IRC-Galleria

Katos kun tämä galleria sivusto on eräässä linkkikokoelmassa sentään viidennes tilastossa ja nousee yhä tilastoissa, kummastelen sitä, se puhuu omaa kieltä. Arvioisin että menee tätä vauhtia kuukausi niin sivuni on kolmas ja vuosi kun ne on top ykkösenä tuhannen .... noo.... tai nooo, varmaan systeemit muuttuu, ja sitten sijoitus sijat menee nurin päin, tai kaikki laskurit mitätöityy. Olisi se kurjaa. Kumpa mie oppisin tekemään php- sivuja joissa olisi lehtiöitä, niin kuin täällläkin. Ettei tarvitsisi frameja. Mutta kun en ossaa sellasta, on pakko veivata framejen kanssa.

Niin minun uudet sivuni on ulkoasultaan ja rakenteeltaan kokonaan valmiit, ja seuraavaksi eli huomenissa, alan kuviani käsittelemään. Siihen että saan kuvat laitetuksi, menee vajaa viikko, ehkä kolmisen vuorokautta. Yksi muokkaamisiin, toinen testailuihin ja ihailuun ja kolmas siihen että monistan kaikkiin kuvalinkkeihin, ne lisäyskoodin etu ja takaliitteisiin, ja keskellekin, mikäli on tarvis. Siis voin hetkessä rimpsuttaa coffeecupilla samat kodin vaikka kuinka moneen html- dokumenttiin kerralla. Kun saa yhden mallisivun valmiiksi niin siitä se lähtee.

Mulla on ihan oikeasti tosi upeat sivut, aivan erlaiset kuin viimeksi. ne ei muistuta alkuvuotisia sivuja ollenkaan. Kurjaa kun se IE, inhoaa java-kehoitteita. Mutta ei voi mitään. Onneksi on selaimia, jotka ei urputa olemattomista. Kuten opera ja firefox ja mozilla. On hienot valikotkin. Tosin alunperin tahdoin hieman erinäköiset sivut, enemmän transparamenttimaisia valikoita, ja hieman kevyempää vihreää sivulle.

Mutta ilmeisesti näin oli hyvä toteutua. Alunperinhän ideani oli ainoastaan tehdä yksi aukeaman, jossa kaikki valikot rimmaa jotenkin ja kuvat asettuu omiin lokeroihin ym. Mutta kaikki laajenikin. Ja näyttää siltä että alkusivuni jääkin sivuun. On neljä eri sivustoa, ja ne on linkitetty toisiinsa, mutta tietty kansio systeemi olis tosi kiva, jolla ne ne neljä voisi avata erillisesti, vähän kuten tässäkin on galleriassa on. Voi olla että kirjoitus ja linkkisivulla on turhaan kahdet samat valikot. Voi olla hyväksi toinen ottaa pois.

Mutta sitten haluan käyttöön toisen kehyksen. Mutta mihin? Ja sen taustan päälle ei voi kirjoittaa, ja sitä en tahdo vihreäksi variaatioltaan, sillä pidän tähkistä. Eli olkoon toistaiseksi ne yhdessä. Toisaalta voisin laittaa linkkivalikon eri kehykseen, kuin mihin linkkisivut aukenevat. Mutta kehyksen leveys ei riitä dokumentin näyttämiseen. Ellen kapoista dokumentin tableja. Ja en halua niin tehdä. Tai sitten käännän linkkivalikkoa , ja asetan sen kuten tässä aivoittelen.

Mutta ehkä en toteuta sitä. Voi olla että luovun yhdestä sivustosta, ja käytän linkkikokelmaa ja kirjoituksiani samassa ikkunassa, En tiedä vielä mitä tekisin? Ehkä en tee niin. Vaan poistan jossain vaiheessa toisen, joka ei kuulu sivuston nimeen. Sitten pitää olla siihen tilaan jotakin keksittynä. Mutta sillä ei ole kiire. Tietäisimpä miten sukkelaan ne aukenevat muille, siitä saisi osviittaa tuleville ratkaisuille. Nämä asiat vaan kloksahtaa sitten kohdalleen, kuten pitääkin.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.