IRC-Galleria

Brylle

Brylle

On onnellinen Rva ja Äiti
* Paras tapaa välttää välilihan leikkausta on valita synnytyspaikka, jossa on alhaiset välilihanleikkausprosentit ja jossa kätilöt eivät ohjeista sinua ponnistusvaiheessa. Jos sinulla ei ole vaihtoehtoja, keskustele asiasta etukäteen hoitohenkilökunnan kanssa ja ilmaise toiveesi selvästi synnytystoivelistassasi.
* Hakeudu ponnistusvaiheessa ( pysty-), kyykky- tai konttausasentoon
* Vältä ponnistamista selällään tai puoli-istuvassa asennossa, sillä silloin lapsen pää painaa suoraan välilihaa ja estää venymisen.
* Älä kiirehdi ponnistusvaihetta, jotta väliliha ehtii venyä.
* Vältä epiduraalipuudutusta. Puudutus vaikeuttaa pystyasentoihin pääsyä ja saattaa vaikuttaa kehosi kykyyn ponnistaa lapsi ulos. Se myös osaltaan lisää vaikeiden repeämien riskiä. Kun synnytys etenee luonnollisesti ilman puudutuksia ja lääkkeitä, väliliha säästyy ehjänä jopa 50% synnyttäjistä.
* Käytä vesiallasta. Lämmin vesi pehmittää välilihaa, eikä altaaseen ole helppo päästä saksien kanssa.


* Keskity ponnistusvaiheessa kuuntelemaan oman kehosi viestejä ja ponnista spontaanisti ja vaistonvaraisesti sen verran, mikä sinusta itsestäsi tuntuu sopivalta.
* Yritä olla kuuntelematta muiden mahdollisia ohjeita ponnistuksesta.
* Älä hyväksy imukupin käyttöä, ellei se ole aivan välttämätöntä.
*Syö terveellisesti raskauden aikana, sillä hyvä ravinto vaikuttaa myös ihokudoksiin. On erityisen tärkeää, että saat ravinnosta E-vitamiinia, rasvahappoja, erityisestOmega-3 sekä riittävästi proteiinia.
* Harrasta liikuntaa raskauden aikana. Terve ja hyväkuntoinen keho toimii paremmin synnytyksessä.
* Hiero välilihaa säännöllisesti loppuraskaudesta pehmentääksesi välilihan kudoksia. Hieronta auttaa välilihan ihoa venymään ponnistusvaiheen aikana.
* Pysy liikkeessä synnytyksen aikana, sillä pystyasennot edistävät ja tehostavat synnytystä, jolloin lääkkeiden tarve vähenee.
* Harjoita lantionpohjan lihaksia raskausaikana, sillä ne auttavat sinua ponnistusvaiheessa. Pyydä kätilöä kertomaan sinulle, kun pää syntyy (crowning) ja vältä ponnistamasta silloin, että väliliha ehtii venyä tarpeeksi.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.