IRC-Galleria

HapetonOrgasmi

HapetonOrgasmi

loput kuvat listalaisille
olen lukennut kyllästymiseen asti yleistystä ja haukkumista teiniäideistä. suurin osa näistä kirjoittajista ei tiedä mistä puhuu, kirjoittavat vain tahallaan provoisoivaa tekstiä.

yleisin perustelu on se, että teiniäiti on itsekin lapsi, eikä siksi riittämättömän elämänkokemuksen takia pysty kasvattamaan lasta. joissain tapauksissa tämä saattaa pitää paikkaansa, mutta ei läheskään kaikissa. maailma on pullollaan myös vastuuntuntoisia ja järkeviä nuoria äitejä. jokainen ihminen on oma persoonansa eikä ulkopuolinen voi tulla sanomaan, että hei susta ei ole äidiksi. jokainen itse tietää mihin on valmis ja mihin ei. yhteiskunta tukee kaikkia äitejä ja isiä lapsen kasvattamisessa, ei vain nuoria.

mitä se ryyppääminen ja rellästäminen muka kasvattaa? on tosiaan olemassa myös nuoria, ketä ei kiinnosta joka viikonloppunen pussikaljakierros kaupungilla. voin sanoa tippaakaan valehtelematta, että tämän reilun 19 vuoden aikana olen kokenut hyviä ja huonoja juttoja varmasti joitain 25-> vuotiaita enemmän. ihan yhtälailla 25-vuotias voi olla täysin uusavuton ja epäkypsä äidiksi. olen törmännyt moneen tälläiseen tapaukseen. siihen vanhemmuuteen kasvetaan ja se itsessään kasvattaa.

kuka sitten on teiniäiti? teini -sana yhdistetään usein alle 18-vuotiaaseen pissismäiseen tyttöön, mutta pelottavan paljon itse saanut kokea tätä teiniäidiksi leimaamista. en ole pitänyt itseäni teininä sen jälkeen, kun täytin 15-vuotta. luokittelen itseni täysin samanlaiseksi äidiksi 30-vuotiaiden äitien kanssa.

pistetään pieni esimerkki:

makasin sairaalassa yli 14vko vuodelevossa (sain siis nousta sängystä vain vessaan ja pari kertaa viikossa pikasuihkuun, joskus en kumpaankaan), koska lapsi yritti maailmaan liian aikaisin. sairaalassa oli myös muutama muu samassa tilanteessa oleva (+25v.), jotka eivät malttaneet pysyä sängyssä vaan ramppasivat tupakalla ja istuskelivat kahviossa ja pyysivät päästä kotiin.

jotta mitä siitä vastuuntuntosesta? toki tämä on vain yksi tapaus muiden joukossa, mutta koittakaa nyt hyvät immeiset ymmärtää, että ei se ikä tee vastuuntuntoiseksi. myös nuori äiti voi osata hoitaa ja kasvattaa lasta siinä missä vähän vanhempikin.

miettikääpäs miten oli ennen vanhaan. oli enemmän kuin tavallista, että 18-vuotiaalla oli hyvällä lykyllä jo kaksi lasta, 25-vuotiaana jo 5 lasta. 16-vuotiaana mentiin presidentin luvalla naimisiin ja äiti hoiti käytännössä yksin lapset, kun isä oli töissä. toki ajat ovat siitä muuttuneet paljon, mutta pistäkääpä silti pohdintaan.



krista kiittää ja kumartaa.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.