IRC-Galleria

Episteme

Episteme

Sulle annan kaiken, kaiken; maallisen ja maanalaisen

Uusimmat blogimerkinnät

mielenterveyshäiriöt-esseeMaanantai 14.12.2009 18:51

Toden totta kirjoitin tämän lievästi vittuuntuneena terveystiedonkokeeseen lukion ykkösellä. Aika reteetä..


Mielenterveyshäiriöt ovat yksi Suomen yleisimmistä kansantaudeista. Suomessa on hämmästyttävän paljon masentuneita ja muita mielenterveyshäiriöistä kärsiviä, alkoholismi on yleistä ja olemme itsemurhatilastojen kärjessä. Miksi? Suomihan on hyvinvointivaltio!
Fysiologisia syitä mielenterveyshäiriöihin on hyvin vähän. Kaamosaika saattaa aiheuttaa joskus masennusta, mutta onhan Ruotsissakin talvella yhtä pimeää, eikä siellä ole läheskään niin paljon masentuneita kun täällä.
Uskoisin, että suurn syy mielenterveyshäiriöihin on asenteissa, sosiaalisissa normeissa ja ajattelutavoissa. Suomessa pessimismi elää ja voi hyvin. Tutkimukset osoittavat optimistien elävän pidempää.
Suomalaiset ovat tottuneet hoitamaan ongelmiaan alkoholilla, keskustelu olisi paljon parempi tapa ratkoa ongelmia, mutta syvällä Suomalaisten identiteetissä on se, ettei pidä puhua ongelmistaan muille. Tunteiden ilmaiseminen on ollut perinteisesti vaikeaa Suomalaisille.
Myös Suomalaisten suhtautuminen mielenterveyshäiriöihin, kuten masennukseen, on hälyttävä. Masennuksen katsotaan olevan elämäntapa, ei niinkään sairaus. "Kaikki on ihan paskaa!"-asenne on jopa suotava.
Sosiaaliset normit määräävät, ettei itseään saa kehua. Itsensä jatkua vähättely aiheuttaa huonoa itsetunto, joka taas edistää mielenterveyshäiriöitä.
Mielenterveyshäiriöiden hoitona käytetään terapiaa ja ja usein lääkehoitoa. Lääkehoitoa ei koskaan käytetä pelkästään* se on tarkoitettu toissijaiseksi hoitomuodoksi.

*joo tiedän että tällaista tapahtuu Suomessa useinkin, mutta siis ei sitä ole tarkoitus käyttää pelkästään.
Opettajan kommentti: "tautikuvausta lisää, muuten loistava vastaus"
x)) 4.5/6 pisteitä
:D joo jä täysin päästä vedettyä juttua ilman minkäänlaista teoriaa. cos thats the way I like it!

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.