IRC-Galleria

Ei parodiaa kiitos.Keskiviikko 07.01.2009 20:32

http://www.ylioppilaslehti.fi/2006/05/05/vaikutelmia-paskaa/

No voihan räkä. Böääh.

"Harvan kirjan takakansiteksti on niin huono, että jo pelkästään sen lukeminen on vastenmielistä.
Tähän pystyy Michael Gerberin Narnia-fantasiaeepoksen parodia Blarnia. Kyseessä on viime aikoina valitettavan kovasti yleistynyt lajityyppi: bestsellereiden mukahumoristiset väännökset."

"Lajityypin yksi ensimmäinen ja kenties paras edustaja on J.R.R. Tolkienin Taru sormusten herrasta jo 60-luvulla tehty väännös Loru sorbusten herrasta. Myöhemmin Harry Potterista on tehty Barry Trotter ja Da Vinci koodista Va Dincin viimeinen turskahdus. "

"Ehdoton edellytys parodiakirjojen huumorin ymmärtämiselle on alkuteosten perinpohjainen tunteminen. Ehkä tosi fani saa irti jotain lukuisista pienistä viittauksista ja huomioista, jota alkuteokseen hyvin perehtynyt parodian tekijä viljelee. Muille vitsit ovat täysin käsittämättömiä."

Eikös se ole juuri vaikeampaa niille, jotka ovat kirjaan paremmin tutustuneet. Menee kaikki into ja kiinnostus, kun asiat vedetään nurin. "Ei se noin mennyt, saakeli."
Kirjat ovat bestsellereitä juuri sen takia, että niissä on kaikki kohdallaan. Parodioissa asiat eivät taas ole lähelläkään ihannetasapainoa.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.