IRC-Galleria

-- --- -- - -- - -- - -- --- -- ---- - - --- -- -- -- -- ---- -- ---- --- --- -- - -- -- -- -- ---- -- --
2 Kor 5:2. Sen vuoksi me huokailemmekin tätä asiaa, kaivaten pukeutua taivaasta tulevaan asumukseemme — 4. Sillä me jotka olemme tässä asumuksessa, huokaamme raskautettuina,
koska emme tahdo riisuutua vaan pukeutua, jotta elämä nielisi sen mikä on kuolevaista.
-- --- -- - -- - -- - -- --- -- ---- - - --- -- -- -- -- ---- -- ---- --- --- -- - -- -- -- -- ---- -- --

Jos epäröin jotakin tai olen epävarma, niin silloin en saa tehdä sitä asiaa, toteuttaa sitä asiaa, mikä saa minut epävarmaksi. Silloin pitää odottaa. Jos tahdon jotain omia tai itselleni, niin jos koen epävarmuutta, vaikka minulla olisi siihen lupa ja oikeus, niin silloin minun ei tule toimia niin, vaan odottaa tai hyljätä se kiusaus. Uskova ei saisi tehdä mitään ratkaisua ja asiaa siksi, sen tähden, että mieleni halusi ennen ja se olisi niin mukavaa, vaikka enää ei kiinnostaisikaan. Uskovan pitää valita olla kuuliainen sisäiselle äänelle ja noudattaa sitä.

Uskovan pitää ymmärtää että haluttomuus ja epävarmuus ovat viestejä siitä, että valitsismme Herran mielen mukaan tehdä oikein. Ja se on usein sitä, että laitamme pois sen asian, joka saa meidät epäröimään. Uskovan ei tulisi vaeltaa omassa luulossa, uskossa, mielessä, tahdossa ja tiedossa. Vaan antaa Herran valita puolestamme, ja Hän silloin antaa varmuuden ja luvan meissä tehdä asiansa. Kun ihminen on kulkenut uskossa eteenpäin, on aivan normaalia se että alkaa tulla haluttomuutta, maallisia asioita kohtaan, omia haluja kohtaan.

Ne voivat kietoa mielen, mutta sisäinen ääni, tai sitten oma ymmärrys, pitää itsemme kurissa. Ja se onnistuu siten, että ajattelee Jumalan näkökulmasta asioita. Ajattelen mitä Jeesus tekisi, mitä Hän tahtoisi. Ei niinkuin minä, vaan niinkuin Hän tahtoo minun valisevan. Hänen mielensä on minun mieleni ja Hänen tahtonsa on minun tahtoni. Vastaanotan Hänen mielensä laadun mielekseni, ja valitsen Hänen tahtonsa ja laitan oman haluni syrjään. Kiellän itseni ja myönnän Herrani. Käännän selkäni itselleni ja suuntaudun Herraan päin.

Minun elämäni ei ole minun omaani, minun tahtoni ei ole minun puolellani, vaan Jeesuksen puolella. Minun tahtoni valitsee kuten Herrani tekisi. Minun ei tarvitse palkita itseäni, hemmotella itseäni, hallita itseäni, omistaa itseäni. Jumala antaa kaiken minulle, mitä tarvitsen, Hän omistaa minut ja teki minut ja muuttaa minut. Hän istuttaa luonteensa ja mielensä, Hänen ominaisuutensa minuun, minun elämäkseni, minun ominaisuudekseni. Ja silloin en enää edusta itseäni, vaan edustan Jumalan näkökulmaa Messiaassa.

Minun elämäni on Messiaan elämä. Minun tulevaisuuteni on Hänen elämäänsä. Minun ruumiini on Hänen jatkeensa, minun suuni on Hänessä varustettu, minun silmäni ja korvani ovat kuulossa ja näen Hänen silmillänsä kaiken, Hänen näkökulmillansa kaiken. Minun ymmärrykseni on Hänen Sanallansa ja Hengellänsä valaistu. Minun elämäni on Messiaan omaa, ja koko elämäni asettuu Hänen järjestyksensä mukaiseksi.

Minun sisimpäni, ruumiini, kotini, persoonani, luonteeni, kaikki ovat Herran omaisuutta ja Hänen vaikutuspiirissä. Kaikki nämä asiat asettuvat Hänen mukaiseen järjestykseen ja muotoon. Ei niinkuin ihminen tahtoo, joka kerää ja haalii, vaan niinkuin Jumala vaikuttaa. Mitä enemmän Messias saa muotoa ihmisessä, sen arvottomampaa on oma elämä, omat tavoitteet, omat omistukset ja omat halut. Hän on tärkein, ja kaikki muu elämässä, menettää arvonsa, Hänen arvollisuutensa tähden.

Se mikä oli ennen arvokasta ja mieltä kohottavaa, siitä onkin tullut arvoton rasite. Se ei enää tyydytä minussa olevaa Messiaan mieltä, vaan silloin olen saanut tilalle Jumalan luottamuksen ja läheisyyden. Näin minun on helppo jäädä odottamaan, epäröinti-tilanteissa ja kiusauksissa. Ja usein ne sellaiset menevät ajallansa pois. Sanon Jumalalle, minun elämäni Sinun elämäksesi ja Sinun elämäsi minun elämäkseni. Koska tahdon sitä, en silloin halua olla itseni omistama. En halua päättää, en halua määrätä. Haluan vain sitä että Jumala hallitsee minua vahvalla otteella ja konkreettisesti.

Viime ajat ovat elämässäni olleet todella ihmeelliset. Jumala on todella paljon tehnyt muutoksia minussa, lyhyellä aikavälillä, ja se on ollut helppoa. Sen jälkeen kun annoin Hänelle luvan kaikkeen, annoin oman mieleni Hänelle ja pyysin Hänen mielensä minulle - on alkanut tapahtua asioita minun mielessäni, mitä en olisi kyennyt itse aikaansaamaan. Lyhyessä ajassa on aivan uutta tapahtunut. Se on mahtavaa, se on helppoa. Mutta samalla olen niin tietoinen siitä, että olen niin vajavainen ja avuton. Ja en voi kuin uskoa ja luottaa Herraan, vaikka en näe mitään edessäni.

Toimin ja toteutan kuitenkin asiat, kuten Hän on vaikuttanut, se on niin helppoa. Tiedän vain että se on asia, jonka suoritettuani, Hän tekee jotain uutta työtä minussa, tai johtaa johokin uuteen asiaan tai elämän sisältöön elämässä tavalla tai toisella. En tiedä sitä, mutta tiedostan että jotain vielä tapahtuu. Minusta se ei ole, vaan se Herrasta. Ja Häneltä kaikki tulee, Hän on hyvä, Hän on pelkästään Hyvä ja Hän on agape- rakkaus. Olen viime päivinä ollut todella hengellisesti väsynyt, kovin raskasta etenemistä on ollut hengelliseltä kantilta. Mutta siltikin Jumalan rauha on ollut sisällä läsnä, ja Hänen mielensä on minussa tekemässä työtä.

-- --- -- - -- - -- - -- --- -- ---- - - --- -- -- -- -- ---- -- ---- --- --- -- - -- -- -- -- ---- -- --
2 Kor 5:7. sillä me vaellamme uskon perusteella, emme näkemisen perusteella.8. Mutta me olemme
turvallisella mielellä, ja tahtoisimme mieluummin muuttaa pois ruumiista ja asua Herran luona.
-- --- -- - -- - -- - -- --- -- ---- - - --- -- -- -- -- ---- -- ---- --- --- -- - -- -- -- -- ---- -- --

Tuleeko tämän Hänen mielensä mukaisen järjestyksen jälkeen suvantovaihe, hiiskumaton hiljaisuus, vai viekö Hän heti seuraavalla aaltopituudelle? En tiedä sitä todellakaan. Voi olla että menen naimisiin sitten, tai Hän vie syvemmälle itseensä minut, tai sitten Hän johdattaa minut pienempään asuntoon jonnekin (en haluaisi, pidän tilasta), tai sitten Hän vaan lisää riisuu minua jollakin tavalla. En tiedä Hänen seuraavaa asiaansa. Hän ei lahjo minua, kuten että tee tämä, sitten teen ja täytän tämän. Vaan Hän tahtoo että teen sen - minkä teen Hänelle rakkautensa tähden. Ei minua pelota seuraava vaihe, vaan enemmän pelottaisi sen suhteen, jos joutuisin pysähtymään paikalleni, sillä paikalla ollessa on niin epävarma olla.

-- --- -- - -- - -- - -- --- -- ---- - - --- -- -- -- -- ---- -- ---- --- --- -- - -- -- -- -- ---- -- --
RAAMATTU 2005: http://www.nettiseurakunta.net/2005
wwBible haku: http://www.wwbible.net/php/biblesearch.php3
-- --- -- - -- - -- - -- --- -- ---- - - --- -- -- -- -- ---- -- ---- --- --- -- - -- -- -- -- ---- -- --

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.