IRC-Galleria

Absynthia

Absynthia

*~...we are all searching for someone whose demons play well with ours...~*

Selaa blogimerkintöjä

Tutkimus: Virus voi aiheuttaa lihavuutta
26.1.2009 19:48
Tutkijat uskovat, että ilman välityksellä leviävä virus voi olla syynä useita länsimaita vaivaavaan lihavuusepidemiaan.

Tutkimustuloksista uutisoi brittilehti Daily Express. Tutkimuksen mukaan jopa yksi kolmesta liikalihavasta ihmisestä saattaa olla AD-36 -adenoviruksen uhri.

Virus aiheuttaa yskää, ripulia ja sidekalvon tulehdusta, mutta nyt on käynyt ilmi, että se saa myös rasvasolut monistumaan ja lisää siten tartunnan saaneen painoa.

Aiemmat tutkimukset osoittavat, että AD-36:n tartuttamat eläimet ovat lihoneet nopeammin kuin terveet eläimet samalla ruokavaliolla.

Tuore tutkimus paljastaa, että 33 prosenttia liikalihavista aikuisista on jossain vaiheessa elämäänsä saanut AD-36 -viruksen. Hoikista aikuisista virustartunnan on saanut vain 11 prosenttia.

Tutkimusta johtanut professori Nikhil Dhurandhar Pennngtonin biolääketieteellisestä tutkimuskeskuksesta kertoi Daily Expressille, että virus vauhdittaa lihomista myös sen jälkeen, kun tartunnan saaneet näyttävät toipuneen muista oireista.

Virus leviää keuhkoista muihin elimiin ja viipyy elimistössä jopa kolme kuukautta. Sinä aikana se monistaa rasvasoluja ja voi tarttua muihin ihmisiin.

Järisyttävä paljastus vihjaa, että väärä ruokavalio tai liian vähäinen liikunta eivät ole ainoita syitä useita maita piinaavaan lihavuusepidemiaan. Esimerkiksi Iso-Britanniassa liikalihavuus aiheuttaa 9 000 kuolemaa vuodessa. Kolmen vuoden päästä jo joka kolmas britti voi olla erittäin ylipainoinen, ja maan ennustetaan vievän maailman lihavimman valtion tittelin Yhdysvalloilta.


IL

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.