IRC-Galleria

Gamma

Gamma

Omne ignotum pro mirifico

Selaa blogimerkintöjä

Ajankohtaista ParaNetistäTiistai 27.02.2007 07:01

Näköjään tuonne ParaNetia käsittelevään Wikipedian artikkeliin on päivitetty lyhyt tiivistelmä niistä ikävistä takaiskuista, joita vaatimaton toimintamme kohtasi varsinkin vuonna 2004 ja joista ohimennen mainitsin sata vuotta täyttävää parapsykologiaa käsitelleessä artikkelissani.

Ilokseni voin kuitenkin ilmoittaa, että ParaNetin toiminta on nyt vihdoin palannut kunnolla raiteilleen näiden vastoinkäymisten aiheuttamien linjariitojen ja muun pesänselvittelyn jäljiltä. Yhdistyksen toiminnassa kääntyi nimittäin äskettäin uusi lehti kun vuosikokous päätti hylätä viime vuonna läpi juntatun päätöksen kannattajajäsenyyden lopettamisesta, joka olisi tarkoittanut ParaNetin sulkemista vain akateemisille jäsenille. Sitä esittänyt henkilö perusteli tätä radikaalia toimenpidettä tuolloin siten, että näin saataisiin kenties yhdistykselle paremmin tieteellistä uskottavuutta ja helpommin rahoitusta alan tutkimukselle. Lisäksi hän yritti painostaa yhdistystä asettamalla sääntömuutoksen hallituksen jäsenyytensä ehdoksi, mutta lopulta hän sai muutoksen läpi ilman sitäkin, koska päättävässä kokouksessa oli hänen lisäkseen vain kaksi henkilöä, joista siis yksi vastusti ja toinen päätyi harkinnan jälkeen kannattamaan ehdotettua sääntömuutosta.

Onneksi yhdistyksen johtokunta ei ollut kuitenkaan kovin innostunut toimeenpanemaan kahden jäsenensä tekemää vähemmistöpäätöstä. Näin ollen äskettäisen vuosikokouksen tehtäväksi jäi vain todeta tuo hätäisesti tehty ratkaisu harkitsemattomaksi ja nyt on siis palattu tilanteeseen, jossa kuka tahansa voi liittyä yhdistyksen kannattajajäseneksi ja tutkijajäsenyyttä puolestaan voivat hakea ainoastaan akateemiset jäsenet. Yhdistyskin pääsi halvalla, koska yhdistysrekisteri olisi veloittanut virallisen sääntömuutoksen tekemisestä 60 euroa per kerta.

Päätin ottaa tämän nyt ilmoittaakseni tämän ilouutisen, koska muutamat ihmiset ovat tuota jäsenyyttä täälläkin tiedustelleet ja olen joutunut heitä asioiden saamista käänteistä informoimaan, koska ajankohtaista tietoa ParaNetin sivuillekaan ei oltu päivitetty. Alla nuo linkit, palaan tähän lähihistorialliseen puoleen ehkä vielä suomalaista parapsykologiaa käsittelevässä katsauksessani sekä luultavasti myös suunnitteilla olevassa analyysissa skeptikkoliikkeen ja pseudotieteen vastakkainasettelun suhteesta paranormaalin tieteelliseen tutkimukseen, jota on luonnehdittu monesti eräänlaiseksi väliinputoajaksi.

Wikipedia ParaNetista:
http://fi.wikipedia.org/wiki/ParaNet

ParaNetin jäsenhakemus:
http://www.paranet.fi/jaseneksi.html

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.