IRC-Galleria

Jumalan pelkoSunnuntai 20.08.2006 02:58

Minä kun tulin uskoon niin minusta Kathryn Kuhlman oli pelottava, ja kun kuuntelin sen Jerusalemin konferenssin nauhoitteen, se sai minut entistä pelokkaammaksi, mutta samalla se veti minua puoleensa. Sitten luin Hänen kirjojaan, ja hänestä tuli minulle esikuva, eli tahdoin tulla samanlaiseksi. Tahdoin ja tahdon edelleenkin tulla yhtä riippuvaiseksi Pyhästä Hengestä kuin hänkin.

Toinen julistaja jota pelkäsin monia vuosia, oli David Wilkerson. Vieläkin pelkään ja kunnioitan häntä, hän on valtava Jumalan mies ja lahja tälle sukupolvelle. Hän puhuu pelottavan raittiisti, mutta äärettömän nöyrästi ja vetoavasti. Se murtaa ja koskettaa. Lihan on äärettömän vaikea sulattaa sitä, mutta sisällinen ihminen rakastaa sellaista sanomaa.

Sitten olen kohdannut joissakin kokouksissa erittäin pelottavia Hengen miehiä, jotka puhuu erittäin syvällisä, pyhityksen tekstejä, jotka joskus on saaneet luonnollisen minuuden melkein lähtemään pois paikalta, mutta toisaalta taas syvällinen ihminen joutuu kovaan puhutteluun.

Helen Rosenwearen kirjat pelotti. Se on kuulkaas se pyhyys, mikä saa ihmisen pelkäämään. Jumalan pelkoa se on. Se saa luonnollisen ihmisen pakenemaan ja hermostumaan. Mutta sisällinen ihminen - voi miten se rakastaa sitä.

Tuletko hermostuneeksi sielloin kun sinun pitäisi rukoilla, tulet levottomaksi lihassa, mutta sisin kaipaa rukousta ja käyt sotaa sisimmässä.

Luonnollinen ihmisesi pelkää, mutta sisin ei pelkää vaan kaipaa Jumalaa. Luonnollinen ihminen yrittää kekisiä pakoratkaisuja. Pakoratkaisut on televisio, viihde, kaverit ja kaikenlainen korvike.

Myös saatat ärsyyntyä lihallisuudessa, että joku pakottaa sinua. Hermostut ja syytät, että ei saa sitä ja tätä. Mutta sisimpäsi silti halajaa totuutta. Sisimäpäsi silti kaipaa Jumalaa ja totuutta. Sisimpäsi ei kaipaa pakoa, ei kaipaa korvikkeita. Vaan elävää Jumalaa.

Mutta jo alistut Jumalan eteen, se on nöyryyttä se. Jos laitat pois oman mielesi ja oman epätoivosi, ja suostut Jumalan läpisiivilöimäksi, saat rauhan ja levon.

Totuus pelottaa, koska se koskee ja loukkaa luonnollista ihmistä. Parannusjulistus loukkaa. Pyhitysjulistus loukkaa. Ne on niin luonnonvastaisia asioita.

Luonnollinen ihminen karttaa sitä. Karttaa sitä että joutuu menettämään jotakin. Joutuu muuttumaan asenteissa. Joutuu luovuttamaan elämän Jumalan johtoon. Joutuu luopumaan elämänsä epäjumalista ja korvikkeista.

Koska se on jokaisen uskovan edessä joka tapauksessa ennemmin tai myöhemmin. Ihminen pelkää sitä. Ihminen pelkää Jumalaa, pelkää anatutua Hänelle. Pelkää Hänen pyhyyttänsä. Koska Hänen pyhyytensä saa ihmisen muuttumaan.

Kun Jumalan Pyhä muoto saa ihmisessä sijaa, ihmisestä tulee vakava, aito, rehellinen, varma ym... Ihmisestä häviää kaikki luonnollinen teeskentely. Ihmisestä tulee syvällinen ja hengellinen. Se pelottaa luonnollista ihmistä.

Ihminen pelkää ja kunnioittaa Jumalaa. Ihminen pelkää tulla Jumalan luokse. Koska Jumala puuttuu elämään, ja Hän vaikuttaa muutosta. Ihmisen on vaikea antautua Hänelle. Antaa kaikki elämän alueet Hänelle. Vaikea omaksua Hänen luonteensa, vaikea muuttua mieleltä. Mutta Jumalan Pyhä Henki on voimamme. Aina siitä asti kun tahdomme, Hän vahvistaa.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.