IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Minä ja muut
Perustettu
19.3.2005
Tilastot
Käyntejä: 3 249 (1.7.2008 alkaen)
Koko
53 jäsentä
Tyttöjä: 13 (25 %)
Poikia: 40 (75 %)
Keski-ikä
36,9 vuotta
Otos: 39 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 36,5 vuotta
Poikien keski-ikä: 37,0 vuotta
Ylläpitäjä
levo

Jäsenet (53)

pipsaaZeroCoolSirVelhoSannak84VihtakauppiasJassuaessuc8h11no2TehoputkIAND-Ravennemurre799JoXuZZolaGasolFryGuy
« Uudemmat -


Kuukauden päästä voinee maistella.

Litku on siis etikkaa, jossa on mukana vettä, sipulia, valkosipulia, maustepippuria, sinapinsiementä, suolaa ja hunajaa. Ei mitää käsitystä miltä tulee maistuumaan. Veikkaan että on kuitenkin tulista...

TePih.Luonut: TePihPerjantai 05.03.2010 20:34

Istutin maissia ja vesimeloonia. Olohuoneen pöydät kaikki täynnä kukkapurkkeja, ku oli pakko istuttaa kaikki siemenet. Kasvais nopeempaa, oon oottanu jo 5min!!! :D Oli pakko hankkia uusia kasveja, ku kaikki chilit kuoli. :/

tunerUusi satsiLuonut: tunerSunnuntai 22.11.2009 23:31

Habanerosörsseliä nimittäin:



Tein tällä kertaa tupla-annoksen, sillä osa puskissa roikkuvista habaneroista alkoi mennä ylikypsiksi. Vieläkin niitä on jäljellä kolmatta kymmentä. Täytyy varmaan keksiä jotain muita käyttötapoja kuten kuivaaminen ja ehkä pakastaminen? Vai voisikohan niistä tehdä cheddarilla täytettyjä habaneroja ;)

Täytyy varmaan ottaa toimistolle yksi purkki, sillä tän kertainen satsi on hieman ärjympää, enkä varmaan saa noita järjellisessä ajassa itse käytettyä.

tunerSieraimia poltteleeLuonut: tunerLauantai 19.09.2009 18:43

Väsäilen habanerosörsseliä. Saa nähdä minkälaista syntyy.

Resepti on jokseenkin tuollanen: http://www.seriouseats.com/recipes/2009/08/serious-salsa-habanero-hot-sauce-spicy-recipe.html

Edit: Oikein maukasta tuli. Tulisuuden aste on syömäkelpoinen. Silmät ei pulpahda silmäkuopista mutta kyllä hien saa pintaan.
Enpä oikein ole blogaillut rehujen kasvatuksesta mitään sitten kevään. Noh todettakoot tähän että avomaalla ei kasva juuri muu kuin basilika. Pari pihalla olevaa chiliä on edelleen saman kokoisia kuin keväällä. Tomaatit voivat vähän paremmin, mutta ovat silti pieniä eivätkä ehdi kypsyä. Tarvitaan siis kasvihuone...

Ikunalla olevat habanerot sentään ovat kasvaneet komeiksi ja hedelmää tulee! Olkkarissa on toinen samanlainen puska ja siinä on vielä vähän enemmän palkoja. Kelasin että voisi tehdä tulista maustekastiketta, kuivata noita ja laittaa vaikka pari palkoa koskispulloon. Pitäisikö kastikkeeseen laittaa siemenet mukaan vai ottaa ne pois?

Basilikaa on tosiaan pihalla ja keittiön ikkunalaudalla niin paljon ettei sitä ehdi edes käyttää.

tunerSyksy tuliLuonut: tunerLauantai 01.11.2008 12:56

Jyrättiin parvekepuutarha. Alkoi olla niin kylmä ettei loput tomaatit enää kypsyneet. Varmaankin sisällä lämpimässä kypsyvät syömäkelpoisiksi tosin ei läheskään niin hyviksi kuin auringossa. Chilit oli vähän failure - niin pliisuja että maistuvat suunnilleen paprikalta. Tuli niitä kulhollinen ja pitäis keksiä mitä niistä tekis.

tunerÖtökät perkele!Luonut: tunerPerjantai 01.08.2008 19:05

Suihkutin mun yrtit (basilika ja timjami) eilen illalla sopivan vahvuisella TOLU-liuoksella. No ei ei ollu mitään iloa. Noita vtun ripsiäisiä vilistelee tuolla entistä enemmän. Suihkutin noihin nyt roiman annoksen RAIDia. Saa nähdä onko siitäkään mitään iloa.

Ripsiäiset munii lehtien sisään, jolloin raidit, mäntysuovat, jne ei tehoa niihin. Kuoriuduttuaan ne imevät lehdistä nesteet ja kakkivat tilalle - lehdet muuttuu paikoitellen läpikuultaviksi ja tulee tummia pisteitä. Jossain vaiheessa ne sitten kai menevät mullan alle piiloon kasvamaan isommaksi, eikä torjunta-aineet sinnekkään tehoa!

Yksi mahdollisuus olisi hankkia jotain petopunkkeja - niitä saa tilattua internetistä postin tuomana hintaan ~20e per 5000kpl, mut en ehkä yksien yrttien takia jaksa tohon ryhtyä. Jos olisivat tomaattien kimpussa niin sitten ehkä.

Mainittakoot vielä että maistoin tollasta ihanan näköistä kirkkaanpunaista chilipalkoa .. ja se poltti öbaut yhtä paljon kuin salaattiin laitettava paprika! Voivv... ... Onneksi noi "koristechilit" on sentään kohtuullisen ärjyjä.

Tomaatit sentään on alkanu kypsyä ihan kunnolla. Tuolla on paljon ihania punaisia kirsikkatomaatteja, jotka maistuvatkin varsin hyviltä. Saavat kuitenkin kypsyä vielä vähän lisää. Lisäksi isot parveketomaatit ovat saaneet jo vähän punertavaa sävyä poskiinsa!
Oltiin muutama päivä poissa ja auringonpaiste ja helle sai kaikennäköstä aikaan.

* Chilejä oli kypsynyt lisää.
* Eka tomaatti oli jokseenkin kypsä. Mokoma irtosi kun tökin sitä, joten joutui sitten syömään sen. Oli hyvä!
* Yks iso tomaattiterttu oli revennyt irti. Kyynel.
* Yks iso kirsikkatomaattipuskan haara oli katkennut. Kyynel. Siihen olis tullu jotain 20 tomaattia.

Lisäksi mainittakoot että vihannespunkit selvästikään eivät arvosta vettä. Kuten tuli jo aiemmin mainittua, suihkuttelin yrtit likomäräksi suihkupullolla. Timjamipuskan alle oli ropissut läjäpäin kuolleita punkkeja!! Mäntysuopa on ilmeisesti tehonnut kirvoihin, sillä pikaisella katselmuksella löysin chileistä vain yhden kirvan.
... parvekepuutarhaani.

Tutkailen rakkaita rehujani lähes päivittäin, joten tämä on tapahtunut äkisti ja salaa. Chilit ja tomaatit näyttävät olevan ihan koskemattomia, mutta muhkeina kukostaviin basilikoihin ja timjamiin ne ryökäleet ovat pesiytyneet! Vielä ei näytä erityisen pahalta, mutta vähän ahdistaa. Ilmeisesti tää hellejakso on saanut ne villeiksi.

Täytyy kokeilla suihkutella lehtien alapintoja kylmällä vedellä ahkerasti, sillä punkit viihtyvät lämpimässä ja kuivassa. Jos ei tehoa niin sitten rajumpia aineita kuten mäntysuopaa ja RAIDia, jonka tosin ei kerrota vaikuttavan erityisen tehokkaasti noihin.

http://www.saunalahti.fi/~thietavu/Chili/T_Punkit.htm
http://fi.wikipedia.org/wiki/Vihannespunkki

tunerKirvoja!!Luonut: tunerKeskiviikko 23.07.2008 18:24

Aargh. Niitä sitten lopulta tuli. Tarkemmin tarkasteltuna niitä on kahta lajia - tummanharmaita ja vihreitä. Jälkimmäiset näyttävät viihtyvän erityisesti kukissa, enkä siten ole huomannut niitä kovin montaa aikaisemmin - kukat kun sojottavat alaspäin. Viime kesänä paprikoiden varret oli täynnä noita harmaita.

Ruiskutin "saastuneisiin" puskiin mäntysuovalla terästettyä vettä ja amputoin pahimmat tapaukset suosiolla pois. Jos ei auta ni sitte pitää testata RAIDia!

P.S. Nyt niitä sipsuttelee mun hikisillä käsivarsilla .. nnngh!
« Uudemmat -