenjohtaja. Ja näin ajaudutaan yhden miehen epäraamatulliseen johtajuuteen. Johtajuus tulee seisoa Raamatun sanan pohjalla eikä maallisten yhdistyslakien pohjalla.
Jos seurakunta tahtoo olla rekisteröitynä, niin yhdistyksen tuoma hallitus ja sen puheenjohtaja tulee olla maalliseen lakiin nähden kunnossa, eikä seurakuntaa varten ja ne tulisi erottaa toisistaan.
Maailman yrityksiä johtaa johtaja ja sen tarkoitus on tuottaa sille voittoa. Jumalan seurakunnan tehtävänä on Herran tunteminen ja siinä rakentuminen ja voittaa sieluja Herralle Jumalan valtakuntaan.
Vanhinten tehtäviin kuuluu mm. varustaa pyhät rakentamaan Jumalan seurakuntaa, antaen kaikille palvelutehtäville ja armoituksille tilaa toimia sen voiman ja armoituksen mukaan, minkä Jumala on antanut kullekin.

Todelliset Jumalan seurakunnan paimenet ymmärtävät, että silloin kun lauma on täydellisesti yhtä niin kuin Isä ja Poika on yhtä. Vasta tämän todellisen yhteyden kautta maailman ihmiset tulevat uskomaan Jeesukseen, niin kuin tässä Johanneksen evankeliumissa selvästi kirjoitetaan. Erilaiset herätysliikkeet ja eri ”seurakunnat” johtajineen estävät olemassa olollaan tämän Jeesuksen lupauksen toteutumisen. Näin ymmärrämme yhden johtajan mallin edistävän entisestään uskovien hajaannusta. Jos nämä johtajat ja kaikki erilaiset ”seurakunnat” tekisivät parannuksen ja alkaisivat kokoontumaan yhdessä ja rakentamaan yhtä jakamatonta Kristuksen ruumista Raamatun sanan mukaisesti, niin silloin näkisimme hengellisen herätyksen, jota niin kovasti kaikki Jeesusta rakastavat kaipaavat.

Tällä ei tarkoita ekumeenista yhteyttä, jossa yritetään sulauttaa yhteen valtiokirkkolaitokset ja vapaiden suuntien herätysliikkeet sekä eri uskontojen edustajat ja suunnat ja sikermät, mutta ei olisi puhtautta ja pyhyyttä, eikä totuutta. Todellinen uskovien yhteys on Herran Jeesuksen aikaan saamaa uskovien välistä yhteyttä valkeudessa, joka perustuu apostoliseen opetukseen ja uskovien keskinäiseen yhteyteen ja leivän murtamiseen ja rukoukseen. Siitä meidät tunnetaan Jumalan lapsiksi, että meillä on Jumalan sanan mukainen keskinäinen rakkaus.
Kunnioittakaamme Jumalan säätämää järjestystä, jossa paikalliset veljet johtavat vanhimpina paikallisen seurakunnan työtä.

”Ja Hän antoi muutamat apostoleiksi, toiset profeetoiksi, toiset evankelistoiksi, toiset paimeniksi ja opettajiksi, tehdäkseen pyhät täysin valmiiksi palveluksen työhön, Kristuksen ruumiin rakentamiseen,
kunnes me kaikki pääsemme yhteyteen uskossa ja Jumalan Pojan tuntemisessa, täyteen miehuuteen, Kristuksen täyteyden täyden iän määrään, ettemme enää olisi alaikäisiä, jotka ajelehtivat ja joita viskellään kaikissa opintuulissa ja ihmisten arpapelissä ja eksytyksen kavalissa juonissa; vaan että me, totuutta noudattaen rakkaudessa, kaikin tavoin kasvaisimme Häneen, joka on Pää, Kristus, josta koko ruumis, yhteen liitettynä ja koossa pysyen jokaisen jänteensä avulla, kasvaa rakentuakseen rakkaudessa sen voiman määrän mukaan, mikä kullakin osalla on.” Ef.4:11-16

Teksti on lainausreferaatti, Petri Paavola, tekijän luvalla

erkki.akerlund@kolumbus.fi
050-3363455

MyC00L[Ei aihetta]Luonut: MyC00LSunnuntai 23.11.2014 14:56

Älykkäät ihmiset käyttävät älyään muotoillakseen sekä tosia
Että valheellisia ajatuksia ja pyrkivät viekkailla perusteluillaan
Ajamaan läpi, mitä vain tahtovat. Tämä on älykästä pahan tekoa.
Mikään teko ei auta, ellei pysy totuudessa.

MyC00L[Ei aihetta]Luonut: MyC00LSunnuntai 23.11.2014 14:50

Matsudaira Izu no kami sanoi ylimys mizuno kenmotsulle:
— sinusta on paljon hyötyä, sääli vain, että olet niin lyhyt.
— totta, vastasi kenmotsulle. — joskus asiat eivät tässä maailmassa mene niin kuin tahtoisimme. Jos minä nyt löisin sinulta pään poikki ja kiinnittäisin sen jalkapohjiini,
Olisin pitempi. Mutta eihän sellaista voi tehdä.

SylvanaVampire[Ei aihetta]Luonut: SylvanaVampireSunnuntai 23.11.2014 14:45

_Jenniiii_[Ei aihetta]Luonut: _Jenniiii_Sunnuntai 23.11.2014 14:13

JOS SAAT YLI 50 OLET HUONOA SEURAA

1. Polttanut tupakkaa
2. Juonut alkoholia
3. Nukkunut samassa sängyssä vastakkaista sukupuolta olevan kanssa
4. Nukkunut samassa sängyssä samaa sukupuolta olevan kanssa
5. Suudellut samaa sukupuolta olevaa
6. Ollut huoneessasi jonkun muun kuin perheenjäsenesi kanssa
7. Katsonut pornoa
8. Harrastanut kimppakivaa
9. Kokeillut huumeita
10. Väärinkäyttänyt lääkkeitä
= 6

1. Ottanut särkylääkkeitä
2. Ottanut jonkun muun reseptilääkkeitä
3. Valehdellut vanhemmillesi
4. Valehdellut ystävällesi
5. Livahtanut salaa ulos kotoa
6. Tehnyt jotain laitonta
7. Viillellyt itseäsi
8. Satuttanut toista tahallisesti
9. Toivonut jonkun kuolevan
10. Nähnyt jonkun kuolevan
= 6

1. Harrastanut seksiä
2. Ollut ulkona koko yön
3. Syönyt paketillisen jäätelöä yksin
4. Ollut terapeutilla
5. Ollut katkaisuhoidossa
6. Värjännyt hiuksesi
7. Kielisuudellut
8. Ollut auto-onnettomuudessa
9. Ollut yökerhossa
10. Ollut baarissa
= 4

1. Ollut villeissä bileissä
2. Juonut enemmän kuin kolme kaljaa yhtenä yönä
3. Ollut joskus kesälomalla ulkomailla
4. Nuuskinut kaikkea
5. Käyttänyt mustaa kynsilakkaa
6. Käyttänyt käsirautoja
7. Käyttänyt bändipaitoja
8. Kuunnellut räppiä
9. Omistanut 50 Centin CD:n
10. Omistanut Sex Pistolsin CD:n
= 4

1. Pukeutunu gootiksi/goottimaisesti
2. Pukeutunut pissikseksi/pissismäisesti
3. Pukeutunut punkkariksi/punkkarimaisesti
4. Ollut ulkona alasti päivällä
5. Varastanut jotain
6. Ollut liian kännissä muistaaksesi mitään
7. Sammunut
8. Pyörtynyt
9. Ihastunut naapuriin
10. Huomannut jonkun livahtavan salaa huoneeseesi
= 3

1. Livahtanut salaa jonkun muun huoneeseen
2. Ihastunut parhaaseen ystävääsi
3. Ihastunut parhaan ystäväsi poika/tyttöystävään
4. Ollut konsertissa
5. Ollut kutsuttuna huoraksi/lutkaksi
6. Kutsunut jotain huoraksi/lutkaksi
7. Omistanut auton
8. Rikkonut ikkunan
9. Käynyt suihkussa vastakkaista sukupuolta olevan talossa
10. Harjannut hampaasi jonkun muun hammasharjalla
= 5

1. Sanonut Tupacin olevan lempiräppärisi
2. Nähnyt K-15 elokuvan
3. Nähnyt K-18 elokuvan
4. Lintsannut koulusta
5. Ollut leikkauksessa
6. Haavoittunut vakavasti
7. Joutunut oikeuteen
8. Livahtanut ulos ravintolasta maksamatta
9. Sammuttanut ison tulipalon
10. Valehdellut ikäsi
= 5

1. Omistanut/vuokrannut asunnon
2. Rikkonut lakia poliisin läsnäollessa
3. Pettänyt poika/tyttöystävääsi
4. Joutunut ongelmiin poliisien kanssa
5. Jutellut vieraan kanssa
6. Halannut vierasta
7. Suudellut vierasta
8. Ollut vieraan autossa
9. Ollut ahdisteltuna
10. Ollut sanallisesti ahdisteltuna
= 3

1. Tavannut jonkun jonka tapasit netissä
2. Ollut tietokoneella 12 tuntia putkeen
3. Puhunut puhelimessa 4 tuntia putkeen
4. Katsonut telkkaria 12 tuntia putkeen
5. Suudellut parhaan ystäväsi poika/tyttöystävää
6. Ollut kutsuttuna huonoksi seuraksi
7. Ajanut kännissä
8. Haukkunut jotain
9. Maannut sohvalla vastakkaisen sukupuolen kanssa
10. Luntannut
= 5


Juuu juu :D

_Jenniiii_[Ei aihetta]Luonut: _Jenniiii_Sunnuntai 23.11.2014 14:06

ALUKSI
miten rakkauselämäsi sujuu? - Nii mikä rakkauselämä ?
Kuinka monta ystävää sinulla on? - Sanottasko et 3
Entäs kaveria? - muutama
Ikävöitkö ketään? - Jep
Oletko suututtanut ketään kaveriasi lähipäivinä? - en usko?

MINÄ
Mitä haluaisit juuri nyt? - et se yks tulee asuntolaan ja jos tuota joltain sais tupakkia
Oletko mustasukkainen? - eenn
Inhottavin tunne? - ikävä
Oletko tyytyväinen ulkonäköösi? - en ja oon
Kuinka pitkä olet? - jtn 166-170 ?

TULEVAISUUS
Mitä teet huomenna? - Kouluun -.-
Haluatko joskus lapsia? - ehkä
Montako? - 1-2
Unelma-ammattisi? - Emt D:

KENEN
Vieressä viimeksi nukuit? - Juuson
Kenen kanssa puhuit viimeksi puhelimessa? - Janne
Kenen kanssa katsoit viimeksi tv:tä? - Yksin
Kanssa olet viettänyt ihanimmat hetkesi? - Niit on muutama
Kenen kanssa sinulla lentää jos jonkinlaista juttua? - Ne parhaat :D

EILINEN
Saitko pusun? - en :(
Olitko tietokoneella? - juu
Käytitko jotain päihdettä? - Joo
Teitkö yhtään urheilusuoritusta? - ee
Monelta aloit nukkumaan? - joskus 1-2 aikaa ?

JOTAIN
Kuinka paljon salaisuuksia sinulla on? - pari
Mitä teit viime yönä? - en tiiä
Oletko koskaan suudellut ketään jonka nimi alkaa A:lla? - Eeen

OLETKO VIIMEISEN 7 PÄIVÄN AIKANA
Juonut alkoholia? - vähä
Soittanut jollekkin? - joo
Saanut viestiä vastakkaisesta sukupuolelta? - joo
Lähettänyt viestiä vastakkaiselle sukupuolelle? - joo

_Jenniiii_(huoh) ....Luonut: _Jenniiii_Sunnuntai 23.11.2014 14:02

Henkilö, joka:
pussasi sinua viimeksi

Jos saisit soittaa 5 ihmiselle ennen kuolemaasi, olisiko hän yksi niistä? - Joo
Milloin viimeksi olet puhunut hänen kanssaan kasvotusten? - Torstaina
Pidätkö hänen vaatetyylistään? - Joop
Jos hän soittaisi sinulle kolmelta yöllä ja tarvisi apua, auttaisitko? - Totta kai
Pidätkö hänen nimestään? - Juup
Ihanin asia hänessä? - Ku sille voi kertoo asioita ja se kuuntelee ja auttaa

puhui sinulle viimeksi facebookissa

Kuinka paljon hän merkitsee sinulle asteikolla 1-10? - 8
Kuinka kauan olet tuntenut hänet? - jtn 5v ?
Onko hänen sukunimensä tavallinen vai erikoinen? - tavallinen
Mitä tekisit jos hän kuolisi? - en tiii
Onko hän kaunis/komea? - iha komee
Oletko kertonut hänelle asioita luottamuksellisesti? - jep
Onko hän pitänyt salaisuutesi? - kaippa
Aiotko viettää aikaa hänen kanssaan ensi kesänä? - en osaa sanoo toivotaan näin

lähetti sinulle tekstiviestin viimeksi

Mitä viestissä luki? - "en muista :D"
Uskotko teidän pitävän yhteyttä aina? - Toivottavasti
Kuinka kaukana hän asuu sinusta? - No miten sen nyt ottaa
Oletko rikkonut lakia hänen kanssaan? - Jep XD
Paras muistosi hänestä? - Kaikki :3
kännisekoilu - eei
Onko hänellä hyvä lauluääni? - en oo kuullu
Yksi adjektiivi hänestä? - ihana
Onko hän varattu vai vapaa? - Sinq

tulee ensimmäisenä mieleen

Miksi juuri hän? - koska jeesus, en minä tiie.
Milloin näitte viimeksi? - perjantaina
Kuinka tärkeä hän on asteikolla 1-10? - 11
Tykkäätkö hänen musiikkimaustaan? - joo on se iha jees :)
Onko hän enemmän villi vai rauhallinen? - rauhalline yleensä :D

Kujajoku ei tykkää kylvyistä :3Luonut: KujaSunnuntai 23.11.2014 13:59

KFcPmi5.jpg

Ninjaorava
NHkWn9I.gif

CrucifyPitkästä aikaaLuonut: CrucifySunnuntai 23.11.2014 13:56

Muistuttaisin, että käykääpä kahtelemasa mitä täältä löytyy, tykkäilkää ja jakakaa: Emilia kuvittelee :---)

janicaaah[Ei aihetta]Luonut: janicaaahSunnuntai 23.11.2014 13:43

kysely vuodesta 2013

YSTÄVÄT/IHMISSUHTEET:
1. Oletko saanut uuden ystävän tämän vuoden aikana? - monia!
2. Oletko tehnyt jotain tänä vuonna, mitä et ole ennen tehnyt? - paljonki
3. Olitko ihastunut tämän vuoden aikana? -joo
4. Kerro pari parasta muistoasi tältä vuodelta? - kesä

SINÄ:
5. Oletko muuttunut paljoa viimeisen vuoden aikana? - kyl
6. Oletko saanut porttikieltoa minnekään tämän vuoden aikana? -joo
7. Oletko ollut elokuvissa YKSIN tämän vuoden aikana? -joo
8. Oletko ottanut tatuointia/lävistystä viimeisen vuoden aikana? -joo
9. Jouduitko tappeluun? -en mut vierestä kattellu monesti
10. Teitko mitään luvatonta vuoden aikana? -joo
11. Joitko "perseitä"? -joo
12. Teitkö jotain, mitä olet katunut kauan jälkeenpäin? -joo
13. Mitkä asiat vuodessa olivat tärkeitä ? -uudet tuttavuudet, hauskanpito
14. Muutuitko jotenkin, miten ? -vaik mite
15. Haluaisitko muuttaa jotain? -emt
16. Opitko uutta? -vaik mitä
17. Kaduitko jotain? -ejoo
18. Olisitko jättänyt jotain tekemättä? -joo
19. Olisitko tahtonut tehdä jotain mitä et tehnyt? -joo
20. Tahtoisitko elää jonkun päivän uudestaan? -joo
21. Olisitko tahtonut jättää jonkun päivän elämättä? -emt

KOULU:
22. Opiskelitko hyvin viimeisen vuoden aikana? -en
23. Paras ja huonoin numerosi? -4, 10
24. Oliko sinulla koulussa kavereita? -joo
25. tapahtuiko koulussa jotakin hirveää? -ei
26. Kiinnostiko koulu? -ei

IHMISET:
27. Kenen kanssa vietit aikaa eniten? - emt
28. Keiden kanssa oli vuoden parhaat muistot? -jaa a
29. Tapasitko uusia? -juuu
30. Riitelitkö usein? -en
31. Rakastuitko? -en
32. Petyitkö ihmisiin? -joo
33. Olisitko halunnut viettää enemmän aikaa kenenkään kanssa? -juu
34. Tuliko kenestäkään vanhasta ystävästä tärkeämpi? -juu

MUISTOJA:
35. Matkustelitko? - vähävaa
36. Ulkomailla vai kotimaassa? -kotimaas
37. Kävitkö festareilla? -en
38. Jokin surullinen asia? -nojaa
39. Laivalla ? -ei
40. Miiteissä? -juu
41. Rannalla? -juu
42. Parhaat muistot? -jaa a

LOPUKSI:
43. Oletko tyytyväinen menneeseen vuoteen? -joojoo
44. Oliko paras kesä? -iha jebs
45. Jos ei, miksi? -nojaa
46. Millainen mahtaa tulla ensi vuodesta? -ei tietoo

janicaaah[Ei aihetta]Luonut: janicaaahSunnuntai 23.11.2014 13:36

Mainitse yksi ASIA..
jota rakastat? ystävät
jota pelkäät? menettäminen
mitä teit eilen? olin futsalturnaukses, kävin himas, lähin kaupungil, menin frendil porukal, lähin toisel frendil, katottii leffoi, jäin siihe yöks
minkä haluaisit VIELÄ kokea elämässäsi? matkustella, onnellisuuden, rakkauden
jota syöt/juot joka päivä? vesi

Viikon sisällä olet..
[x]nauranut
[x]halannut
[x]suudellut
[x]polttanut tupakkaa
[x]kiroillut
[x]laulanut
[x]ollut surullinen
[ ]kertonut jollekkin rakastavasi häntä
[ ]kertonut jollekkin vihaavasi häntä
[x]istunut jonkun sylissä
[?]itkenyt

Kuka on soittanut sinulle viimeksi? make
Kuka on lähettänyt viestin sinulle viimeksi? make
Kuka halasi sinua viimeksi? irski
Mielialasi? just nyt :)
Mikä biisi soi? paremmin ku aiemmin
Mihin vaatteisiin olet pukeutunut? kauluspaita lippis
Oletko pitkävihainen? e
Suutelisitko henkilöä jota viimeksi ajattelit? joop
Kelle viimeksi puhuit fb chatissa? make
Oletko jonkun kanssa riidoissa? en
Pystytkö luottamaan johonkin? nojoo
Pitääkö joku sinusta? emt
Ketä mietit? pölö
Millanen sää nyt on? valosa
Oletko riippuvainen jostain? oon

LIFE AND LOVE
oletko varattu ? en sinääns
oletko tehnyt jotain mitä olet katunut ? vaikka mitä
oletko kuullut tällä viikolla jotain ihanaa? joo
oletko tyytyväinen itseesi? en
oletko tyytyväinen elämääsi? en
oletko menettänyt jonkun tärkeän ihmisen? joo
ikävöitkö jotain henkilöä nyt? joo
jos ikävöit, kestätkö? juu
hyväksyvätkö KAIKKI ystäväsi/kaverisi sinut sellaisenaan? emt
milloin viimeksi itkit? jaa a
miksi itkit? jaa a
milloin viimeksi nauroit? äske
milloin viimeksi sinua on halattu? aamupäiväl
milloin viimeksi unelmoit? kokoaja
milloin viimeksi satutit itseäsi vahingossa? eile turnaukses
ymmärretäänkö sinua? ei xd
kuka ihminen ärsyttää sinua eniten? jaa a
milloin viimeksi nukuit kunnolla? viime yö iha jeba

VIIKONLOPPU
millainen oli viikonloppusi? menevä
mitä teit perjantaina? chillailin jossai vissiinki
kenen seurassa vietit sen? vaikka kenen
tutustuitko uusiin ihmisiin? emmuist
oliko krapula? ei
« Uudemmat -