IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Mielipiteet
Perustettu
20.1.2014
Tilastot
Käyntejä: 2 761
Kommentteja: 1
Koko
15 jäsentä
Tyttöjä: 3 (20 %)
Poikia: 12 (80 %)
Keski-ikä
30,8 vuotta
Otos: 7 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 30,1 vuotta
Poikien keski-ikä: 31,0 vuotta

Jäsenet (15)

KrisuSaleeRaNtAtJappeliskoFinngrimMutinaerikois_miesWaarnaTheMantaSorinjokupoika12Kozzu-88TomzaazHomma_on_PihiviJesse_James

Kuvaus

dekrimi2014.png

Yhteisö ei ole tarkoitettu ainoastaan dekriminalisointia/laillistamista tukeville, vaan myös toisinajattelijoilla, jotka ovat kykeneviä asialliseen keskusteluun ja väittelyyn.

Eli olis hienoo jos sais aikaan asiallista keskustelua kannabiksen käytöstä, laillistamisesta ja nykyisestä lainsäädännöstä Suomessa ja ulkomailla. Yhteisön tarkoitus ei ole kehoittaa ketään käyttämään, myymään, hallussapitämään tai kasvattamaan kannabista, sen olessa vielä rikos Suomessa.

Nykytilaanteen takia ei voi välttää kuulemista kannabiksen laillistamis operaatioista, siksipä kokisin hyväksi asiaksi luoda myös tänne IRC-galleriaan yhteisö, jossai eri mielipiteet voisivat törmäillä toisiinsa. On arvattavissa että kovinkaan moni kannabiksen dekriminalisointia/laillistamista vastaan oleva henkilö ei tähän yhteisöön liity periaatteidensa vuoksi, mutta silti olisi mahtavaa jos nämäkin toisinajattelijat voisivat tulla keskustelemaan kyseisestä aiheesta.

Ei ole tarkoitettu kenenkään gangstakannabismafiooson myyntipaikaksi.

Saman mielipiteen kanssani omaavia kannustan allekirjoittamaan kansalaisaloitteen.

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/703


Alla olevassa videossa mietteitä KRP:n Rikosylikomisarion, lääkärin ja Helsingin yliopiston Professorin näkökulmista.

Uusimmat blogimerkinnät

Kommentit

27.01.2014 13:13<Ribul>http://www.kaleva.fi/mielipide/paakirjoitukset/jarkeva-ke...
27.01.2014 13:17<Ribul>Hieno juttu että porukka jaksaa nostaa tätä yhteisöö etusivulle, että saataisiin juurikin tätä järkevää keskustelua ja että tietämättömille saataisiin tietoon faktoja tästä asiasta... niin surullista kuin se onkin tässä asiassa niin yleensä kielteinen kanta johtuu tiedon puutteesta tai sitten ihan vaan omien henkilökohtaisten periaatteiden ajamisesta.
27.01.2014 14:36<Boggit>Eipä ole itsellä mitään tuota sallimista vastaan sinänsä. Lähinnä ottaa päähän, kun suuri määrä kannattajista mainostaa juuri sillä, että hyvä lääkekäyttöön, vaikka tosiasiassa kyseisillä ihmisillä ei ole minkäännäköistä tietoa kannabiksen lääkekäytöstä, vaan käyttävät vain ja ainoastaan viihdekäyttöön.
27.01.2014 14:56<Sorin>@Boggit: aijaa :O en oo huomannukkaan. Itteäni puolestaan on ärsyttänyt se että monet suhtautuu kannabikseen tavallaan täysin ilman minkäänlaista kritiikkiä. Mut korjataan nyt vähän puutteita lääkesovellusten tiedon puutteesta :) http://www.aamulehti.fi/Ulkomaat/1194768325693/artikkeli/...
27.01.2014 14:58<Boggit>@Sorin: Aistin ensimmäisessä lauseessa sarkasmin, mutta en ole varma. Ja myöskin se, että puolesta olijat väittävät kannabiksen olevan täysin haitaton, tai että haitat on minimaalisia, on myöskin naurettavaa. Ei sen puoleen, vastustajilla on yhtälailla välillä puutteellista tietoa kannabiksesta.
27.01.2014 15:00<Boggit>Oma setäni työskentelee psykologisella osastolla Helsingissä ja hän on kertonut aika paljon karuja juttuja, mitä kannabis ja hasis on saanut aikaan pääkopassa. Eipä laillistajia kauheasti kiinnosta nämä jutut ei.
27.01.2014 15:01<Boggit>Tästä huolimatta olen kyllä moraaliton paska ja itse olen laillistamisen kannalla. Sillä on haittavaikutuksia, mutta sen hyödyt ovat kuitenkin suuremmat kuin haittavaikutukset.
27.01.2014 15:03<Sorin>@Boggit: Eikun oikeasti en ole huomannut sitä puutetta ettei tiedettäisi lääkekäyttöä
27.01.2014 15:04<Ribul>@Boggit: Tarkkoja prosentteja en muista mutta alkoholilla on isompi riski laukaista esimerkiksi se psykoosi, tätäkään ei kovin monessa paikassa kuule.
27.01.2014 15:04<Boggit>Suora lainaus sedältäni: Kanna on paska aine, mutta lääkkeenä hyvä...kipulääkkeenä. Toisaalta sen pitkä käyttö kuivattaa selkärangan välilevyt ja THC varastoituu selkäytimeen. Tuloksena massiiviset selkäkivut joskus myöhemmässä vaiheessa. Lisäksi kanna passivoittaa ihmistä. Jep, löytyyhän niitä miinuksia armaasta alkoholistakin, mutta joskus tuntuu, että kannakeskustelussa ollaan joko 100 prosenttia vastaan tai puolesta: molemmat osapuolet todennäköisesti väärässä. Noh, minä en paljon hyvä kannastakaan löydä, totta tosiaan!
27.01.2014 15:05<Boggit>@Sorin: Siis tiedetään lääkekäyttö, puolustellaan pilveä lääkekäytöllä, vaikka oikeasti vain käytetään viihdekäyttöön.
27.01.2014 15:06<Boggit>@Ribul: Juu, tämä on tuttu homma ja sehän on niin kaksinaismoraalista, että alkoholi on monella tavalla vaarallisempaa tököttiä verrattuna kannabikseen suhteutettuna käytön määrään, mutta alkoholi on sallittua.
27.01.2014 15:11<Sorin>@Boggit: Aaa joo sen tiedän. Sikäli en näe siinä ongelmaa että puolustetaan lääkekäyttöä vaikka itse ei käyttäisikään lääkkeenä. Ei tarvi olla sairas toivoakseen sairaille hoitoa. En oo vaan itse nähnyt tällästä ristiriitaa siinä. Tietysti pitäs sitä viihdekäyttöäkin puolustaa. Mut kannabikseen suhtaudutaan niin demonisoivasti et voin ymmärtää et miks joku tarttuu ensin siihen lääkekäyttö puoleen.
27.01.2014 15:30<Boggit>@Sorin: Lähinnä siinä ottaa päähän se, että näitä ihmisiä ei voisi paskaakaan kiinnostaa kannabiksen lääkekäyttö. Heidän tietonsa muutenkin kukan lääkekäytöstä perustuu lähinnä johonkin suoli24:lta luettuun. Kannabiksen viihdekäyttö. Niin. En voi kieltää, ettenkö olisi itsekin käyttänyt ja olen itsekin sitä mieltä, että on terveellisempää kuin alkoholin viihdekäyttö. Kumpikin on suhteellisen vaaratonta satunnaisessa käytössä, mutta sitten kun näkee molempien aineiden päivittäisiä käyttäjiä, niin pistää kyllä miettimään.
27.01.2014 15:51<Sorin>@Boggit: juu:-( itse en ole edes nähnyt alkoholin päivittäisiä käyttäjiä. Mut kuullu ku jengi kertoilee ylpeenä mitä kaikkee tyhmää ne on kännissä tehty. Kerran laupungilla yks selitti jotai kui se oli hakannu ja ryöstäny jonkun kännissä:S käsittämätöntä meininkiä. Oon myös kuullu huumerikollisten juttuja. Taas ihan käsittämätöntä:S ei mitään kunnioitusta muita kohtaan. Sit oon nähny näitä ongelmakäyttäjiä joiden ongelmat on vaan syventyny viranomaisten vuoksi. Jos kaverilla ois huumeongelma niin tuskin viitsisin siitä viranomaisille ilmottaa.
27.01.2014 15:52<Finngrim>http://www.kaleva.fi/mielipide/paakirjoitukset/jarkeva-ke... kalevankin pääkirjoitus kehoittaa keskustelemaan :)
27.01.2014 16:07<Finngrim>@Boggit: Mutta siis ongelmallista on että ihmisten mielipide tuppaa perustumaan omakohtaiseen kokemukseen. Eli jos on psykologisella osastolla niin näkee varmasti niitä pahimpia taupauksia, mutta jos ei kyseiset ihmiset ollu seurantatutkimuksessa osallisina niin ei tosiaankaan voida väittää että kannabis ja hasis on ollu ne jotka pääkopan on pistäny muusiksi. Ja tosiaan, kannabinoidit ja niiden aineenvaihduntatuotteet ovat suurimmaksi osaksi rasvaliukoisia, joten olisi mielenkiintoista saada tutkimustusta siitä mitä muuta vaikutusta sillä on kuin pitkä puoliintumisaika.
27.01.2014 16:09<Finngrim>Ja syyttäähän poliisitkin huumeita nuorten ongelmista(koska näkevät ongelmanuoria huumeineen), vaikka todellisuudessa ovat itse osallisena organisaatiossa jotka voi tuhota nuoren koko elämän yhden harmittoman elämänvaiheen vuoksi.
27.01.2014 17:11<Sorin>On kyllä muuten hassua että jos käytät huumeita voit joutua pakkohoitoon vaikka et sitä tarvitsisi, muuten saat olla ihan miten kujalla tahansa, kunnes oikeesti vahingoitat jotain.
27.01.2014 17:32<Boggit>@Finngrim: tosiaan, itseasiassa suuri osa näistä Hesperian psykoosipotilaista on juurikin käyttänyt lähinnä kannabista ja hasista, eli turha sanoa että olisi johtunut jostain muista aineista, sillä muuta ei testeissä ole löytynyt. On omasta mielestäni tärkeää saada ihmisille myös parempaa tietoa kannabiksen haitoista. Sitä ei opeteta koululaisille kuten alkoholin ja tupakan haittoja. Kouluvalistuksessa kannabis pistetään aina samaan kategoriaan heroiinin, amfetamiinin ja muiden kanssa. Miksi? Koska kannabis on laitonta. Miksi siis kertoa jonkun laittoman aineen haitoista? Jos kannabis toisaalta laillistettaisiin, niin varmasti tiedot haittavaikutuksistakin paranisivat ja olisivat paikkaansapitäviä. Suuri osa nuorista nykyään kokeilevat kannabistuotteita jokatapauksessa
27.01.2014 17:41<Finngrim>@Boggit: En väitäkkään että johtuisi aineista, osaa vaan on jo geenien takia sekaisin :D Lisäksi juuri tuosta rasva ja vesiliukoisuudessa johtuen kannabis näkyy törkeän pitkään testeissä, piri esim katoaa parissa päivässä. Mutta siis juuri tuota tietoa haitoista itsekkin kaipaan, kun siis mukava nähdä naamakirjassakin kuinka valistus tupakan haitoista alkaa viimenkin kantaa tulosta, tänäänkin yksi kaveri ilmoitti olleensa viikon polttamatta 24 tupakoidun vuoden jälkeen.
27.01.2014 18:17<Finngrim>http://bjp.rcpsych.org/content/192/4/306.full "Cannabis contains various cannabinoids, two of which have almost opposing actions: Δ9-tetrahydrocannabinol (Δ9-THC) is psychotomimetic, whereas cannabidiol (CBD) has antipsychotic effects."
27.01.2014 19:12<Finngrim>@PAINIJAMESTARI: Ne jotka sanovat että kannabiksella ei ole fyysisiä haittavakutuksia, eivät ole perehtyneet asiaan kovin hyvin. Mutta niitä haittoja on taas sit vastustajien toimesta tapana liioitella. Mutta siis kaikilla apteekeista saatavillakin lääkkeillä on fyysisiä haittavaikuksia, lääkkeiden/hoitojen kohdalla tulee aina miettiä ovatko saadut hyödyt mahdollisten haittojen arvoisia.
27.01.2014 19:30<Boggit>@Finngrim: en väitä, että väittäisit. Hiiohoi, selvennyksen vuoksi hieman tarkennan. Setäni työnkuvaan kuuluu olla pitkään (useita kuukausia) saman potilaan hoitajana. Auttaa vieroituksessa yms. Tottakai porukkaan mahtuu niitäkin, jotka ovat piriä ja muita käyttäneet (tarinat näistä ovat sitten ihan omaa luokkaansa), mutta on myös niitäkin, jotka eivät kovempiin aineisiin ole koskeneet. On ihan omakohtainen kokemus kaveripiiristä, kun yksi kaveri sai teinivuosina psykoosin kun oli polttanut pilveä. Joutui sairaalaan, mutta ei siitä sen suurempia koskaan tullut. Kyseinen kaveri taitaa poltella edelleenkin monien vuosien jälkeen, eikä samanlaista ole sen jälkeen tapahtunut. Tottakai on voinut olla kyseessä jotain "huonoa" tavaraa jota on jatkettu jollain hiuslakalla, mutta tiedä sitten.
27.01.2014 19:31<Boggit>ja juu, on niitäkin tapauksia, jotka ovat valmiiksi ihan laitoskamaa ilman mitään douppingiakin :D
27.01.2014 19:47<Finngrim>@Boggit: Niin, pilvi on paska päihde kun vaikutukset on niin yksilölliset ja tilannekohtaset. Mut mitä noihin vieroituspotilaisiin tulee niin setäsi osaa varmaan myös kertoa siitä kuinka ihmismielellä on tarve hoitaa itseään. Laittomalla ostetulla kannabiksella itselääkintä onkin sit hazardia hommaa, kun myyjät ei osaa kertoa edes että onko kyse sativasta vai indicasta, kaikki on tosin nykyään hybridejä, mut kuitenkin. Lajikkeesta puhumattakaan. Lajikekohtaiset erot kannabinoidi suhteissa voi olla suuriakin, puhumattakaan fenovaihtelusta.
27.01.2014 19:56<Finngrim>http://www.youtube.com/watch?v=EKFezXWt3Xo tuossa kerrotaan juuri siitä kuinka sativex on tehty klooneista jotta tiedetään koostumus ja käyttäytyminen
27.01.2014 19:56<Boggit>@Finngrim: Juu, täs kohtaa kyl komppaan. Se on yksilöllistä, kuten sanoit. Samasta jointista otetut henkoset tuottaa toiselle hyvän olon tunteen, toiselle huonon olon ja päänsärkyä. Olisi ihan kiva tietää, mistä tämä johtuu. Pahimmillaan olen kuullut kannabiksen laukaisseen psykoosin ja kahden vuoden kroonisen migreenin. Tämä tapahtui kahdeksankymmentäluvulla hollannissa lähipiirissäni. Samasta tuotteesta kyllä polttivat pari muutakin ja heillä toimi niinkuin pitikin. Onhan nää vähän henkimaailman juttuja. Toisaalta ihan alkoholin kanssa on sama juttu. On ihmisiä, jotka juo yhden korkillisen viinaa ja sammuu vähän ajan päästä. Tää on kyllä aihe mistä voi puhua ihan loputtomiin, eikä oikeaa vastausta ole. Niinkuin aikaisemmin sanoitkin, niin ihan apteekeista saatavissa lääkkeissä voi olla samanlaisia haittavaikutuksia. Varmaan todennäköisyydet näillä haittavaikutuksilla näiden päihteiden ja lääkkeiden kohdalla pyörivät samoissa lukemissa. Tieteellinen fakta olisi kyllä hieno kuulla josku tästäkin asiasta D:
27.01.2014 20:02<Boggit>Dyamn, hyvä video, täytyy myöntää!
27.01.2014 20:17<Finngrim>@Boggit: Tutkimusta on toki jo tehty ja tulokset on rohkaisevia, mutta laajamittaisia tutkimuksia on äärimmäisen hankala tehdä laittomalla aineella. Ihmisten pitäs saada ymmärtämään että päihteet on vaan työkaluja joilla on fuktio, päihteen nauttiminen ei pitäisi koskaan olla se itsetarkoitus. Mutta kannabiksen kohdalla dekriminalisointi olisi aika olennainen juttu että ihmiset voisivat keskustella siitä ja sen vaikutuksista vapaammin. En minä ainakaan uskaltais tänne tulla keskustelemaan jos käyttäisin tai kasvattaisin :D
27.01.2014 20:18<Finngrim>Olis kyllä mielenkiintoista kyllä saada tänne esim fobba keskustelemaan, mutta harmi kun on vuorotteluvapaalla :(
27.01.2014 20:23<Boggit>@Finngrim: Sepä se. Aine on laiton, joten tutkinta on vaikeaa. Dekriminalisoinnilla on joka tapauksessa niin paljon hyviä puolia, että en usko että enää kovinkaan montaa vuotta menee. Suomi tulee vähintään muiden maitten perässä. Ainakaan mitään haittoja en dekriminalisoinnissa näe. Kärjistettynä koko kannabiskohun tärkeyttä ainakin itse vertaan homoliittojen laillistamiseen. Siitä ei ole kertakaikkiaan mitään haittaa kenellekkään :)
27.01.2014 20:24<Boggit>Fobba olis joo ihan jees saada keskusteluun mukaan, mutta näin pienen porukan iloksi hän ei varmaan tulisi vaikka pääsisikin :(
27.01.2014 20:25<Boggit>Välikevennys --> http://www.funnyjunk.com/Colorado+dogs/funny-pictures/499...
27.01.2014 20:29<Finngrim>@Boggit: Endokannabinoidijärjestelmä voi aiheutta veikeitä seurauksia :D Mut siis kyllä itselle dekriminalisointi on samanlainen ihmisoikeus kysymys kuin homoliitot.
27.01.2014 20:31<Waarna>Mie en ainakaa ole kannabista vastaan, ne saa käyttää jotka haluaa sitä käyttää. Minusta voisi tuon kasvin laillistaa, niin saisi viherkasviharrastajat harrastaa rauhassa. Olisihan se perseestä jos koiran lenkittäminenki kriminalisoitaisiin ja pitäisi käydä salaa koiraansa pissittämässä :D
27.01.2014 20:33<Finngrim>@Waarna: Niin että nyt pitäs oikeasti saada läpi tuo kansalaisaloite, jotta voitaisiin pakottaa poliitikot edes jotenkin ottamaan kantaa asiaan. Nyt vallitsee syvä hiljaisuus koska poliittinen ura on tärkempi kuin kansalaisten hyvinvointi.
27.01.2014 20:35<Finngrim>Tilastot näyttää nyt vaan pirun huonoilta :( http://hamppu.net/index.php?option=content&task=view&...
27.01.2014 20:40<Boggit>@Finngrim: Pistin samantien jakoon ja allekirjoitin.
27.01.2014 20:50<Finngrim>@Boggit: Hieno homma, näissä jutuissa kun yksikin ääni saattaa vaikuttaa :) Ihan pirusti ääniä saamatta koska ihmiset ajattelee että ei se mene kuitenkaan läpi, ei maksa vaivaa. Se että missä vaiheessa ne äänet saa, on hyvä kysymys. Edellinen aloite jäi 25 tuhanteen, niin pitää nyt sen yli saada.
27.01.2014 21:21<Finngrim>http://yle.fi/puhe/ohjelmat/ali_ja_husu/ali_ja_husu_miett...
27.01.2014 22:11<MZL>Joskus kymmenen vuotta sitten tuli vielä käytettyä ihan viihdekäyttöön, mutta nykyään käytän kannabista vain lääkekäyttöön. Ainoa mikä taltuttaa kroonisen selkäkipuni pariksi tunniksi on kannabis. Lisäbonuksena, tinnitus häipyy. Käytän säännöllisesti n. 2-4 kertaa vuodessa, hyvin pieninä annoksina, ja kasvatan kaiken käyttämäni itse, eli en tue rikollisuutta. En myöskään ikinä myy sitä kenellekään. Terveisin: Vastuullinen "Nisti"
27.01.2014 23:35<laitine]>@Finngrim: nimenomaa, imast mielest jos käyttl on kohtuullust ni antaa mennä miu puolest :)
28.01.2014 02:11<Kozzu-88>@MZL: veit melkolailla sanat suustani... itsekkin tosiaan joskus nuoremmassa iässä viihdekäyttäjänä olon.. tuli polteltua kaveri piireissä ja yms. Mutta logistiikka hommissa kun tuli niska/hartija sekä välilevyn pullistuma, niin lääkitsin itteäni polttamalla, mutta myös syömällä kukkaa.. lääkäreiden en antanut operoida selkääni vaan kuntoutin itseni cannabiksen avulla kuntoon. 2 vuottahan toi toki vei, mutta se kannatti.. ainoa asia mistä voin ns olla ylpeä
28.01.2014 02:13<Kozzu-88>(Niska ja hartija kivut, sekä välilevyn pullistuma)
28.01.2014 02:27<Finngrim>http://www.reddit.com/r/Suomi/comments/1wbcrn/dekriminali...
28.01.2014 14:25<Sorin>Hei mä muuten sit toivon ettei aleta aleta kilpailemaan etusivu paikasta tän ja mun yhteisön välillä :) mä nostin nyt ton oman alotteeni sinne vaihteeks koska sinne oli nostettu joku muu kuin tämä.
28.01.2014 14:52<Finngrim>Noh, oltiinhan tuossa jo melkein viikko putkeen etusivulla
28.01.2014 16:31<Kozzu-88>Mutta tää näyttäis olevan tällanen ihan asiallinen sivusto, jossa jengi keskustelee aiheesta ihan tosissaan eikä niitä näitä :) propsit tästä.
28.01.2014 16:56<Finngrim>Silläpä tänne toivoisi eksyvän enemmän ihmisiä keskustelemaan. Pitäis varmaan alkaa kutsumaan porukkaa tänne.
29.01.2014 01:47<Sorin>@Kuku: Jees :) päihteiden käyttöhän on jokasen oma asia. Et usein päihteet on aika paskaa liiallisesti käytettynä.
29.01.2014 01:49<Finngrim>@Kuku: Noh, hyvä että laillistamista, kun kuitenkin nyt halutaan vaan tässä aloitteessa poistaa käyttäjien rankaiseminen :)
29.01.2014 01:50<Finngrim>Ja tosiaan kyllä täällä varmasti samat aiheet kertautuu uudestaan ja uudestaa.
29.01.2014 01:58<Finngrim>@Kuku: No tuosta on aikaisemminkin tosiaan juteltu, itsellä ei tule mitään kiksejä ei edes ahdista :D
29.01.2014 02:04<Finngrim>Mut tosiaan, koska tässä tämä keskustelu meneee niin helposti sellaiseksi puuroksi että pitäsköhän hyödyntää tuota yhteisön keskustelu osiota ja kerätä sinne jotain yleisempiä teemoja ja mitä niistä on jo juteltu?
29.01.2014 02:06<Sorin>@Kuku: Juu itselle tekee sen et on hyvä fiilis ja asiat naurattuu :P on niinku high. tai sit on vaan sellanen juminen ja rento hyvä fiilis ja chillaa vaan silleen stoned. Se mistä tulee high fiilis on kivempi :D
29.01.2014 02:06<Sorin>@Finngrim: saattas olla ideaa :)
29.01.2014 13:11<Boggit>"Kommentissasi on liian pitkiä sanoja." haita paska galleria! sin män pitkä teksti
29.01.2014 13:12<Boggit>http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288647281525.html?... Mutta niin. Tästä olin kirjoittamassa mietteitäni.
29.01.2014 13:14<Boggit>Tuossa nähdään omasta mielestäni myös kriminalisoinnin myötä tulleena ilmiönä tuo valistuksen heikkous. Jos nuorille puhutaan kannabiksesta, se rinnastetaan yleensä aina vahvoihin huumeisiin. Ainakin minun kohdalla on ollut kouluissa aina näin.
Vain yhteisön jäsenet voivat lähettää kommentteja tähän yhteisöön. Liity yhteisöön kommentoidaksesi.