IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Elämänkatsomus ja filosofia
Perustettu
12.12.2006
Tilastot
Käyntejä: 3 716 (1.7.2008 alkaen)
Koko
231 jäsentä
Tyttöjä: 193 (84 %)
Poikia: 38 (16 %)
Keski-ikä
33,2 vuotta
Otos: 145 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 33,0 vuotta
Poikien keski-ikä: 34,5 vuotta
Ylläpitäjä
Ota-kun
Valvojat
Shagarah, Scepy, barshoe, Aneeeba

Jäsenet (231)

miiro_sheeFREAKDOLLRED1HomomörköDouble-walkerBlackSunRisingtolperiRoyalSuperstarllotta`Jii_FRED--ronna-jjennisi`mirkaperkele-timida
« Uudemmat - Vanhemmat »


What motivates us to work? Contrary to conventional wisdom, it isn't just money. But it's not exactly joy either. It seems that most of us thrive by making constant progress and feeling a sense of purpose. Behavioral economist Dan Ariely presents two eye-opening experiments that reveal our unexpected and nuanced attitudes toward meaning in our work. (Filmed at TEDxRiodelaPlata.)

It's become increasingly obvious that the dismal science of economics is not as firmly grounded in actual behavior as was once supposed. In "Predictably Irrational," Dan Ariely tells us why.

TUNTURI_SOPULI[Ei aihetta]Luonut: TUNTURI_SOPULITiistai 14.08.2012 04:02

juu kello on yks ja huomen eka koulupäivä ja perse ku aikanen herätys -.-'

ei haluis ei jaksais ei huvittais ois parempaaki tekemist, mut jippiiiii siinä mieles, yks näyttötyö ja portfolion kasaaminen enään, siihen portfolioon on jo kaikki tarvittava enää kii ja palautus nii ois Sisustus- ja saneerausalan artesaanin paperit kädessä!

TUNTURI_SOPULI[Ei aihetta]Luonut: TUNTURI_SOPULIPerjantai 20.01.2012 15:21

multa loppu motivaatio just kaikkeen, ihan kaikkeen, en liiku en mihkää tästä tuolilta, piste
http://www.hs.fi/verkkolehti/talous/artikkeli/1135256393664

"Joukkoälyn käyttö yleistyy USA:n yrityksissä
Kuluttajat otetaan mukaan tuotteiden suunnitteluun.
Tanja Aitamurto

T-paitoja valmistava Threadless hyödyntää suunnittelussaan aktiivisia internetin käyttäjiä.


SAN FRANCISCO. Suurten joukkojen hyödyntäminen osana yritysten liiketoimintaa yleistyy Yhdysvalloissa. Joukkoälyn käyttö perustuu ajatukseen, että suuri määrä ihmisiä tuottaa parempaa jälkeä kuin parhaimmatkaan asiantuntijat yksin.

Joukkoälyä sovelletaan monella alalla: pörssikurssien ennustamisessa, hyväntekeväisyydessä, viestintäkampanjoissa ja vaatteiden suunnittelussa.

Ilmiön mukana on tullut uusia termejä, kuten joukkoistaminen (crowdsourcing), jonka avulla joukkoälyä kanavoidaan erilaisiin tehtäviin.

Joukkoistamisessa kuka tahansa voi osallistua tuotteen tekemiseen tai ongelman ratkaisuun.

Yksi joukkoistamisen menestystarinoista on chicagolainen t-paitayhtiö Threadless, joka kutsuu ihmisiä verkossa t-paitakuosiensa suunnitteluun. Idea toimi näin: Kuka tahansa voi suunnitella kuosin, joka julkistetaan yhtiön internetsivuilla.

Eniten ääniä saaneet kuosit laitetaan tuotantoon. Suosituimpien t-paitojen suunnittelijat saavat palkkion, ja paidat myydään verkossa.

Ehdotuksia t-paitojen kuoseista virtaa satoja päivässä, ja paitoja myydään yli 100 000 kappaletta kuukaudessa.

Viime vuonna liikevaihto oli 30 miljoonaa dollaria (23 miljoonaa euroa).

Kuka tahansa, myös amatöörisuunnittelija, voi suunnitella kuosin. Sen jälkeen kuka tahansa voi äänestää haluamaansa kuosia.

Threadless poikkeaa siten perinteisestä liiketoiminnasta, jossa valmistaja tuo markkinoille ammattisuunnittelijan tekemän vaatteen, eikä kuluttajalla ole prosessiin sananvaltaa.

Threadlessin mallissa äänestäminen korvaa perinteisen markkinatutkimuksen.

Hukkatuotantoa ei juurikaan tule, koska t-paitoja, joilla ei ole kysyntää, ei laiteta tuotantoon. Yrityksellä ei ole juuri markkinointikuluja, koska t-paitakuosien ympärille kokoontunut lähes miljoonan ihmisen verkkoyhteisö hoitaa markkinoinnin levittämällä sanaa yhteisöpalveluissa.

Suuret yritykset, kuten kuluttajatuotejätti Procter&Gamble ja lääkeyhtiö EliLilly, joukkoistavat erilaisia tehtäviä InnoCentive-yrityksen kautta.

Kuka tahansa voi ratkaista tehtävän ja saada siitä 10 000–100 000 dollarin palkkion. Palkkioita on jaettu yli kolmella miljoonalla dollarilla.

Yritykset ovat oivaltaneet joukkoliikkeen voiman myös kampanjoissa ja tuotekehittelyssä. Esimerkiksi kahvilaketju Starbucks ja tietokoneita valmistava Dell ovat menestyksekkäästi joukkoistaneet ideoita kampanjoissaan.


Jutussa on käytetty lähteenä James Surowieckin kirjaa Wisdom of Crowds: Why the Many Are Smarter Than the Few and How Collective Wisdom Shapes Business, Economies, Societies and Nations, sekä Jeff Howen kirjaa Crowdsourcing: Why the Power of the Crowd Is Driving the Future of Business."

http://www.hs.fi/verkkolehti/talous/artikkeli/Joukkoistaminen++avaa+ovet+kaikille/1135256393732

"Joukkoistaminen avaa ovet kaikille
Tanja Aitamurto

Joukkoälyä tutkinut amerikkalainen kirjailija ja toimittaja James Surowiecki määrittelee neljä asiaa, joita joukko tarvitsee ollaakseen viisas.

Joukolla on oltava kirjavat mielipiteet, ja joukon on oltava itsenäinen, eli yksilöt eivät saa ottaa liikaa vaikutteita toisiltaan. Joukon tiedon pitää myös olla hajautunutta: tiedon pitää olla sekä erikoistunuta että paikallista.

Lisäksi vaaditaan koostamista eli mekanismia, jolla yksittäiset arviot muunnetaan yhteiseksi päätelmäksi.

Joukkoistamisessa tehtävä avataan kenelle tahansa. Joukkoistaminen on ikään kuin vapaa kutsu kaikille osallistua.

Joukkoistamisen alkujuuret jäljitetään usein suomalaisen Linus Torvaldsin ja hänen Linux-käyttöjärjestelmänsä avoimen lähdekoodin menestykseen. Torvaldsin apuna järjestelmää teki suuri joukko vapaaehtoisia ohjelmoijia."
Vaikka lomaa viela viikko ja kk silti masentaa, idioottina katsoin tulevan lukkarin ja masennuin siitä niin paljon, etten tiedä haluanko enää jatkaa koulua?
Häpeästä painan pääni alas, näinkö luuseri olen?
Ei! En aio olla parempi oppilas, aion olla oma hullu itseni ja noudattaa nöyränä vain muutamia sääntöjä ja elää elämäni omistaen nautinnoille ja luovuudelle.
Olla se itsekäs ja enemmän mitä ne minulta odotti! Kuka haluaa kahlata paskassa ikuisesti?
Miksi vihaan kouluja? Hmm.. Siinä arvoitus teille.
Mutta toki voitte leikkiä kanssani psykiatria, olen kuulolla.

periaatteessapläähLuonut: periaatteessaTiistai 24.03.2009 15:11

Joshu[Ei aihetta]Luonut: JoshuKeskiviikko 18.02.2009 19:44

saatanan saatana ku pitäis kirjottaa äikän prosessiaineitta eikä vois vähempää kiinnostaa. kiva ku löytyy tosta miun aiheesta melkei jotai lähteitäki joita käyttää tässä. ghhhhhhhh.

chokeh[Ei aihetta]Luonut: chokehSunnuntai 15.02.2009 21:31

hah. koeviikko alkamassa ja mitä minä teen?
pelaan simsiä.
« Uudemmat - Vanhemmat »